Piegriezusies šī zagļu un banānu valsts !

< Premjers Valdis Dombrovskis (V) atzīmēja, ka līdzšinējās sarunās ar sociālajiem partneriem Latvijas Darba devēju konfederācija ir atbalstījusi šo priekšlikumu, bet arodbiedrības ir pret.

Iepriekš valdības atbalstītie grozījumi likumā «Par valsts pensijām» paredzēja pakāpeniski paaugstināt pensionēšanas vecumu, sākot ar 2016.gadu, tomēr nu tas tiks paātrināts, ņemot vērā negatīvās tendences sociālajā budžetā un jaunākos tautas skaitīšanas datus.

Šī reforma vistiešāk attieksies uz 1952. līdz 1957.gadā dzimušajiem iedzīvotājiem jeb apmēram 50 000 cilvēku.

Valdības lēmums paredz, ka pašreizējais pensionēšanās vecums 62 gadi 2014. un 2015.gada 1.janvārī tiks paaugstināts par trīs mēnešiem, savukārt no 2016.gada ik gadu to paaugstinās par pusgadu, līdz 2020.gadā tiks sasniegts 65 gadu vecums. > Un, tas mēsls ruganis, vai kā viņu tur, un vel citi, plāno pensionēšanos no 75 gadiem!!!! patiešām idiotu pārvaldīta banānu republika !! Tautai tagad jāizpērk tas, ko dienas zagļi izzaga no valsts kases un iedzina valsti un tautu parādos, tie saujiņa izdzimteņu kopā ar žīdiem !

ako7 (2012-02-28 22:20)      A, Tu par spīti ņem un nodzīvo līdz 150 gadiem:D

White`n`Naughty (2012-02-28 22:30)      Nu ko var ņemties. Ir taču tāpat skaidrs ka valsts garantētās pensijas drīz pazudīs kā šķira. Cilvēki ir pietiekmi izlaidušie un slinki, domā vot mēs te drusku pastrādāsim un tad aidā skaistajā valsts apmaksātajā pensijā. Nekā nebija bumbulīši. Jāsāk beidzot pašiem savas rieviņas kustināt un jāsaprot ka no valsts neko gribēt nevarēsiet.
Neizplūstot garos rakstu palagos iesaku visiem kas prot tik ekskluzīvu lietu kā grāmatu lasīšana izlasīt Donalda Trampa un Roberta Kijosaki sarakstīto grāmatu ´´Kāpēc mēs gribam lai Jūs kļūtu bagāti´´ tur šī problēma ir diezgan labi aprakstīta.

fargo (2012-02-28 22:37)      Es, piemēram, negribu lai mana meita būtu spiesta uzturēt šādus Vientuļos Vilkus. Un tādu ir tūkstoši tūkstošiem.
Lai strādā par naktssargu un ēd skābus kāpostus vai socialās palīdzības putraimus.

briedis (2012-02-28 22:43)      Domāt, protams, ir labi. Bērnu dārzā.
Mūsu vecumā tā kā būtu laiks pāriet uz nākamo līmeni- Domāt konstruktīvi

bacter (2012-02-28 22:44)      Nu dabā tāds likums... kā sauc, tā atsaucas, tas par to zagļu un banānu valsti.
Tie kas par to lielo Eiropas un pasaules pensiju runā, nozīmē, ka tajās valstīs cilvēki paši iemaksā savā pensiju fondā(es šeit domāju 3 pensijas līmeni) Bet kas pie mums par to domā, tikai bļauj.....

fokapirmais (2012-02-28 23:01)      Mēs te cepamies par pensijām ,kuras tāpat nesaņemsim, jo Lv vīrieša vidējais vecums ir mazāks par pensionēšanās vecumu.
Bet šodien esmu sajūsmā par grieķiem: tie esot nolēmuši ateikties no 13 un 14 algas , kā arī no piemaksas par laicīgu ierašanos darbā.

hefny (2012-02-28 23:27)      kur tad tos uzkrājumus veidosi?bakās/manā mūžā-jau vismaz 10reizes-bankas apzagušas-notikušas naudas aizturēšanas-devalvācijas.
mammas paziņa pārdeva māju-cerībā dzīvokli nopirkt-naudu airurēja-iesaldēja,tad devalvācija-sanāca mētelis!!!??hi hi
citur zini,ka procentus sa´nemsi-no ieguldot vērtpapīros-mums apkrāpa pamatā;vai kāds Vetspilī,Latvijas gāzē-uc--saņem kādu daļu??
hi hi
un no kādas algas tad 5gadus atpakaļ atlaistie-konsolidētie 1150tūkstoši 50-gadnieku-lai to pensiju sapalna/
no 100ls algas,no skolotājas 200ls algas,no citu-250ls algas??/
Pabalstos-maznodrošinātājiem/trūcīgajiem-sociālajās mājās-kur katram ap350ls sanāk no valsts-tie dzīvo labi-tāpat kā deputāti valdībā!!
Bērziņš sev uztaisīja un līdzģie-pusgadu likumu uztaisot un tad likvidējot-tāpēc jau bēerziņam ir 400ls pensija,kāpēc tad šis neuzkrāja sev iekrājumus,un nav normāls-visiem izlīdzin´ta 3-5līmeņu pensija/
Tagad ir tā-citiem no 55 gadi-ieskaitot darba stāžu,pārējiem-nekā,jo nekā jau pamatā nav.
Darbs un lielās algas-pārsvarā valdībā un avaldības,nomenklatūras radiniekiem-pārējiem darba nauv!
Ir Vergturi un vergi--kur visi/nemaz jau nav tālu arī te pārējiem,ja neesat patriju biedri/kārtējā konsolidācija.
ne velti -paceļ latviešiem nodokļus,lai piespiestu-atdoto-ar ekonomosko teroru-atdot pa sviestmazi,to pāris gasos apēst/par dzīvokli samaksāt/,-tad nom,itinājuma vieta-sosmājā-ES genoc´da -GETO!
hi hi
tagad pat katrs valstvīrs,TV daboši-kā krievs untervē-tā lien virsū ar savu krievu valodu--kāpēc neatbild-savā-poļu valodā vai Valts valodā,kāpēc tie latgaļi,kas brēca,ka zvērests jānodod-čangaliski--nu nemaz-TV nemāk parunāt savā-Latgales valodā-bet murmulē krieviski?/
jautri bezgala-vodeviļa-pa velti-par to jau esam samaksājuši.

Jomo (2012-02-29 01:32)      Pensijas apreekjinaat no beernu maksaatajiem nodokljiem.!:]

Raitis1960 (2012-02-29 08:25)      Risinājumu vienmēr var atrast, tikai žēl ka ne Latvijā kur 50gadniekam darbu atrast praktiski nav iespējams un vēl par kaut kādiem nieka 200Ls. Cik liela summa tad aizies pensijas fondam. Tā turpinot pensionēšanās vecumu var celt droši līdz 85 gadiem, 99% būs jau mūža mājā. Reāli skatoties atliek izvēlēties kādu no ES valstīm kur nostrādājot 5-10 gadus saņemsi ciešamu pensiju

Lucy (2012-02-29 08:45)      Neķer kreņķi tu jau vēl ja izvilksi līdz tai pensijai,tad dabūsi santīmus,bet drīz tādas pensijas nebūs vispār,jo nebūs jau kas viņas maksā.Nevis pensijām klāt ķerties vajadzēja,bet gan vajadzēja jauniešiem nākt pretīm,lai domā par bērniem un ne vienam,bet 2-3.

gravieris (2012-02-29 09:45)      dumbrovskis ir iedomājies jevrosojuzu par divātrumu un mums noteikti esot jātiek tamī pirmajā ātrumā....galvenais visu pirmajiem - i karu kādam pieteikt,i consolidēt savas zemes nabagus.Šodien pirmajiem jāpaspēj parakstīt fekālās dirsciplīnas līgums...
par pensijām? Mūsu jaunbagātniekiem - politiķiem tādas nav vajadzīgas.Tas pats rungainis - trekniem, noļumējušiem vaidziņiem.Domā,ka šis sarausto naudu glabā bankā baltija,jeb latvijas krājbankā?Piedod,bet neticas!Viņa un valdošās kliķes domātprāt,te visas mušmirveidigās bankas mierīgi var iet bekot.Tapēc nekur nav dzirdēts,ka godmaņslakteru miļjoni būtu iesaldēti kādā parexseifā.Dumbrovskis neteica: mīlīši,mana nauda zūd reizē ar jūsējo latvijas krājbankā.Tāpēc muļķu zemes iemītnieki - deklarējiet tik savus 10000 un obligāti ieskaitiet kādā ārzemju bankā .To ir plaša izvēle,tik valstij tādas nav.Pēc statusa nepienākas,ja jau lats ir piestutēts papīra gabalam jevro,kurš savukārt stutējas uz privātdrukas veidā tapuša dolāra bāzes.Tad nu naivi ceriet,ka kādam ārzemju šmugulmanim,kas te spekulē banku biznesā ,ienāks prātā maksāt pensiju šīs banānrepublikas aborigēnam.Visdrošāk,ka neienāks prātā,jo aborigēns jau uz 64 gadiem būs pedāļus atstiepis.Ja kāds arī nebūs jau baltajās tapočkās,tad diez vai tas spēs vēl aizvilkties uz kādu piketu pieprotestēt.Viņam būs citas problēmas...Tam domāta veselības aprūpe,kas parūpēsies,lai šim personāžam obligāti sagandētu mūža pārpalikumu

Polus (2012-02-29 10:11)      mojito,

1) Inflāciju "aubē neņem" tieši tie, kuri veido savus uzkrājumus, tos nekur neieguldot;

2) Ja neiestājas korekcija ar deflāciju, tad bankām ir pilnīga taisnība, jo sistēma ir uzbūvēta tā, ka milzīgos parādus ir iespējams atdot tikai un vienīgi inflācijas apstākļos. Ja inflācijas nav, iestājas sistēmisks kolapss;

3) Pensiju naudas neieguldīšana Latvijā ir ļoti loģiska. Ja visa pensiju nauda būtu ieguldīta Latvijā, šim portfelim būtu perfekta korelācija ar to, kas notiek Latvijā. Ja dzīvojam labi, tad viss ok. Ja kaut kas aiziet greizi, tad arī pensiju portfelis ir iznīcināts. Var runāt par to, ka daļu naudas varētu ieguldīt Latvijā - jā, viennozīmīgi -, taču tā nebūs liela, lai saglabātu portfeļa diversifikāciju.

selnija_ (2012-02-29 12:16)      Piekrītu 100 %! Bet ko lai dara? Kādi priekšlikumi?

jodo (2012-02-29 12:45)      Pensija kā tāda ir noiets etaps un vispār būtu likvidējama. Pabalsti ir vienīgais, kas varētu palikt un kuriem vajadzētu būt lielākiem un attīstību veicinošiem, t.i., vairāk spiest uz bērniem, uz izglītību, uz medicīnu - uz vērtības radīšanu. Un strādā kaut līdz 100 gadiem, ja gribi. Ja vari atļauties nestrādāt - atpūties kaut 30 gadu vecumā.

Adamsone (2012-02-29 13:18)      Viena no metodēm pasaules lieko cilvēku iznīcināšanai. Tā pa lielam. Šoka terapijas elements.
Ja sadzītu stadionā un apšautu, būtu sliktāk. Te vismaz var cerēt uz bērniem un vēl šo to....

gravieris (2012-02-29 14:18)      ko darīt? Neapšaubāmi veidojama jauna valsts.No pamatiem.Ar saprātīgu nodokļu politiku,bez spekulācijas ar naudu,bez iesaistīšanās apšaubāmās savienībās.Tie, kas te murkšķ par mazu valsti, paši ir sīki lielvalstu pakaļā līdēji.Valstij jābūt pašpietiekamai un jāražo viss tepat uz vietas.Jāapgādā savu iedzīvotāju vajadzības,nevis jāspekulē ar no citām valstīm ievestiem atkritumiem.Tas ir apsurds atbalstīt apšaubāmu eksportu koka sprunguļu veidā,jeb bomžu savāktos metāllūžņus,izsaimniekojot mūsu īpašumu.Ja negribam tikt izmētāti pa visu pasauli kā žīdu tauta.Tiem arī savas valsts nebija un nācās savervēt gūstā saņemtos esesiešus,lai atkarotu zemes pleķi pēc otrā pasaules kara

jodo (2012-02-29 17:58)      gravieri, iegravē sev pāris rievas.
Reālās situācijas noliegšana ir stulbuma pirmā izpausme. Latvija nebūs pašpietiekama. Ļoti daudzu iemeslu dēļ. Viens no galvenajiem ir tāds, ka pārāk daudz tādu puskoka lecēju kā tu šeit ir savākušies. Tādi, kuri neko nerubī par tēmu, bet mētājas ar idejām. Vai arī ne sūda nedara, bet kritizē un māca.

snamlet (2012-02-29 18:28)      Var jau lamāt premjeru un valdību un bankas savu valsti saukt par banānrepubliku un cilvēkus par zagļiem...tikai ar to nekas nebūs līdzēts. Pensionēšanās vecuma paaugstināšana nav nekas jauns, jo par to runāja jau 10 gadus atpakaļ. Tas pats notiek visās valstīs, kur tikai nelielai ļaužu kategorijai ir lielākas pensijas vai pabalsti. Pat ASV cilvēki ar mazākām pensijām pat pārceļas uz dzīvi citā valsts štatā (piem. Floridā), kur zemākas īres maksas un silti laika apstākļi, t.i. meklē dažādas izejas no situācijas. Manuprāt, Latvijā ir sen jau nobriedusi vajadzība veikt skrupulozu un pamatīgu pensiju un pabalstu sistēmas reformu, pamatojoties uz cilvēka dzīvē nostrādāto laiku, algu, bērnu izaudzināšanu u.c. lietām, lai nebūtu tā, ka īsu laiku vai ar pārtraukumiem strādājošam būtu tāda pat pensija, kā pedagogam, kas bērniem un skolai ir ziedojis veselību, prātu, laiku. Bet paši vien vainīgi esam, jo par maz domājām par bērniem un to skaitu ģimenē, ģimenes stiprumu, ka neprasam atbildību no valdības par nevajadzīgi izšķiestiem līdzekļiem, no mūsu pašu ievēlētiem deputātiem, ka ļaujam maksāt aploksnēs, nedomājot par rītdienu...un tad nu tagad brēkuļojam. Vai vispār apjaušam, cik ir nelietderīgi izlietotu līdzekļu valstī? Vai tika prasīta atbildība no tiem, kas valsti un tautu noveda līdz krīzei un nabadzībai? Citi jau saka, ka valstī krīzes vispār nav....

Adamsone (2012-02-29 19:27)      Var tak vienreiz beigt burbuļot par atbildības prasīšanu par krīzi - neviens ne tuvu klāt netiek tiem, kas krīzi patiešām izraisīja un kam tā patiešām izdevīga.
Vajag lai zināms daudzums cilvēku mazāk attīstītajās zemēs nedzīvotu pārāk ilgi un pārāk labi un tāpēc arī viss - privatizācija, cenu šoks, bezdarbs,algu samazinājumi komplektā ar maksas veselības aizsardzību un maksas izglītību, lauku infrastruktūras likvidēšana utt. utjpr....Nesaprotu, kāpēc armiju neprivatizē.
Smieklīgi, lai neteiktu skumji lasīt kko par "pensiju un pabalstu sistēmas reformu" "mūsu pašu ievēlētiem deputātiem" - vienam kkas jāiegravē, citam jāizgravē...
Ir tāda klusa interese - krājbankas būšana ir kas - nejaušība vai tas sitiens bullēnam pa galvu, pēc kura sekos kas sāpīgāks...???Mmm, a??

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu