Vai jums ir aktuāla Masļeņņica?

Vai cepat pankūkas, dedzināt biedēkli/lelli, maskojaties, dejojat ap ugunskuru? Un nekādi nevaru saprast, kāpēc visi stūri pilni ar ziņām par Masļeņņicu (man nav nekas pret slāvu/ pareizticīgo tradīcijām)? Mums te kā - jau kā norma tas ieviests? Visu cieņu tautu draudzībai, bet kāpēc gānīšanās par Rietumu ievazātajām padarīšanām ir "meinstrīms", kamēr Masļeņņica ir stilīgi? Visi brēcēji, ka es te naidu kurinu, var savu mēli dibinā bāzt - man pašai ir slāvu asinis, nevienu galēt neaicinu, bet veselā saprāta šajā būšanā pamaz. Tāpat kā visos mediju plaši paustajos stāstos par to, ka dzīvojam nabadzīgā, atpalikušā un no Krievijas resursiem pilnīgi atkarīgā valstī.

neko  1 6 Vispār jau visas tās svinamās diena manā gadījum pirmkārt ir dzimtas tradīcija; labs iemesls satikties cilvēkiem kam ikdienā tam nekad nepietiek laika, darīt to ka katrs no mums no bērnības atceras. Pie viena var arī praktiskas dabas lietas izrunāt un dažu labu lēmumu pieņemt aiz kam tas viss patiešām pārvēršas arī par sava veda atskaites punktos.
Pastalās nestaigāju, tautas dziesmas arī nedziedu (jo vispār nedziedu); bet nekad prātā nav nācis kaunēties ka dzīvoju pēc tādām tradīcijām kādam nu dzīvoju. Man domāt jebkuru tradīciju svarīgak ievērot pēc būtības un "formas tērps" - prievītes, pastalas utt. tanī visā ir pakārtotas dabas jautājums.
Par kopīguma sajūtu runājot - to rada apstāklis, ka ir ari cita kas rīkojas līdzīgi. Bet ne otrādi - darīt kāt citi, lai veidotu kopīgo... jau reiz ... tā tāda māžošanās vien ir. Ir jēga sēdēt pie viena galda un ēst vienu un to pašu ēdienu, ja tas saistās ar tradīcijām, atmiņām (var būt pat sava veida nostaļģiju pēc bērnības izjūtām). Bet ja šo sajūtu nav, tad tā ir tikai forma bez satura... un forma nevar radīt saturu un nekas kopīgs tur nekad neradīsies.

_Krasula_      Nēe, ne Masļeņņica, ne Meteņi/Vastlāvi/. Pret pankūkām gan man nav iebildumu. Cepu gan tās pa 100 gadiem reizi-visbiežāk lielās, plānās. Vēl retāk-biezpiena plācenīšus-/dārgs tomēr tas biezpiens/, ja tos var pieskaitīt pie pankūkām. Bet ļoti bieži stiepju no veikala pildītās siera pankūkas-ar tomātu salātiem-delikatese!

estepat  1 1 :)Man aktuāla no svētkiem ir tikai ikdienišķā Laime-ņica - lai nekas netraucētu būt Laimīgam- kkāds dedzināms biedēklis brīvdienā, tikai pankūkas- personīgajā ēdienkartē, vai kāds zaglis, kurš iegrūž Latvijas tautu vairākas paaudzes parādu jūgā- glābjot bandītu bankas, lidkompānijas, metalurgus un pi-dari, kuri organizē visādas obligātās iepirkuma komponentes...;)

leone      Nu ko lai dara,ja latviskās tradīcijas šoreiz tiek atgādinātas un popularizētas daudz kuslāk,kā slāviskā Masļeņica,paši tautieši vien pie tā vainīgi.No pankūku viedokļa,man Masļeņica ir katru svētdienas rītu,kad cepu brokastīm pankūkas.Un nav nekā slikta,ja sacep labi daudz,paaicina radus un draugus,un sanāk tusiņš,sauk var,kā labāk tīk-Metenis,Miesmetis,Vastlāvis,da kaut Masļeņica.
Cita starpā,senajiem latviešiem Metenis bija jauna gada sākums.Laimīgu to visiem!:)

RiksNulleAstoniSesi    3 Man Masļeņņica nav nekas. Drusku gan kaitina, jo ir skaidrs, ka tās svinēšana Rīgā ar Domes atbalstu ir mazs, varbūt ne visai nozīmīgs, elementiņš "krievu pasaules" idejas uzturēšanā šeit. Bet tad jau labāk Masļeņņica nekā 9.maijs.... Vismaz šie gadskārtu svētki nav saistīti ar uzkundzēšanos citiem, vardarbību un laupīšanām....

planerdelta    3 Kaapeec lai latvieshiem krievu sveetki buutu aktuaali????

Freja4      Cik atceros, pelnu diena bija svarīgāka par meteņiem...

hewy    1 Integrācija. protams - kā jau Latvijā, nav jāatkārto, kuri ir tie, kas integrējas.

kuks10      Man principā riebjas pankūkas..pankūkas,tāds studentu fiksais ēdiens..!((masļinicas ,lai svin RD..,jo kārtējo reizi tiek caur svētkiem demonstrēti slēptā formā muskuļi..Jau pļušķins jau saņēmis jaunus rīkojumus no kremļa..?!))

Closing_Time      Ļoti patīk, mīļākas man parasti sacep kaudzi ar dažādām pankūkām. Ta nu mēs nokniebjamies, un ēdam, ar sarkanajiem, melnajiem ikriem, brūkleņu ievārījumu.Tad atkal nokniebjamies. Jauki svētki, jā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu