Vai ir vērts maksāt šajā valstelē nodokļus ?!!

Paskatījos ziņas, kā latviešu kuces tērē nodokļu maksātāju naudu ceļojot uz citiem kontinentiem, un dažas jaunās te tuvāk, uz Maskavu, saskaitīt cik krēslu ir satiksmes ministrijas ārvalsts ofisā!! ...man personīgi pat santīmu ir žēl adot šai valstij, par latu jau es ļoti pārdzīvoju!

gravieris      pensijas tak nebūšot,jo tos gadus,kas nelietderīgi ziedoti padomju latvijas celtniec;ibai ,neviens neieskaitīs.Vecumdienām jāgatavojas pašiem un jākrāj vērtslietas - zeltā,sudrabā un briljantos.Rūpīgi iesaiņojot trīslitru burciņās tās noguldāmas mātes Zemes klēpī...protams aprakšanas vietu aizmirst gan nedrīkst.Tad,kad te būs saprātīgi nodokļi ieviesti visu labklājībai,ne dažu parazītu interesēs,tad tie protams ir maksājami,bet pagaidām nekas tamlīdzīgs gan nav jaušams....atklāti ieņirdz par valsts sniegto izglītību un veselības sargāšanu,kā arī par itkā pieprasītām profesijām un darba tirgu te kopumā :DDDDD

Tessa      Zeltiitei taksh ir pakjufobija,sen vajadzeja ielagot.tam ripas vel nav igudrotas un vieniigais simptomu atvieglotais ir pusdienas ar priekshnieku un vinja gjimeni.

vilks,a ja esi tik gudrs,kapec neesi neviena partija? teiksim,Jaunpljutitaju -dailjdirseju Reformu partija Uz Veco Krastu?nu? tikai aprunat pa sturiem proti?a reali ko pats paveici pedejo x?kada penzija tev,tu no zhulc savas pleznas saliimesi daudz atrak.nepatiik te-duj projam.diez vai kads lugsies,lai paliec.

Lucy      Vari nemaksāt,ja esi parliecināts,ka savas vecumdienas esi nodrosinājis un nenāksies vecam,slimam iet uz soc nodaļu ar izstieptu roku un ar kastroli staigāt uz zupas virtuvi,vai vel trakāk sedēt tunelī ar izstieptu roku..
Ja māki zodz,ieguldi nekustamajos,kustamajos iepašumos,karoč paši,ka papa karlo:))

elsa      Vot, es ar nesaprotu, jau nez cik gadus zākā un ķēza valdību, bet tā vietā, lai ko pats mainītu , drāž pasaules lielceļu palaistuves.

HandyMan      Sāksim ar to, ka nav ētiski saukt vietu, kur cilvēks ir dzimis, par "valsteli". Latviešu strēlnieki lēja savas asinis par šo valsti, tādēļ ulmaņlaikos neviens tā nerunāja, izņemot varbūt komunistus. Pēdējā neatkarība mums nokrita kā "sniegs uz galvas", tāpēc daudziem to grūti novērtēt.
Nodokļus, savukārt, ir jāuztver kā neizbēgamu ļaunumu un pret tiem attiecīgi jāizturas. Gan jau autors arī kādu reizi aizklīst pie ārsta, bet laikam neiedomājas, cik maksātu šāda vizīte, ja valsts to nedeotētu.

duriks      man gan pāķenes patīk labāk - gudrākas, skaistākas, pāķenēm vienmēr ir dabīgas krūtis, māk gatavot ēst (kotletes), dzīvas, atraktīvas, viņām nav šī muļķīgā krēmu smērēšanas mānija, matu bojāšanas kaites un visādu meikapu smērēšana, pāķenes nedzenas pēc kaut kāda iedomāta mākslīga skaistuma jo viņas pašas ir skaistas un daudz, daudz kas cits ... nē, nē - es par pāķenēm! :)

3teevadeels      Par ko gan šeit varētu diskutēt - vērts, nav vērts...??!! Ja tu esi darba ņēmējs, izvēlēties nevari, kāda nodokļu politika ir uzņēmumā, ar tādu jādzīvo, nepatīk - ej projām. Ja esi uzņēmējs, gan jau esi spiests blēdīties, lai varētu ieliet dārgāku eļļu savā džipā vai iestumt māgā kādu kilo kaviāra. Tikai monopolistiem un finansistiem pofig, savu naudiņu tāpat uztaisīs. Par valsts sektoru kautrīgi paklusēsim, par viņiem visus nodokļus pēc pilnas programmas nomaksā privātie...

www      gudram cilvekam ta saucama "´krize"´ ir iespeju laiks nevis degradeshanas laiks.. iespejas labi dziivot ur burtiski mums visiem - tikai ka nu mes makam/nemakam lidz tam nonakt .. tas jau cits jautajums..

jozolsen      Vispirms sāc ar sevi,godīgais.Valsts tie esam mēs un zeme uz kuras dzīvojam.Nejaukt ar valdību,tās var būt dažādas.Es maksāšu nodokļus,jao izmantoju nodokļu maksātāju naudu ikdienā.Bērnam skola,medicīna,ceļi,infrastruktūra,robežas ,policija un utt.Ja kāds te gudri diršš .lai atsakās no tā visa un pamēģina dzīvot.Savādāk man vēl jāmaksā arī par dirsējiem.

Bazhix      ""beidziet zagt un mees maksaasim visus nodokljus" ir manupraat pareiza atbilde 3kaarsajam algu palielinaajumam valsts uznjeemumu paarvaaldee."

:DDDDDDDDDDD
Par šito es pusstundu rēcu.
1) Pat, ja valdība godīgi/pēc labākās sirdsapziņas tērēs iedzīvotāju labā, vienmēr būs kāda apdalītā ļaužu grupa(s), kurai liksies, ka ir par maz.. Tad ko, šādus konfliktus risināsim ar "bet mēs nemaksāsim".
2) ir dīvaini klausīties, ka cilvēki, kuri izvairās no nodokļu maksāšanas, saka, ka valstī neesot ceļu, policistiem un skolotājiem algas mazas, bet valdībā visi ir zagļi.

P.S. Jā, zinu, ka esmu idiots, kurš ļauj sevi drāzt katram. Bet es saviem bērniem mācīšu, ka nav jāizvairās no nodokļu maksāšanas. Un cerēšu, ka manu bērnu valdība naudu dalīs vairāk domājot par iedzīvotājiem. :)

edmunds      bazhix: arii taadi idioti kaa tu ir vajadziigi, kuri ljauj sevi draazt katram, taisniiba.

sapratiigs risinaajums manupraat ir skatiities cik lielaa meeraa, kam un ko maksaat lai legaalie zagli nepieaugtu nekauniibaa un lai beerni izgliitotos un truuciigie (nevis slinkji) buutu paeedusi.

gruzijaa piemeeram valsts samazinaaja nodokljus 2x peec tam kad bija birokraatisko slogu un administratiivo aparaatu samazinaajusi. vai tu ceri ka musu valsts aparaats labpraatiigi optimizeesies un samazinaasies? jo mees vairaak nodokljus maksaaism jo sie sev vairaak cels algas. piemeers ir latvenergo kur vadiiba paceela algas 3x bet nogrieza samaksu avarijas brigaadeem kuri likvidee veetru radiitos bojajumus par 100ls menesii katram straadniekam. manupraat latvenergo vadiiba buutu nekaveejosi jaatlaij un jaapienjem vietaa citi par iepriekseejo algu par maaciibu nekaunjaam.

daisy777      Edmund, un kāds, Tavuprāt, ir risinājums aprakstītajā situācijā? Nemaksāt elektrības rēķinu? :)))

Vienīgais reālais risinājums ir apvienoties sabiedriski aktīvās līdzīgi domājošu ļautiņu grupās un mēģināt tiesiski pielikt pie sienas visus šādus mantraušus. Citādi tāda vāvuļošana vien sanāk.

Taču jau Poruks savulaik teicis: meli un alkatība padara bezjēdzīgu jebkuru revolūciju, savukārt, ja nebūtu melu un alkatbīas, nekādas revolūcijas nebūtu vajadzīgas. Pasaulē nav nekā jauna - arī nodokļi ne!

www      loti liela meera pati tauta vainiga nevis valdiba.. tauta pati paradijusi ne rezi vien savu - piedodotiet parvardu ´´tupumu"´ .. ieveel .. atlaiz un atkal ieveel 90% tospashus.. kur logika? ievelam un nepajiet ne dazi meneshi un atkal brecam ka nav labi.. jums neskiet ka ja kadu ievelam tad ar so savu balsi esam ari pasui tabildigi par savu izveeli? neba jau valdiba pati tur gaaja..

Eliza29      Beidzot parakstos zem jozīša ++++100
Kur var būt tik tups, ka valsti jaukt ar valdību!
Es ar esmu valsts un nekāda valstele. Ja tu esi valstele, tad tinies tur, kur tevi gaida atplestām rokām. Negribu maksāt par tavu bērnu skološanu un ārstēšanu un kur nu vēl par tavas ielas apgaismošanu.

Bazhix      Edmun, kurš būs tas, kurš noteiks to - "Cik lielā mērā"? Es? Tu? Katrs pats?
Šobrīd jau mēs dzīvojam pēc "Katrs pats nosaka" metodes. Bazhixam liekas, ka labi nav, bet nemaksājot būs vēl sliktāk, tādēļ viņš maksā.
Edmundam liekas, ka labi nav, bet lai šie sajūt tautas dusmas, viņš nemaksās :D

Diez, ar kuru no šiem paņēmieniem mēs spēsim attīstīt savu valsti? Visdrīzāk paņemot kaut ko no abiem. Bez nodokļu maksāšanas, lai vai cik cēls mērķis to nemaksāšanai būtu, nekas nesanāks. Ir nepieciešami citi mehānismi, kā vienkāršajiem ļaudīm kontrolēt nodokļu izmantošanu. Kādi? Vēl nezinu. Bet es izdomāšu :)

Polus      1) bazhix, +1;

2) edmunds, pirms mētā frāzes, iepazīsties ar budžeta izlietojumu, tad arī padalies vīzijā par to, ko un kā vajadzētu darīt, lai situāciju mainītu: http://neogeo.lv/?p=7926

3) 2k Ls neto LVM un Latvenergo vadītājam ir daudz? Jūs jokojat!? Algu pacelšanu atbalstu pie nosacījuma, ka vienlaikus tiek ieviesti kritēriji, pēc kuriem vērtēt katra uzņēmuma darbību - paškapitāla atdeve, atdeve uz aktīviem, capex grafiks utt. Kritērijiem var ņemt virkni Eiropas uzņēmumu;

4) "kad uzņēmēji maksās.." - uzņēmēju maksātais ir funkcija no darbinieka radītās vērtības. Pie tam, Latvijā ir tāda īpatnība, ka daudzi uzņēmēji spiesti regulāri ieguldīt/reinvestēt apgrozāmajos līdzekļos un pamatlīdzekļos, tāpēc dzīvo no pāris tūkstošu algas un uzņēmuma auto (kuru tad izvēlas "krutu"). Tas ir daudz? Nē, tas nav daudz, ja teorētiski viņiem uzņēmums ir daudzu miljonu vērtībā. Ražotājiem šis ir bieži sastopams fenomens.

taizelis22      Ja kaads domaa,ka valsts par vinju aizmirsusi,lai meegjina nemaksaat piem.iipashuma nodokli.Buus atgaadinaajums,procenti....Jakaads veel uzmetis aci iipashumam,aatri atbriivos no taa....

skarbaiskungs      Ak wai... Trìs duras SM aizbrauc pa viltìgo atpùsties, a te jau pasaules uzpùsts..Par ko cepties? Var tak tàs losenes publiskot, un pat lamu vàrda vietà izmantot, bet prichom te nodoklju politika?

mojito      Veerts ir, bet tikai tad,ka no taa ir atdeve, nevis to bezjeedziiga izskejerdeeshana. Man arii ir dusmas,ka shitas bezpregjels turpinaas vel joprojaam...un laikam nekad nebeigsies, vismaz tik ilgi kameer paar sho teritoriju valdiis latvieshi.
Bet mani nedaudz paarsteidz dazhu komentaari par tiem pabalstiem-itkaa LV buutu kaada NOr vai Ger liimenii, kur no pabalstiem var dziivot puslidiz ok. Lv pabalsti ir tik mazi,ka labaakajaa gadiijumaa cilveeks var nenospraagt badaa,bet normaali dziivot no taadiem nevar. Pat no algas lielaakaa dalja nevar atljautis normaali dziivot. Ja vien protams norma neskaitaas braukt ar 30 gadiigu autinju, gjeerbties humpalaas un paiku pirkt tikai uz akcijaam.

vivija33      kamēr vien lailākais vairums no mums jautās-ko valsts ir devusi man,bet nevarēs atbildēt-ko viņš ir devis valstij,būs tāda situācija,kāda tā ir...radot mūsu valsti,neviens nejautāja,ko tā dos viņam,visi bija gatavi pat dzīvību tai atdot,tāpēc arī pirmās brīvvalsts laikā mēs varējām pāris desmitgadēs uzplaukt par bagātu valsti...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu