Vai ir vērts maksāt šajā valstelē nodokļus ?!!

Paskatījos ziņas, kā latviešu kuces tērē nodokļu maksātāju naudu ceļojot uz citiem kontinentiem, un dažas jaunās te tuvāk, uz Maskavu, saskaitīt cik krēslu ir satiksmes ministrijas ārvalsts ofisā!! ...man personīgi pat santīmu ir žēl adot šai valstij, par latu jau es ļoti pārdzīvoju!

erucanob      Vivija.Kā ko ir devis valstij?Salīdzini algas un salīdzini nodokļus,PVN,nekustamā īpašuma un sapratīsi,ko.Tagad par katru šķūnīti,ko paši par savu naudu uz savas zemes/pirktas par savu naudu/ maksājam bargas summas.Un būs vēl vairāk jāmaksā.Toties izglītība,medicīna-viss pa maksu.Iekārtots tā,ka it kā jau var tev operāciju pa velti uztaisīt,bet pēc 5-10 gadiem.Nevari gaidīt-maksā tūkstošus.Un tā visur.
Naudas nav,bet skat kadas algas valdībā,konsultants konsultanta galā.Un visiem vajag.
Pensiju pēc gadiem 10 vispār nebūs,nav ko velti cerēt.Kur ņems naudu,ka strādājošie padzīti no valsts darba meklējumos .

Cipars_Lielais      Vispār jau, pa manam, par šitādiem saukļiem var norauties tikšanos ar SAB, VID FP utml.
Nu...gudrāki juristi laikam sīkāk un labāk paskaidros par "pretvalstisku aģitāciju utml".....

Cipars_Lielais      A vispār, jautājums tāds neviennozīmīgs. Es reāli saskāros ar to, ka labi ka bija maksāti nodokļi...un tai pat mirklī bija reāla škrobe par soc., sist., nepilnvērtīgumu.

JurisK      Pilnīgi piekrītu Lucy teiktajam - ja esi tik spēcīgs un pārliecināts par sevi, ka pēc gadiem 5-10, ceļos krisdams, nelūgsi pabalstus no valsts, tad nemaksā. Ja nebrēksi pēc valsts, kaut arī daļēji, apmaksātas medicīnas, tad nemaksā. Ja gribi, lai tevi, tavus bērnus un bērnubērnus drāž bez iebildumiem jebkurš, tad nemaksā!

Torpedo      Tagad jau valsts vispar ir nosaciits jeedziens, tapataas kaa hokejisti nespeelee viss aiz patriotisma Rogas Dinamo, bet aiziet uz to klubu, kur sola vairaak. Arii Delardjee pienema Krievijas pilsonibu, jo tur tikai 13% ienakuma nodoklis jaamaksaa, atskiribaa no Francijas 75%! Taa kaa katram pasam jaaskataas, kuraas Dienvidjuuru ofsoru salaas vismazaakie nodokli un jaanem to pilsoniiba!

HRDS      Es maksāju visus nodokljus... un uzskatu ja visi maksātu tad būtu pat ļoti ok... Piemērs... -kāda pardevēja lielījās ka šī nodokljus nemaksā un šhai nu Baigā alga... :) ptfu, ptfu... neveiksmiigi krita un lauza roku... šai bij slimības pabalsts no minimālās algas... aptuveni 25.lvl vinju protams no darba atlaida... shii nokartoja invaliditaati un tagad sēž uz nodoklju maksātāju rēķina un atkal kunkst, ka tai maz maksā... Bet pati kamēr bij vesela.. citiem nodokljus nemaksajā...!

edmunds      Karlis Balodis sava gramata «Latvijas saimniecība pie spējīgas un pie nespējīgas valdības» raxta:

«Latvijā… par finansistiem, kas cienīgi vadīt valsts finanses, netur vis lietpratējus-zinātniekus, bet vismīļāk uztic tās spekulantiem, kas pratuši gādāt nevis par valsts, bet par pašu finansēšanu.»
.
«Egoisti, otrās un trešās šķiras lietpratēji gādā tikai par sevi un savējiem. Un ir ārkārtīgi apvainoti un uzpūtīgi, ja tam zinātnieks pierāda grēkus, nepareizības.»
.
«Man atlika cīņa pret to korupcijas zaņķi, kādā nu iestiga Latvija, cerībā, ka varbūt reiz taču tauta atmodīsies un mācīsies izšķirt tos, kas kā lietpratēji cīnās par tautas interesēm, no varas kāriem nelietpratējiem, tautas muļķotājiem, kas gādā tikai par savām interesēm.»

kuks10      ja dzīvotu Austrālijā es bļautu par un vēl piemestu klāt,jo ticu ...pensijā aiziedams saņemšu pretī,bet letlandē...tiem kam ir 40 un vairāk.. pensija nespīd šinī valstī...((būs grāši un vēl tos pašus atraus ...

ramazoti      Nav vērts, jo valsts ierēdņu darba ražīgums- jēga- pakalpojumu lietderīgums pavalstniekiem- bieži vien ir zem 0- NEGATĪVS DARBA RAŽĪGUMS&BEZJĒDZĪGI, NERENTABLI IZDEVUMI, nevajadzīgi pakalpojumi, ar naudas izspiešanas vienīgo jēgu!(kucītes iztērēja tūkstošus pakalpojumam, kurš IR vajadzīgs NEVIENAM- ja vienam ierēdnim jānodod vērtības citam, tad saņēmējs ar savu parakstu tās esošajā sarakstā pieņem, vai nepieņem. Ja kas trūkst, tad tā ir nodevēja problēma...)

Zeltiite      Diemžēl, viena no mūsu nacionālām īpašībām ir skaudība. Ierēdņi ir tie paši latvieši, kurus lobējošās partijas Latvijas lauku iedzīvotāji (cerībā uz pabalstiem savai pašvaldībai) savēlēja. Ja tikai piesauca nacionālismu. Kaut naturālā saimniecība un pirmatnējā kopiena nav vairs iespējama pat Latvijas laukos, diemžēl (lai arī kā OHO personāžiem to gribētos).

dviiniite      Jā ir vērts... būtu brīnumjauki, ja iedzīvotāji izturētos ar pienākuma apziņu pret valsti, vismaz savējo... jo kur tad citur dzīvosim, ja ne tepat... un tad tā arī dzīvosim, cik būsim ieguldījuši...

kalatura      Pepeļņicu jaunu gan vajadzēja,tas tiesa...nav jāelpo Marlboro dūmi..un onkologiem arī darbs pēc gadiem garantēts.

fabbiana      paklau, robežas vaļā, brauc, kur gribi, lai tev labi klājas:)

salve      Pareizi būtu domāt, ka nodokļi ir labums, nevis neizbēgams ļaunums (no kā jāizvairās). Bet.. kā jau te rakstīja iepriekš, izvairīties nesanāk nekādi, jo, piemēram, nopērkot veikalā pārdomu brīdim cigaretes, jau esi samaksājis divus nodokļus. Un kāds gan labums, ja no algas darba devējs nesamaksā sociālās iemaksas? No vilka bēgdams, lāča ķetnās iekļūsi - tā senie latvieši gudri pamācīja, tikai vai nu kāds šos klausīs!
Kā 100 prāti parlamentā nodokļus sadala, tas ir cits jautājums.

paeglis      mēs paši ievēlam "tautas kalpus" pēc sava ģīmja un līdzības. un pēcāk paši čīkstam. dumji esam.

limonija      Nāve un nodokļi esot lietas, no kā nevar izvairīties...Var tikai apsvērt visus plusus un mīnusus un ņemt piemēru kaut vai no Depardjē...:D Bet var shēmot un krāt miljonus, rezultātā "kļūstot par bagātāko mironi kapos"(c) Iespējas ir dažnedažādas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu