Zviedrijas sievietes uzskata, ka esam vīriešu atkarīga sabiedrība.

citats no Zanes Daudzinjas intervijas portalam tvnet.
kapec rietumeiropieshiem ir radies tads priekshstats par LV sabiedriibu,kas butu tas katalizators?
materialais aspekts? shkjietama liidztiesiiba? feminisma neesamiiba,vai,teiksim,ta blava atblasma?kaut kur,pa celjam labakas dziives virziena pazaudetas gjimenes vertiibas?
viedoklji,pieredze?

stardust (2012-10-30 13:08)      Varētu izteikties un izteikties, bet šodien, kā par spīti, esmu tā darbos, ka nav laika, kur nu vēl palasīt to interviju :))
Katrs tiešām redz savu un vadās pēc kaudzes stereotipu.

hefny (2012-10-30 13:19)      vuci:0
bet...man ļooti nepa´tik zviedru sievietes-kā monstri,unisex,-īpaši politikā,izņēmums irKaraliene silvija,bet viņa nav zieriete-tāpēc arī šarmanta!´D;aietes ,iespējams,ir neglītākas-ar palatu seju un valoda vaibstiem uzlikusi tād-paskarbu mīmiku,bet vismaz dāņu sievietēm šis līdztiešiba nav tik vīrišķigā apģērbā-vizuāli,kaut zinu,ka dānis baidīsies atvērt durvis,ja nepajautās,bet toties,dāņu vīrieim ir mājas darbi-reāli uz pusēm-visi!
mums sievietes ir super izskatīgas,gudras varošas,bet komunistiskā dotrīna kā sifiliss saēdusi pašcieņu/arī kungem,kas ir kāpakalpiņi-arī valdība-postkomuisti/,greizais pļēguru appreēšanasun pāraudzināšanassindroms/kristīnes/ un pašupurēšanās vīam/vīrieti/murgs...un vīriešu-jāklīšu izlestie pieci pirksti vēdekē-pa dzīvi ejot/tas ja aarī valdīā,no komuntulaikiem-izvirtība ar intermeitenem,komsomolkām....
gimenesgarušana-vŗtību graušana,āju atņemšana-ekonomiskā terora piespiedu trda-genocīds-aāoti pēdējos 20 gados-tas kāļeņinisma sifiiss Latviju sagrauzis.........tagad kā alternatīva circenesapsēlošanas biznesam ir mazgadīgo/tēvs13gadi,āte-15 gadakar TV/pamatsklas dzmdniecībalai būtu demogrāfija,ā arīlai būt ko adopēt,nodzta/nopīpētai/narko paaudzei.....latvietēmkas dara,ir patiesi liela varēšana,profesionalitāte,ka cepuri ost,-tāpēc mums vēsturisk nav tās kust´bas ā emancipācija-sieviešukstības-rietumu-klasiskajā izpratnē/palasīt vērtsspeciālisti A.Cimdiņu, ja nemaldos/.:)

Skaidrite_Leeninna (2012-10-30 13:33)      Es līdzīgi, kā stardust jau teica, varētu par šo jautājumu runāt un runāt, bet te jau iepriekš vairāki labi komentāri - kokotes, vuča un wolanda komentāros tā esence.
Mēs tiešām ļoti atšķiramies pirmkārt jau ar vēsturisko situāciju. Pāris gadsimtus Zviedrija ir dzīvojusi bez kariem, līdz ar to nav bijis aktuāls izdzīvošanas, konkurences jautājums, ir tāds relatīvs miers, uz kā fona sievietes arī ir "izaugušas" līdz vīriešiem. Pieminētajā rakstā minēts, kā par mums domā Zviedrijas sievietes, iespējams, pavisam cits skatījums šajā jautājumā būtu zviedru vīriešiem.

limonija (2012-10-30 13:47)      Zviedrijā esmu bijusi tikai kā tūriste un nevaru spriest par to, kāda ir viņu sabiedrība no iekšpuses, bet par LV piekrītu Vucim par visiem 100%. Manuprāt, latviešu sievietēm tiek uzkrauta pārāk liela atbildība - par visu un visiem ģimenē, darbā, sadzīvē, un vēl tautas kultūras mantojums jāsaglabā un aktīvi jāpiedalās Dziesmu svētkos:) Večiem paliek hokejs un alus...Nu, mazliet jau sabiezinu krāsas, bet tikai mazliet...:D

p_p (2012-10-30 14:25)      Ir sanācis strādāt kopā ar francūžiem un zviedriem - viņu komentārs 100% saskan ar Vuča 12:08 teikto.
Ar vāciešiem ir savādāk, viņi visas Latvijas sievietes uzskata par prieka meitām, bet par Latvijas vīriešiem vispār neizsakās.

p_p (2012-10-30 14:38)      Ups, aizmirsu izteikties par tēmu.
Pēc manas pieredzes, Zviedrija ir pilna ar krievu, latviešu uc. nacionatitāšu sievietēm.
Vai mēs esam vīriešu atkarīga sabiedrība, nezinu. Vēsturiski esam. Bat vai vēl joprojām?
Bet Daudziņa ir brīnišķīga!

PS. Īsti nav skaidrs, ko kurš apzīmē ar vārdu salikumu "ģimenes vērtības".

Forests_Gamps (2012-10-30 16:04)      Sieviete psiholoģiski ir 6 reizes spēcīgāka par vīrieti un pa lielam vīrietis ir tāds par kādu viņu pataisa siviete. Vīrietis ir tukšs trauks. Ko un kā viņā ielej, tas arī tur sanāk. Tie protams ir tikai vispārējie principi, bet tomēr. Ja te sievietes bļaustās par latviešu vīriešiem, tad aizejiet pie spoguļa un paskatieties uz sevī. Un vispār kaut ko pārmest otram dzimuma ir dumi. Ja iet runa par dzimumiem, tad katram būtu jārunā par sevi, nevis kaut ko jāpārmet otram.

neko (2012-10-30 16:35)      Par to naivumu varētu tikai piekrist. Leģenda par to ka "ārzemēs visi ir godīgi" un tur apčakarēšana ir izņēmuma gadījums vel jo projām ir dzīva. Tas "godīgā un kārtīgā ārzemnieka tēls" ne vienu vien atstājis "bez biksēm", kamēr saprot ka "godīgie ārzemnieki" ne reti ir vel daudz slīpētāki uz apčakarēšanu kā LV redzētie.

Pticka (2012-10-30 17:29)      zin galigi nepis, ko zviedrijas sievietes par mani /mums/ doma :)

neko (2012-10-30 18:12)      Bet par tēmā pašā definēto problemātiku ... padomāju, salīdzināju redzēto; nu tā salīdzinot LV sievietes un skandināvietes - ja tā tas varētu izskatīties gan. Kopējā aina apmēram tādu iespaidu ar atstāj.

miglainaa_plava (2012-10-30 20:48)      Daudziņas rakstu nesapratu. "Vīriešu tkarīga sabiedrība" - domāju, tas nozīmē, ka sievietes vīriešiem atļauj par daudz. Tas ka viņas strādā 2 darbos lai uzturētu vienu slinku, bezkaunīgu vīrieti, kas viņu vēl krāpj, neatļaujas runāt pretī (to esmu dzirdējusi no daudzām), tikai liecina par zemo pašvērtējumu. Un ko lai dara - nebūsi tu, būs cita. Ikdienā jau var redzēt, cik daudz asaru lej sievas radu ģimenēs, un vīri uz viņām izgāž visas savas problēmas un agresiju. Un zveidriem, vāciešiem ir taisnība, ka te visas ir maukas. Jo sieviete ir pieradusi, ka jāatdodas pirmajā randiņā, citādi otrā vairs nebūs. palasiet Oho.
Ko vēl gribu teikt - atšķirīga alga - tā ir realitāte. Varbūt ne visur un vienmēr, tomēr ir. Tāpēc, ka sieviete cietīs un gaidīs, kamēr vīrietis uzsitīs dūri galdā. Atceros, ka sieviete gāja rasīt savu algu, ko neizmaksāja ilgi, viņai ieteica iegādāties vīrieti un vēl nokaunināja, ka nav nevienam derīga. Tas ir reāls stāsts vienā no prestižākajiem uzņēmumiem.

kalatura (2012-10-30 21:37)      Var jau būt,var jau būt...viens arī nav arājs.
Tas,ka latviešu sievietēs ir par daudz vīrīšķā-es varu,es daru-ir nenoliedzami,savukārt vīrieši-tiek audzināti tik ....sievišķīgi..utji,putji..tur arī tās sekas.

Adamsone (2012-10-30 22:44)      Tas par to komunistiskās doktrīnas sifilisu gan ir feini...:D:D Un vīrieši kā tukši trauki, kurus piepilda sievietes, ir vēl feināk... to tikai PA var atrast.:D
Interesanti, ar kādu biznesu nodarbojas tie zviedri, vācieši u.c., ar kuriem satikušās cien. PA pasažieres un kāpēc viņu viedoklis par daļu algotā vīrieškārtas kontingenta būtu jāvispārina??? Autoritātes atradušies...
Es nesatieku tos ar izļurkāto morāli, kam jāstāv klāt, lai nedzer. Tik tiešām, nesatieku. Kāpēc latviešu vīrieši ir tikai tie raznorabočije ar zemu vai nekādu kvalifikāciju, bet izglītotie, gudrie, sakarīgie latviešu vīrieši kļūst par ko - marsiešiem, vai...??
Lokāli teritoriālais zādo-mazochisms.

fargo (2012-10-30 23:48)      lai vāciec pastrādā pa 200-300Ls uz rokas, tad jau manīs vai dziesmu mainīs.
ko domā zviedrietes. man vienalga. pavisam. skandināvija jau nu nav reģions, no kura mācīties. aitu ferma, nekas vairāk.

Jon_Snow (2012-10-31 09:45)      http://www.delfi.lv/news/national/politics/zinojums-latvija-dzimumu-lidztiesibas-zina-situacija-uzla
bojas.d?id=42776584
Uz Skandināvijas fona jau jebkura valsts pasaulē izskatās nožēlojami šajā ziņā. Un Latvijas rādītāji, cik nu var ticēt augšminētajam avotam, nav nemaz tik bēdīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu