9.maijs, Maskava, "Viens pats mājās".

Vai nevajadzētu pārcelt šīs filmas rādīšanu no Ziemassvetkiem uz 9. maiju?

Vucis (2015-03-17 20:53)  1 2 Skabarga, varbūt pamēģini nodefinēt, PAR KO cīnījās tavs vectēvs? Par brīvu Latviju "brīvā" Krievijā? Par 49.gada 25.martu? Par to, lai mēs pabarotu kaimiņzemes daudzmiljonu mutes vai par to, ka viņi te sabrauca tūkstošiem un tagad uzstāj, ka "viņiem pienākas"?

Bet es zinu, PAR KO cīnījās latvieši otrā pusē. Un kādēļ tieši tur.

skabarga (2015-03-17 22:23)  1 4 vucis
karu nevar nodefinēt ,karavīram nejautā gribi karot vai negribi...katram savi uzskati un sava pārliecība ,man vienalga ,ko domā citi ,es savējos mīlu un cienu ,viņu svētki ir arī manējie ..:)
...frontē bija gadījumi ,kad karoja brālis pret brāli ..tā dzīvē notiek ..te var lamāt visu pasauli ja kāds grib :) tas neko nemaina,var sacerēt pasakas un ticēt tām ,bet realitāte ir tāda kāda ir ...:)

kokote (2015-03-18 09:09)  2 1 Skabarga, neuztvēri galveno domu, iespējams arī neredzi atšķirību starp bērēm un kāzām- abas ir "svinīgs mirklis pie klātiem galdiem". Vai kāds saka, ka nevajag pieminēt savus mīļos, un tos, kuri izgāja cauri ellei, vai kāds saka, ka vieni bija pareizi, otri ne. Tikai mazliet padomāt ar galvu vajadzētu. Jā ir grūti, ja vēsture zināma tikai no skolas laikiem, kad bija LTK, bet ne IIWW - tur ir pilnīgi atšķirīgas interpretācijas. Varbūt uz notikumiem būtu jāskatās no Latvijas valsts nevis Krievijas redzespunkta. Lai gan demokrātija pieļauj katram savu izvēli. Tikai tad man gribās teikt: gospoda: širaka strana vaša rodnaja- skaķerķi daroga.
9.maijā neviens leģionārs neiet un negānās pie tā pieminekļa Pārdaugavā, netraucē "priecāties". Kura puse te ir tie demagogi, kuram politiskajam spēkam tas izdevīgi?
P.S. LV likums nosaka, ka 9.maijs ir Eiropas diena - strap citu.

Closing_Time (2015-03-21 18:11)    2 Es ar mīļākajām noteikti iešu nolikt ziedus Tēvijas kara uzvarētājiem. Viņi to bija pelnījuši.

Closing_Time (2015-03-21 18:15)    2 p.s. Padomju armija ar sabiedrotajiem iznīcināja fašistus. Viss pārējais / iemitināšanās Baltijas valstīs/ un citas ne visai patīkamas lietas BIJA PĒC TAM. Filtrēt jāmāk, kas ir kas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu