Latvieši dzīvo burbulī?

Šodien saņemot ziņu no viena lietotāja man radās jautājums - vai latvieši kādreiz tiks ārā no sava burbuļa un spēs pieņemt to, ka pasaulē cilvēki, to dzīvesveids/lietu uztvere ir dažāda (pie tam nekaitē pārējai sabiedrībai ar to) un adekvāti iemācīsies uz to reaģēt? To, ka cilvēki te mēdz būt rupji, bērnudārza līmenī - tas ir skaidrs, bet ja tā padomā - ko tādu es redzu arī citos LV portālos, ikdienā.
Kā piemērs citāts no saņemtās vēstules: [" Bērnu nav un nevēlos" ... hmm un kādam frīkam varētu interesēt attiecības ar tādu sievieti ... , bet ir draugs/draudzene tad jau arī frīks/zilais, vai lesbiete. ]
Lasot cilvēku savstarpējās sarunas ne-latvijas portālos es secinu, ka latvieši ir viena no indīgākajām un naidīgākajām nācijām internetā - un pie tam liels procents pat nav spējīgi uz diskusiju, bet gan pa taisno metas otra cilvēka rīklē ar personiskajiem apvainojumiem (kam ar tēmu pat nav sakara, nenozīmīgi). Kas notiek, tauta? Jā, latvietis latvietim gardākais ēdiens, bet man tas vairāk izskatās pēc kautkāda veida komunikācijas truluma un deģenerācijas (labāk nepaliek).

fargo_pa (2014-08-21 16:51)      Eleste (2014-08-21 16:39) jautājuma autora komentārs

protams, dzimst kropli kaķi. un tie nav dzīvotspējīgi.

par eiropu/us.

vai tu domā es tā pat radīju piemēru par kokiem? lūk, jo vairāk cilvēku ieteikmēsies no rietumos izplatītās, ačgārnās izpratnes par dzīvi, dzīves normām, ģimeni, dzimumu, dzimumu lomām, jo arvien kroplīgāka kļūs visa šī sabiedrība(-as), jo arvien mazāk dzīvotspejīgākas tās kļūs. līdz zaudēs spēju eksistēt un šo deģenerēto sabiedrību dzīves telpu ieņems citi cilvēki.
tas viss jau summējas - akceptēta un promoucēta sodomija, bezbērnu normalizācija, kā masu mediji cilvēkos rada vienus priekštatus un aktīvi izskalo cilvēkos spēju spriest. un to, ko pieņemt kā normu nevis pat nevajadzētu, bet vnk nedrīkst, cilvēki ar izskalotu spriest spēju uztver daudz vieglāk. rietumos jau vairākas dekādes notiekošais karš ar ģimeni, ar gimenes vērtībām, protams, ka apakšpunktu satur sevī arī aseksuālismu, bezģimeniskumu. presē, internetā, tv cilvēki tad tā vietā, lai apzinātos savu nenormālo stāvokli, tiek mierināti un pat mudināti dzīvot dzīvesveidu, kurš viņiem pašiem kaitē, nemaz nerunājot par ilgtermiņa efektu sabiedrībai kopumā.
kāpēc tas notiek? kas ir iemesli? kas apzinati veido šo informatīvo vidi? tie ir jautājumi citai tēmai.

Puma (2014-08-21 16:57)      Nevajag vispārināt - Tev vnk gadījās patrāpīties kādam dusmu pūķim pa ceļam.. :D
Un ja reiz Tu par to šeit runā - iespējams tas Tevi aizskāra. (tikai pieņēmums)

Art_deco - jauks pastāsts - tā tiešām ir! :)
Fargo - lielisks skaidrojums par normu/nenormu - nebiju tā aizdomājusies.

Polus (2014-08-21 17:03)      Iedomu burbulī drīzāk dzīvo tie, kuri no interneta komentāriem izdara secinājumus par nāciju. Studiju laikā vairāki kursabiedri piestrādāja par profesionāliem komentāru rakstītājiem konkrētai nozarei, jo toreiz Saeimā virmoja domas par šīs industrijas ierobežošanu. Latvieši interneta komentāriem nez kāpēc piešķir lielu nozīmi, tāpēc tas ir labs veids kā manipulēt ar sabiedrisko domu. Tiesa, šobrīd maksas komentāru rakstītāju ir tik daudz, ka tos gluži vienkārši var sazīmēt ar neapbruņotu aci. Viņu uzdevums nav argumentēt, bet radīt masu ar konkrēta virziena komentāriem; ja kāds spurojas, tad to gluži vienkārši apliek no galvas līdz kājām, neiesaistoties diskusijā pēc būtības. No šīs pļuras izdarīt secinājumus par nāciju ir graujoši muļķīgi.

Un ja kādam šķiet, ka ārzemēs jau nu gan tā nav, tad silti iesaku palasīt komentārus youtubē.

Lucy (2014-08-21 17:07)      Vai tu katram oho vai i-net lietotājam esi ielūkojusies identitātes kartē,ka saki Latvieši?
Jāteic,ka kautvai te oho ir daudz krievu un krievvalodīgo,kuri perfekti runā,raksta Latviski,tas viens,a otrs apgalvot ir tikpat stulbi to,kā tu sistu savu pauri pret stenderi un vienalga teiktu to pašu.Pār ak jau tu daudz te sāc troļļot!!

barss5 (2014-08-21 17:18)      Zini, manuprāt, tēma ir tieši saistīta gan ar aizbraucējiem, gan palicējiem.
Jā, nevaru Tev nepiekrist...esam indīgi, neiecietīgi, bieži rupji. Man ir viedoklis, kāpēc tā. Man dzīvē ļoti bieži sanāk novērot, kā mainās cilvēka uzvedība, kad viņš ir negulējis, neēdis, fiziski un garīgi pārguris....un kad viņš zin, ka tas tā būs ilgi. Tad lūk....mūsu tauta, ar dažiem izņēmumiem, ir tieši tāda....nogurusi, izdrāzta, nabadzīga. Cilvēki strādā trijos darbos, dienasgaismu neredz...un apzinās, ka gala tam neredz.
Kas attiecas uz bāleliņiem ārzemēs (kas tur dzīvo pastāvīgi), neuzskatu viņus par tautiešiem, tie ir izdarījuši savu izvēli...lai ir lojāli savai jaunajai dzimtenei, dzied viņu himnu, dzīvo labi, pārticīgi.....bet, lai neiedomājas mācīt tos, kas ir šeit. Viņu viedoklis nav aktuāls, neba viņiem lemt un piedalīties Latvijas sabiedriskajā un politiskajā dzīvē. Tas ir mans viedoklis.

typhoo (2014-08-21 17:19)      "cilvēku populācijas tik aug un aug"

Tikai nevis baltaa, eiropieiskaa rase, kam ir tik daudz iejuutiibas un tolerances pret visaam nenormaaliibaam, bet gan neiejuutiigaas, netolerantaas rases un tautas, kuras var nogalinaat sievieti par to, ka taa bez apsegtas sejas paraadaas cilveekos.
Tev laikam ljoti pa praatam ir shaads lietu staavoklis. Tas buutu Tavs ideaals....

iga (2014-08-21 17:19)      Mītus par latviešu īpatnībām rada jau paši latvieši.Visu vērtējam caur savu uzskatu prizmu.Sastopoties ar skopiem,nenovīdīgiem, ļauniem cilvēkiem,šķitīs,ka visi tādi, es tik viens tas labiņais...
Internets ir internets-tu it kā esi un tevis it kā nav, tāpēc jau bieži vien tiek lietas samazgas virsū, zinot,"man par to nekas nebūs...",kāpēc gan nepavilloties...?Tāpēc lielākoties nemaz nelasu komentārus TVNET un Delfos,kāda suņa pēc dienu bojāt...
Kas attiecas uz šo portālu, nu, nevar dvēseli izlikt apskatei,bet,ja esi izlicis-saņem pēc pilnas programmas:)

ingviirbin_de_troll (2014-08-21 17:32)      Hmmm...tad jau piemini...klusām, jo žagas kkā nebija:)
Kas attiecas uz negācijām i-netā, tad nav ko stresot nevajadzīgi par to. LV i-nets ir viens no pieejamākajiem un ātrākajiem pasaulē. Runā, ka pat Tvaiku ielas pacienti raksta komentārus sociālajās vietnēs:))) Pieļauju, ka viens otrs uzskata, ka "izlādējoties" netā, kļūst labāk...Tā teikt...sociālā terapija:))
No stress! Don,t worry! Be happy! :))

skarbaiskungs (2014-08-21 17:44)      Čista garāmejot.. Vai pati aftorīte nedzīvo burbulī, ja no viena apšaubāma pasažiera ziņas pamanās iSSīst tēmu par visas nācijas nonievāšanu?

ANDYS (2014-08-21 18:08)      :)Eleste malacīts,ljoti precīza un plašākas nozīmes aptveroša tēma.Šeit mēdz būt ap 1000 un vairāk lietotāju onlainā un tas ir pietiekams daudzums,lai lielos vilcienos spriestu par sabiedriskiem jautājumiem un izdarīt precīzākus secinājumus par atzītām sociālajām aptaujām.

planerdelta (2014-08-21 18:43)      Spees, bet tas prasiis paaudzju nomainju. Tas ir dabiski, jo liels procents ir dzimushi veel para laikos, kad notika masveida smadzenju tiiriishana.
Par komentaariem taisniiba: Rietumos katrs desmitais ir negatiiva, latvieshiem katrs desmitais ir pozitiivs.

planerdelta (2014-08-21 18:49)      Fargo, man ir beerns un gan jau buus veel, bet noraadiit kaadam, ka vinja izveele ir nenormaala ir aprobezjoti, neinteligjenti. Tevi ir savi uzskati un sava dziive, citiem citi. Nemaaceesi respekteet citu dziives un izveeles, nerekspetees arii Tavas. Tu afishee ignoranci. Nenobriedis vai traumatozas personiibas viedoklis.

Polus (2014-08-21 19:06)      Eleste, mans komentārs tieši bija par delfi, tvnet un apollo. Par ko gan citu? Atkārtoju - no turienes izdarīt secinājumus par nāciju ir neiespējami.

Andys, ja no 1000 cilvēkiem tev uzraksta 5 (labi, kaut vai 10) indivīdi, tad kādus secinājumus no šīm vēstulēm izdari par pārējiem 994 (vai 989)? Statistiski raugoties, pats fakts, ka populācija secinājumu izdarīšanai ņemta internetā, rada pamatu neobjektīviem secinājumiem, jo ļoti liela nācijas daļa internetā nesēž un komentārus neraksta. Plus arī tas, ka oho tomēr ir specifiska vide, kurā vairumam apmeklētāju parasti ir ļoti konkrēti mērķi. Tu taču par dzīvnieku arī neizdarīsi secinājumus, skatoties uz to, kā tas uzvedas riesta laikā - ? (analoģijai - briežu bullis mēdz būt kluss, uzmanīgs dzīvnieks, bet riesta laikā skaļi bauro un neuzmanīgi dzenā govis; precīzi nezinu, bet pieļauju, ka šajā lapā daudziem ir līdzīgi)

VECA_PIEPE (2014-08-21 19:32)      ...grūta bērnība, koka rotaļlietas, skola tālu, izaudzinājusi iela,...nu pēcāk disenes ar šnabi, pirmā buča loterēta bariņā pudeli griežot, seksiņš vārtu rūmes caurvējā,...tā arī ir pagājuši gadi, nu viņi ir satikušies ohujiņā, lai par to un arī ne par to sačatotu, ar sevi palielītos.

Kāpēc tieši viņi Tevi satrauc? Un kāpēc Tu domā, ka visiem latviešiem ir tāda dzīves pieredze?
Burbuli ir tie, kuriem burbulī patīk,...nu, ja Tev burbulī nepatīk, tad izkāp no tā laukā un uzsauc kādu citu, labvēlīgi noskaņotu tēmu,...rādi piemēru burbulī palikušajiem!

veejpuuta (2014-08-21 19:51)      Varbūt ne gluži par tēmu.Šeit atrodas diezgan daudz iepazīties gribošu cilvēku,kuri vairs nav pavisam jauni un vairumam jau ir bērni,daudziem pat pieauguši.Iespējams,daudzi vairs nevar tikt pie bērniem,bet daudzi vienkārši apzinās,ka nepaspēs tos bērnus izaudzināt(neviens taču nezin,cik viņam atvēlēts).Tātad tas,manuprāt nemaz nav nenormāli,ja cilvēks pēc 40 negrib tos bērnus radīt,ja jūtas pietiekami atbildīgs.Cita lieta,ja bērnu nav,tad strīdīga situācija,bet arī neviennozīmīgi.

kloss (2014-08-21 20:00)      ++ Es par šito jau sen piedomāju līdzīgi .. :(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu