Muļķis

MuļķisJa cilvēks patstāvīgi nespēj nodrošināt savu eksistenci, tad viņs ir muļķis. Vai kā vēl definēt šo jēdzienu. Muļķi un sliņķi vienmēr ir dzīvojuši slikti. Interesanti, cik lielu sabiedrības daļu mums apkārt satād muļķi (40%?)

Polus (2013-04-05 15:46)      ApartamentiEspana,

tātad daudz ārstu, policistu, kriminālistikas ekspertu (ballistikā, trasoloģijā, sprādzienu izpētē), skolotāju, bibliotekāru, virkne inženieru, augstskolu pasniedzēju utt. ir "muļķi", jo viņiem "nauda pietiek tik, lai nomaxatu rekinus un/vai pabalstitu bernus" - ?

Atvaino, bet kurš šeit ir dumjš?

muscle (2013-04-05 15:57)      Nesmīdiniet mani tauta - ilgtermiņa nestrādājošais kurš maz negrib kustēties ja nemaksā tik un tik - ir ´´gudrs" ? Padomājiet loģiski kas notiktu valstī ja visi būtu šādi "gudrie" ....

Tessa (2013-04-05 16:20)      Konsul,nu gan es teikshu,ka tu esi dura. nopietni. neatvainojos.

karbonaade (2013-04-05 16:40)      Nuuu, teiksim tā. Viens mans gudrs paziņa (darbojas ar finansēm) skaidr un gaiši pateica: Latvijā godīgi nav iespējams izdzīvot.
Un tagad paskatāmies: tie, kas sēž tur augšā (nu tās simts "gudrās" galvas un to apkalpojošais personāls) nav muļķi. Viņi dzīvo labi, spēj sevi nodrošināt. Uz kā rēķina? Uz muļķu rēķina, kaut vai uz skolotājiem, ārstiem, medmāsām, glābējiem. Vai uz tādiem muļķiem kā mēs, kas ar grūtībām savelk galus kopā.
Rezumē? Ja Tev nav pareizie gali un tu neproti smuki iekārtoties, ja gribi nopelnīt naudu godīgā ceļā, darot darbu, kas ir tavējais, tu esi muļķis.
Vismaz tā var saprast no jautātāja...
Protams, nav jau maz ķirurgu, kas aibraukuši uz Īriju burkānus raut, par skolotājām un medmāsām nerunājot. Tie ir tie gudrie... Svešas valsts IKP aug uz mūsu lēto darbaspēku.

Un tomēr es saku. Mums cenšas ieborēt, ka mēs esam muļķi, ka mēs esam glupi un neko nesaprotam. Patiesībā... ja šajā valstī būtu kaut nedaudz godīguma... Ja zināšanām un pieredzei būtu nozīme...

Protams, es nerunāju par parazītiem, kas gadiem dzīvo uz pabalstiem un par Ls 200 neies savu pēcpusi kustināt. man kaimiņos tādi dzīvo, un divus tādus bērnus audzina.

miglainaa_plava (2013-04-05 17:20)      Kāpēc cilvēki nesaprot, ka GUDRĪBA var būt dažāda. Var būt izcili gudrs zinātnieks, kas neko nejēdz praktiskās sadzīviskās lietās un nezin kā naudu nopelnīt. Un otrādi, tādi, kas skolā uz divniekiem mācījās, var būt ļoti gudri praktiskajā dzīvē - lieliski pazīt cilvēku dabu un to izmantot, var būt labi organizatori un nereti arī labi naudas pelnītāji, pateicoties tirgošanās spējām un spējai apmuļķot citus. Ideāli, ja gudrība intelektuālā ziņā ir apvienota ar praktisku talantu pelnīt naudu - nu bet tādi cilvēki ir liels retums.

limonija (2013-04-05 17:29)      Parādiet man latviešu uzņēmēju, kurš godīgi maksā visus nodokļus un netaisa dubulto grāmatvedību, un es viņam dziļi paklanīšos...Tie, kas gadiem strādā vajadzīgās profesijās, kuras te jau nosauca, bet knapi galus savelk kopā - kas viņi ir? Muļķi? Neveiksminieki? Politiķu mafija mums to cenšas iestāstīt, un ir patiešām MUĻĶI, kas notic...Kāpēc normālās valstīs var iztikt ar minimālo algu un nav šādas 40% "muļķu problēmas" kā šeit? Kāpēc daudzi aizceļojušie svešā zemē pēkšņi "kļūst gudri"?

P.S. Viens muļķis spējot tā pajautāt, ka 100 gudrie nevar atbildēt/sens sakāmvārds/:D

kreisais12 (2013-04-05 18:16)      manuprāt ne visi cilvēki grib un var sekmīgi veikt uzņēmējdarbību. Savukārt pie Latvijas valsts nodokļu politikas un attieksmes pret uzņēmējiem reti kura godīga uzņēmējdarbība ir rentabla. Sava loma ir arī eiropas diskriminējošai attieksmei it sevišķi tas attiecas uz lauku uzņēmējiem.

Visvaris1952 (2013-04-05 19:25)      Pārāk daudz kategorisku apgalvojumu pāris kļūdainos teikumos!Varētu tiešām mēģināt iedalīt "gudrajos", "viltniekos" un tais pieminētajos "muļķos". Turklāt, manuprāt, tie pēdējie būs nospiedošā pārākumā. A pie kuriem tad sevi atļaujies pieskaitīt, ko?

Adamsone (2013-04-05 20:55)      Nevajag uzdot tādu jautājumu, kas parāda elementāra veselā saprāta iztrūkumu. Cilvēki ir atkarīgi no ārējiem apstākļiem daudz lielākā mērā nekā šeit un tagad par to runā, bet ja ir acis pierē un kripata smadzeņu, tad to var gan redzēt, gan saprast.

joens (2013-04-06 12:46)      Nosaukt par muļķiem bibliotekāres, māsiņas, ugunsdzēsējus utt. liela prāta nevajag. Atšķirībā no īrijām-anglijām daudzām profesijām godīgi nopelnīt eksistencei šeit nemaz pastāvošā likumdošana neparedz.

Androvss (2013-04-06 15:01)      Es esmu sapratis ka ar vāja rakstura ego cilvēks neko nevar panākt, lai arī cik viņš patīkams citiem būtu, viņš pats neko lielu nevar panākt un nevar par sevi pastāvēt.

Deisa (2013-04-06 15:02)      Gudrs (vieds) cilvēks mācēs izkarpīties, taču ne visi, kas nav gudri ir nosaucami par muļķiem. Ir arī slimi, naivi (nu negribās naivitāti vienādot ar muļķību), neelastīgi un bērni.

bilesutirgotaja (2013-04-26 23:10)      no 2 mlj.Latvijas iedz. -stādājošie ir 900 tk, 450 tk-ir vīrieši-,550 tk sievietes...katru ceturkni mirst 250 tk, dzimst 100 tk....var izskaitīt, pēc cik gadiem problēma ar muļķiem un arīdzan gudrajiem-atrisināsies :D

lazdarr (2013-04-29 10:42)      Muļķis foto ...hmm!..kopumā ņemot atbildes- pilnīgs bla bla bla un izskatās pēc kāmīšvalsts jeb muļķuzemes veiksmesstāstiem jeb padomiem eksistencei?..Tas, ka kāds indivīds kur silti pasaulē iekārtojies nez vai ir valsts izaugsmes etalons. Esam tur, kur esam un būsim vēl dziļāk.

veejpuuta (2014-03-08 22:33)      Kāpēc gan lai neparazitētu,ja valdība,tā saucamā mūsu valsts,to vien dara kā visiem sliņķiem un muļķiem dod pabalstus un atvieglojumus.Nupat atkal-nevar izgudrot mehānismu elektrības cenu kompensēšanai!Labi,slimajiem,vecajiem u.t.t.,bet kāpēc mazturīgo kategorijā ietilpst tik daudz visādu parazītu,alkoholiķu un vienkārši slinko?Jāizdara secinājumi,valstij acīmredzot izdevīgi maksāt pabalstus,nevis ierīkot darba vietas ar normālām algām.

men (2014-03-16 20:14)      Izskatās,ka pie tevis ir piesūcies -"parazīts"...!? :)

Aigars53 (2014-04-04 09:14)      Latvijä pietiek büt godiigam, lai bütu maznodroshinäts. Gan jau piederi pie kräpniekiem vai kolaborantiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu