Patriotisms ir blēžu ierocis! (D. Džonsons) Vai tiešām ???

ponytail (2013-08-07 02:01)      Ja par oriģinālo frāzi - jā, piekrītu. Kad nelietīgam cilvēkam nebūs kur likties, kad visi citi ceļi jau būs izmēģināti, viņš ķersies pie šī. Starp citu, arī ārpus 18. gs. Amerikas vēstures, varam šo to līdzīgu (un pat diezgan bieži) atrast dažādu valstu un tautu vēstures lielajās un mazajās grāmatās. Arī paši savējā.:) Tā sakot - trumpja dūzis, kas paslēpts piedurknē, un kuru vinmēr vēl var pagūt izvilkt.

malva (2013-08-07 14:44)      O! Tad jau Latvija pilnīgi bez blēžiem ;)

limonija (2013-08-07 18:03)    1 Ljekainiitis (2013-08-06 19:03) viedoklis
" Patriotisms ? Paštaisnuma un aizspriedumu sajaukums." Voltērs(c) Šitas ir prīmā. Kak raz - par latviešiem...:)

malva (2013-08-07 23:37)      tas nevar būt, ljimona! ja viņi būtu paštaisni un aizspriedumaini, tad viņu zeme nevarētu būt pilna ar nelatviešiem. paskaties vikipēdu - visās pasaules valstīs ir 70-90 (plus,mīnus) procenti pamatiedzīvotāju, vienīgi latvieši savā valstī ir labi ja puse no iedzīvotājiem

fargo (2013-08-07 23:50)      sevis šaustīšana ne pie kā laba nenoved. latviešiem ir labi apzināties savus trūkumus, bet eksponēt to visu un marazmitēt ir cita lieta.
cilvēks(tauta), kas labi zina sevi ir stipra, labi zināt sevi, nozīme kārtīgi, līdz pamatiem zināt savu spēku un savu vājumu.
mani vecāki ir lasāmi kapličā līdz gandrīz napoleona laikam. nav lavieši, bet tā ir latviešu kultūras sastāvdaļa. kļuvusi.
ir jāapzinās savu dzimtu saknes, ir jaapzinās, kas tu esi, kas ir tava cilts. tā cilvēkos rodas kopīguma/kopības izpratne. absrahēšanās, atsvešināšanās ir vientuļu cilvēku neizbēgama esība.
latviešu kultūra ir brīnišķīga - esi ar to, bet bez bērniem tam visam nav jegas. kam stāstīt latviešu pasakas. nelatvietis stāsta latviešu pasakas, dažs latvietis. cik ilgi tā būs, ja nebūs bērnu?
"citvalodīgie" ir bieds, ja nav pašam pamats labs. bet te ir! un cilvēki to māca. ka tik būtu kam mācīt. krievi, kā es, akceptēs un pieņems latvisko vidi un kultūru, bet ja tādas nav? tad ko? ir jābūt cilvēkiem, jauniem, jauniešiem, kas šo kultūru turēs par savu, citādi tā ir vecu tanšu un onkuļu nodarbe.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu