Domāju ka vajag refendumu atkal !??

Palasīju ziņas, pec pāris gadiem lata vairs nebūs, ieviesīs EIRO,....vai mums to vajag?? Grieķija ar eiro slīkst parādos, Vācijā ļoti daudzi vēlas marku atpakaļ, un citās valstīs ari par Eiro nav sajūsmā, bet mēs (mūsu valdība) atkal līdīs Briselei pakaļā un taisās ieviest eiro, lai tautai atkal iekārtu vel vienu jūgu kaklā,....vai tas Eiro mums būtu jāmaina pret Latu ??? Pagaidām vismaz kādam kāds labums ir, samaina piķi, iepērkas Vācijā , kaut ko iegūst.

Klinkers (2012-03-01 23:17)      Ja kas,labāk nebūtu piesaistījuši latu pie eiro(tagad atpakaļ skatoties),taču to izdarīja tāpēc,ka mums jau 2008 gadā bija jābūt ieviestam eiro.par laimi,tas nenotika zināmu apstākļu dēl.Jā,par tiem maiņas procentiem,pajautājit tiem,kuri eksportē,cik viņi gadā pazaudē uz valūtas konvertāciju,pie tam,cik pazaudēsim mēs atmaksājot valsts aizņemumu.Sanāk briemīgi cipari gada laikā.

fargo (2012-03-01 23:39)      "lats ir piesaistits eiro pec nemainiga kursa un tad kaada starpiba vai naudas zime saucas eiro vai lats??"
Ļoti liela. Latvijas valsts de facto zaudē jebkādu monetārās politikas neatkarību.
Vai ir kādi piemēri, kuri šādas neatkarības zaudēšana ir nākusi kādai ekonomikai par labu? Tādu piemēru nav.
Un ir slikti, ka lats ir piesaistīts vienai valūtai, nevis valūtu grozam, kā tas bija agrāk. Zinot kāda situācijā ir eiro, Latvijas bankai jau sen bija šī saistība ar eiro jāpārtrauc. Atkal - politika pāri ekonomikai(tieši tāpat kā eiro ieviešanas gadījumā).
"3)Lai arī lats ir piesaistīts eiro, valūtas risks mums saglabājas. "
Valūtu riski mums būs ne mazāki, esot vienā lielā, nestabilā laivā. Tikai šajā gadījumā Latvijai vars nav vispāŗ nekādu likumisku sviru, lai regulētu savu monetāro politiku, saskaņā ar Latvijas ekonomikas vajadzībām.
"Saglabājoties valūtas riskam, mēs visi maksājam krietni vairāk, kā esot eirozonā. "
Tas ir pieņēmums. Maksājumu apjomi ir tieši atkarīgi no konkrētās valsts ekonomiskā stavokļa un nav tieši saistīta ar atrašanos eirozonā. Par to parliecināties var ikviens, salīdzinot eirozonas valstu parādzīmju tirgus.

"Es viennoziimiigi par latu un par referendumu"
Izskatās, ka ir nolemts neļaut notikt balsojumiem/referendumiem ne par vienu būtisko ES dalībvalstis skarošajiem jautājumiem.

SoulSpeed (2012-03-01 23:44)      LaskovijMerzavec (2012-03-01 21:24) viedoklis
Reali mums jau n gadus ir Eiro... lats ir piesaistits eiro pec nemainiga kursa un tad kaada starpiba vai naudas zime saucas eiro vai lats??
>>>
Taksh nesakariigais muusu troleetaajs un PA tpiku veidotaajs - jozelsons bij nupat nesen atkal pa 100 gadiem vienu praatiigu teemu ielicis, dazhreiz jau vinjam sanaak :)))
Tad luuk - ja mees pievienoajiems EURO tad musm uz kakla uzgruuzh 2,3 MILJARDUS eiriku kurus musm buus jaaiemaksaa kayut kaada fakinaa garantijas fondaa - mees jau taa pashi kanpi elpojam un es ddomaaju ka ka valts mees agri vai cveelu nospraagsim - bet paatrinaat sho procesu sev aptvaljiigi piekrinot veel vienu akmeni kaklaa virsuu 0 tas buutu stulbuma augstaakis kalngals ! :@
Ja muusu dir$aa liideeji plitikaanji neizkaros eiropa ka mees neko tai finaad anesaaksim amksaat iekams nebuusim kaartiigi atguvushies - tad vinju visus apshaut vajadzeetu ka pretiigus sunjus ...

VECA_PIEPE (2012-03-02 01:33)      Maina kā to naudiņu tik grib, nav jau no svara, jo zaudē tak tik parastais mirstīgais. Referendums pēc referenduma, tiek tērēta valsts nauda, zaudētājs atkal no jauna- parastais mirstīgais. Kuram galva par to sāp?...Parastajam mirstīgajam.

fokapirmais (2012-03-02 07:16)      Mēs noteikti iestāsimies eirozopā. A varbūt tur jau esam.....

Parama (2012-03-02 08:25)      /aiziet akal pabildināt vienuļovilku/ :)

Jason (2012-03-02 08:36)      Tāpat arī pensijas vecumu palielina, grib ieviest bezbērnu nodokli un darīt citas muļķības...
Protams, vajag referendumu par Saeimas atlaišanu. Saeima jāatlaiž tik daudz reižu, lai tur sēdošie beidzot saprastu, ka viņiem jādarbojas tautas interesēs. Vai arī būs ar kāju pa pēcpusi.

mojito (2012-03-02 08:51)      Kaa, vaitad pasaules gals atceljaas shogad? Agraak modee bija kladzinaat,ka 2012. decembrii buus pasaules gals.
Bet ja nopietni-eiro taadaam mazaam ekonomikam ir labaak,kaa sava valuuta. Jaa,piekriitu,ka UK kaa ekonomiskai lielvarai ir izdeviigi sava vakuuta-to var drukaat uz nebeedu un tureet ar uzticiibu.
Bet Lv nekaada referenduma par eiro nebuus,taads bija jau 2003. gadaa,kad tika lemts par pievienoshanos EU, par eiro tas gaaja automaatiski.
Un ja kaads domaa,ka griekjiem nebuutu probleemu,ja nebuutu ieviesushi eiro,tad maldaas. Probleemsakne jau paliek, vienalga kaa izskataas papiiriishi.
Bez ta, griekji pashi tur liida iekshaa,neviens ar varu tiem eiro neuzspieda.
Bet nu tas taa, nav svariigi pa isitam kaa nauda saucaas,ja tev ir daudzi kg zelta :)

Lucy (2012-03-02 09:02)      Pret,jo man ir žēl sava brīva laika.
Tu par savu naudu vari ari rikot to referendumu,nevis par nodokļu maksataju naudu,galīgi sapi....s ar tiem referendumiem!!

Polus (2012-03-02 09:23)      fargo,

1) Latvijai jau krietnu laiku (kopš lata kursa piesaistes eiro) monetārā politika darbojas tikai ar vienu mērķi - noturēt lata kursu pret EUR 0.702804 +/-1% līmenī. Viss. Nekā cita tur nav, jo LB iespējas ietekmēt naudas apjomu apgrozījumā ir tuvu nullei. Manuprāt, 2006.-2007.g. inflācijas dati par to liecina ļoti skaidri. Attiecīgi runāt par to, ka zaudēsim kaut kādu finanšu politikas sviru, ir nevietā.

2) Ja šī "lielā, nestabilā laiva" 2008.g. nebūtu pasniegusi palīdzīgu roku (Trišē izteikumu veidā), tad mūsu mazā tupelīte sen būtu sašķaidīta. Valūta, kurai uzbrukumu veiksmīgi var realizēt daži fondi, ieguldot vien nelielu daļu savu aktīvu, IR riskantāka par eiro praktiski jebkuros apstākļos.

3) To, ka aizņemšanās likmes nav saistītas ar valūtas risku, vari pastāstīt kādam uzņēmumam, kuram piešķir kredītreitingu. Spilgts piemērs - Latvenergo. Tas nav pieņēmums, bet fakts.

4) Ja ļautiņi kaut reizi būtu taisījuši budžetu, kurā jādarbojas ar vairākām valūtām, mēģinot ieskicēt to kursus, tad ātri vien nonāktu pie atziņas, ka eiro pievienotā vērtība ir ļoti, ļoti augsta.

5) Ar tādu nerezidentu īpatsvaru banku sektorā, kāds ir Latvijai, mums šis eiro garantijas fonds ir vajadzīgs kā gaiss. Un runa nav par bankām, bet tiem tūkstošiem klientu, kuri izmanto to pakalpojumus.

Ruugtaa_pukje (2012-03-02 09:55)      Vajag, vajag refarendumu. Katru mēnesi pa vienam, vismaz būs interesantāk dzīvot.

daisy777 (2012-03-02 10:06)      Jēziņ, cik īsa ir cilvēku atmiņa. Šāds referendums jau ir sen noticis - 2004. gadā.

Noskatījušies, ka Zvierija, Dānija un Anglija nobalsoja par pievienošanos ES, bet noraidīja eirozonu, Latvijai šādu izvēles iespēju nemaz nedeva - balsojums par stāšanos ES automātiski nozīmēja arī pievienošanos eirozonai.

Par vēlu dzert boržomi, kad aknas atteikušas :)))

vilks28 (2012-03-02 10:39)      Nesaprotu tikai vienu ,stulbi tie Angļi ,vai kā...????????? Protams ,ka doma jau bija laba ,bet ka tika nesanāk,kā Latviešiem parasti sanāk. Gribēja ,kā labāk sanāca ,kā vienmēr!!! Tas,ka mums tā naudiņa smuka ,tam gan es piekrītu,žēl būtu mainīt pret citu , bet lielos vilcienos man pie kājas ,ka tik vairāk viņas būtu.

Visvaris1952 (2012-03-02 11:11)      Ir pie mums demokrātija vai nav, ko - kam galu galā šai valstī ir teikšana? Ābrams ar Sāru sen ir visu izfunktierējuši - uzmetiens būs skaists un ne pajokam....
Referendums ir vajadzīgs kaut vai tādēļ vien, lai pēc tam nevienu nevainotu, kā tikai savu muļķību. Turklāt ļautiņi, sēžot pie tiem galdiņiem, balsis skaitīdami, arī kādu lieku latiņu nopelnīs... Man nav žēl - tak no katra tik pāris latiņi... teātris un cirks iznāk krietni dārgāk..!

Braunings (2012-03-02 11:11)      Lielākā problēma ar ērikiem ir tā ka viņi tak normāli makā neiet,cits kā palags,cits sīks.....man tāds mīļš vecais maciņš,nu tā negribas šo mainīt!!!

Effy (2012-03-02 11:44)      ja godīgi, tad neredzu jēgu no TAUTAS nobalstošanas jautājumos, kas skar ekonomimu un citus tamlīdzīgus specifiskus jautājumus. kaut vai par to pašu iestāšanos ES vai eiro ieviešanu.
nav jēgas, jo lielākā daļa tautas man domāt neko nerubī ne par mikro, ne makro ekonomiku, ne tās tendencēm, ne prognozēm, ne to, kādas tam visam būs sekas nākotnē 10 vai 20 gadu griezumā utt.
tāda tautas nobalstošana pārsvarā būs balstīta tikai uz - kaimiņš ir santehniķis finanšu ministrijā un teica, ka vajaga tā un tā; kaut kur kaut kas teica, precīzi nezinu kas un ko, bet likās, ka tā un šitā; man eiro patīk.nepatīk pēc skata tāpēc balstošu tā utt.

kaut kādu sakarīgu informāciju tauta var sagaidīt tikai un vienīgi no analītiķiem, no patiesi zinošiem cilvēkiem, bet te atkal būs kā ar iestāšanos ES - vieni tieks, ka vajag, otri, ka nafig nevajaga. vobšem - kuram kura puse samaksās, tas arī dziedās to, ko vajaga.
būs, protams, arī tādi, kas runās pēc savas pārliecības un patiesību, bet ej tur tajā visā barā izskaitļo, kurš ir tāds.

bet nu tā čista just for fun protams var rīkot referendumus da par jebko :)

Spicis (2012-03-02 12:29)      Aizdomājaties līdz saknei: kas tad ir nauda, tās vērtība, drošums, ja tai nav "cietā seguma" zelta, bet palicis tik salīdzināšana pret citām naudām? Nauda ir uzticība tās emitētājvalstij un nekas cits. Kāda globālā uzticība var būt LVL, ja te dzīvo pēc skaita ap 1/4 SanktPēterburgas iedzīvotāju, neko prātīgu neražo, naudu sedz ar aizņemtu citu valstu naudu? Tad labāk € (kā ASV ir $). Tad visādi "ekonomisti" nevarēs sūdzēties, ka viņus vajā par mudinājumu ņemt visu no bankām laukā un turēt mājā citās valūtās (vai soc. prof. pasūtījums no burlakām?)

daimond (2012-03-02 12:31)      :)REFERENDUMU NAV JĒGAS RĪKOT- TĒRĒT BEZJĒGĀ VĒL PĀRIS ĻIMONU LATOS, KAS DOĻĀROS SANĀK VĒL DIVTIK!-ta grozies šai Dieva&velna KOPĪGI pārvaldītajā pasaulē kā gribi- kā pakaļa ir- tur, kur tā ir, tā arī būs- pēdējie laiki būs īpaši grūti..! Dzenieties vispirms pēc Debesu Valstības, tad citas lietas jums tiks piemestas..!;)

av2 (2012-03-02 13:33)      Pret referendumu. Par eiro viennoziimiigi.

garaamejoshais (2012-03-02 13:53)      Nevajag ne Eiro ne to muusidenu Padomju savieniibu, deel vinjas visur viss ir slikti......

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu