Un tuvojas kārtējie liekulības svētki?

Komunistiskās idealoģijas veidoti un uzspiesti ,iegājuši tautā,jo patīk svinēt?Patiesībā atbalsts padomiskajai domāšanai un komunistiskajai idealoģijai.Svētki pēc dzimuma piederības?Un nevajag tikai liekuļot,komentēt pēc būtības.Kustība uzsākās par balsošanas tiesībām sievietēm.Ieviesa.Starp abiem kariem nekur nesvinēja un neatzīmēja.1947 gadā pēc PSRS kom partijas lēmuma par sieviešu lielo ieguldījumu Lielajā Tēvijas karā un pēckara ieguldījuma komunisma celtbiecībā izziņot 8 martu par Starptautisko sieviešu dien!!Starptautisko.!!!Pēc komparijas Ck lēmuma 1966 gadā atzīmēt un būs brīvdiena.Palasiet kāpēc.Atceras un atzīmē šo dienu tikai 26 valstīs,kurās bijuši komunisti.Tad liekuļosim un svinēsim,´´atzīmējot´´ pēdējo referendumu? Svinēsim un vēl vainosim cittautībniekus par to kas notiek šeit?Kādi paši esam?

_Sushi_ (2012-03-01 08:29)      Man šodien daudz laika. :)

Starptautiskā sieviešu diena ir starptautiska sieviešu solidaritātes diena, ko vairāk vai mazāk svin lielā daļā valstu (tajās, kur pie varas ir sociālistiskās partijas, vai arī tām ir liela ietekme).[nepieciešama atsauce]

Šī diena veltīta visām sievietēm, neatkarīgi no to sociālā vai bioloģiskā statusa, tikai tāpēc, ka viņas ir sievietes (Mātes diena ir veltīta tikai sievietēm mātēm, Svētā Valentīna diena - mīlētājiem).

Leģenda [izmainīt šo sadaļu]
Starptautiskā sieviešu diena Nikaragvā (1988.)Saskaņā ar iesakņojušos mītu, 8. martu kā sieviešu solidaritātes cīņā par sieviešu tiesībām dienu sākuši svinēt pateicoties 1857. gada 8. marta notikumiem Ņujorkā. Tad ielās izgājušas sašutušās tekstilrūpniecībā strādājošās sievietes protestēt pret pārlieku smagajiem darba apstākļiem, pārlieku ilgo darba dienu un neadekvāti mazo samaksu par darbu. Policija demonstrāciju esot izklīdinājusi ar šāvieniem, vairāki desmiti protestētāju nogalinātas vai ievainotas. Savukārt kreisās partijas visā pasaulē šos notikumus sākušas pieminēt - sākumā kā sēru dienu, pēc tam kā sieviešu solidaritātes dienu.

Vēsturniekiem nav izdevies rast pierādījumus, ka kas tāds Ņujorkā 1857. gada 8. martā būtu noticis. Mīts radās XX gs. 60. gados PSRS, lai piesaistītu Starptautisko sieviešu dienu šajā valstī valdošajai ideoloģijai.

Sieviešu dienas svinēšana [izmainīt šo sadaļu]
Starptautiskā sieviešu diena BangladešāPirmo reizi Sieviešu dienu sāka svinēt ASV - 1909. gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludināja februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. To svinēja līdz 1913. gadam.

1910. gada 27. augustā Kopenhāgenā notiekošajā Starptautiskajā sociālistiskajā sieviešu konferencē (Otrās internacionāles VIII kongresa ietvaros) vācu sociāliste Klāra Cetkina ierosināja sākt svinēt starptautisku sieviešu solidaritātes dienu. Viņu atbalstīja Vācijas sociāldemokrātu partijas Centrālās komitejas locekl

utji_butji (2012-03-01 08:41)      Šobrīd oficiāli valsts svētki šī diena ir: Albānijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Kamerūnā, Ķīnā, Kubā, Itālijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Maķedonijā, Moldovā, Mongolijā, Melnkalnē, Krievijā, Serbijā, Tadžikistānā, Ukrainā, Uzbekistānā (sasaistot to ar Mātes dienu) un Vjetnamā.
Līdz 2008. gadam Latvijā Starptautisko sieviešu diena nesvinēja ideoloģisku apsvērumu dēļ, saistot to tikai un vienīgi ar PSRS okupācijas mantojumu, tomēr kopš 2008. gada tā oficiāli atzīta par atzīmējamu dienu, taču ne brīvdienu. Tradicionāli 8. martā sievietes tiek sveiktas ar ziediem un laba vēlējumiem.
Šī diena veltīta visām sievietēm, neatkarīgi no to sociālā vai bioloģiskā statusa, tikai tāpēc, ka viņas ir sievietes (Mātes diena ir veltīta tikai sievietēm mātēm, Svētā Valentīna diena - mīlētājiem).

Effy (2012-03-01 08:47)      paarfraazeejot divus populaarus teicienus,
jliekas, ka apkaart visi ir liekuli, tad lielaakais liekulis esi tu pats
un
luuzerim luuzeru dziesma :D

jozolen, tad, kad tu iemiileesies kaadaa sieviete un beigsi sievietes vispaar kaa sugu uzskatiit par galas gabaliem ar caurumu, tad tev buus pofig, kaadu iemeslu peec ir ieviesti 8.marta sveetki. tev vienkaarshi sagaadaas prieku iespeeja iepriecinaat sievietes.

vis_vis_vis (2012-03-01 09:24)      Tu tak vari nepiedalīties! Sajūta , ka tev skauž šie svētki..Laikam nav kam puķīti uzdāvināt..Bet, pamēģini jebkurai pretimnācējai , un redzēsi prieku!!Un pats arī gūsi prieku, jo dāvāt arvien ir vēl foršāk, kā saņemt dāvanu!!

Horrors (2012-03-01 09:24)      Effy, jozis nekad nevarēs iemīlēt sievieti, jo apkārt tikai komunistes - komjaunietes :D

nomalis57 (2012-03-01 09:37)      Ja atmiņa neviļ un dikti nekļūdos, tad 8. marta aizsākums ir kaut kāds ieviešu protesta gājens vai kas līdzīgs 19. gs beigās Čikāgā. Roza un Klāra paķēra ideju;)

Effy (2012-03-01 09:37)      Horrors, nu bet tak gan jau pavildkies uz -> komsomolka, sporcmenka i prosto krasavica :D

Horrors (2012-03-01 09:45)      Effy? Es?! Nemūžam! Man tāpat kā jozim pirmajā vietā ideJoloģija :D

Just_ (2012-03-01 09:49)      Ja Jozīša iekš oho nebūtu, viņš būtu jāizdomā. Neviens trollis nestāv ne blakus šim neviltotā un pašpārliecinātā stulbuma tīrradnim.

annika1975 (2012-03-01 10:01)      Pilns raksts: http://www.citavesture.lv/2010/03/06/ka-radas-8-marts/

Ieskatam: "(..)8. marta izcelsmei tiešām ir sociālisma pieskaņa, jo, lai cik dīvaini nebūtu, bet pirmoreiz šos svētkus atzīmēja tieši antikomunisma citadelē ASV, ar Amerikas sociālistiskās partijas gādību un tā tika svinēta februāra pēdējā svētdienā no 1909. – 1913. gadam. Starptautiski šie svētki kļuva līdz ar 1910. gada Otrās internacionāles (starptautiska sociālistisko un darba partiju organizācija, kas pastāvēja no 1889. – 1916. gadam) organizēto starptautisko sieviešu konferenci, kurā vācu sociāliste Klāra Cetkina (Klara Zetkin) (attēlā) piedāvāja turpmāk atzīmēt Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu.

Mūsdienās šos svētkus tādā vai citādā formā atzīmē lielā daļā pasaules valstu. Citās tā ir oficiāla svētku diena, lielā daļā nav, bet tik un tā ir novērojama. Lai arī vispopulārākie šie svētki tomēr ir bijušajās sociālistiskā bloka valstīs, kur to nozīme mūsdienās bieži vien raisa diskusijas, kas vairāk sakņojas nepatikā pret visu, kas saistīts ar sociālismu, nebūt nav tā, ka tie ir tikai komunistu vai padomju nostaļģijas mocītu cilvēku svētki. Nozīme šiem svētkiem ir tādās valstīs, kurās dzimumu līdztiesības līmeni varētu vēlēties augstāku, kā, piemēram, Indija un Pakistāna, vai Irāna, kur šajā dienā 2007. gadā izcēlās sadursmes ar policiju. Latvijas apstākļos mēs gan iesakām pārlieku neiespringt uz ideoloģiju un šajā dienā vienkārši iepriecināt sievietes ar svaigiem ziediem, kaut vai tikai tāpēc vien, ka tas ir patīkami un iepriecinoši. Galu galā, ja jau var svinēt Helovīnus, Valentīndienas un citus no ārzemēm ienākušus svētkus, tad kāpēc gan atstāt novārtā 8. martu."

Lucy (2012-03-01 10:06)      Un tuvojas kārtējie liekulības svētki? foto PSRS laikā 8marts tika svinēts gan darbā,gan mājās ar lielu vērienu,tagad to svinam tāpat tikai netik svinīgi,vnk 8marts starpatautiskā sieviešu diena,tā tas ir rakstīts pat kalendarā!!
Nu nesvini,ja negribi,neredzu problēmu,tāpat,kā es neatzīstu pareizticīgos zs,nah man viņi,ja man ir savi un ir pat brīvas dienas:))
Apsveic savu sievieti,ja tev tāda ir šodien,rīt,parīt:))

Klinkers (2012-03-01 10:20)      Ko var cepties? šajā sakarā,nak prātā viena ievērojama pērnā gadsimta teiktais(piedodiet,neatceros viņa vārdu),kurš bieži apmeklēja kafejnīcu Eifeļa tornī.Citēju:Ciest nevaru to Eifeļa torni!Kad viesmīlis jautāja:Kāpēc tad jūs nākat uz šejieni?,viņš atbildēja: Šeit ir vienīgā vieta,no kurienes to nevar redzēt!

Ladybird (2012-03-01 10:23)      Man šogad plānotāja pamatvaloda ir franču un tajā nākamajā ceturtdienā melns uz balta stāv ierakstīts:" Journee internationale de la femme". Cik nu manas kuslās zināšanas liecina, Francijā pie varas it kā nav (un kādu laiku nav bijuši) komunisti. ..tā ka laikam uz so jautājumu vērts paraudzīties plašāk!?

mia1985 (2012-03-01 10:55)      Bla-bla-bla. Kārtējā garlaicīgā tēma...

art_deco (2012-03-01 11:02)      Man šī diena patīk. Vēsturiskais fons neinteresē. Vienkārši baudu.

Decijs (2012-03-01 11:56)      po patik meica varu 8 uzdavinat a mamin dienaa tik savu bernu matem var D

hefny (2012-03-01 12:51)      jā,jā puķes ir jaukas!
sveiciens 1. martā!
PĒRKAM PUĶES UN SMAIDAM!
un, ja kādam kas nepatīk-tāds puķains, var taču brīvi-nedāvināt un nesmaidīt-katrs taču izvēlas savu stiliņu dzīvei!

marmorakaraliene (2012-03-01 12:52)      Jozolsen, nu ielec taču vienreiz āliņģī un atbrīvo oho āres no savas tizlās klātbūtnes. Nemokies un nemoki citus.

keksene66 (2012-03-01 12:59)      Nelasot tēmu, bet izlasot virsrakstu, autors bija skaidrs. Piedod, jautājumu nelasīju, bet gribējās Tev pateikt, ka tuvojas pavasaris.......pasmaidi un nemeklē netā to, kas ir tur ārā.......tb., Tev katastrofāli trūkst uzmanības , tāpēc Tu ģenerē dažādus provokātoriskus topikus. Nu tāds novēlējums no manis, lai šajā pavasarī Tev arī sirdī iestātos pavasaris un harmonija pašam ar sevi:)

draboss (2012-03-01 13:37)      Vispār jau šitais onkuls, pirms te sāka liekuļus medīt, vakar paspēja nodziedāt odu kolhoziem un pionieru nometnēm, to svētīgajai ietekmei uz organismu. Tam laikam nav nekāda sakara ar PSRS un tādām štellēm? :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu