Kas atļāva rāpot pa Rīgu tām Kolorādo vabolēm..?

Rīga raiba no cilvēkiem ar lentītēm pie krūtīm..Mazam zīdainim piesprausta lente..murgs,kas to atļauj.?.Man viens Lietuvietis teica..viņi pie mums nekad nedejotu ne pie kādiem pieminekļiem..Vai nav skaidrs,ka tas ir naids kas ir vērsts pret Latviešiem...Iebraucēji parāda cik viņi ir vienoti un viņiem ir uzspļaut uz mūsu tradīcijām un valodu..Man pat neliekas,ka es dzīvotu Latvijā..visu laiku jārunā krieviski..

_erucanob_ (2015-05-10 12:02)  1 5 Atļāva tie, kuri negāja uz vēlēšanām, pieļāva ka Rīgu vada Kremļa ieliktenis.
Kāpēc Lietuva nekas tāds nenotiek?

Latgalietc (2015-05-10 12:05)  1 3 Pēc tā ko redzēju pēc svinīgā salūta, tik lielas ļaužu masas, kuras vienoja pašu uzkurināta vienotība par neuzvaramo sarkano armiju liek domāt, ka ilgi šī uzvaras dienas slavināšana nebeigsies, jo pārsvarā publika sastāvēja no jauniem gados cilvēkiem.

DanaL (2015-05-10 12:15)  3 10 Okupācijas slavināšana. Ja kāds grib pieminēt kritušos, tad ir pilns ar otrā pasaules kara upuru kapiem. Šī pasākuma galvenā jēga ir krieviskā šovinisma izrādīšana un publiska cūkošanās un pļēgurošana. Pretīga būšana

sanitka (2015-05-10 12:21)  2 8 Andris24, ja tiešām tie būtu 90gadīgi onkas, kas vienīgie reāli var svinēt savu uzvaru karā, tad vēl pieciestu. Bet es arī vakar braucu ar jelgavas vilcienu un tās bija jaunas māmiņas ar skaļi klaigājošiem bērniem, kuriem galvā karavīru cepures un rokā Krievijas karodziņi. Piedzērušies jaunieši ar viskija pudelēm rokām... Nav patīkami baidīties braukt transportā vienīgajā valstī pasaulē, kurā vajadzēju justies normāli, ka runāju latviski. Nekad neesmu gribējusi aizbraukt no Latvijas, bet vakar sajutos kā citā valstī...

adamsone (2015-05-10 12:24)  1 3 Lietuvā nekas tāds nenotiek (12:02) tāpēc, ka tur krievi asimilējas, kas negrib, ir aizbraukuši. Igaunijā igauņi un krievi dzīvo atsevišķi ( izņemot Tallinu) un viņi ir vienojušies, tikai pie mums neasimilējas un dzīvo kopā. Cilvēkiem ir vajadzīgi saliedējoši stāsti ar pozitīvu ievirzi, kā var saliedēt visas tās muiņas par Rīgu, kura dzied, par Latviju kā tiltu starp Austrumiem un Rietumiem, kas ir vnk muļķības....Pa ceturtdaļgadsimtu nav izveidots nekas, uz kā pamata varētu cilvēkus apvienot. Tad viņi vienojas paši kā var un prot.
Ja tie, kas ir pie varas, par to vien domā, kā vairāk saraust, tad ir tā, kā ir.

Chris1986 (2015-05-10 12:45)  4 3 Svinēt var uzvaru pār Vāciju, teiksim, hokejā, kas notikusi šodien vai vakar, bet ja uzvaru svin tādas masas 70 (!) gadus PĒC kara, kad visa Eiropa jau sen par tādu vispār aizmirsusi, tad skaidrs, ka Krievijai nekā cita tak nav ar ko palepoties, teiksim, ekonomikā vai kur citur. Tāpēc Krievija turpina karot :D Un, ja Puķinam nebūtu vajadzīgi tie 90+ vecīši propogandai un tautas pašapziņas mākslīgai stutēšanai, tad par viņiem vispār neviens neatcerētos kā par visiem pārējiem vecīšiem.
Un par tiem zaudējumiem - pa vienu Krievijas kanālu nesen stāstīja, ka ja Staļins būtu rūpējies par saviem karavīriem kā vācieši, nevis dzinis nāvē skriet virsū ienaidniekam pat bez ieročiem, bet cerot paķert kritušā šauteni, tad cilvēku zaudējumi būtu reizes 3 mazāki. Un vairāk kā puse bojā gājušo esot bijuši civiliedzīvotāji, kas nevienā karā nekad neesot noticis. Pat Vācijā ne, kuras pilsētas sagrāva Aglija bombardējot tieši civilos objektus (dzīvojamās mājas)

VECA_PIEPE (2015-05-10 13:14)  4 12 Viegli ir bļaustīties un ķērkt kā vārnu baram internetā, regulāri savu patriotismu ibio ka to mātušku!!!... reklamēt. Kuram no tā vieglāk paliek, ka Jūs te ķengājaties un paši sevi uzkuriniet uz negācijām?
Vēsture nav saudzējusi nevienu no tautībām un karš, ta no jebkuras puses uzsāktais ir nesis smagus upurus,...tā tas ir noticis Pirmā Pasaules kara laikā un tā tas ir noticis Otrā Pasaules kara laikā,...tik pat smaga ir Afganistāna un tik pat smaga ir šodiena Ukrainā. Jebkuras ciešanas neizbeidzas ar kārtējā kara beigām,...tautu ciešanas turpinas vēl ilgi pēc jebkuras uzvaras vai sakāves.
Cilvēku domāšana sāpēs tiek iedragāta gadu simteņos (kā piemērs Skotijas un Anglijas vēsturiskie notikumi),...sen vairs reāli nekarojošas tautības turpina morālu cīņu patriotisma garā līdz pat šodienai slavinādami vai peldami Drošsirdi un apcer neatkarību. (tai skaitā arī es)

Politika ir neķītra lieta,...lielākās peļņas avots visā plašajā Pasaulē, kuras pamats ir likts uz patriotiski noskaņotu tautiešu kurināšanu naidā. Kamēr dažādu tautību tautieši viens otru "apkaro" gan morāli, gan fiziski,...tikmēr Lielā politika pelna sev lielo piķi. Tā tas ir bijis,... ir...un būs!

Jebkura veida kara beigas ir uzvara cilvēcei,...zaudējums masveida nāvei un cilvēku ciešanām, neatkarīgi no tautiskās piederības.

fargo (2015-05-10 13:24)  3 2 ja latviešiem, slimojot ar pagātnes fantomiem ir ok svinēt sarkanās armijas dibināšanas dienu un astotos martus, tad ir vismaz dīvaini sašust, ka to pašu, tikai vēl lielākā pakāpē, dara iebraucēji.
homo sovjetikusu joprojām ir ļoti daudz gan starp laviešiem un vēl vairāk starp krieviem, turklāt dzimst klāt jauni homo sovjetikusēni, tā ka raizēm par visu šo purgatorijsvētku iznīkšanu pamata nav.

A34 (2015-05-10 13:51)  1 3 dogville, es Tevi saprotu. Vakar izvairīties bija grūti. Bet, ko Tu darītu, ja liels bars vārnu Tevi apkakātu? - Izmazgā mētelīti un piedod viņām vienreiz gadā!

skabarga (2015-05-10 14:03)  4 3 Katrs dara kā grib ..ķengājas,apsaukājas ,baidās :),gudri spriež,apskauž utt.Es priecājos ,svinēju šos svētkus un NEVIENS MAN NESITA PA MUTI UN NEAPDRAUDĒJA ,KAD RUNĀJĀM AR SAVĒJIEM LIETUVIEŠU ,LATVIEŠU ,POĻU UN KRIEVU VALODĀS..jā bija atbraukuši radi ,visi priecīgi un apmierināti ...bet ko nu vairs šodien par to tēmu ..šodien jau citi svētki ..māmiņdiena:)

pizastornis (2015-05-10 14:07)  2 2 Nerunāt latviski, nozīmē necienīt sevi. Viņiem var piedot, ja viņi piedošanu lūgtu. Citādi nesāks.

fargo (2015-05-10 14:23)  4 7 skabarga, tu esi otrā pasaules kara veterāne? jo citādi, ko jūs svinējāt? viena izdzimteņa uzvaru par otru izdzimteni? svinēji latvijas valsts otrreizejo okupāciju? ko jūs svinējāt, man tas nav saprotams.
vai krimas un austrumukrainas okupāciju? nīderlandes civilās lidmašīnas notriekšanu?
šie "svētki" ir daļa no joprojām klaji agresīvās krievijas šovinistiskās politikas. un tu dzīvo starp latviešiem, latvijas valstī un neizjūti pat nemazāko nēertību lielīties ar okupācijas armijas un valsts uzvaras svinībām?
tolerance ne lielāka kā tiem apdzērušiem vilciensvinētājiem...

teo_doora (2015-05-10 14:28)  1 6 Kā gribētos krieviem parādīt, kā dzīvo karu zaudējušie vācieši. Un kā viņi-uzvarētāji.

Arish (2015-05-10 14:46)  3 6 Pastāstīšu savas pārdomas, esot iekšienē 9.maija svinībās.
Secināju-lai arī , cik skumji, Latvija otrajai lielākajai nac.kopienai šie ir vienīgie svētki/t.b. tusiņš , kur viņi ir vienkopus brīvā dabā, priecājas , ēd, dzer tāpat kā mēs.
Domāju , ļoti labi(būtu arī mums,kur pamācīties), ka neļāva tirgot nekādu alkoholu, dzēra tikai līdzi paņemto, vismaz tad bija mazāk apdzērušos.
Tādi paši ļautiņi, arī liela dzudzumā kā mēs. Ļoti labi māk latviešu valodu :)
Ļoti interesanti palasīt šodienas medijus par netīrību pēc, par pārdzērušiem ļautiņiem.
Aizbrauciet kāds uz vislatvijas Jāņiem-masu nodzeršanās, nezin,kāpēc neviens tad neuzsver par netīrību ,kas paliek pēc svētkiem,
Salūts bija grandiozs:)
Es neiesaistos politiķu mahinācijās, kur pamet katrai kopienai pa kaulam, ko grauzt un rieties. Es pavēroju to visu savādāk.
Viss sākās, kad pēc 91.g.barikādēm , kur visi , kuri bija par brīvību(arī krievi) , viņi nevienam nebija vajadzīgi , politiķi uzsāka savas spēlītes ar masām. Tad arī sākās norobežošanās.
Jā, mums ir,kurp tiekties-, cienīt sevi un citus. Tad arī citi mūs cienīs.
Un, pirms, mest citiem ar sprunguļiem, paskatīsimies uz sevi, kā mēs nodzeramies, degradējamies.
Es vairak uztrauktos par masveida varavīkšņotām atklātām parādēm utt.

Arish (2015-05-10 14:50)    3 ..vēl tikai piebilde, atbalstot jau ieprieks pāris komentus-būsim paši sev saimnieki, tad arī mums ies labāk.
Un neviens cits nav vainīgs mūsu nebūšanās. Kamēr būsim dīvānu karotāji/darītāji, tikmēr ar mums varēs manipulēt(bet šadi ļautiņi jau ir izdevīgi )

dogville (2015-05-10 14:51)  1 3 A34,vaarnas ir adekvaati lopinji,bet te neprognozeejams,nozombeets puulis...nekad nebiju taa nobijusies,kaa vakar...nopietni.Ar mugurkaula smadzeneem jutu,ka,piemeram man kads tai briidii piezvaniitu un es latviski atbildeetu,buutu mans pedejais brauciens shai saulee...tas nav pa tv tos "uzvareetaajus"veerot,bet seedeet paarpildiitaa,sleegtaa telpaa-vagonaa!

skabarga (2015-05-10 14:53)  5 5 FARGO14:23
Esmu veterāna mazmeita un svinēju svētkus ,tas ,ka tev nav saprotams ,nenozīmē ,ka visiem nav saprotams,kas grib tas saprot un svin ,kas negrib ..pašu problēma:),gaidi līgo svētkus un svini tad :)...tos es arī svinēšu kopā ar draugiem un kaimiņiem ,kas ir daudznacionāli ,laipni labprāt visur piedalās.

_erucanob_ (2015-05-10 14:54)  1 3 Kā tā, neļāva tur tirgot šnabi. Cūcība. Nākamgad vajag organizēt izbraukuma tirdzniecību. Noteikti. Kā mūsu Jāņos.
Bet svētki labi, vismaz zinam ko vini patiesība domā, redzam īsto seju. Citādi tēlo te Latvijas patriotus, pieņem pilsonību. Vajag visai pasaulei parādīt, ko viņi patiesībā par Latviju doma, cik lojāli ir. Lai Vācija, Francija, Itālija uzzin.

kaspich (2015-05-10 16:04)    1 https://www.facebook.com/janis.berzins.5492/videos/845575238832812/

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu