citi grimst nabadzībā

"Latvija ir galējību zeme, kur 42% bērnu dzīvo uz nabadzības un sociālās atstumtības sliekšņa, bet «tēta algā» var izmaksāt 100 tūkstošus latu un bezdarbnieka pabalstā - 140 tūkstošus. Turīgie cilvēki parasti saka, ka tas ir normāli, ka sabiedrībā ir arī nabadzīgie cilvēki, jo kapitālisms prasa nabagos. "
(Raksts no apollo)
_________________________
Tēma par ko tautai "pacepties", jo Nassa jau izskatās ka izsmelta :D
Man tik vien arii puslidz nopietns jautaajums: Vai jus, kas balsojiet par sabraukto eziti ar vina Vienotibu, TB/LNNK, ZZS, ZFP un pareejaam Labeejaam partijaam TIESAAM nesaprotiet, ka vini gadu desmitiem ir darijusi visu iespejamo, lai bagaatie dziivotu veel bagataak un nabagie veel nabagaak, jo pasi tak ir bagaatie un arii naudu savaam partijaam sanem no bagatajiem? :) Pasakiet kaut vienu iemeslu, KAPEC viniem butu jadomaa par kkaadu sociaalo taisniigumu, progresivo ienakumu nodokli un parejaam PASUS ierobezojosaam lietaam? Deel sirdsapzinas un karmas uzlabosanas? :D

Deisa (2012-10-18 12:23)      Ideālistiem un patriotiem, kas tiešām gribētu ko darīt nav naudas, lai nopirktu sabiedrības balsis ar krāšņām reklāmas kampaņām, lūk arī visa sāpe. Un ja arī tādi mazie 3,4 cilvjus Saeimā dabūtu, ko tas mainītu? Izspiestu viņus ātri, lai turpinātu iebristo taku. Pati esmu gana tuvu stāvējusi un reālus stāstus par aizkuslisēm dzirdējusi, tāpēc tagad i vairs neko dzirdēt nevēlos. Bezjēdzīgi.

edmunds (2012-10-18 12:37)      skjiet ka muusu valsts ir no retajaam kur ienaakumu nodokli ietur no summas kas ir zem iztikas minimuma :)

fargo (2012-10-18 12:42)      nav svarīgi, kāda ir iekārta zemē. tautam ir tieši tāda valdība, kadu tās ir pelnījušas. nav nekādas nabaga ziemeļkoriejiesu apspiestās nācijas. nav nekādu nabaga nacistu partijas apspiesto vāciešu, vai staļina nomākto krievu. te ir tas pats. kad šito līdz kaulam saprot, lietas izskatās savādāk, nekā tiek pieņemc stāstīt un dzirdēt.

par labējiem. vai kreisajiem. nav ne vienu, ne otru. ir izkārtnes. valstī nav reālas ekonomikas, pamatā notiek tikai esošo resursu pārdale nākot kādam jaunam pie barotnes. "vienotība" ir vispār īpatnēja lieta - tie rīkojas pat ne kā šņukuri pie siles, bet kā iecelti pārvaldnieki, kas cenšas izkalpoties saimnieka priekšā. par to liecina katrs lēmums, katrs komentārs. tie nav Latvijas politiķi, tie ir vietējie eirobirokrāti.
palīdzēt iznīcināt ģimenes institūciju, nerūpēties par reālas ekonomikas izaugsmi, palīdzot likvidēt vēl pāri palikušo suverenitāti. es neredzu ar ko būtībā birkava vājprata, bezdomu un visampriekrišanas ES iestāšanās parakstīšanas sprints atšķiras no šiem pseidolatvijas eirobirokrātiem.

nevis pabalsti var ko lietas labā darīt! tas ir kā aizvien lāpīt paģiras, nevis beidzot nokāpt no dotētas ekonomikas šprices. jādomā ir nevis par to, lai vēl kaut kā daiļāk pārdalītu, bet radītu papildus. nav tādu "kreiso", kuri nodarbotos ar jauna radīšanu. tā vienmēr ir pārdale. latviešu ekonomika ir kā āfrikas miltu maisu saņēmēji - bauri cīnās un plēšās saņēmēju rindā/barā, bet politiķi šo sadali uzrauga. tas nav nekāds ceļš kaut kur kā nācijai.

ai...

Vienmertaspats (2012-10-18 12:54)      KAd cilvēki iemācīsies paši rūpēties un atbildēt par sevi, tikai tad viņi var iemācīties parūpēties par citiem un par valsti. Jo vairāk katrs domās par to, ko daru es pats, jo labāk visiem citiem. Lielākā daļa nelaimju ceļas no ´siem te pseido ideālistiem,kas it kā rūpējas par " sabiedrības labumu".

fargo (2012-10-18 13:02)      "Lielākā daļa nelaimju ceļas no ´siem te pseido ideālistiem,kas it kā rūpējas par " sabiedrības labumu"."
nu, ja!
vai tad ir zināmi "kriesie", kuri sāk biznesu, nopelna daudz un tad izdala nabagajiem? ne, ne... tā gan ne. viņi "iet politikā", nu kaut kādā no veidiem - velēšanās vai rīkojot teroru vai dumpjus un pārdala SVEŠU, nekādi ne pašu nopelnīto izdala pabalstos. tā ir šo "labo miera cilvēku" būtība. savu ne, bet pārdalīt svešu jo naski.

sherminator (2012-10-18 13:06)      Ko nozīmē "nesamērīgi bagāti"? Varbūt topika autoram ir azotē kādas bagātas rietumu valsts piemērs, kurā nebūtu miljardieru? Ir jādomā, kā vairāk nopelnīt, nevis kā pārdalīt svešu naudu. Ja runājam valsts mērogā, gluži vienkārši jāražo vairāk un ar lielāku pievienoto vērtību. Savukārt sociālisti visā Eiropā ir pierādījuši savu nekompetenci spējot tikai tērēt sociālajiem pabalstiem, bet ne velna nespējot nopelnīt. Un vēl, par progresīvo nodokli - jau pašlaik darba ņēmējs "uz rokas" saņem tikai ap 50% no tā, ko darba devējs par viņu samaksā, prasīt vēl vairāk būtu pavisam nesmuki. Tas par algu, ja tu tomā, ka kāds no kapitāla ienākumiem taisāt maksāt līdzīgas summas, tad esi galvu saspiedis, jo ir vesela rinda valstu ar daudz pievilcīgāgu nodokļu režīmu un piedevām patīkamāku klimatu.

neko (2012-10-18 13:06)      Laikam jau kaut kā tos večus jāpiespiež sponsorēt citu taisītos bērnus... ka oho redzams šamie citādi izvairās:) Par savējiem vien tik domā... nelieši.

wolands (2012-10-18 13:08)      Principā atbalstu labēju politiku, bet uzskatu, ka LV ir iets par tālu (precīzāk nepareizā virzienā). Jaunajā IR ir ļoti labs raksts par šo tēmu. Progresīvo ienākumu nodokli sen vajadzēja ieviest. Nekustamā īpašuma nodokli paaugstināt uz izlīdzināt ar nekustamo biznesiem. Savukārt darbaspēka nodokļus krietni samazināt. Penzijām pabalstiem un citām figņām griestus samazināt. Ja grib lielu pensiju - lai uzkrāj, valsts penzijai jābūt mazai ... utt.

neko (2012-10-18 13:12)      nu re uzrakstīja jau manā vietā:
+Vienmertaspats
+Fargo
"tā ir šo "labo miera cilvēku" būtība. savu ne, bet pārdalīt svešu jo naski."

SufferWell (2012-10-18 13:19)      HRDS un kreituse izsakās par sevi un savu vidi. Bet pozitīvais ir tas ,ka minētais lozungs nedarbojas visā Latvijā. :)

raima (2012-10-18 13:24)      Piekrītu HRDS un arī viedokļiem par to, ka jārada reālas materiālās vērtības, ne tikai jāpārdala. Ir lietas, kas nemainās- padomju laikos mediķiem un pedagogiem bija vienas no mazākajām algām, tagad tas pats. Un vispār, kas ir nabadzība? Man un bērnam pusaudzim kopējie mēneša ienākumi ir 230 Ls. Sevi par nabadzīgu neuzskatu- paēdusi esmu, apgērbusies arī, cenšos veidot uzkrājumus, lai varētu aizlidot kādā tālākā ekskursijā, ja gadās akūta veselības problēma, tad tālās (1000 km un vairāk) ekskursijas jāatliek, sīkākām veselības problēmiņām izmantoju dabas veltes. Bērns gan paprasīja, lai uz 18 gadiem sakrāju naudiņu un uzdāvinu auto, bet uzskatu, ka pašam tas jānopelna.

Vientulaisvilks (2012-10-18 13:36)      Es ari par to- jāatgriežas atpakaļ sociālismā, ceļā uz komunismu!! un visus tos valsts izzadzējus uz Sibīriju !

Vientulais_vilks (2012-10-18 13:43)      Man jau patiik, sitais: "Kreisie visaa Eiropaa bankrotejusi, jo tik tik vien maak, kaa pardaliit CITU nopelniitu naudu". Pirmkart, kreisie visaa Eiropaa ir pie varas, ja kaads nav pamaniijis, pedejaas velesanaas no ES lielajaam valstiim, laikam, bija Francijaa, kur par prezi tika ieveleets sociaalists. Otrkart, te viens piksteeja, ka nav taadu ES valstu, kuraas nav miljardieru. Ir - kaut viena no cilveeku dzivei visdraudzigakajaam tepataas pari jurai -Zviedrija. Tur pat nodoklu politikas deel pat istu miljonaru nav, nerunaajot nemaz par miljardieriem! :D Treskart, - mani vnk "sajusmina" termins "citu nopelnita nauda" :DDD Kapitaalists tak visaa nopietnibaa, laikam, domaa, ka vins to naudu ir nopelnijis, nevis tie vina stradnieki-rukisi, kas vinam bezmaz vai par vedera tiesu vergo??? :DDD Da tie rukisi to naudu butu nopelnijusi arii bez taa kapitaalista stradaajot, teiksim, valsts uznemumaa vai rupnicaa, kaada ir teiksim, norvegu "Statoil" . Tas kapitaalists ir vnk kedes liekais posms, kas piesavinaas visu citu sastradaato veertiibu un kkaa meklee sai netaisniibai attaisnojumu! :D

viecha11 (2012-10-18 13:57)      http://www.rebaltica.lv/lv/...,vai par sho rakstu iet runa!???

Mezhavecis (2012-10-18 14:06)      Velti brauc virsū G-L.Visas valstis,vismaz tās kas negrib dzīvot zem līmeņa,ir sasietas vienā striķī.Tie kreisie vai galēji labējie radikāļi var dirst ko grib,bet reāli,ievēlēšanas gadījumā,izdarīt neko nevarēs,jo neviena vadošā valsts valdība to nepieļaus.Ja mēģinās spirināties,tad būs Tev ekonomiskais boikots,un dzīvosi kā Kubā,Z-Vjetnamā,Z-Korejā,utt.,pelnot varbūt 1$ mēnesī.

sherminator (2012-10-18 14:09)      Vientulais_vilks
1) List of Swedes by net worth http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Swedes_by_net_worth
2) Esi kaut ko dzirdējis par parādu krīzi Eiropā? Pēdējos gados aktuāls jautājums. Laikam pateicoties veiksīgajai sociālistu saimniekošanai Grieķijā un Spānijā bezdarbs ir lielāks kā LV.
3) Jā, citu nopelnīta. Starp 50 lielākajām pasaules kompānijām ar valsts kapitālu būs kādas četras - tevis noauktais Statoils, Gazprom un vēl divi Ķīnas dabīgie monopoli. Likumsakarības nespēj saskatīt? Kaut kā nu nespēj valsts kompānija veiksmīgi strādāt konkurences apstākļos, galvenokārt tādēļ, ka par to līdzīpašniekiem faktiski kļūst visādi vientuļie_vilki, kuri neko nejēdz no ekonomikas.

fernfahrer (2012-10-18 14:21)      ja par valsts uzņēmumiem, tad kaut kā neviens nemin, ka Zviedrijā alkohols ir valsts monopols, Norgē lasis ir valsts monopols, bez minētā Statoil. Spāniju un Grieķiju nebūs korekti piesaukt kaut vai klimatiskās zonas un mentalitātes dēļ. Tad jau jābrauc arī Āfrikā iekšā un Amerikas kontinentā. Viens ir skaidrs, ka tos, kurus pirms desmit un vairāk gadiem mūsējais uzņēmējs izbrāķēja kā nederīgus strādniekus, Rietumos viņi lielā daļa strādā un dzīvo daudzmaz pārtikuši. Tātad, vaina nebūs strādniekā vien...
Esmu nemitīgi klejojumos pa ES valstīm un redzu īpaši ražošanu, redzu ko ražo, kam ražo utt. Mazā kalnu ciematiņā stāv maza firma, kura ražo detaļu kādam lielākam uzņēmumam. Pamatā lielā daļa nodarbināti vietējie. lūk, par ko būtu jāceļās un jākrīt! Dodiet darbu, izklaides tauta pati atradīs..

mojito (2012-10-18 14:27)      Runaajot par prorgesiivo nodokli-agraak man likaas,ka tas ir forshi-ja vairaak pelni,tad vairaak maksaa. Tagad manas domas ir mainijushaas. Pirmaakrt-kapeec kaadu sodiit apr to,ka tas labi pelna, taada nodoklja ievieshana bendeetu iniciatiivu un tiekshanos uz panaakumiem. Otrs- ja Lv ieviestu taadu nodokli,es baidos,ka tad buutu taa,ka paaugstinato naaktos maksaat no pavisam maziem (relatiivi ES kontekstaa) ienakaumiem,teiskim no algas,kas ir virs 300 ls buutu likme 40% -kaads to reaali grib, pajautaajiet katrs pats sev ?!
Drizaak aks jaadara,un jaadara nekaveejoties-vajag paaugstinaat neapliekamo minimumu lidiz 200 ls ,vismaz tik cik ir iztikas minimums. Jo valdiiba visu naudu taapat beigu beigaas dabuus-caur nodokljiem iepeerkoties,jo no tik mazaam algaam neviens reaali taapat nevarees to naudu iekraat un sleept offshores.
Kas attiecaas uz taam labeejaam un kreisaam partijaam-Latvijaa taam ir citaada nozime kaa cituaas vasltiis. Ja citur labeejaas ir taa,skas vairaak atabalsta apitaalistu intereses,kreisaas- nabadziigo,tad Lv ir taa,ka labeejaas=latvviskaas, kreisaas=krieviskaas. Plain and easy.

garinsh207 (2012-10-18 14:52)      :)katrai tautai tāda valdība un tāda dzīve,kads nu ir tautas videjais kopejas apziņas limenis. būtu mes vidēji gudraki visadās ziņas, tad butu labak, būtu vel dumjaki, būtu sliktāk nekā tagad.
:)secinajumi vienkarši, lai videjiais apzi nās limenis celtos, katram individam japaliek vēl gudrakam,darošakam, spējigākam:)

JurisK (2012-10-18 14:52)      Mums vispār nav ne labējo, ne kreiso, ne centrisko, ir tikai nacionālās partijas. Kā panākt taisnīgumu? Neatstāt pie varas tās partijas, kas tiešām sašmucējušās. Rīgā jānomet SC, Latvijā RP un ZS. Vienotība man patīk, tā ir pragmātiska, mazākais ļaunums no pārējām. Pilnīgi piekrītu kokotei - mums nav sociķu pirmskara izpratnē. Ir krieviskās partijas, kuras, cenšoties sagrabināt vēlētājus, ir populistiskas. Piem. Ausaiņa bezmaksas transports pensionāriem un skolēniem. Ko darīt? Beigt cerēt, ka kāds tev kaut ko atdos tik tāpēc, ka pats nevari dabūt vai nopelnīt. Es vispār atceltu visus pabalstus, ja nu tikai invaliditātes pabalstus atstāt. Pazaudēji darbu - saņem naudu no savas arodbiedrības, kurā maksā katru mēnesi noteiktu summu. Ja kas - tā bija pirms ulmaņa apvērsuma - Slimokases toreiz saucās. Valsts nodokļus līdz ar to samazināt. Lai ir tas, ko gribējām - kapitālisms, kur katram tiek tik pēc viņa spējām. Es gan it kā sociķis, bet ciest nevaru memļakus, kas dzīvo uz mana rēķina(t.i. noēd manu nodokļu naudu). Ja kas - esmu pensionārs, man tās revolūcijas pie vienas vietas!:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu