Kas vainas šiem cilvēkiem?

Uzreiz atvainošos par smagu tēmu... Kaut kā nebija ar ko aprunāt, bet miera arī nē... Varbūt šeit ir kāds, kas kaut ko zina par Korānu un Islama ticību tādā līmenī, lai kaut ko paskaidrotu??

Kādā Pakistānas ciematā tika nogalināta 15 gadus veca meitene, par to, ka paskatījās uz nepazīstamu puisi, jo tas itkā aptraipot ģimenes godu. BBC intervijā viņas tēvs stāstīja: "Es viņai jau vienreiz teicu, lai neskatās uz to puiku, bet viņa paskatījās vēlreiz. Tad es sāku viņu sist, bet māte aizgāja pēc skābes..."

Neskatoties uz meitenes izmisīgu lūgšanos māte viņai uzlēja vairāk nekā litru skābes, apdedzinot vairāk kā 60% no ķermeņa. Meitene nomira, pirms tam vairākas stundas agonijā mocoties. Māte intervijā teica, ka viņai tāds liktenis...

Man radās ļoti daudz jautājumu pēc šī stāsta noklausīšanās... Viens no galvenajiem - vai tiešām Korānā kaut kur ir rakstīts, ka saviem bērniem jālej virsū skābe? Labi, es pieļauju, ka ģimenes gods ir jāaizstāv, bet ar skābi???

Un kā viņi to dara? Piedzimst meitene un tad tēvs uzreiz dodas uz saimniecibas veikalu iepirkt kādu litru skābes, lai stāv pa ķērienam, ja nu pēkšņi viņa sāk uz puišiem skatīties? Jeb ir kādi vecuma limiti? Tobiš 3-gadigai vēl skābi liet virsu nevar, bet ja ir pienākuši 14, tad jau droši var liet? Jeb no 14 var tikai pašpricēt nedaudz, liet var tikai pilngadīgām?

Lieta ir tāda, ka tas nav atsevišķs gadījums. Pakistāna pat savu Kannu kinofestivāla balvu šādi dabūja! Dokumentālā filma bija par plastisko ķirurgu, kas velta savu dzīvi mēģinot saglābt nelaimīgo skābes upuru sejas...

saullla    1 Dziivoju kādu laiku kopā ar musulmanjiem.Tās nav baumas,pie vinjiem patiešäm tā notiek,un trakāk veel.Paši stastija,kaa sievieti stavokli nometaa ar akmenjiem lidz navei,ja gadijies vinai palikt stavoklii.
Nu es vinjus iepazinu kaa liekuligakos cilvekus,domaa vienu,ska ko citu,dara pavisam ko citu.Ja korānā ir rakstits,ka viens no lielakajiem grekiem ir nogalinaat,tad viniem noalinat sievietei saptavokli,savu meitu,vai deelu ja tas izdarijis kadu tevam vai matei nepienemamu lietu,nav nekas aarkaartejs.Tiem cilvekiem ir vairaak svarigi ko padomas citi,ja redzes ka tevs un mate nesoda pienacigi savus bernus,neka tas vai berns paliks dzivs vispar.Viniem ir svariiigi lai visss ciems redz,ka tevs ar mati tik ljoti stingri soda savu atvasi,lai n
It kaa citiem neienaktu prataa nepaklauties teva maates likumiem.
Dziivnieki....neizglitoti cilveki kas paklaujas citu domam un viedokliem,un stereotipiem...aizspriedumiem pillni....
Vienigais ko no korana ievero ir tas ka need cuukgalju,un 5 reiz iet lugties...viss parejo vinji neieveero nemaz.
Dzivoju gadu ar viniem kopaa,gan pakistanjiem gan afganjiem,tapec redzeju diezgan daudz,un mans viedoklis ir skarbs.
Redzeju dazhada limenja cilvekus...bet atshkjriiiba bija tikai tada,ka katram tas istais raxturs un mentalitate izleca citaa laikaa..tie kas bija izglitotaki tie ilgak neparadija savu isto dabu,tie maceja tureties,smaidit,paradit sevi no labas puses.Bet agri vai veelu,visi pie situacijam,un sarunam garakaam atklaaj tik daudz savus zemuudens akmenjus,ka labak talaak pa gabalu buut....

saullla    1 P.s. un zinu jau,ka bus kas nosodis mani par šādu manu viedokli,bet tas nu ir mans viedoklis,kas nav radies no zila gaisa,bet gan ilgās,garās sarunas,daudz dażādās situācijās iepazistot daudz dažādus vinu rases cilvēkus.Uzzinot,ka katrs no viniem lat nedomajot butu gataspvs nogalinaat savu masu,ja vina butu stavokli palikusi veel nepreceeta,vai arii ne no taa izveletaa ligavainja,ko tevsun maate nolikusi.Mieigi pashi pat nogalinatu vinju,jo taa nedrikst,tada sieviete nedrikstot dzivot,jo kauns bus visaa ciemaa tad viniem.Nogalinaatu zidainiti,nogalinatu savu braali ja izraditos ka tam dzives laika ir cita orientacija.Un ne jau tapec ka tie cilveki trauce viniem dzivot,bet gan tapeec- ko citi teiks?Ko ciems viss runas ja uzzinas? tapec vinji visi atzinas,ka jaa nogalinatu noteikti,pat nedomajot.Un arii simtiem stastus dzirdeju kad tas ir dariits vienaa vai otraa ciemaa.tapec man var stastit,un nosodit mani par tik skarbu viedokli,bet tas ir tas ko dzirdeeju no viniem pashiem,redzeju ari dadz sadursmes vinju pashu vidu.Nazhi un ierochi noslepti vienmer lidzi.Taa ka mani var nosodit,bet manu viedokli tas nemainitu gan.

nenopietninopietna2    1 Šiem notikumiem nav sakars ar reliģiju, bet gan ar audzināšanu un ģimenes tradīcijām.
Un, kas tad vispār ir reliģija? Kur ir tās pirmsākumi? Tas ir kāda valdonīga, ar prātu apveltīta cilvēka izgudrojums, ar mērķi - lai būtu vieglāk pakļaut un spēt ietekmēt lielus cilvēku pūļus. Gandrīz varētu vilkt paralēles ar mūsdienām un partijām.

selguita29      diemzel tas notiek arabju puse un daudzas valstis,ka sieviete nedrikst neko:(un tada viñiem ir stulba ticiba,reti kad var ko darit lietas laba:(
meitenem tiko kad piedzimst tad jebkurs arsts kaut tads kas neko nemak,nogriez klitoru,jo nedrikst baudu just,kas ar laiku sievietei var radit problemas un skumigi,bet dotiba ir bernus dzemdet bez baudas:( man traki zel tá cilveku ticiba,bet.......

sandra1111      NETICU,,,un neviens manas domas nemainīs!

Polus      Crimes under Islamic Law can be broken down into three major categories. The three major crime categories in Islamic Law are:
- Had Crimes (most serious).
- Tazir Crimes (least serious).
- Qisas Crimes (revenge crimes restitution)

Qisas Crimes
Islamic Law has an additional category of crimes that common law nations do not have. A qisas crime is one of retaliation. If you commit a qisas crime, the victim has a right to seek retribution and retaliation. The exact punishment for each qisas crime is set forth in the Quran. If you are killed, then your family has a right to seek qisas punishment from the murderer.

The word “Qisas” appears 5 times in the Quran. It appears 16 times in the Hadith. As explained above, anyone can understand that ‘acid attacks’ used as a punishment come from Islamic Law. Often it falls under the “Qisas”, but recently it is a form of attack rather than revenge.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.11535/pub_detail.asp
P.S. Ja pareizi saprotu Qisa, tad lielākais pārkāpums tajā visā ir nevis paskatīšanās uz puisi, bet gan neklausība tēvam.

Polus      Tiem, kuri "netic":
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17676542

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2142246/Pakistan-Mystery-sudden-surge-acid-attacks-MEN-WOMEN
.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Acid_throwing
Globally, at least 1500 people in 20 countries are attacked in this way yearly, 80% of whom are female and somewhere between 40% and 70% under 18 years of age.

violinn      Galējības.
Es tik varu teikt ko kā tūrists pamanīju. Tunisija, piemēram.Galvaspilsētā musulmanietes smukas, izlaistiem matiem, topiņos un šortos. Kādu gabalu tālāk, klusā ciemā sieviete visa nosegta garā paltrakā, kur mazi caurumiņi, lai redzētu, kur iet, pie tam tērpā jau kāda svītra, kas norāda precēta vai nē.
Ir, kas izglītotāki, mūsdienīgāki, un ir, kas viduslaiku tradīcijās iestiguši, man tā sanāk.

dogville      Mani vairāk uztrauc tas,droši,ka Kristietis.kursh DZĪVUS kaķa bērnus uz šosejas sabraukšanai izmeta....

Maverick      Korānā pašā par sevi nekas "briesmīgs" nav rakstīts. Lielāko daļu Korāna aizņem "instrukcijas", kā dzīvot, vienkārši, sadzīviskā līmenī. Kā jāēd, kā jāpiekopj higiēna, arī kā jānodarbojās ar seksu. t.b. - Korāns ir instrukcija neizglītotiem ļautiņiem.

Problēma ir citur - Islāms ir relatīvi jauna reliģija, bet tautas, kas dzīvo nomaļos Pakistānas ciematos šobrīd atrodas tādā attīstības līmenī, kādā mēs (un tas, ko mēs saucam par "attīstītajām valstīm") atradās Viduslaikos. Bet kad palasīsi šo "attīstīto valstu" vēsturi, tur ne tādas vien šausmas atradīsi. Arī "attīstītajās valstīs" tika rīkotas raganu medības, ķeceru spīdzināšana un tamlīdzīgas lietas. Pie kam - tika darītas "Dieva vārdā" un rokā turot Bībeli.

Problēma jau nav reliģijā. Visā visumā Islams ir visnotaļ miermīlīga reliģija, un cik to esmu iepazinis, man nav nekāda iemesla uzskatīt to par "sliktāku" par mūsējo. Problēma ir reliģijas tulkošanā. Nekur Korāna nav arī rakstīts, ka jāapkarinās ar sprāgstvielām un jādodas "neticīgo" pūlī. Vēljovairāk - Islams nosoda šādas darbības. Kad runāju ar arābiem, kuri šādos terora aktā ir zaudējuši tuviniekus, viņi zvērēja, ka šos šahidus saplosītu kailām rokām, ja vien tiktu viņiem klāt.

Vēl viena problēma ir apstāklī, ka Viduslaikos inkvizīcijai nebija pieejami Kalašņikova automāti, heksogēns un vadāmās raķetes. Man šķiet, ka arī koncentrēta skābe nebija vēl tā īsti izgudrota. Šodien radikālajās Islama valstīs tas viss ir, turklāt - daudz pieejamāks kā pārtika, medicīna un izglītība. Un padomājiet, kam viņiem par to būtu jāpasaka "paldies".

Gunsarozis      Gan jau skaabi lieto arii citiem meerkiem.
Kaadu katlu iztiira, mozh akumulatoru pashi uzpilda...

limonija      Jaunībā gadījās vienu vasaru pavadīt Čečenijā - studentu vienībā(strādājām lauksaimniecībā). Tad nu sarunās ar vietējiem mēģinājām iebraukt, kas tas islāms par zvēru...Noskaidrojās, ka padomju varai tur nav nekādas teikšanas - viss notiek, kā tas sensenos laikos pieņemts, un viss. Sievietes staigāja ar viegliem galvas lakatiņiem, kas simbolizēja viņu padevību Allāham un vīriešiem. Ja kāda uzdrošinātos iziet no mājas bez šīs lupatiņas ap galvu, tad jebkurš vīrietis uz ielas drīkst viņu piekaut, lai atceras pieklājību un savu vietu - tā mums tika izskaidrots. Uz mums, saprotams, tādi likumi neattiecās, bet vienas pašas restorānos tur sievietes nedrīkstēja iet, viņas arī neapkalpoja. Labi, ka mums grupiņā bija viens jēdzīgs puisis, kurš visur droši devās ar sešām dāmām un vēl sastāstīja vietējiem, kas tās esot viņa sievietes:D Varat iedomāties, ar kādu cieņu vietējie uz viņu skatījās:D No tā visa palikušas pretīgas mieles visam mūžam - sieviete šajā ticībā ir zemāk vērtēta būtne nekā dzīvnieks, un man neviens modernais latviešu izcelsmes ´´jaunmuslims´´(ir tādi) neiestāstīs, ka tas tā nav! Es negribu staigāt ar lupatu ap galvu, lai demonstrētu padevību, par tādu mežonību kā Silvera aprakstītā nemaz nerunājot...

gravieris      manu respektu pret musulmaņiem ir izpelnījies fakts,ka viņi savu ticību neuzspiež citiem,ka tas vēsturē ir novērots pie kristiešiem.Cienu viņus par to,ka tie nespekulē ar naudu,ka to dara žīdu bankas.Kas attiecas par šo gadījumu ar skābi,pilnīgi pieļauju domu,ka kristiešu propoganda rullē un visai veiksmīgi kultivē naidu pret citādi ticošajiem.Par vecāku nežēlīgu attieksmi tepat gandrīz katru dienu tiek rakstīts interneta portālos un presē,bet ja kaut kas līdzīgs ir noticis pie musulmaņiem,tad tas jau tiek pasniegts,kā "nepareizās´ ticības auglis un nezin kāda vēl perversija.Morāļiem kropļiem nav ne tautības ne ticības piederības -tiem galvā ir ķīsēlis.

bizvabole      žēl, ka neatceros tagad, kā to grāmatu sauc, bet bija baigi labais romāns, autobiogrāfisks, kur sieviete, kas bija aplieta ar degšķidrumu un dzīva aizdedzināta par sagrēkošanu, izbēga. ASV mediķi viņu savāca, atkačāja, bet pat hospitālī māte pamanījās "apciemot" un gandrīz noindēja. kad izlasa to grāmatu, jautājumi pazūd. ir pilnīgi skaidrs, ka tāda ir šo lietu kārtība, ka viņi dzīvo tajā un to pieņem. tā tam būs būt.
nu jā. vēl, lai saprastu, kāds ir sievietes stāvoklis sabiedrībā, var palasīt Hāleda Hoseīnī grāmatu "Tūkstoš sauļu mirdzums". tā gan ir daiļliteratūra, bet var arī palasīt tad, ja interesē tikai sabiedrības kārtības atspoguļojums. tiem, kam patīk laba literatūra, noteikti iesaku. brīnišķīga grāmata.

bizvabole      Citāts:".... talibu ieviestā šariata likumu saraksta īpašā sadaļa sievietēm: „Jūs nekad nedrīkstat atsegt seju... Jūs nedrīkstat runāt, ja vien jūs neuzrunā. Jūs nedrīkstat smieties sabiedriskās vietās. Ja jūs noķers uz ielas vienu, jūs sitīs.”....... tie nav nekādi 10 baušļi, kurus visi zina un tikpat neviens nepilda. Tā ir nopietnība.

gravieris      Polijā policisti turpina izmeklēt noziegumu, kas šokēja katoļticīgo valsti. 41 gadu vecā sieviete, kas, visticamāk, nogalinājusi piecus savus jaundzimušos bērnus, kopumā savas dzīves laikā pasaulē laidusi desmit bērnus.
kāpēc nešausminieties par šo?Te līķu nedaudz vairāk.

violinn      gravieri.
Par to ticības neuzspiešanu. Ja meitene, piemēram Francijā, cīnās par to, lai skolu var apmeklēt tērpā, kas atbilst viņu ticībai, bet pilnīgi neatbilstošs tās valsts tradīcijām? Tas neskaitās pie uzspiešanas?
Var jau teikt, ka tās tikai lupatas, bet, vai tā ir?

dogville      Piekrītu gravierim,jo uzskatu,ka ticība vispār ir ļaunums,bet katoļi ir ļaunuma karognesēji!

Lucy      Neinteresē kas notiek tur tālumā.
Tepat pie mums mirs bada navē,tiek izvaroti bērni,neželīgi slepkavots,zagts u.t.t

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu