Nodeva par radio klausīšanos darbā. Jūsu domas.

"Radiostaciju pārstāvji par absurdu uzskata autortiesību aizstāvju prasību visiem maksāt par radio atskaņošanu publiskā telpā un par dēvē to par reketu, norādot, ka šāda prasība var novest pie radio klausītāju loka samazināšanas, un arī autortiesību nodevu ieņēmumu sarukšanas, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā"."(c)
http://www.delfi.lv/news/national/politics/radiostacijas-nodeva-par-radio-klausisanos-darba-absurds-
un-rekets.d?id=42312694

Just_ (2012-04-27 13:18)      Varbūt te būtu kāds vārds sakāms ombudam? Tās prasības tiešām ir pārspīlētas, īpaši attiecībā uz sabiedrisko transportu.

joens (2012-04-27 13:22)      Cik noprotu, privātpersonu personu sodīt nevar nekādi, toties sodu var uzlikt darbavietai, kurā šī privātpersona, reizē darbinieks, klausās mūziku visiem dzirdamā veidā (bez austiņām). Un darbavietai atliks vien "pieņemt mērus" pret tai zaudējumus radošu darbinieku. Nav gan īsti skaidrs, kas notiek ar darbavietā atrodošām trešajām personām (piemēram, pircēji veikalā), kam kabatā dungo radioaparāts.

Aizliegt kādam (privātpersonai) klausīties radio, vienalga, publiskā vai privātā telpā, gan būtu klajš cilvēktiesību aizskārums.

baete (2012-04-27 13:28)      Paldies, fargo, nebiju aizdomājusies, ka par vienreiz izdarītu darbu var saņemt vairākkārtīgu atalgojumu. Pat tie, kas nav iedziļinājušies, izjūt dabisku pretošanos pret situācijas absurdumu.

Vucis (2012-04-27 13:30)      Nē, radio atskaņošana ir jaunums. Līdz šim sabiedriskās izklaides vietas maksāja par mūzikas atskaņošanu. Tas varētu būt gan CD, gan atskaņošana no jebkura cita datu nesēja. Radio atskaņošana atsevišķi izdalīta nebija.

Es par to īpaši necepos - es smejos. Jo ideja ir pilnīgi absurda un es, tāpat kā daudzi citi neko maksāt netaisos.

Ā, jā - man taču darbā nemaz nav radio, jo manā miestā tāpat stracijas neķer.

violinn (2012-04-27 13:45)      Radio mums neskan, diski gan.:) Es uzskatu, ka esmu visu samaksājusi jau to diisku nopērkot. Un, ja es to atskaņoju publiski, tad es to popularizēju vai reklamēju. Man pienāktos vēl naudiņa par šo reklāmu.

riks086 (2012-04-27 14:30)      Secinājums viens:
CILVĒKA STULBUMAM UN ALKATĪBAI ROBEŽU NAV...
P.S. ..daudziem no t.s. mūziķiem būtu jāpriecāja, ka viņus vispār klausās...

dudiks (2012-04-27 14:59)      cik un kam man jāmaksā, ja es darbā klausos sava kaķa iedziedāto CD?

liimlenta (2012-04-27 15:02)      Vai tad tas neattiecās tikai un vienīgi uz mūziku nevis ziņu pārraidēm un viņām līdzīgām.

Vientulais_vilks (2012-04-27 15:04)      Es tik nesaprotu, kaa kaada sabiedriska organizaacija vair staigaat pa veikaliem un birojiem un uzlikt kkaadus sodus?? :D Nu, ja policijai, protams, nav vairs nekaadu citu darbu, tad var iet liidzi kaa varas parstaavis. Saubos tik vai kkaadai, p., dzivnieku aizstaavju biedriibai vini staigaatu regulaari liidzi un iesaistiitos onlainaa taas aktivitaatees. Kaa viss neizskataas tiiri ..

Just_ (2012-04-27 15:17)      Bet tiešām, teorētiski viņi varētu prasīt naudu tikai par Latvijas radio 2 klausīšanos, kur pārraida latviešu mūziku. Bet tāds skonto vai stār ef em - vai tad nauda tiek tiem ārzemju mūziķiem?

edmunds (2012-04-27 15:18)      atskanjojiet pirms katra maksas muzikas gabala "ar autortiesibam aizsargats" un es apnjemos to neklausiities!! (liidzigi kaa tas ir politiskajaam reklaamaam). varu apliecinaat so savu apnjemsanos ar paraxtu uz liiguma, ja nepieciesams.

edmunds (2012-04-27 15:25)      p.s. interesanti vai nevar sos uzvareet ar logiku: ja katrs no mums atseviskji driikst klausiities jebkuru radiostaciju tad logiski ir ka arii visi kopaa driikstam klausiities. attiecas arii uz autobusiem un kafejniicaam :)

plikaaKAAJA (2012-04-27 16:38)      vajag pieņemt likumu, kas aizliedz vispār jebko sabiedriskajā transportā atskaņot. Kāpēc jāklausās tie murgi mikriņos? Un tālsatiksmes autobusā? Tur retāk, jo pārsvarā šoferi sakarīgāki, neklausās tos mikriņu līmeņa murkšķus.

Spicis (2012-04-27 16:40)      Problēmas sakne jēdzienā "ierastajā ģimenes lokā"... Tas nav mūsu bāliņu izdomājums, tas nāk no starptautiskām konvencijām autortiesību un blakustiesību jomā. Vienīgi izbrīna, ka šādas sabiedrīskās nevalstiskās organizācijas ir četras (pieteikums Satversmes tiesai, lēmums 4.maijā), kuras vēlas iekasēt par tukšiem jauno tehnoloģiju datu nesējiem. Organizācijas varētu būt daudz vairāk, plūktos savstarpēji, nolaistu cenas... kā jau tirgū. Tubas pūtēju asiociācija pieprasītu no AKKA/LAA savu daļu no iekasētā, tāpat timpānu virtozauri, vijoļnieki un klavieristi... īsts cirks izveidotos! Vēl der kāpņu mūrniekiem nodibināt amatbiedrību un no AKKA/LAA pieprasīt licenzes apmaksāšanu kāpelēšanai pa kāpnēm. Tad tie nekā neradītāju sprukstiņi izjustu kas ir īsts autordarbs!

Mel_lene_back (2012-04-27 18:13)      Šī ir tēma, kas reāli "uzcepj". Tagad pat birojos klausīties nevar. AKA/LAA ir naturāls naudas kāsēju kantoris un nu jau LAIPa piebiedrojusies. Piekrītu, ka autoram kaut ko jāsaņem par darbu, tādēļ esmu gatava pirkt legālus diskus utt.. Bet ne jau man jāslēdz tagad radio laukā. Nez kā te ar cilvēktiesībām, vai veselības bojāšanu ar austiņām ausīs... Pie tam, ja autordarba radītājs to rakstīja citiem, tad viņam ir svarīgi, lai viņu lasa, klausās utt. Lai labāk pats piemaksā, ka es to daru. Un, ja patiks, nopirkšu, nebūs žēl. Bet radio es nevaru prognozēt, ko un kad atskaņos. Pa vidu visādi, piedodiet, mēsli arī jāklausās. Pie tam viņi jau ir samaksājuši par atskaņošanu .../ dusmīgs :@ :@ /

kuks10 (2012-04-27 18:41)      Debilā valstī atbilstoši likumi,jo vietējie aborigēni jau tāpat sevi ir nolēmuši nolemtības izvarošanai ar noliektu pakaļu..?!((Grieķijā varu iedomāties ,ar ko tas viss beigtos..?!))Izvaro jau tos ..kuri sevi ļauj ..?!((

vilks28 (2012-04-27 20:44)      Kāda mārutka pēc vispār ir jāklausās rādo sabiedriskā vietā,lai tak iet eiskrieties. Sabāz batonus ausīs un klausies ko gribi!!!

neko (2012-04-27 21:02)      "Debilā valstī atbilstoši likumi," - vispār šādi likumi ir visā tā saucamajā "civilizētajā pasaulē".

Sen zināms, ka autortiesības patiesība nav nekāds autortiesības, bet gan gan izdevēju, producentu utt tiesības. Šo reketa paveidu sākotnēji briti ieviesa... Autors tanī visā ir ļoti pakārtotas dabas parādība. Tā nu tas ir visā pasaulē. Un jā visi šie kantori darbojas pēc reketa principa - "mēs jūs aizsargājam un no šis aizsardzības atteikties nevar".

Mēs vēl nemaksājam daudz ko "civilizētie" maksā - tanī pat UK jāmaksā nodoklis, ja radio ir piemēram automašīnā.

siikaa16 (2012-04-27 22:14)      Lai klausītos radio,jābūt gan AKKA/LAA,gan LAIPAS licenzei. Par disku klausīšanos arī jābūt obligāti samaksātam,neskatoties uz to,ka jau pērkot tiek māksliniekam samaksāts.

ramazoti (2012-04-27 23:38)      :)Nodevu drīkst iekasēt tikai radio izgudrotājs makaronžopovs, ja viņam ir līgums ar tranzistora, kondensatora, induktivitātes&pretestības radiodetaļu izgudrotājiem un ražotājiem..!;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu