citi grimst nabadzībā

"Latvija ir galējību zeme, kur 42% bērnu dzīvo uz nabadzības un sociālās atstumtības sliekšņa, bet «tēta algā» var izmaksāt 100 tūkstošus latu un bezdarbnieka pabalstā - 140 tūkstošus. Turīgie cilvēki parasti saka, ka tas ir normāli, ka sabiedrībā ir arī nabadzīgie cilvēki, jo kapitālisms prasa nabagos. "
(Raksts no apollo)
_________________________
Tēma par ko tautai "pacepties", jo Nassa jau izskatās ka izsmelta :D
Man tik vien arii puslidz nopietns jautaajums: Vai jus, kas balsojiet par sabraukto eziti ar vina Vienotibu, TB/LNNK, ZZS, ZFP un pareejaam Labeejaam partijaam TIESAAM nesaprotiet, ka vini gadu desmitiem ir darijusi visu iespejamo, lai bagaatie dziivotu veel bagataak un nabagie veel nabagaak, jo pasi tak ir bagaatie un arii naudu savaam partijaam sanem no bagatajiem? :) Pasakiet kaut vienu iemeslu, KAPEC viniem butu jadomaa par kkaadu sociaalo taisniigumu, progresivo ienakumu nodokli un parejaam PASUS ierobezojosaam lietaam? Deel sirdsapzinas un karmas uzlabosanas? :D

Edg (2012-10-18 15:02)      Es uz pēdējajām vēlēšanām negāju. Nu tās bij tās ārkārtas pēc Zatlera uznāciena. Mana pozīcija tad bija un tāda ari paliks turpmāk, nevis man ir pienākums balsot, bet gan viņiem tur gribētājiem mana balss ir jānopelna. Un ne tad, na ari tagad neviena liste vēl joprojām manu balsi nav nopelnījusi.

kuks10 (2012-10-18 15:23)      ko var ņerkstēt..,ja neesat gatavi liet asinis..te nekas neizmainīsies,valsts tekuļi jūs pisa 22.g. un turpinās pist vēl 20.g...,jo nekas jau nav izmainījies no 90.g...?!)paskat ,kas notika Francija vai Grieķijā..?!mums joprojām feodālisms ar blatu un radu būšanām..,kad būs īsts kapitālisms ,tad viss strauji mainīsies šeit..

bullman (2012-10-18 15:47)      Kreituse un Torpedo pēdējie komunistu fašisti! Pīkstuļi un čīkstuļi! Ejiet strādājiet nevis par citiem runājiet!

MrXm (2012-10-18 15:48)      Vispar jau gribetos saprast kas ir nabadziiba. Par kadu kompetenci, chaklumu un stradashanu var runaat ja tehnologjijas ir strauji attiistijushaas un visaa pasaulee valda paarprodukcija. Vaig uz lietaam pastiities globaalaak!

Kad 20 cilveeki menedzjee vienu stradnieku bet menedzjeetajiem par majokljiem un mashiinaam jaateeree 10x vairaak kaa Vasjam? Pie kam Vasja kas straadaa veel ir laimiigs, jo citi Vasjas seezh bez darba. Tas ir tas kapitalisms kuraa Latvija iesoljoja. Stipraaks ir tas kas jau 30 gadus ieprieksh shajaa smilshu kastee speeleejaas.

Kapitalisms nekaa nav pilniiga sisteema un manaa skatijumaa tieshi peedeejos gados nepilniibas liek izteikti sevi maniit. Jau ir pienaacis briidis, kad liist alaa un kaapt apkalj kokaa dziivot ir daudz cilveeciigaak, nekaa straaadaat 2vos darbos, lai samaksaatu iiri un par transportu lai liidz darbam vispaar tiktu. Paterataj valstis vismaz jaundzimoshos bernus nav pametushas novaartaa, jo kaadam jau buus 2vos darbos jaastraadaa arii peec 20 gadiem. Latvija sho veel nav sapratusi liidz shodienai. Paskatieties uz lietaam savaadaak, ne taa kaa esat pieradushi :). Manaa skatijumaa sisteema ir tik kropla, ka naturaalaa saimnieciiba ir viscilveeciskaakaa izeja.

psychobitch (2012-10-18 15:55)      kurš gan mūsu valstī ir domājis par bērniem, ja kāds arī domā, tad tikai savu interešu vadīts, jo redziet nebūšot ienākumi, no kuriem maksāt pensijas...

jozolsen (2012-10-18 16:37)      Neredzīgais neredz,nedomājošais nedomā.Palasi LRekonomisko izaugsmi IKP pēdējos 15 gados.Darītāji vienmēr dzīvos labāk,par nedarītājiem.Pie Maximas nav kur mašīnu noligt,tāda realitāte,nabadzīgie sabraukuši.Tāda realitāte.

Visvaris1952 (2012-10-18 17:16)      Skatos viena daļa še pataloģiskā kārtā jūtas slikti tik tādēļ vien, ka kādam klājas labāk kā šim. Priecāties vajadzētu, ka ir arī ļaudis kuri prot iekārtoties kā baltajam cilvim pieklājas, nevis zaimot likumus un pastāvošo lietu kārtību!

Eiropa (2012-10-18 17:30)      zaķīt, atdod tālrādi nabaga kaimiņam un neskaties vairs ziņas mūsu, labs prāts un nervi veseli;)

Drole (2012-10-18 17:36)      pirmkaart:

tas nav apollo raksts. Origjinaals ir te: http://www.rebaltica.lv/lv/petijumi/latvijas_veiksmes_stasta_slepta_puse/a/792/kadel_latvija_nav_bag
ataka_valsts.html

otrkaart, varneshi, kas iedibinaajushi konservatiivo nodoklju sisteemu ir bijushi kreisi, nevis labeeji orienteeti


"Loģiski, ka krīzes laikā nabadzīgo skaits palielinās visās valstīs. Bet skaitļi rāda, ka Latvijā nevienlīdzība palielinājās tieši treknajos gados, kad ekonomika vārījās un lielākie ieguvēji bija sabiedrības augstākais gals un vidusslānis.

Kādēļ Latvija nonākusi tik tālu?

Jo bagātajiem tā ir izdevīgi. 2006. gadā avīzes Diena ekonomikas komentētājs, tagad DNB bankas ekonomists Pēteris Strautiņš rakstīja: "Latvijā varas elitei ir ērta Padomju laikos potētā ideoloģija, ka visi nodokļus maksā vienādi."

Nevienlīdzības iedīgļi Latvijā parādās jau kopš neatkarības atgūšanas 90.gados, līdz ar privatizācijas aizsākumiem. Igaunija vienīgā no Baltijas valstīm savus uzņēmumus ļāva privatizēt, nopērkot par naudu vai ieguldot investīcijas. Rezultātā uzņēmumi nonāca ārvalstu uzņēmēju rokās, kas ieviesa ražošanas inovācijas un atvēra jaunus tirgus. No 1993. līdz 1995.gadam ārvalstu investīcijās Igaunijā ieplūda 366, Latvijā 143, bet Lietuvā - 42 miljoni dolāru.

Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kur ilgstoši nebija jāmaksā nodoklis no kapitāla pieauguma un dividendēm. " (C) http://www.rebaltica.lv

fernfahrer (2012-10-18 18:37)      man labāk patīk kā vientuļais_vilks savu pārliecību pasniedz. Torpedo mācies! :))

garaamejoshais (2012-10-18 19:28)      nu kaada dumiiba??? kaadi 42%.. tak paskatieties apjkaart? tieshaa,m 4 no 10 jums zinaamajeim beerniem dizivo nabadziibaaun atstumtiibaa?

hefny (2012-10-18 20:51)      hmmm..tur jau tas joks,lai tautu iebaidītu,tad progresīvo nodokli valdošie-varenie-krāpnieki/ierāvēju baida ar progrsīvo nodokli no 300Ls,-betreaļi tas būtu piemērojams sākot ar deputāta algu-1200ls un uzaugšu-to sadalot vēl gradācijās,jo kantorist-valdībā būtu mazāk aplekam kā šēle-izsaimniekotāsj,godmanis-valsts izsaimniekotājs,šesers-zelta tilta ierāvējs ,fliks uc..šitādi miljonāri,kas iedzīvojas uz regulāriem pasācieniem-valsti izpārdodot,iznicinot. Arī eiro tiem ir nepieciešams,lai šajos apsākļos pagābrtu kādu lieku miljonu,tāpēc tik cītīgi grib uzpiest tautai obligāto-tiem izdevīgo ieviešanu, kas katam tagad latvijas pilsoniem šķiet npopulāri, jo IR valstis,kas to eiro neievieš, bet darbojass eirozonā vai abas valūtas lieto.Bet mūsu ŗausējiem"vajag nopelnīt,jo laikam tiem ir kas jau saņemts-tā vien šķiet,jo latvijā valdība nu nemaz nedomāpar tādu "niecību"-kā valsti,pilsoņiem,tautu.mūsu valdība ir kā siles barpkļ,kuiem ir izdevīgi,ka te vēlir kādi āluži un kuru rēķna raust nesapelnītu,bet izfinglierētu-noziedzīgu naudu piekopjot genocīdu pret latvijas plsoņiem latviešiem, Latviju.sākot ar veselības aprūpi,izglītību,piekopjot diskriminācuju pret Lavijas pļe,vāciešiem uc-visur akceptējot tika krievus un to vajadzības,nevis pirmajāvietā lieko latviešu un tos,kas pieprot Valts valodu/vāciešus,poļus,lietuviešus,gruzīnus,itāļus,indiešus,uzbekus utt/.Man kauns par Latijas valdību-TIE ir nozēlojami.

Polus (2012-10-18 20:58)      Ideja par progresīvo nodokli pašreizējos apstākļos ir absurda. Ja to ieviesīs, tas būs tikai vēl viens instruments, lai, atvainojiet, čakarētu to saujiņu strādājošo, kuri nodokļus vispār nomaksā (sistēma jau tāpat darbojas pret maksātājiem). Zudīs faktiski jebkāda jēga maksāt nodokļus.

Krietni vienkāršāka no administrēšanas viedokļa būtu diferencēta progresīvā nekustamā īpašuma nodokļa ieviešana. Īpašu likmi varētu piemērot ārzemniekiem un bankām, kurām ir milzīgi NĪ portfeļi. Tas arī veidotu spiedienu uz NĪ cenām, lai tās beidzot kļūtu samērojamas ar reālajiem ienākumiem (un būtu funkcija no spējas uzkrāt, nevis nomaksāt parādu n gadu laikā).

non_grata (2012-10-18 21:08)      tā nemaz nav un mēs visi to labi zinām! šī valsts jau esam mēs paši nevis kkādi citi! ja te viss sūdos,tad dirsēji esam mēs paši ne žīdi

avotsliels (2012-10-18 22:27)      Nu, a ko darīsim ? Dzīvosim tālāk pēc džungļu likumiem, un izliksimies par kulturālu sabiedrību?

limonija (2012-10-18 22:39)      Pilnīgi piekrītu fernfahrer - ja valsts būtu pratusies laicīgi paņemt dažus monopolus, kaut vai valūtas maiņu90-tajos, bet valdības ļāva Karginam kļūt par miljonāru, jo Parex valūtas maiņas būdiņas bija visos Centrāltirgus stūros...Gan jau šamais parādā nepalika - to jau redzējām, kad Parex bruka...Un par ražotnēm mazpilsētās un ciematos vajadzēja turēties ar zobiem un nagiem, nevis sagrūst visu ekonomiku Pierīgā un šļupstēt par veiksmes stāstu, mežus izcērtot!

ComfortablyNumb (2012-10-19 08:27)      Man šķiet progresīvais algas nodoklis tiek stipri pārprasts. Jo izdzirdot to vārdu visiem šķiet, ka nu tik būs jāmaksā vairāk.
Īstenībā vajadzētu būt pavisam otrādāk, - tiem kas saņem mazāk būt jāmaksā mazāks nodoklis. Tie kas saņem lielās algas tiem vajadzētu palikt apmēram tam pašam. Jo mūsu fiksētā visiem piemērotā likme ir tikpat liela cik tajās progresīvo nodokļu zemēs maksā tikai lielo algu saņēmēji.
Respektīvi, ja ieviestu to progresīvo (ar likmēm un principiem līdzīgiem kā citās valstīs) tad cilvēkam kam uz papīra tūkstoši ķepā vajadzētu saņemt to pašu, bet tiem kam 200 vai 500 lati, tiem uz rokas vajadzētu palikt vairāk. Tā kā savā ziņā progresīvā ieviešana nozīmētu valstij mazāk nodokļu ieņēmumus un vai pie nemitīgā budžeta trūkuma to kāds pieļaus...
NI, kapitāla pieauguma nodokļi ir cits stāsts. Tie tiešām salīdzinoši pārāk labvēlīgi šauram krējuma slānim.

Bordzija (2013-05-12 22:01)      vai kads vel vispar atceras,,sparnoto,,saukli - kaut pastalaas , bet neatkarigaa Latvijaa ???????
nu luuk.....
taadi un un tur ari esam....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu