Kas vainas šiem cilvēkiem?

Uzreiz atvainošos par smagu tēmu... Kaut kā nebija ar ko aprunāt, bet miera arī nē... Varbūt šeit ir kāds, kas kaut ko zina par Korānu un Islama ticību tādā līmenī, lai kaut ko paskaidrotu??

Kādā Pakistānas ciematā tika nogalināta 15 gadus veca meitene, par to, ka paskatījās uz nepazīstamu puisi, jo tas itkā aptraipot ģimenes godu. BBC intervijā viņas tēvs stāstīja: "Es viņai jau vienreiz teicu, lai neskatās uz to puiku, bet viņa paskatījās vēlreiz. Tad es sāku viņu sist, bet māte aizgāja pēc skābes..."

Neskatoties uz meitenes izmisīgu lūgšanos māte viņai uzlēja vairāk nekā litru skābes, apdedzinot vairāk kā 60% no ķermeņa. Meitene nomira, pirms tam vairākas stundas agonijā mocoties. Māte intervijā teica, ka viņai tāds liktenis...

Man radās ļoti daudz jautājumu pēc šī stāsta noklausīšanās... Viens no galvenajiem - vai tiešām Korānā kaut kur ir rakstīts, ka saviem bērniem jālej virsū skābe? Labi, es pieļauju, ka ģimenes gods ir jāaizstāv, bet ar skābi???

Un kā viņi to dara? Piedzimst meitene un tad tēvs uzreiz dodas uz saimniecibas veikalu iepirkt kādu litru skābes, lai stāv pa ķērienam, ja nu pēkšņi viņa sāk uz puišiem skatīties? Jeb ir kādi vecuma limiti? Tobiš 3-gadigai vēl skābi liet virsu nevar, bet ja ir pienākuši 14, tad jau droši var liet? Jeb no 14 var tikai pašpricēt nedaudz, liet var tikai pilngadīgām?

Lieta ir tāda, ka tas nav atsevišķs gadījums. Pakistāna pat savu Kannu kinofestivāla balvu šādi dabūja! Dokumentālā filma bija par plastisko ķirurgu, kas velta savu dzīvi mēģinot saglābt nelaimīgo skābes upuru sejas...

Arma      Pilnībā piekrītu Maverickam - cik nācies palasīt islama vēsturi - sākotnēji miermīlīga un progresīva tiem laikiem un vietai reliģija. Cita lieta, ka pienāk laiks, kad ticīgie (tāpat kā citās reliģijās) sāk dalīties un nespēj vienoties, kurš tic pareizāk un ko darīt ar tiem, kuri tic ne tik pareizi. Tad arī rodas Korāna skaidrojumi un interpretācijas un fanātiski burtisks to izpildījums.

Maverick      Silver - pasaule patiesībā ir daudz ļaunāka, nekā izskatās sēžot OHO. Ir Čečenija, ir Afganistāna, ir Irāka. Ir bijušas koncentrācijas nometnes, ir bijusi inkvizīcija, ir bijis napalms. Un ne viss notiek islama vārdā.
Jā, Tevis pieminētais gadījums ir šaušalīgs, bet nevajag to uzreiz attiecināt tikai uz islamu. Ne tur ir vaina. Kā jau te vairākkārtīgi tika norādīts, "kristietības vārdā" pasaulē ir darīts ne mazāk ļaunuma. Un ļoti bieži šis ļaunums tiek piesegts ar vārdiem "demokrātija", "cilvēktiesības" un "reliģija".

Par sievietes vietu islama sabiedrībā. Jā, tā nav tāda, kā pierasts redzēt Eiropā un Amerikā. Korānā ir rakstīts - "Parasiet no vīriešiem to, kas jāprasa no vīriešiem, prasiet no sievietēm to, kas jāprasa no sievietēm un prasiet no vergiem to, kas jāprasa no vergiem"- t.b. - ir skaidri pateikts, ka sieviete nav vīrietis un attieksmei pret viņu jābūt CITĀDAI. Starp citu - ja nemaldos, tad "demokrātijas perēklī" sievietēm balstiesības piešķīra tikai 1919. gadā.
Un es neesmu pārliecināts, ka sievietēm vajadzētu strādāt uz traktora, karot vai dienēt uz zemūdenēm. Tā kā - šajā ziņā es arī pieturos pie Korānā mācītā, ka sieviete un vīrietis atšķirās :)

daimond      :)Šiem cILVĒKIEM IR TIKAI VIENA VIENĪGA VAINA- VIŅI NETIEK SODĪTI PAR TO, KA DARA AR CITIEM TO, KO PAŠI NEGRIBĒTU, LAI CITI DARA- AR VIŅIEM(uz mazohistiem&pederasiem u.c.nenormāliem tas gan neattiecas!)- TĀDS IR VISAUGSTĀKĀ VISAUGSTĀKAIS LIKUMS, KAUT GAN PATS TO NEIEVĒRO- CILVĒKIEM UZ ZEMES NOMET LEĢIONU AR ĻAUNAJĀM GARĪGAJĀM BŪTNĒM, KURAS NEVĒLAS REDZĒT SEV APKĀRT...- NO ŠEJIENES ARĪ AUG KĀJAS KATRAI LIEKULĪBAI, NECIEŅAI, UN PĀRĒJĀM NEJĒDZĪBĀM.

banditta      Cik patiesa ir šī informācija????

Reliģija ir tā ar ko piesedz savus baisos darbus.

banditta      šī ir laba /smaga/ filma, kas ieskicē kā notiek ikdienas dzīve.

http://www.youtube.com/watch?v=1aRQlb6lGLc

Elie_Saab      "Problēma nav reliģijā/../Problēma ir reliģijas tulkošanā" (citēšanas vērts viss maverika topiks - maverik, ja šis būtu feisbuks - Like!). Atsaucoties uz Orvelu - sistēma var būt lieliska, taču vislieliskākajā sistēmā ir viens vājais punkts - cilvēks..
Cilvēks, kurš sakropļo/nogalina savu bērnu par nepaklausību un atsaucas uz reliģijas/audzināšanas normām - vai tikai arābi? Cilvēks, kurš nogalina nejaušus garāmgājējus - vai tikai teroristi tuvajos austrumos, skandināvs breiviks, bet ne dzērājšoferītis jānis? Institūcija ´baznīca´ pēc katoļu mācītāju pedofīlijas skandāliem ... utt.
Mēs visi esam tikai cilvēki. Un cilvēki kļūdās. Visās reliģijās.

Vucis      Pilnībā piekrītu Maverika viedoklim. Ir bijusi saskare ar musulmaņiem, tiem, kas dzīvo Eiropā. Starp viņiem nav vientuļu, pasmestu vecu cilvēku, kas nomirst badā vienatnē. Nav pamestu, bez iztikas līdzekļiem pamestu sieviešu un bērnu. Pārsteidzoši, bet par visu ir padomāts un visi ir aizsargāti, bet ir savi likumi, kas jāievēro un jāgodā. Svētie raxti ir viena lieta, bet pavisam cita - to interpretācija.

Arī mūsu pasaulē, neatkarīgi no tā, kristietis vai nē norisinās ārprāta vardarbība: mātes pamet savus bērnus, vīri nosit sievas, vecāki nogalina bērnus, bērni - vecākus. Vai to tā slimā necilvēka rīcība, kas savas perversās tieksmes apmierināja ar vairāk kā 30 mazuļiem vecumā līdz 4 gadiem (šāds vecums izvēlēts tādēļ, ka mazie vēl nemāk izstāstīt, kas tieši ar viņiem darīts) ir labāka kā pakistāniešu tumsoņu izrēķināšanās ar viņuprāt nepaklausīgo atvasi? Man nez kāpēc ir smagas aizdomas, ka neticīgo vidū vardarbība ir vairāk izplatīta kā ticīgo, jo tie vismaz Dieva bīstās, bet pirmajiem vispār nekā svēta nav. Kapēc viduslaikus atceras, bet komunistu noslepkavotos miljonus nevainīgu cilvēku, nē?

Palasot komentārus ziņu portālos, rodas aizdomas, ka cilvēki mums līdzās ir gatavi viens otru nosist, nošaut, ar akmeņiem nomētāt, ar skābi apliet, pautus nogriezt, uz mieta uzdurt... par neko. Un, ja vēl būtu par ko? Pakistāņi un afgāņi vienkārši nobāl.

av2      attieksme pret seivieteem vinniem ir , es teiktu, debiila. Pat tiem, kas ir paarceelusssies dziivot rietumu pasaulee.Tas ko vinni daraa savaa zemmee, ta lai dara. Lai apssauj veel viens otru. Ccista viduslaiki tak tur.
Nu " lloti veelu viini no koka nokaapussi". Un tas vinniem lien aaraa pa vissaam sskkirbaam :(( Bet nui katram jau sava pieredze. Vai arii nav vispaar nekadas pieredzes , tikai muuld ko . Bet man ir taada....:(

Maverick_klons_Nr3      Vucis pieminēja arī tās pozitīvās islama īpašības, ko šeit daudzi aizmirst.
No sevis pievienošu vēl - Neesmu dzirdējis, ka Islamabadā būtu pacēlušās diskusijas vai atļaut "praidu" centrālajā laukumā, vai legalizēt viendzimuma laulības, vai ļaut pediņiem adoptēt bērnus ... To jau dara tikai "attīstītajās" valstīs ...
Cik esmu pazīstams ar šo reliģiju, tad mans vērojums ir tāds, ka morāles normas tur ir daudz augstākas, nekā piemēram pie liekulīgajiem amīšiem.

Vucis      Mums dienvidniekus nesaprast (tāpat kā viņiem mūs), bet tik daudz, ka daudzas lietas ir jātur stingros grožos, viņi paši saprot ļoti labi. Pieņemu, ka sievietēm aizliegts staigāt ar neapsegtu galvu un izceltu augumu ne jau tādēļ, lai viņas ierobežotu, bet gan, lai pasargātu. Un neglītas viņas nav... Tas pats attiecas uz apkārt staigāšanu vienatnē, atrašanos ārpus mājas vakarā, acu mešanu uz puišiem un vēl veselu virkni ierobežojumu. Var tikai nojaust, kas notiktu, ja šo likumu nebūtu. Te veči taču ir mežoņi (no mana skatu punkta).

Mums nebūs viņus mācīt dzīvot un viņu iekšējos likumus koriģēt, jo tā ir pavisam cita pasaule.

daimond      :( Tādus sodītājus pašus vajag publiski sodīt skābes dušā- lai citi drusku padomā, vai paši arī gribēs skābes lietutuņu uz galvas pēc tam, kad būs aplaistījuši ar skābi citus.

miglainaa_plava      Tie, kas ir reāli padzīvojuši starp muslumaņiem un palasījuši ticamu literatūru, nekad neteiks, ka viņi ir baigi morālie un labie. Un galvenais sargā sievietes! Tas viss ir tikai acu aizmālēšana, lai varētu nesodīti izdarīties ar citiem cilvēkiem kā gribas. Manis pēc lai ir labāk praids un geju ģimenes, nevis kādam vīrietim par dauzāmgabalu būt.

una32      Cilvēkiem ir talants visu sagrozīt pēc sava prāta un saprašanas, dzird to ko grib un spēj saprast....tas attiecas uz jebkuru tekstu, pārprot un uztver sev izdevīgā gaismā...tā nu arī visādi brīnumi tiek attaisnoti...

Ruta52      Palasīju ko jūs rakstiet. Acu priekšā radās tirgus aina. Visi kladzina, bet neviens īsti nezina. Varbūt vienkāršāk ir atvērt Bībeli un Korānu un izlasīt. Nevar izraut no rakstiem kādu citātu un tad to interpretēt pa savam. Ne Bībele ne Korāns ne uz ko tādu neaicina. Bībelē visur tiek uzsvērta mīlestība, arī Korānā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu