Vainu pastiprinošs apstāklis

Kāds ir pamatojums tam, ka reibums ir vainu pastiprinošs apstāklis?
Tas nav tā kā preventīvi, lai reibums netiktu izvirzīts kā afekta stāvoklis un attiecīgi vainu mīkstinošs apstāklis?
Jo man tas izskatās tā, ka kādu nošaut dzērumā ir sliktāk, nekā kādu nošaut skaidrā, kas ir manāms absurds.
Ar CSN ok, tur jautājumu nav, jo viens noziegums(tranp. līdzekļa vadīšana reibumā) var summēties ar kādu citu pārkāpumu. Bet citādi?

Lucy (2012-01-13 09:20)      man vnk rioebjās pļēguri un nekādu attiecīgi vainu mīkstinošs apstāklis es neatzīstu un nepieņemu.
Par savām izdarībām ir jāatbild.
MAZĀK DZERT VAJAG,vajag fitrēt ko dari!!

av2 (2012-01-13 09:32)      debiili ir dzeerumaa vispar kautko dariit, kur nu veel paarkapt likumus, da jebkurus likumus. Dubultot vajadzetu tos sodus, ja esi bijis pilnaa , kaa zekke !

Just_ (2012-01-13 09:34)      Bet krievu juristi raksta, ka šāds papildinājums PSRS krimināllikumā (par reibumu kā atbildību pastiprinošu apstākli) radies pag.gs. 60. gados, un tas bija mērķēts visvairāk uz huligānismu un "razboju", jo tieši šos noziegumus visbiežāk pastrādā dzērumā, turklāt tolaik visi dzēra kā traki, un ar to cīnījās, kā nu mācēja. Pašlaik tas ir izņemts no Krievijas krimināllikuma, bet tiesa spriedumā var norādīt uz apreibinošu vielu ietekmi gan kā uz vainu pastiprinošu, gan arī kā uz vainu mīkstinošu apstākli.

wolands (2012-01-13 10:22)      Neko atbilde bija ideāla, pat nav ko komentēt.
Protams, tā ir arī atieksme pret reibumu, prevencija, ja tā gribi saukt. Kam tad sodu sistēma ir izveidota? Ideālā gadījumā tikai prevencijai. Prasti sakot - sabiedrība grib lai visi zinātu - ja sadzersies un tad izdarīsi noziegumu - sūdi būs lielāki ;) Kas tur slikts?

p_p (2012-01-13 11:04)      pievienojos Neko atbildei - alkohols "noņem bremzi" un ja nebūtu alkohola, iespējams nebūtu arī nozieguma
vispār, grūts jautājums, katrs konkrēts gadījums jāskata atsevišķi

SievieteMelnaa (2012-01-13 13:13)      Vairumu indiviidu alkohols provocee dariit lietas, kuras skaidraa vinji atturas dariit - pielietot vardarbiibu, buut paargalviigiem (braukt dzeerumaa utml), veikt zaadziibu. Alkohols nonjem bremzes. Vainu pastiprinoshs apstaaklis tas ir taadelj, ka indiviids ir 1)lietojis alkoholu (biezhi zinot, ka tas vinju porvocees izdariit noziedziigu darbiibu) un 2)izdariijis noziedziigu darbiibu. Vairums noziegumu tiek izdariiti alkohola reibumaa, ja cilveeki nemaz nedzertu, tad mees dziivotu daudz labaakaa sabiedriibaa. Taatad taa saikne, kuru Tu gribi dzirdeet ir sekojosha - ja konkreetais indiviids nebuutu lietojis alkoholu, ljoti ticams, ka noziegums VISPAR netiktu veikts.

wolands (2012-01-13 20:24)      Fargo - nesaprotu kas nav saprotams? Lielākā daļa atbildētāju deva visdažādākos un loģiskākos pamatojumus un iemeslus. Visi sodi ir attieksmes lieta un saistība ar nozieguma "rezultātu" ir ļoti nosacīta. Savādāk par neizdevušos slepkavību nebūtu jāsoda - nekas taču nav noticis ...

PERFOMANCE (2015-07-05 21:43)      Neko, nozīme ir kvalifikācijā :) Vai nu sodīs pēc slepkavības mēģinājuma vai slepkavības.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu