Krievu valoda kā otra valsts valoda Latvijā...

Kā viņi to tagad domā īstenot, ja visa jaunā paaudze pārsvarā ir mācījusies angļu vai vācu valodas un neviens vairs neko nesaprot krieviski...? Kam tas vairs ir vajadzīgs... tad jau runāsim katrs savā valodā, nesaprotot viens otru, kā ir bijis līdz šim un tagad jādomā būs vēl trakāk... Varbūt krievvalodīgiem vajadzētu arī savu himnu un karogu Latvijā, a ko nevar?:D

snamlet      Pirms vicināt kulakus pa gaisu, ir jāpadomā ar galvu...Kādēļ Igaunijā nav bankrotējusi neviena banka, bet gan Latvijā un Lietuvā? Kāda tam visam saistība ar izsludināto parakstu vākšanu? Vai visi krievi, arī parlamentā esošie, ir par divvalodību? Par to parakstās galvenokārt, ļoti veci cilvēki, kuriem ir vispār grūtības ar valodu mācīšanos un tie, kuriem par parakstu samaksā. Kur latvietis ir, kad jārunā publiskajā telpā latviski? Viņš runā bieži kropļotā krievu valodā tā vietā, lai runātu latviski. Kad ūdens sāk smelties mutē, tikai tad pēkšņi latvieši atceras savu dzimto valodu...un nevar ne vienus, ne otrus bāzt visus vienā maisā.

ko_nu_vairs      LĪkdeguņiem tiešām patīk tautas vai cilvēku grupas salaist matos. Ļeņins,Markss.Tad viņi var iedzīvoties.Un Krievija ir kādu brīdi dzīvojusi,ka kaut kur nekarotu?Novecojušos ieročus neviens nepērk,ir jāliek lietā.Kādu cēlu mērķi izdomāt-našish obižajut.Un Latvija tik izdevīgā vietā atrodas.
Ja Latvijas krieviem pietiktu sajēgas,ka gadījumā ja kas,arī viņi cietīs,tad sēdētu rāmi,iemācītos valodu,kā to dara viņu tautieši Šveicē,Vācijā,Francijā,Amerikā u.c. un visiem būtu miers.Bet uz to cerēt ir naivi,paskatat tos purnus,kas 9.maijā pulcējas Pārdaugavā.Uzvarētāji,neskatoties uz milzīgajiem dabas resursiem dzīvo 100x nabadzīgāk nekā uzvarētie.

romashka16      Elektrod, nav svarīgi, cik % latviešu parakstijas, svarīgi, ka vispar tie % bija.
"Krievu"laikā mani un citas meitenes pēc tehnikuma pabeigšanas atsūtija uz VEFu strādāt pēc "komsomiljskogo priziva". Maiņā es biju viena krieviete un 7 latvietes. Un VISAS runāja ar mani tikai krieviski , lauzija meli un mocijas, bet kad latvietes 6 sedeja un sarunajas, es esmu klāt un VISAS atkal pārgaja uz krievu valodu. Kaut es to nelūdzu. Pēc 7 gadiem aprecejos ar latvieti un vīramāte mēneša laikā mani iemacija runāt latviski. T.k. spriež pats par to attieksmi un saprašanu, par politikas sekam un mazo pleķiti Latviju. Un naudai ir visciešakais sakars ar valodam. Valodu lieto tauta, ne interneta upuri.Jo kamēr tu virtuāli teoritize par valodam, pleķiem, plašumiem...pa to laiku bankrotē bankas, uzņemumi,lauki stāv tukši, skolas slēdz, aizbrauc cilvēki. Un tev jāsaprot, ka NEKAD Latvijā nebus divvalodiba, kamēr tie, kam vara, par to nobalsos. Un es uzskatu, ka arī nevajag.Tikai nesedi mājās ,kad vajadzes atkal balsot par varas pārstaviem, necepies internetā, bet ei un nobalso, nevis virtuvē lama krievus.Tāda politika.Un politikani jauc prātu cilvēkiem, un politikā grozas vislielāka nauda. Un naudai tautibas nav.

riks      да пошли они в задницу ar to otru valsts valodu. nahren - tas nozīmētu latviešiem vajag vai ne, mācīties krievu valodu un krieviem nemācīties latviešu valodu.

Daniele      Latviešiem kā jau lēnprātīgiem vientiešiem vēl joprojām nepielec - neatkarīgas Latvijas vairs nav līdz ar savāktajiem parakstiem, kas par to liecina. Tagad valdībai ir jāizmanto vēl esošā vārda brīvība un jāpasludina pasaulei par Latvijas neatkarības zaudēšanu. Jāaizvāc Latvijas Valsts karogs un himna līdz tam brīdim, kamēr Latvijā nebūs 75% latviešu no skaita kāds bija Latvijas Valsti pasludinot sākotnēji. Situācijā Latvija var iegūt pievienojoties Krievijai kā Krievijai padevīga republika ar attiecīgu karogu un himnu par to, ka Krievija samaksās Latvijas ārējos parādus, sniegs brīvi savus resursus pret Latvijas labumiem. Ja to neizdarīs, skaidrs kā diena, ka tiks atkal iznīcināti tie palikušie, kuri neprot krievu valodu. Ne jau velti šāda paaudze tika izaudzināta - gudri cilvēki tos ar aprēķinu izaudzināja nacionālā naida kurināšanai un varbūtējam karam, kurā zaudētāji var būt tikai latvieši. Tāda ir mana nojauta un es ceru, ka valdībā esošie latvieši ieklausīsies savā nojautā un saprāta balsī.

vissbuusgan      Pat prezidents Bērziņš vakar "Čas" izteicās, ka ja kādam nepatīk šajā valstī dzīvot un mācīties latviešu valodu, lai brauc uz turieni, kur ir labi un runā krieviski, kur jūtas komfortabli. Padzīvojos pa slimnīcu. Personāls perfekti prot latviksi, arī krievu. Slimnieces...nu viņām jau nekad nebūs vērts mācīties, iekviens latvietis uzreiz pāriet uz krievu valodu. Tādi pielīdēji mēs esam. 2012-01-13

vissbuusgan      http://www.puaro.lv/lv/politikas-raksti/svesie-aiztiek-musu-zemi-nils-sakss
Te arī par mums. Labs portāls, ja kas, vimaz pilnīgi citi viedokļi.
2012-01-13

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu