Kādas pārdomas par šodienas referendumu?

Manas izjūtas tādas šķērmīgas.Atkal pēc divdesmit gadiem bija jāiet balsot pret krieviem.Saucat kā to gribat,bet tas tā pa lielam ir.Pret pārkrievošanu,pret krievu impērisko domāšanu.Itkā biju uzaicināts uz pusdienām un apēdis ko negaršīgu un sliktu.Drīz sāksies `pretīgas atraugas.

MG3      KRieviem (tiem, kas balsoja PAR) baigi deretu palasiit Putina teikto par nacionaalo valodu sava valstii:) Un pirms bljaut par nepilsonjiem(ui, ku gruuti nolikt pilsoniibu) deretu izlasiit kas nepieciesams, lai dabuutu Krievijas pilsoniibu..Latvija shai zinjaa veel staav pie ratiem.
Kaut kaa nemanu ka Vaacijaa turki prasiitu turku valodu par otro Vaacijas valsts valodu vai Francijaa aaraabi..

kolina      Diezgan nelāgi jutos tajā rindā stāvot. Joprojām uzskatu, ka tādam referendumam nebija jābūt. Tā ir necieņa pret zemi, kurā viņi dzīvo un strādā, un tautu, kura cenšas pieņemt arī tos, kurus reizēm ir ļoti grūti pieņemt - nicīgās attieksmes un kultūras trūkuma dēļ.
Redzēju, ka lielveikalā daudzi iepirkās kā uz svētkiem - pudeles, tortes, uzkodas... Man gan svētku sajūtas nebija.

emaria      Ļoti pazemojoši Latvijai ka bija jārīko referendums

_Biezaa_vecmaamina      Kaut kaa nemanu ka Vaacijaa turki prasiitu turku valodu par otro Vaacijas valsts valodu vai Francijaa aaraabi..
-------------------
Kosovā turki gan jau prasa viena reģiona neatkarību....kas zin, varbūt te prasīs Daugavpils neatkarību? :))))

gxg0301      Pladies shindermanim, paldies shaurjaam sc badiitu lokam...jums mums devat izcilu parleicibu un ieshavat sev kaajaa - paans izgazies :)

kaisle___      Tas tā pa jokam... Šodien, gaidot rindā uz nobalsošanu, iepazinos ar jaukiem cilvēkiem. Kopīgi kafiju padzērām, konfektes uzkodām un par šo to pasmējāmies (ne saistībā ar referendumu), un secinājām, ka krievi vienu varen foršu pasākumu noorganizējuši. Tiku, cerams,ar nākotnes datumu, pie draugiem.

pinkija1702      Tikko pati ierados no viena Rīgas iecirkņa, kur darbojos un nekas jau nemainījās, par bija par 100 vairāk nekā pret, jo tas ir Pļavnieku rajons, un prieka nu nemaz nav par savas komandas padarīto darbu, kas nebija no vieglajiem visas dienas garumā. Skumjākais,ka atkal tika saukts pie nacionālās pašapziņas un izvilkti visi vecie cilvēki ar masu mēdiju starpniecību, un centās atkal sarīdīt krievus pret latviešiem, lai novērstu domas no ekonomikas...paldies, Dievam, ka viss beidzās mierīgi.

xpress      Kāds, kāds, kāds laiks jau pagājis
Čalis aizbraucis uz štatiem
Pirms diviem gadiem, ja nešaubos kādiem.
Sūta vēstules kā apceļojot Kaliforniju
Nevelkot draugus sak’ atpakaļ uz Latviju.
Skumstot vienīgi pēc draugiem un radiem
Es vienīgais būt, kas izved no rāmjiem
Tā pa vakariem mēnesī skatās, savējos atcerās,
draudzene prasās.
Nemācās, strādā viesnīcā kaut kādā,
Pelna jau nesūdīgi, 100 doļus dienā.
Visu cieņu vecais tā neko iekārtojis
Kāposts ir nu ta pats tikai turies.
Skaties vecais taupa veselību, nopietni
To pa naudu nenopirksi. Ai! Tu tač pats zini! Ko es
gribēju? Ā!
Sveicienus nodot, pasveicini visus, ceru atbraukt šogad.

Piedz.
Virs galvas mūžīgs piena ceļš
un mūžīgs ceļš zem kājām,
tas ved uz zemi laimīgo
un izrādās uz mājām.

Vienā no vēstulēm tu rakstīji, ka pietrūkst
Vecmātes pīrāgi ko pa reizei iekost,
Saki sranie burgeri jau sēžot, kuņģi griežot,
Nu vo! Beidzot!
Latvijā tu biji uz tiem sūdiem kā traks
Es takš tev teic, a, tu atbildēji pasakas.
Labi! Pietiks! Eu! Kā tur vecenes
Stabilas cūkas vai man sadirsa Oļegs?
Neesmu tur bijis, cik vien redzējis pa kasti,
Terori, snaiperi, iet jums tur karsti.
Saki, ciemos brauksi ņemsi mani līdzi,
Ko es šinī bedrē, paldies, ka palīdzi!
Bet nevaru, ģimene es tur kājas atstiepšu.
Vientulību necieš tu pazīsti
Latviešu un visi tie marsieši
Tu pats teic šmotkas resni kā cūkas
Saprasties grūti
Pietam vēl angliski vispār nerubī
Hū-dū-i-da-lā. Ko es gruzījos!

Piedz.
Virs galvas mūžīgs piena ceļš
un mūžīgs ceļš zem kājām,
tas ved uz zemi laimīgo
un izrādās uz mājām.

Jā! katru tavu vēstuli pārlasu 3x
kā reizi lasu vienu un atkal mani pārsteidz.
Pareizi, ja kož tad kož cik vien lien
Sak’ resnie tur tik vien kā vien dien
Nu ja tu ko krievs paliek krievs
Es jau to pamanīju, ka mēs kodām uz ielas.
Par tevi nešaubos jau kopš pirmās dienas,
Bet nu labi, tas tā, ko es vecas tēmas cil

edmunds      ineteresanti skaitlji paardomaam - katrs ceturtais seit dziivojosais ir par savaadaaku valsti.

sevilja      Pieskaitiet manu balsi Alex-J. rakstītajam. Par vienkāršajiem cilvēkiem - daži krievi jutās kā 2/1 - nu kā es pret savu dzimto valodu u.c,bet vislabākā bija TV Daugavpils tantiņa,kas teica - gribu ,lai uz cīsiņiem būtu rakstīts po russki...

edmunds      latvija ir skjiet vieniigaa valsts kuraa beerns piedzimstot nesanjem pilsoniibu bet vinjam taa ir jaanokaarto esot pieaugusam. tas nesekmee krievvalodiigo integraaciju.

pianissima      edmund! Ja vecāki nepilsoņi savam bērnam noformē pilsonību līdz 15 gadu vecumam, tad tam bērnam nav pat jāprot latviešu valoda!!! Arī Tu??? Arī Tu šeit kkur saskati diskrimināciju?????

fargo      edmundam - paskaties uz to no citas puses.
Piemēram. kāpēc bērna vecāki(salīdzinoši jauni cilvēki) joprojām ir bez Latvijas pilsonības? Kāpēc neiziet naturalizāciju? Visdrīzak tāpēc, ka ir slēpti citas valsts pilsoņi, Krievijas pilsoņi. Tā viņiem ir izdevīgāk.
Arī Eiropā uc r-valstīts esošā prakse, atzīt par pilsoni automātiski jebkuru tās teritorijā dzimušu bērnu(kaut vecākiem caurbraucot), ir nepareiza(bet tam ir savi motīvi, kuru Latvijai noteikti nev).

pianissima      edmund! Nosauc vienu valsti, kurā vēl būtu iespējama Latvijas situācija, kad ceturtā daļa iedzīvotāju nobalso par kādas citas nācijas valodu, ne valsts nacionālo valodu! Runa ir par nacionālām valstīm, nepiesauc Šveici, kurā esošajām nācijām nacionālās valstis ir citur! Un tad vēlreiz padomā par "nabadziņiem" bez pilsonības.

abelite      Kas pieļāva nepilsonim krievu žīdelim lindermanim sākt visas šīs provokācijas? To viņš var darīt Krievijā sēdēdams cietumos nevis svešā valstī. Bet šeit viņu atbalstīja SC un krievu šmurgulis Ušakovs. Nedrīkstēja būt referendums par to, kas jebkuram skaidrs, ka Latvijā jābūt tikai latviešu valodai. Cittautieši, kuriem ir attīstīts intelekts cienīs valsti kurā dzīvo un runās latviešu valodā, nesēs naidu un nepīs intrigas, bet būs tie pabiras, kuri pat Krievijā nav vajadzīgi-tie turpinās kašķēties un čīkstēt. Tie kas ārpusē skrēja un skrien laimi meklēt -tiem nekur nebūs gana labi un viņu par ir maza nozīme - laikam jau viņi ir lielākie savas dzimtenes nodevēji.

hewy      edmund, jaundzimušam nepilsoņu bērnam bez pilsonības jānodzīvo apmēram divas pirmās dzīves nedēļas, kamēr izskata vecāku iesniegumu, ja viņi ir izteikuši vēlmi pēc pilsonības. Un tiešām - kāpēc neviens nebrīnās par to, ka pašiem vecākiem nav pilsonība?

fokapirmais      Tam māksliniekam pietrūka vien nieka 30 tūkstošu. Baidos ka uzvarētāju valdniekiemm atkal pietrūks smadzeņu ,lai izmantotu situāciju pareizi.

snamlet      Pēdējos 5-7 gadus jauni cilvēki ieguva Latvijas pilsonību galvenokārt tādēļ, lai varētu izbraukt darbā uz ārzemēm, iestāties augstskolā, brīvi ceļot vai lai veidotu karjeru. Daudz mazākais skaits ieguva pilsonību labās latviešu valodas prasmes vai pārliecības dēļ. Tā kā balsošanā piedalījās tikai pilsoņi, tad sanāk, ka gandrīz visi tie, kuri ieguva pilsonību naturalizācijas kārtībā, t.i. apm. 200 000 balsoja pret. Tā ir viela nopietnām pārdomām. Daudziem tieši krieviem balsošana bija grūts jautājums un pamatā tam - kā balsosi pret savu dzimto valodu? Bet referenduma zemakmeņi bija citi, ko daudzi nesparot vēl tagad - vai Latvijā un ar latviešiem patreizējā situācijā ir iespējamas tālākas provokācijas vai nē..cik daudz latviešiem ir pašapziņas, cik daudz var ar viņiem manipulēt, vai citiem politiskajiem spēkiem ārpus Latvijas ir vērts un cik daudz ir vajadzīgs, lai turpinātu iepriekšējo politiku. Tas attiecas gan uz SC (kura zināja kas notiks), gan to, cik krievu uzķersies uz šī āķa. Jo vēl ir dzīvas ilgas pēc iepriekšējām privilēgījām. Krievijas pilsoņu Latvijā ir ļooooti daudz, un tie pa lielākai daļai arī musina savus tautiešus. Mani ļoti daudzie citu tautību cilvēki, ne krievi, visi balsoja pret. Par piedalīšanos politikā...cik daudz SC un krievi ir darījuši Latvijas labā? kur ir viņu priekšlikumi?...tikai demagoģija...nevajag būt naiviem un nesaprast, ka tas viss neattiecas uz Latvijai lojāli noskaņotiem krieviem...Tagad var saasināties savstarpējās attiecības, jo latviešiem būs grūti piedot šo referendumu. Attiecības izlīdzināsies daudzmaz tikai pēc 2 paaudzēm...

Elizabete_1      Vai tiešām šeit vēl kādam nav skaidrs kāpēc šis referendums vispār notika un ar kā atbalstu ? paskatieties apkārt, paskatieties tālāk par savu degunu ....palasiet vairāk par politikas taisīšanas virtuvi....tas nav nekas jauns, jo kur ir ekonomiskā krīze,nabadzība, jo tur ir vis vienkāršāk uzjundīt nacionālo naidu...jo tiem tautas kalpiem , kaut kur taču to tautas spriedzi ir no sevis jānovirza... un ne parastais krievu cilvēks ir vainīgs pie situācijas, kurā ir nonākusi Latvijas tauta...bet vainot vajag tikai mūsu pašus Latvijas mantkārīgos bāleliņus...kuriem arī bija izdevīgi sašķelt Latvijas sabiedrību, jo pastāvēja draudi, ka tauta var saliedēties un vērsties pret viņiem...tie valsts varenie , kuri atrodas pie siles, tad to starpā nacionalitātes jautājums nepastāv ...man žēl to parasto krievu cilvēku, kurš uzķērās uz tādu mindermaņu aktivitātēm, jo šis referendums tagad viņu dzīvi sadzīves līmenī tikai sarežģīs...

pinkija1702      Malace, Elizabete_1, skumji, bet patiesība!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu