Ticība Dievam!

Kā latvieshi tic Dievam: Ejot regulāri bazniicaa? Lasot un paarlasot Bibeli un zinot to burtiski "no galvas"? Dievs ir visur, taapec lugshanas un sarunas ar Dievu var būt jebkur? Par īstu lauliibu atziistot tikai lauliibu, kura notikusi bazniicaa? Regulāras greeksuudzes? Nedari otram to, ko pats negribi, lai dara tev? Citi varianti? Saprotams, jautājums tikai tiem, kuri tic Dievam.

fargo (2015-07-20 20:25)    3 1. draudze ir vajadzīga. nepieciešama. tā ir sadraudzība, bez atrašanās tajā, nav sadraudzības ar Dievu, jo tā ir viena ģimene.
2. Bībele ir svarīgākais zināšanu avots cilvēces vēsturē visiem un personiski ikvienam. tas ir vārds. kā rakstīts:
"Iesākumā bija Vārds, un Vārds bija pie Dieva, un Vārds bija Dievs. Tas bija iesākumā pie Dieva. Caur Viņu viss ir radies, un bez Viņa nekas nav radies, kas ir. Viņā bija dzīvība, un dzīvība bija cilvēku gaisma." šis Bībelē lasāmais, es teiktu algoritms, atklāj universa apziņas avotu, cilvēkiem izprotamā valodā. Vārds, kurš uz zemes kļuva par Kristu, atklāj cilvēkiem patiesību par Dievu.
jā, gandrīz katru dienu.
3. jebkur. cilvēkā ienāk Gars, tā daļa. kopš tā laika, jebkur. kā lai to apraksta? nezinu. tas vai nu piedzīvo pats vai nē. tas visu laiku ir klāt, pakļauj analīzei domas un darbus, atklāj rakstu patiesību brīžos, kad to negaidi. tas kļūst par daļu tevis. tāpēc, jebkur.
4. jā.
5. atkarīgs no konfesijas. nē.
6. kodekss neietver sevī vienu teikumu, bet daudzus. brīvprātīga sevis pakļaušana visstingrākajam likumam uz šīs planētas nav nekas viegls. likums ir nevainojams, bet cilvēks jau piedzimstot ir nepilnīgs. un tā aiza starp Dievu un cilvēku ir pārvarama tikai ar paša Dieva dāvātu iespēju - pestīšanu. ceļš mūža garumā, vienmēr procesā. tā ir kā cilvēka garā palaista antivīrusa programma, kuras darbība nevar notikt bez paša cilvēka gribas, piekrišanas, bet palaist to pats cilvēks nevar. kods tiek labots mūža garumā, bekdoru pilns, vīrusu ka biezs. darba ļoti daudz.

kvarts (2015-07-20 20:49)  3 2 Ir taču skaidri redzams ka bībele un kristus ir no sātana. Bībele runā pretī Dieva būtībai. Cilvēkam, kas ir no Dieva bībele noteikti nav vajadzīga, un vēl mazāk viņam ir vajadzīga baznīca. Kāpēc ir jātic kādam ,kas ir kopāar tevi ikdienā?

abols23 (2015-07-20 21:07)    3 Redzi dzīvodams pasaulē cilvēks paļaujās uz sevi,tā dara visi.Bet kad nāk grūtības,slimības un cilvēks jūtās bezizejas stāvoklī,tad viņš/a pievēršās Dievam ticot un cerot kā uz pēdējo glābiņu.Ja gribi runāt par kristiešiem,tad ticība uz Dievu ir katram individuāla.

Luusila (2015-07-20 21:35)    1 Planerdelta, romieši sākumā kristiešus spīvi apkaroja. Un arī Jeruzalemē Jēzus nebija pirmsākums/pirmais, kas sludināja jauno ticību. Atceries kaut vai to, kas viņu kristīja. Jeb es maldos? Fargo?

daimond (2015-07-20 21:40)  1 2 Visnožēlojamākā ir ticība, ka pastāvošais milzīgais visums nevar būt mūžīgs, un tam obligāti jābūt radītam, bet dievs gan nez kāpēc var pastāvēt mūžīgi- neradīts... un tāds viņš arī ir- neradīts, bet izdomāts..., bet visums nav jāizdomā, un nav jārada, jo tas IR, IR un IR.

Samila (2015-07-20 21:42)  2 2 *Citi varianti?*

Dievs ir izdomāts.

Neesmu_Alise (2015-07-20 21:53)  2 4 Vairumam ticīgo ir primitīva Dieva izpratne. Kas aprobežojas ar bailēm no soda un dažādu labumu izlūgšanos, vai pleca meklēšanu, kad reāli sūdi - palūgšu Dievam lietu, lai raža laba...palūgšu uzvaru kaujā, .....palūgšu, lai riebīgajam kaimiņam govs nosprāgst un, kad slikti ies, tad daudz un dikti lūgšu, lai grēkus piedod....:)))

VecmeitaARrunci (2015-07-20 21:55)    2 Mana vecaamaate,katoliete,uz bazniicu gaaja lieldienaas un ziemassveetkos-tad esot vismaz smuki.Dievinu paluudza,teevreizi noskaitiija maajaas,jo vinaspraat,Dievu var pieluugt visur,vins visu redz,dzird un zina.es pieturos peec taada pasa principa.man starpnieku nevajag.

fargo (2015-07-20 22:02)      Luusila (2015-07-20 21:35) viedoklis
"Un arī Jeruzalemē Jēzus nebija pirmsākums/pirmais, kas sludināja jauno ticību."

"Nāca cilvēks, Dieva sūtīts, vārdā Jānis.
Viņš nāca liecības dēļ, lai liecinātu par gaismu, lai visi nāktu pie ticības caur viņu.
Viņš pats nebija gaisma, bet nāca, lai liecinātu par gaismu.
Tas bija patiesais gaišums, kas nāca pasaulē, kas apgaismo ikvienu cilvēku.
Viņš bija pasaulē, un pasaule caur Viņu radusies, bet pasaule Viņu nepazina.
Viņš nāca pie savējiem, bet tie Viņu neuzņēma.
Bet, cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem, tiem, kas tic Viņa Vārdam,
kas nav dzimuši ne no asinīm, ne no miesas iegribas, ne no vīra gribas, bet no Dieva.
Un Vārds tapa miesa un mājoja mūsu vidū, un mēs skatījām Viņa godību, tādu godību kā Tēva vienpiedzimušā Dēla, pilnu žēlastības un patiesības.
Jānis liecina par Viņu un sauc: "Šis ir Tas, par ko sacīju: kas pēc manis nāk, ir mani pārspējis, jo Viņš bija pirmāk nekā es."(j.ev)

neko (2015-07-20 22:24)    4 Savos komentāros Limonijai tu jau pats atbildēji uz jautājumu par kristīgo tradīciju LV... tādas nav. Tāpēc tik viegli arī varēji nomainīt luterānismu pret katolicismu, jo patiesībā jau nepiederi nevienai šim tradīcijām. Un šī paša iemesla pēc sieva nez vai būtu pārgājusi luterānismā, jo viņai (domājams, kā vairumam itāļu) tā ir tradīcija. Nu ja ne viņai pašai, tad ģimenei noteikti.

Lussilla: "romieši sākumā kristiešus spīvi apkaroja."
Nu tas tā vienmēr notiek rodoties kam jaunam.
Pamatos protams ir jūdaisms. Kas Romā transformējās kristietībā, bet Tuvajos austrumos Islamā. Un tieši tāpēc kristietība un islams tik ļoti konfliktē; ka savos pamatos tās ir ļoti līdzīgas reliģijas.
Starp reliģijām (un ari visās citās sfērās), kam nav neka kopīga nav ari (interešu) konflikta.

janisb (2015-07-20 22:54)      http://www.dainuskapis.lv
Pameklē pēc "Dievs"
Izlasi.

limonija (2015-07-20 23:12)    4 Piekrītu neko(2015-07-20 22:24) viedoklim tiktāl, ka šodienas latviešiem patiešām praktiski nav reliģisko tradīciju tādā izpratnē kā itāļiem, piemēram. Bija - pirms 100 gadiem apmēram...Edvarts Virza lieliski savos "Straumēnos" parādījis latvisko dzīves un Dievziņu - latvieši vienmēr ir bijuši gadskārtu ritu un tradīciju cienītāji - kā jau zemkopju tauta, un šajā aspektā pagāniskais ar kristīgo ir cieši savijies un patiesībā nemaz netraucē viens otram. Mūsdienu pilsētnieciskajā dzīvesveidā tas nu ir zudis uz neatgriešanos, patiesībā arī laukos, jo ne vairs tur Jāņus svin, ne apkūlības(šašlika cepšana nav Jāņu svinēšana), ne vairs svinīgi uz baznīcu Ziemassvētkos brauc, kā Poruks to savā dzejā debešķīgi attēlojis:)...Viss nāk un aiziet tālumā...

jurks (2015-07-21 00:34)      Plannierdelta! Tu ļoti pareizi raksti, tikai mazs papildinājums: vecajā derībā ir rakstīts "nedari otram to, ko tu negribi lai tev dara" un ar to ir ok. Bet Jaunajā Derībā ir dzīvība: Jēzus saka" DARI otram to, ko tu gribi lai tev dara" Ar nedarīšanu netiksi cauri! jo nedarīšanā nav dzīvības!

MrJones (2015-07-21 04:08)      Par latvieshiem, kopumaa, gruuti teikt..
No pasha tuvaakajiem..ja kaadu vispaar vareetu saukt par ticiigu cilveeku, tad vieniigi omiite (luteraanju ticiibaa). Bet laikam, taa vairaak taada ticiiba-ieksheeja-personiiga, jo bazniicu visai reti apmeklee, shad tad pa ZS..un nekad neesmu dzirdeejis piesaucot, kaadus baushljus vai ko taml.
Mana attieksme - kaads augstaaks sapraats, bezshaubaam ir..un varbuut pat ne viens vien...vnk ir lietas, kuras mees caur savu materialistisko prizmu skatoties, nevaram aptvert taadas, kaadas taas patiesiibaa ir! Ar ticiibu rodas atklaasmes.
Jaa..tikai, kaadu...?!
Ja visi buutu ticeejushi vieniigi bazniicai, tad mees veel joprojam domaatu, ka Zeme ir visa centrs nevis rote ap sauli!

mieru_tikai_mieru (2015-07-21 06:51)    5 manam skolotājam reiz jautāja, vai viņš bieži iet uz baznīcu. Man ļoti iepatikās viņa atbilde, jo es labprāt gribētu teikt, ka tā ir mana. Viņš teica: "savu baznīcu es nēsāju līdz." Tieši tāpat ir ar Dievu. īstais ir tas, kuru mēs nēsājam sev ikdienā līdz, nevis tas, kuru publiski atceramies kaut kādās konkrētās dienās.

av2 (2015-07-21 08:38)      es ticu NLO . Tas ir, nekad man neviens ietamborees, ka cilveeki no meerkakkaa radussies.( otraadi gan lloti iespeejams ) Vissumaa ir citas civilizaacijas, miljions reizzu gudraakas par mums, speejiigaakas. Tas ir tas ...nezinaamais , no kurienes mees naakam.Tam, tad arii reaali var ticeet.

Lucy (2015-07-21 09:07)    3 suns (2015-07-20 19:21) viedoklis
labs viedoklis-piekrītu
neticu,neredzu jēgu tajā lūgšanā,īpaši ja cilvēkam klapes aizgajušas ciet,nepietiek,ka ģimenē klārē to,cenšās ari i-net to uzspiest-šķērmi nedaudz reizēm,bet es gan nav spiesta te vai citur tās pāris stundas lasīt to purgu,vnk izlaižu un lasu to kas man interesē.

Geisha (2015-07-21 09:42)      Esot izgudrots mākslīgā intelekta "mašīna", kurā ievadīja bībeli. Atklājās, ka to sarakstījuši vismaz 10 cilvēki. Bībeles pirmssākumā teikts ir Dievi , bet tālākos rakstos runa iet par vienu Dievu. Jo vairāk par šo tēmu interesējies, jo vairāk saproti, ka neviens neko nesaprot. Tāpēc man tuvāka dvēselei ir reinkarnācija.

psychobitch (2015-07-21 09:46)      tas ir dzīvesveids un domāšana, bet ne apmātība.. ko tas nozīmē, sajust Dieva klātbūtni, saprast likumsakarības, pieņemt un nesodīt citādu, saprast, ka ikviens atrod Dievu, ejot savu ceļu, neuzspiest kādam ticēt, bet ļaut katram pašam piedzīvot tā brīnumu, nedeldēt tā vārdu, bet cienīt to, palīdzēt vājākam un pateikt paldies tam par tā esību mūsos...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu