Vai mūsdienu sabiedrībā baznīcai jādzīvo no ziedojumiem?

Sabiedrības domas.

_Biezaa_vecmaamina (2012-07-20 13:04)      Te nevienam nekas neliekas ironiski. :DDD P.s. par teemu - Bazniica ir taads pats bizness, kaa visi citi.

didi1 (2012-07-20 13:26)      Deicijam> vismuļķīgākie strīdi ir par politiku un reliģisko pārliecību tā,ka..nav vērts te muti dzisināt..vari vien palikt pie saviem uzskatiem, es palieku pie saviem.A, žogvāveru jautājums laikam gan uz tevi neattiecas, m? un kas tev devis "varu"citus vērtēt un kritizēt./nošņācās: "Bībeles zinātājs!"/

Deisa (2012-07-20 15:57)      Drīzāk būtu vērts apsvērt, vai ir normāli, ka "grūtdieņi" tiek uzturēti no ziedojumiem. Baznīcas arī iesaistās, cik nu var, bet mūsdienās tām nav baigie ziedu laiki, tāpēc tiek rīkotas akcijas ziedojumiem, lai palīdz tie, kas ar reliģijām ir uz Jūs. Vai tam tā būtu jābūt??? Vai to nebūtu jādara valstij???

didi1 (2012-07-20 16:14)      Šodien palīdz tas, kurš spēj..un reizēm ar mazumiņu. tā ir attieksme...ja būsi uzticams mazās lietās; saņemsi lielās. Tā es saprotu pasaules kārtību, ne burta kalpība ir noteicošā.

Dzhokonda (2012-07-20 17:38)      Manuprāt ne tikai baznīcai, bet arī valstij vajadzētu dzīvot no ziedojumiem-kā strādā-tā ziedo....:)))

Muktiana (2012-07-20 17:47)      Vispār jau jāsaprot, ka baznīca ir ne tik daudz ētikas uzturētājiestāde, bet tā patiešām pastāv ideju, ka Dievs ir. Turklāt šim uzskatam ir ievērojams pamats jeb tā visdrīzāk ir patiesība. (Manā izpratnē 100procentīga.)
Dieva ideja ir kultivēt mīlestību starp cilvēkiem (tādā veidā arī izpaužas mīlestība pret Dievu jeb kosmosu).
Grūtdieņi pamatā rodas mīlestības (cilvēcīguma) trūkuma dēļ - vai nu no bērnības, vai arī kāda liksta cilvēku salauž un šim cilvēkam trūkst līdzcilvēku atbalsta jeb mīlestības. Šobrīd mīlestības deficīts ir ne tikai starp kolēģiem, kaimiņiem, tautiešiem, bet arī starp tuvākās pakāpes radiem - starp vecākiem, bērniem, laulātajiem-, un draugiem. Tātad jebkurš var kļūt grūtdienis.
Tas, kurš ziedo baznīcai, tas patiesībā ziedo pats sev, bet to var saprast tikai tas, kurš Dievam tic. Lielais vairums no tiem, kas Dievam netic, ziedo tikai paši sev - un kamēr pašam viss kārtībā, tikmēr arī viss kārtībā. Problēmas sāk parādīties, ja Tava "kārtība" kļūst atkarīga no cita - tāda paša, kurš arī ziedo tikai pats sev. Kad baznīcu vairs nebūs, tad uz Zemes patiešām valdīs elle. Un jo lielāka ir elle, jo vairāk attīstas maņas, lai cilvēks sāktu meklēt, saprast un uztvert Dievu. Tā ka būs gan baznīcas, gan ziedojumi.

Muktiana (2012-07-20 17:56)      Neesmu pētījusi statistiku, bet pieļauju, ka normāla sociālā sistēma ir tajās valstīs, kur salīdzinoši liels ir ticīgo skaits. Ir naivi iedomāties, ka grūtdieņu atbalsta funkciju veic valsts. Līdz ar vidējās cilvēcības (ticības Dievam) samazināšanos, tas grūtdieņu atbalsts samazināsies arī no valsts puses.
Un, ja atgriežas pie jautājuma tēmas, - no kā vēl baznīca varētu dzīvot? No valsts dotācijām, vai? Tā bija tajos laikos, kad visi zināja, ka Dievs ir; mūsdienās to zin mazāk par 25%. Ziemassvētku vecītim taču neviens ziedot neies, tāpat arī neticīgie (valsts pārsvars) neziedos baznīcai.

art_deco (2012-07-20 20:20)      Domā, ka baznīca ziedojumos saņem maz ? (retorisks jaut.)

karbonaade (2012-07-20 23:11)      Karbonaade atcerējās gadījumu ar baznīcu.
Vajadzēja telpas darbam, bet tā kā projekts nav pelnošs, tad par telpām arī nekādas īpašās naudas nevarēja maksāt. Tad nu tiku pie vienas Rīgas baznīcas mācītāja tel. nr., par kuru tika teikts, ka pretimnākošs utt. Saruna bija par telpu. Tad nu šis prasīja, cik varu maksāt. Teicu, ka tās naudiņas ir patiešām mazas un simboliskas. Uz ko tika telefona klausulē sadzirdēts neviltots izsauciens: bet mums tā celtne maksāja miljonu!
Un ar visu to, ka karbonāde solījās baznīcas labā strādāt pa velti, nekāds dīls nesanāca. Miljona, ko samaksāt baznīcai par telpām, karbonādei nav.

Morāle? Baznīca nevienam neko nedod, baznīca nabagiem nepalīdz. Palīdz ticīgie, palīdz līdzcietīgie. Baznīca ir bizness. Un labi nostādīts bizness.

didi1 (2012-07-21 09:33)      ...piekrītu karbonaade...divkosība lien ārā pa visām šuvēm. bet baznīca varbūt ir labs sākums tiem, kuriem "nav kur likties", kuri neredz savu "vietu zem saules". Citādi ir tikai viena liela bezcerība....un vēl- ir tādi kuriem reizi pa reizei vajag "uz celīšiem un ar pātadziņu", jo citādi taču nesaprot.

Muktiana (2012-07-21 14:17)      Divkosība lien ārā pa jebkurām šuvēm. Arī baznīctēvi ir tikai cilvēki,kuri, cerams, paši ir noticējuši Dievam.
Bet asociācijas ar pātadziņu un "vietu zem saules" nāk prātā tikai tiem, kuri pilnībā nepieļauj domu,ka Dieva varētu būt. Un ar to lepoties nevajadzētu. Ja uzglūnēs nikna slimība, no kuras izveseļoties varētu tikai pateicoties apkārtējo līdzjūtībai un tā vietā saņemtu ciniskus komentārus, šādi apstākļi ļoti, ļoti varētu atvērt maņas uz faktu, ka Dievs varētu būt. Būtībā ir pietiekami daudz uz loģiku balstītu literaturu, kas minēto apstiprina. Bet vajag maņas un gatavību tajā sākt ieklausities.

didi1 (2012-07-21 15:42)      nē, svētulīgas runas toč nepārliecina,un divkosīgas, svētulīgas;pavisam ne...Dieva esamība ir pavisam cits jautājums, un katrs to piedzīvo savādāk, ja vien ir pamanījis..:) Novēlu jebkuram; pamanīt..

Decijs (2012-07-22 15:26)      D vasara un 2 komentari dienaktii ierulee...
wolands kaa redzu kautko zini par decijiem bet ne ipasi P. Vispar decijs nozimee decimas mazberns un pa lielam piederigais Juliju un Brutu dzimtam.) Arii konstantins kas ieviesa Romaa oficiali kristietibu bij viens no Decijiem..)
Ja par konkretoo deciju Trajanu (Trojieti) tad tas izsita Spartu taa ka no tas nekas nepalika pari un Dakiju. A kristiesi tai laikaa loti oponeja valsts varai un tadel sanaca tads kaskis. Kaa sak vis prieks valsts stabilitates tika darits.
didi1 tavs snaciens viens tads puk vien ir D. Ir majas cuska bijusi zinu kaa ar tadu niekoties D. Tavs spriedums par politiku tipisks blondiniskais domasanas stila auglis... Tapec jau LV driz puse bus pametusi valsti, ka vieglak ir aizbraugt ne vest savu valsti kartibaa... Tiesat un kritizet deciji var to tie pieradusi kops Senas Romas Laikiem, gadas ka kads pasaka un pat Tu Brut ...) Nu labak butu teikusi vestures zinatajs tas butu precizak))). Saki bezceriba... nu zinamam rigas politiku kopinam jaa nav ideju valstisku, bet dalai no Tautas tomer ir skaidrs skats un vispar katra sliceja glabins vina pasa rokas... Ak jaa JK ir gadijies redzet bet tas ir man prieks sevis un nevienu netaisos agitet par Katoli vai kaa, visi vecie spameri tiri labi mani pazist un zin kad viegli ierecu par daza cilvja sumesanos, kad nopietni ko saku...P

Ruugts (2016-01-07 21:25)      Jā nekad tas nav bijis savādāk.tikai tagad nan liekas, ka baznīca ir pārvērtusies par biznesu ,visam noteikta cena.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu