Kas notiek ar latviešu tautu?

Esot veikta aptauja par to, cik ir JĀPELNA ģimenei, lai audzinātu 3 bērnus. Tikai 15% aptaujāto uzskata, ka ģimenei ir jāpelna vairāk par 2000 Ls!!!!!!!!

Pēc ES metodoloģijas nabadzības līmenis (nejaukt ar iztikas minimumu!!!) Latvijā ir 340 Ls uz cilvēku mēnesī. Tātad 3-bērnu ģimenei tas ir 1700 Ls. Pieņemsim uz aci, ka vēl kādi 5% domā, ka 3-bernu ģimenei vajadzētu pelnīt 1700-2000 Ls.

Tātad paliek pāri 80% aptaujāto, kuriem liekas, ka DZĪVOT NABADZĪBĀ IR NORMĀLI!

Es, protams, zinu reālo situāciju un zinu Latvijas algas, bet vai tiešām cilvēkiem ir tāda bezcerība, ka viņi pat vairs ne uz ko netiecas, ne par ko nesapņo? Kur ir palikusi tieksme pēc labākas dzīves? Vai tiešām lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka normāli ir braukt ar 20 gadus vecu Audi, bērniem pirkt drēbes humpalās, vienreiz gadā braukt ar ģimeni uz Siguldu un iztērēt visus ģimenes iekrājumus katru reizi, kad mašīnai jāpērk jaunas riepas?

p.s. Lūdzu aiztaupiet komentārus tjipa "mēs ar 3 bērniem IZDZĪVOJAM ar 100 Ls mēnesī un nekas"! Neiet runa par izdzīvošanu un/vai eksistēšanu.

HRDS (2013-02-28 16:10)      Netici aptaujām. http://www.askgfk.lv/index.php?id=32&L=lv&ExternalRespID=798160
regjistrejies izsaki viedokli un būsi viens no tiem kuriem netic... :D otra laba bij TNS. šīs ir tās uz kuram biežāk atsaucas... :)

Karkla_Kruminja (2013-02-28 16:13)      piķa trūkums ir labs atmazons pasūtīt tālāk ne īpaši vēlamu partneri (parasti-veceni, tāpēc arī sakritība, ka autors-vīrietis), kad tam uznākusi vairošanās kāre. nu tak izpalīdzi vēlreiz aizpampušajai lauciniecei ar sugas ērzeļa gēniem, TAI maitai jau vairs neieriebsi, pašam vien būs vēl 1 mērkaķis kaklā uz 20g.

HRDS (2013-02-28 16:18)      Jap... Neko, es neuzskatu ka man būtu jāstrādā no rīta līdz vakaram lai nopelnītu to "lielo" naudu jo te tā samaksa par padarīto nav adekvāta...!!! Es strādāju tikai tik daudz, lai pietiktu manām vajadzībām un man nevajag ne zelta podu, ne ķīnas porcelāna šķīvi... Jā, es protu Labi Dzīvot ar to ko nopelnu...
Un šādi teksti JA Tu STRĀDĀSI VAIRĀK ARĪ DZĪVOSI LABĀK.... :D Sory mani vairs neuzrunā... :)

Vucis (2013-02-28 16:31)      Panduprāt, 80% aptaujāto nesapņo, bet domā daudzmaz reāli. Redzi, ir tāda nelāga lieta, kā ekonomika, kas bieži vien ar realitāti kā ar asfalta rulli pārbrauc pāri sapņiem. Gribu jau būt laba darba devēja un saviem darbiniekiem maksāt to 1000 Ls uz rokas, bet kaut kā nesanāk - valstij nodokļos aiziet gandrīz vēl viens tūkstotis. Un, ja man te ir 100 darbinieku... Tapēc jau saku - sapņot nav kaitīgi.

Polus (2013-02-28 16:50)      Es gan esmu ļoti priecīgs, ka latviešiem dzīvē ir arī citi sapņi, kas neaprobežojas ar jaunāka izlaiduma bleķu kaudzi, brendotāku lupatu un ai-fonu. Tādās kategorijās parasti domā cilvēki, kuriem brīvu līdzekļu nav bijis, vai vienkārši mašīnveidīgie superegoisti, kuriem nekad nav gana.

Vai es gribētu dzīvot tādā fiziski (nomināli) pārtikušā, bet morāli un garīgi debilizētā sabiedrībā? Nē, paldies. Ir bijusi iespēja to redzēt/tādā pabūt - paldies.

tool (2013-02-28 16:59)      Pieticība daiļo:)
Kādu brīdi esmu vilcis arī lielāku vezumu. Pieminētais kolektīva lielums kvalitatīvi ir uzturams sākot ar summāro neto ~Ls 1700,00.
Kritiskais minimums ir Ls 800,00.

ApartamentiEspana (2013-02-28 17:01)      He he - HRDS ir labs piemers sheit mazajaa oho pasauleitee - par sliktas latvju tautas dalas skaudibu un aplikshans kari (ja iedzilinas vina dailradee) - un no viena shada maza piemera, var redzet kas notiek ar lielu tautas dalu kopumaa: skaudiba, vajsh mugurkauls (kaa jau teicu), jo nav jau maka anonimi aplikt kadu verbali i-netaa, bet nopelnit naudinu ar savu galvu, rokam un nodroshinat sev un saviem berniem cilveka cienigu dzivi (velams nezogot) - tur jau ar platu mutu tb klaviaturu un anonimitati bus par maz.

Redz te tomer ir arii cilveki ar loti labiem ienakumiem un vini nez kapec neplata mutu bezjegaa, jo vinjiem ir kas cits dzivee darams un sasniedzams.

Bet nu degenerejas tauta gan, tas fakts.

Pavisam vienkarsh piemers iz dzives: loti labi pazitu lielisku latvieshu gleznotaju, ap 40 gadiem, gleznas pasaulee vel pirms paris gadiem tika novertetas ar lielu atzinibu, varbut naudaa neko milzigu tobrid ij nesanema, nezinu. Tad nu dzeks vienaa bridi padevas un devas uz manu valsti (Spaniju) pelnit lielo naudu - esot krediti. Un vari minet ko vinsh izvelejas - lasit mandarinus, jo nespejot iemacities valodu?! kada suna *** pec tad brauc uz shejieni?!, startee sava laucina- glezno un centies izsisties. Vai ari sedi un macies to valodu vietaa kur esi. Sheit atbrauc latvju kundze no London un pec menesha normali runa spaniski, majas esot ko macijusies. Vinai pat krizes apstaklos darbu dabut sheit nav problemu, jo latvieshi arzemes (un arii LV) tomer ir slaveni ar uzcitibu un labam zinashanam. Bet shis ir piemers kaa izniekot atzitu talantu un partapt par merkakji, jo... slinkums pamocit galvu kadus 6-8 meneshus. Domaju,ka slinkumaa, mazdushibaa un visa kas no ta seko ij ir atbilde kas notiek un kas notiks.
Un vel kas interesanti - gleznotajs sak klut tads negativs un bezcerigs, bet kundzite gados, kura celo pa pasauli ar savam rokam nopelnitas naudas ietvaros - loti pozitiva un gaisha personiba un vel 2 delu

skarbaiskungs (2013-02-28 17:04)      Par ko te njaudèt? Tauta domà realitàtè, nevis lidinàs ekonomiskàs fantastikas màkonjos.. /
Un ja par to mistisko aprèkjinu.. Vinjiem ir baigi precìzie dati par mums, vai vnk pielìdzina kkàdàm rietumeiropas vajadzìbu izmaksàm?

gravieris (2013-02-28 17:15)    1 Liela daļa Latvijā dzīvojošo jau labu laiku uzskata,ka nauda ir saņemama neko nedarot.Par iešanu uz darbu.Visas aktivitātes kaut ko izgatavot,radīt ir apcirstas jau saknē ar nodokļu palīdzību un zinot to,ka valsts liekēži nokāsīs 60 % no nopelnītā iedzen ļoti lielā bezcerībā.

violinn (2013-02-28 17:21)      Jā, Polus, ir citi sapņi kā jaunu bleķu kaudze un tie citi sapņi ļoti daudziem arī paliek tikai sapņi.

fabbiana (2013-02-28 17:48)      problēma tajā, ka latvieši gandrīz nekad, tikai dažus gadu desmitus starp kariem, nav bijuši saimnieki, īpašnieki, savas dzīves veidotāji, vienmēr tikai kalpi, izpildītāji, kuri īd, meklē vainīgos, apraudas par savu likteni, uzdzied bēdu manu lielu bēdu, apveļas uz otriem sāniem un guļ tālāk, sapņojot kā būtu, ja būtu, ja vācieši 700 gadus nebūtu un krievi 50, brīvība ir jau 20 gadus, bet neviens nezin, ko ar viņu darit, un trakāka, manuprāt, ir nevis materiālā, bet gara nabadzība- man neko nevajag, es jau tāds maziņš un apbižots

moons (2013-02-28 17:52)      kā nu kurš vēlas tā arī dzīvo... daudzi saucamie nabagi dzīvo simtreiz labāk un vieglāk nekā tu ar savu jauno tačku voni pierīgā..... un jā, ja vairāk stulbās anketas saskatās jocilvēks stulbāks paliek ,viņam sāk grizties galva....D

malva (2013-02-28 18:17)      varbūt Rakstus vajag lasīt (un izdarīt secinājumus)? Trešā Mozus 25.nod. 39. p.: ´Un, ja tavs brālis pie tevis panīkst un tev tiek pārdots, tad tev nebūs viņu kalpināt kā vergu.´
44. ´Bet vergus un verdzenes, kas tev ir, pērc no apkārtnē mītošām tautām, no tām jums būs pirkt vergus un verdzenes.´

wolands (2013-02-28 18:31)      Ai nu nadirš, ja?
Varu skaitīt uz pirkstiem visus cilvēkus, ko pazīstu (sevi ieskaitot) un ar pirkstu acī katram iebakstīt, kapēc tieši jamais nepelna vismaz 1000 (dazi varbūt 2 vai 3). Viens strādā tikai tad, ja citādi nevar, otrs nemācās neko ne sists, trešais atjaujas būt rupjš pret visiem pēc kārtas, vēl daži dzer, kā tik rodas izdevība, dažām paziņām bērni ir TIK svarīgi, ka nekas cits blakus nestāv, utt. Ir daži, kuriem objektīvi nav bijušas cerības jau no paša sākuma, bet tādus uz pirksteim varu saskaitīt. Par tiem, protams, žēl.
Visi tie, kas TIEŠAM ir gribējuši kļūt bagāti, izvirzījuši sev tādu mērķi un strādājuši nu ĻOTI smagi, lai par tādiem kļūtu ir kļuvuši. Dažs šeit. dažs ārzemēs, dažas bagātus sponsorus noprecējuši, citi visu savām rokām sasnieguši...
Tā ka nevajag man ļa, ļa par to cik viss briesmīgi. Jā, slikti ir pensionāriem un vēl dažām iedzīvotāju grupām, pārējie laiž muļķi un žēlojas. Daži ir visu jau nokavējuši (mācīties, smagi strādāt, veiksmīgi ieprecēties, utt ) - kam tad vajadzētu justies vainīgam Jūsu vietā?
Ja uzskatiet, ka 3 bērnu ģimenei vajag 2k - kas tieši Jums traucē tā pelnīt? Nepatīk Latvija - tak laižiet uz jebkuru EU valsti un pelniet savus miljonus. Man nav žēl nemazākā mērā.

Bet nu jautājums jau, protams, bija par citu - kāpēc cilvēki neizvirza sev mērķi pelnīt daudz vairāk? LV cilvēki ir pieticīgi, slimo ar mazvērtības sajūtu un diez ko nemīl plānot (sevišķi savu karjeru). Daudzi jēdzīgākie arī nemīl uzņemties atbildību. Un piedevām ir diezgan pieticīgi. Zin, ka var izdzīvot arī par 1k. Vai 500. Daži vēl mazāk. Kapēc mocīties, lai pelnītu vairāk? Foršāk ir pa vakariem domino ar kaimiņu uzsist vai oho iekakāt kādu komentu :)

Polus (2013-02-28 18:32)      Silver, atvaino par neapķērību, bet replikas par sievietēm kontekstu es tomēr neuztvēru.

Atļaušos tomēr atgādināt, ka jautājums tiek pasniegts nācijas līmenī. Kāda ir nācija/sabiedrība, kuras sapņu horizonts stiepjas līdz svaigākai bleķu kaudzei un lupatai? Vai individuālā līmenī tiekties pēc labākas dzīves ir kaut kas peļams? Starp šiem diviem ir ļoti liela atšķirība, kuru vajadzēja ņemt vērā, izvēloties mazāk pompozu jautājumu.

fabbiana, ir ļoti liela atšķirība starp nācijas un indivīdu garīgo nabadzību. Latvieši kā nācija nudien tādi nav; individuālā līmenī ļautiņu ar tādu izvēli netrūkst.

Delaila1 (2013-02-28 18:41)      Man liekas, ka vesturiski vienkarshi ir taada situacija musu sabiedriibaa, ka bagatam buut ir slikti..Jo vairaak naudas, jo vairaak sliktas lietas dari..Ari tas pats pants Bibelee, ka vieglak ir kamielim izlist caur adatas aci, ka bagatam ieiet debesu valstibaa...

ari Komunsma laika sekas...Vienkarshi cilvekiem jau kopsh mazotnes tiek tas taa pasniegts, ka bagatiba nedara laimigu..berni redz ka vecaaki pashi netiecas kljuut turiigaaki, laimigaaki ari pashi pec tam netic, ka vinji to speetu ( ne jau protams visi)...Viss ir tiri psihologjiski man liekas.....Viss saakas no domaashanas...............Ja domaasi, ka vari dzivot labaaku dziivi, tad taa arii buus!!!!!!.....

Vucis (2013-02-28 19:12)      Komunisma sekas?! Komunisma sekas, lūk, ir tie, kam vienmēr dzīvē licies, ka trūxt. Tie arī šodien sāta nezina, kas valdību nopirkuši, likumus sev pa labu sagrozījuši, kas pēdējos Latvijā atrodamos muļķukus izģērbj plikus: iestāsta viņiem, ka var aizņemties un nopirkt visu ko vēlas šodien... Kā vakar pa TV rādītajā sižetā par to muļķīti Ugālē, kas raudāja, ko ēst neesot, bet atstiepa portatīvo, pieslēdzās WaiFai un demonstrēja, cik viegli paņēmis 9.(!!!) ātro kredītu pēc kārtas.

Bet komunisma sekas, lūk, sēž aiz offšora un uzvārās no šitādiem muļķīšiem. Jo bērnībā ir bijis tik apdalīts, ka līdz kapa malai liksies, ka nav gana.

VECA_PIEPE (2013-02-28 19:41)      Katraa gjimenee, kuras pieaugushie cilveeki ir sapraatiigi domaajoshi, izplaano savas gjimenes budzjetu- ienaakumus un teerinjus, katrai gjimenei shis budzjets var buut atshkjiriigs, par kuru izlemj gjimenes "galva"- biezjaak tie ir beernu teevs un maate,... retaak, vecvecaaki.
Sapraatiigi plaanojot gjimenes budzjetu, pieaugushie saprot un uznjemas atbildiibu par saviem nepilngadiigajiem beeniem, saprot un skaidri zin beernu vajadziibas, veelmes un nepiecieshamiibas, uztur un ruupeejas par gjimenee augoshajiem beerniem. Atbildiigi vecaaki nodroshinaas sevi ar darbu vai arii ar vairaakiem darbiem, ja gjimenes budzjetaa ieplaanotie teerinji paarsniegs ienaakumus...taatad, meklees iespeejas nopelniit vairaak.

Espacs (2013-02-28 19:45)      Tie, kas pārliecināti ka 3 bērnu ģimenei vajag vismaz 2000 Ls uz rokas, ir jau projām. Un arī reāli to nopelna, pat strādājot mazapmaksātos (!!!) darbus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu