Krievu valoda kā otra valsts valoda Latvijā...

Kā viņi to tagad domā īstenot, ja visa jaunā paaudze pārsvarā ir mācījusies angļu vai vācu valodas un neviens vairs neko nesaprot krieviski...? Kam tas vairs ir vajadzīgs... tad jau runāsim katrs savā valodā, nesaprotot viens otru, kā ir bijis līdz šim un tagad jādomā būs vēl trakāk... Varbūt krievvalodīgiem vajadzētu arī savu himnu un karogu Latvijā, a ko nevar?:D

_CatNap      elpo mieriigi..
"Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas piešķiršanu referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem."
http://www.diena.lv/latvija/politika/cvk-ir-informacija-par-savaktiem-178-000-parakstu-krievu-valoda
s-referendumam-13918223

felicidad      Krievu valodu vēl bērnu dienās apguvu. Neredzu neko nosodošu zināt da-jel-cik valodas un da-jel-kaadas. Vienīgi slikti, ka krievvalodīgie "labākajos gados" neiet mācīties LV valodu. Lai gan jāsaka, ka krievu jaunieši labāk to pārzina, turpretī latviešu jaunieši krievu valodu slikti zin.
Viss tas ir domāts, lai sakūdītu tautu, kas dzīvo Latvijā... Bet otro oficiālo neieviesīs. Priekš kam tad bija jādibina šī valsts?

komsomolka      Nu, ka otro valsts valodu- nevajadzētu, bet skolā gan visiem iemācīt to vajadzētu. Kuriozi jau sanāk mana meita Rīgā viesmīles darbu nevarēja atrast, jo krieviski runā ar briesmīgu akcentu, nu labi, ka to angļu zināja- tagad stradā UK to pašu.

cmuki      Var jau vainot visu balto pasauli pie tāda iznākuma, bet realitātē paši latvieši šo ir pieļāvuši..sākot jau no padomijas gadiem...kā tagad atceros Tallinu, kur jaunībā mans krieviski runājošais draugs centās kafiju nopirkt RU mēlē...viņam vnk skatījās cauri un apkalpoja nākamo igauniski runājošo no rindas...un Lietuvā arī krievi runā vietējā valodā nevis mēģina savējo kačāt....tikai LV latviešī svabadi pāriet uz krievu mēli komunikācijā paši savā valstī...Lepnuma par maz, vai?

Als40      Visa šī ņemšanās atsauca atmiņās vienu mūlteni... http://www.youtube.com/watch?v=GAfdG2d1c9Y
manuprāt lieliski raksturo radušos situāciju.:)

Endzija      Tomer nespeju saprast kas tiem Krieviem (busim godigi, tomer lielaka dalja to balsotaaju bija krievi, nevis polji, ebreji u.c.) iiisti kaish? Ja sheit ir vis tik slikti, taa tizlaa valoda jamaacaas, un nezin kaa vinjsu vel apspiezh (tik nezinu, kaa tas iisti izpauzhaas) neviens tachu netura.... Lielaaku necienju pret valsti, kuraa vinji dziivo un nemaz negrib protm doties, nevar vairak izraadiit. Kaads redzeeja Lindermana klipu? Par taaiiem tekstiem buutu jaadeportee Lindermans uz liidzenas vietas. Veemiens naak to taa shovinisma un atliek tikai cereek, ka, ja lieta tiesham nonaaks lidz referendumam, tad latvieshiem nebuus slinkums aiziet nobalsot.

Vucis      Mani uztrauc kas cits: Saeima nenobalsos par referendumu, bet tie, kas naivi, uz kaut ko cerot, bija gājuši un parakstījušies jutīsies piečakarēti un kā zaudētāji /lai gan rīkotāji JAU zināja, kāds būs fināls/.

Rezultātā būs lapseņu spietam līdzīga saniknota masa, ar kuru atkal varēs viegli manipulēt un izmantot par ieroci. Pret LV, piemēram.

iterators      ko jūs ņematies, tāpat pēc 5 gadiem vajadzēs ķīniešu valodu:)

spriganaa      Baidos, ka Vucim varētu būt taisnība... Visa šī dalīšana latviešos - krievos parastajai tautai nekādu labumu nedod, tikai savstarpēji sanaido. Man nav nekas pret krievu valodu kā tādu, bet Latvijā valsts valodai ir jābūt latviešu.
Principa pēc turpmāk pat nelamāšos krieviski, pat tad, ja ķieģelis uz kājas uzkrīt.

Skaidrite_Leeninna      Paši latvieši vien esam vainīgi, necienam ne savu valodu, ne kultūru, ne tos, kas līdzās dzīvo. Tagad, kad parakstu vākšana notika pilnā sparā, pēkšņi atcerējāmies - krievi tādi un šitādi, cik tepat PA nebija tēmas par šo valodas jautājumu un komentāri ar nicinošu attieksmi pret krieviem. Kad pirms tam, pēc tēvzemiešu ierosinājuma, notika parakstu vākšana par latviešu valodu skolās, savāca dažus desmitus tūkstošus parakstu, bet redz krievi var savākties, vienalga - idejas, patriotisma vai šņabja pudeles vārdā. Tad kuram ir lielāks patriotisms un cieņa pret savu valsti, valodu?

Spicis      Savākti (pirms pārbaudes) vairāk kā 183000 parakstu, 154000 nepieciešamo vietā.

IipashaSieviete      Sakiet paldies Ushakovam!

Spicis      Skaidrite_Leeninna, kur Tu dzīvo un kādās sfērās lidinies, ja Tevī mīt pārliecība, ka (notika parakstu vākšana par latviešu valodu skolās, savāca dažus desmitus tūkstošus parakstu,)... Pasākums bija par mācību valodu VALSTS skolās un ieej CVK mājaslapā lai uzinātu cik balsu savāca.

ko_nu_vairs      (2011-12-01 16:58) viedoklis
kuri tad bija tie,kuri pieļāva Ušakova iecelšanu mēra godā?Vai tik tie nebija kūtrie latvieši,kuri negāja balsot?

karbonaade      A patiesībā laikam nevienam nav ienācis prātā, kāpēc šis jautājums ir pacelts tieši šobrīd....
Kaut kā pārāk daudz notikumu vienlaikus, ieskaitit Krājbanku. Jums nav ienācis prātā, ka sunim pamet kaulu, lai pa to laiku varētu šķūnīti iztīrīt?...
Labā ziņa ir tā, ka varbūt tagad tie letiņi, kas teica, ka krievi jāpalaiž pie varas, varbūt sāks domāt ar galvu.
Latvijas vēsturi vajag lasīt. Tur skaidri un gaiši cauri gadsimtiem ir redzams, ka VISIEM tādi latvieši ir pie kājas. Bija, ir un būs. Un kāmēr mēs paši nesapratīsim, ka tikai mēs paši esam atbildīgi par savas valsts nākotni, tikmēr būsim dzimtcilvēki, kā tas ir bijis nu jau gandrīz 1000 gadus. Palasiet Merķeli.

piparbecinja      nja, multene laba.
Dīvaini, ka Pārdnieks aicina ignorēt referendumu. īsti nevar saprast, kā intereses viņš pārstāv...

bitite27      Karbonādei taisnība-nu rīda to tautu vienu pret otru un paši tikmēr dala LIELĀS naudiņas!
Vispār jau visiem pārējiem ,kam dzimtā mēle nav latviešu ,vajadzētu pieprasīt savas valodas! Jo vairāk,jo labāk!

romashka16      Esmu krieviete, latviešu valodu skolā Latvijā nemacijos, cik nu var, iemacijos pašmacības ceļā, rakstu un runaju ar kļūdam. Ne lamajos necenzētiem krievu lamu vārdiem, to dara apkārt dzīvojošie latvieši. Uzskatu, ka divvalodība Latvijā nav pieņemama, parakstīties negaju un mani draugi arī ne. T.k. pirms apriet visus krievus, cienijamie latvieši, lūdzu padomat, vai vajag visus zem vieniem grabekliem pabāzt un lamāt visus krievus pēc kārt. Īpaši, jo nekāda sakara ar krieviski runajošiem te nav, jo te ir prasta netīra politika un nauda. Tik daudz, cik runa, krievi nemaz ne parakstijas, to darija tie paši kaimiņi / arī mani, latviski runājošie/, T.k. vajadzētu paverot apkārt kas notiek, biznesa lietas ar bankam, ostam, līdostam un t.t., padomāt un tad ar žulti apliet citus. Nu beidziet taču būt tik naivi, ne jau krievi pa šitiem 20 gadiem bija pie teikšanas. Jā tagad viņiem ir teikšana, tad apdomajiet, kas tika darīts, lai ta notiktu. Gailis, Berziņš, Škele, Kalvitis, Krištopans, Ulmanis, Zatlers, Freiberga, Parex banka / tagad Citadele/, Krajbanka, Lavents, Lindermans, Pētersons un citi - vai tie ir krievi? Nu nav tur nekāda sakara ar nacionalitāti, vnk nauda, nauda un vel reiz nauda. Un naudai tautības nav. T.k. pirms saciet ar sevi, ar savu saprašanas līmeni, tad var citiem ko pārmest. ka bibelē saka, kurš nav bez grēka, lai pirmais met akmeni....

kuks10      Sāpe ir saprotama,bet visvairāk cieš valsts,jo tie labākie krievi un letiņi jau arī izbrauc uz rietumiem..)))Piekrītu romashka16..te šmuci taisa līkdegunainie un nezinām, kas tur apakšā ir..?Varbūt jau pus Latvijas ir jau pārdotas..?!

Elektrods      Romaška, nejauc te 2 lietas - valodu un naudu! Un cik % no parakstus likušajiem bija latvieši ? Un pasaki: vai Krievija ir tik maza, ka krieviem tur vietas nepietiek ? Tur viņi var runāt krieviski cik vien tīk. Bet latviešiem ir tikai šis mazais zemes pleķītis, kuru par LATVIJU sauc...
Un starp citu: lielākā daļa naudas tomēr krieviem pieder.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu