Jebkura Latvijas pilsoņa pienākums ir aizstāvēt dzimteni...

...intervijā Latvijas Radio teica aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).


Viņš gan uzsver, ka militāru draudu Latvijai patlaban nav.

Viņš norādīja, ka cilvēki ļoti labi zina savas tiesības, bet aizmirst par pienākumiem. Dzimtenes aizstāvēšana ir svētākais pienākums."

Kāds ir ļ.cien. oho.lv publikas viedoklis šajā jautājumā?

sakuri  2 3 JĀ TE KĀ ...ZOJAS..LEKS TANKIEM PRIEKŠĀ...:)

zebra27  1 2 Lai dzīvo ohujistu tiešā uztvere!( leks, leks!)

scheriff    1 War is sweet to those who have not experienced it. (Erasmus)

Drole      ...intervijā radio aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) teica arī ko citu:

http://www.dailymotion.com/video/x2v5zqu

Parastais  3 3 Un kas tajā slikts aizstāvēt Dzimteni?
/"ko man deva, dod, dos valsts..." Un ko Tu dod valstij? Vēsturi slikti skolā esat mācījušies, ja nezinat ko dod valsts. Nu primitīviem prātiem varētu tā primitīvi paskaidrot-valsts Tev dod to, ka es neatnaku pie tevis un nepaņemu to kas man patīk, jo esmu stiprāks/ nejauciet Latviju, valsti, valstiskumu ar cilvēkiem , kas to vada. Vēlēšanās pedalās knapi pusi balsttiesīgo, bet bļauj ka slikti klājas vismaz 70%. Smagi, ka karš un okupācija nenotiek fiziski mūsdienās....bet tehnoloģiski, finansistiski un politiski - un sen jau neesam Neatkarīga valsts. Lūk ko aizstāvēt vajag. Patriots ir arī tas, kas nepaslinko un savus mēslus izmet atkritumu urnā, nevis pa auto logu, mežā vai pludmalē. Patriots ir arī tas, kas to redzot aizrāda un iespēju robežās cenšas panākt, lai tā nedara. Patriots audzina bērnus mīlēt savu Dzimteni, augt un mācīties, lai varētu to veidot par labu esam. Tik daudz ir patriotisma ikdienā, ka nemaz nevajag karu, lai pierādītu un parādītu kas Tu esi. :) mjāā....sarunāju te... :)

p_p  1 6 Tāpat, jebkura Latvijas pilsoņa pienākums ir :
cītīgi strādāt Dzimtenes labā;
godprātīgi maksāt nodokļus;
uzturēt savus bērnus;
gādāt par saviem vecākiem;
utt, utjp

Tā ka, pirms degošām sirdīm un putām uz lūpām apliecināt savu patriotismu tamī, kas cerams nekad nepienāks, pakatamies, vai izdarīts viss, kas no mums, īsteniem patriotiem, pienākas šodien un tagad.
Citādi sanāks kā Oļiņietei no Mērnieku Laikiem : "Lai iemu, kur iedama, Dieva vārds arvien mutē"

limonija  1 4 2015-07-21 15:14) viedoklis - Tāpat, jebkura Latvijas pilsoņa pienākums ir :
cītīgi strādāt Dzimtenes labā;
godprātīgi maksāt nodokļus;
uzturēt savus bērnus;
gādāt par saviem vecākiem;
utt, utjp(c)

Teikšu krieviski - s ņizkim poklonom...Lieliski noformulēts. Lai uzņēmēju kungi, kas perfekti prot izvairīties no nodokļu maksāšanas(par šo naudu, starp citu, valstij būtu jāgādā bruņojums un citi resursi)- vismazāk vāvuļo par savu dižo patriotismu. Nav stāsts par to, ka nevajag aizstāvēt dzimteni, - bet nevajag par šo tēmu klabēt tiem, kas nav cienīgi saukt savu tautu cīņā.

riks086    3 Šeit nu Bergmanis uzdevis vēlamo par esošo, nodemonstrējot savu nekompetenci. Neatceros nevienu likumu vai normatīvo aktu, kurā šāds pienākums KATRAM LATVIJAS PILSONIM būtu formulēts. Pienākums tas man un man līdzīgajiem, kuri savulaik devuši karavīra (vai zemessarga, robežsarga) zvērestu. Īstii nezinu, kas ir teikts policijas zvēresta tekstā, bet gan jau ka arī tur attiecīgais pienākums ir "iekodēts"...

fargo  1   riks086 (2015-07-21 17:30) viedoklis

es arī konkrēti neatceros kā bija(tāpat kā bergmanis), bet cik zinu, tad kara iestāšanās gadījumā, tiek pieņemts likums par obligāto iesaukumu un karaklausību. tipa, no tik līdz tik gadiem, vīrieši, kam veselības problēmu, kas padara viņus dienestam nederīgus.
tad vēl ir cits variants, kad notiek vispārējā mobilizācija(lai nu man piedod juristi vienkaršo valodu) un militārajai klausībai tiek pakļauti visi pilngadīgie iedzīvotāji - sievietes šūt šineļus, rakt tranšejas, vīrieši uz fronti vai citi uzdevumi.

runājot par bergmaņa kvalifikāciju, tad es labāk redzu 10 bergmaņus, kam aiz nagiem nav salipusi tautas nauda, nevis vienu "profesionāli"/dire sarcasm on/.

kādreiz sanāca vienā viņa uzstāšanās būt klāt, brīvdabas muzejā, cilāšana, mucas un tā. ilgāku laiku sanāca pabūt tuvumā un man toreiz tas cilvēks likās ļoti simpātisks. atklāts, draudzīgs, ar savu vienkāršo humoru, neuzpūtīgs kā *ūda ercens. toreiz draudzene bija līdz, pafočēja kamēr cilājām smagumus, tad vēlāk teica, ka mēs ar viņu kā dvīņubrāļi izskatamies. forša diena toreiz bija.

planerdelta  1 1 Ja pienjems taadu leemumu oficiaali, tas tikai attieciigaas situaacijas stimulees Latvijas pilsonjus pienjemt citas pilsoniibas. Bezjeedziigs uzsaukums.

fargo_pa  1 2 vēl aristotelis rakstīja, ka tauta dzemdina savām vērtībām atbilsošus varoņus. ja cilvēku augstākā vērtība ir ērtības, tad ērtību mīļotājus, tādus, kuru dzīves mērķis ir radīt ap sevi ērtības. ja cilvēku augstākā vērtība ir estētika, mākslas, tad tauta dzemdina māksliniekus. ja tautas vērtība ir agresija, tur dzims karavadoņi, kara varoņi. ja tautas vērtība ir merkantilisms, kā venēcijā, dženova, tad tauta dzemdinas ceļotājus, kuģotājus, banķierus. ja tautas augstākā vērtība ir filosofija, reliģija, tad tautuai dzims pravieši un filosofi.
bet plaukstoša sabiedrība vienmēr ir ar daudzām vērtībām, nevis vienu. kaut kadā mērā ir vajadzīgas visas, bet ja dominē viena, tad sabiedrība kļūst kropla. šādas sabiedrības labklājība centralizejas ap to šķiru, kāda tipa vērtības tā tur visaugstāk.
kāpēc es to stāstu. tāpēc, ka ir vērtību sistēmā ir vērojams disbalanss. tas jau pats par sevi nav slikti būt turīgiem un dzīvot ērti, bet ja šo mērķu vārdā cilvēki aizmirst citas savas eksistences dimensijas, pastāvēšana un pati labklājība, kura tika likta uz visaugstākā plaukta sāk zust.
tas dēļ cilvēki nav gatavi ne tikai tādiem upuriem kā dzimtenes aizstāvība. cilvēka gribas ir nostādītas nepieciešamibu hierarhijas centrā.
karš būs, agri vai vēlu. katru reizi latvieši izdzīvoja. lai arī tikai reto reizi uzvarēja. uzvara nebija pretinieka pakļaušanā, bet neiznīdējamā vēlmē pastāvēt.

mums doto zemi es iedomājos kā sievieti, kuru vieni ir pametuši, citi apzaguši, bet lielākā daļa pārējo atsakās pat teorētiski to aizstāvēt, jo kāds cits to apzog. bet zeme pie kā bija vainīga? šoreiz nav ne vācu baronu, ne baznīcas varas, ne krievu lielkunga metropolē. tikai paši, pašas tautas dzemdinatie cilvēki ir pie varas.

gribas cerēt, ka šis noskaņojums ir tikai te. ka tik traki nav.

Maaris_M  2 3 Es labpraat paskatitos so shovu pa TV ! Darvina premijas varetu dalit neatejot no kases ! visai komiski izskatitos dublos gulosa videji statistiskaa ohujiste ar automaatu un blaujot ,, Par ,, Veiksmes staastu !,, ,, Par Aboltinu ,Zaki ,Cigani !,, galu galaa ,, Vienotiiba - mūsu stipra pils !,, buutu loti jautri ! Domaaju ,ka arii mūsu valdoni druzmetos ar sampaniesa glazeem rokaa pie platekraana Tv un pat vareetu organizeet totalizatoru ,cik ilgi viens vai otrs dalibnieks izdzivos !

never_pa    8 spriežot pēc alimentu nemaksātāja saraksta - kādi dzimtenes aizstāvji vispār var būt?
:)

Maaris_M    2 Vispaar jau koloniju militaara aizsardziba nekad nav bijusi aborigeenu galvassaaape , bet gan metropoles uzdevums . Var jau organizeet kaut ko lidzigu sipaju pulkiem , bet vesture raada ,ka nav labi apbrunot vietejos . Un ja nu kaads siem izskaidro citu vienigaas un neapgazamaas ,,patiesibas ,, pievilcigaaku versiju , tad sipaju sacelsanaas garanteeta ! pie kam metropoles karaspeks bez sirdapzinas parmetumiem var arii slakteet vietejos indiaanus ,ja apstakli to prasa !

gvido87    1 Es te domāju Anglijā piķi iekrāt, lai vajadzības gadījumā varam ar čomiem samesties kalašņikovam un armijas zābakiem. Šaubos vai mūsu budžetā kam tādam ir paredzēti līdzekļi. Kaukā negribās pastalās un ar sūda dakšu rokā skriet pretiniekam virsū.

SKABENE    3 nedomāju, ka 1918tajā, Valstī situācija bija baigi labāka nekā šodien. komentu vairākums skaidri parāda, ka musdienās normalu veču vairs nav, ne tie spēj uzņemties atbildību par sevi par saviem lēmumiem, ne ģimeni, ne valsti kopumā , tadi izlutināti memmes dēliņi , pamperu un iphonu paaudze, kas to tik māk kā gudri pogas spaidīt un pie mazākās slodzes ģībt un biksēs taisīt ( tas reflekss no pamperiem paliek uz mūžu) tapēc neiespringstat un ātrāk mūkat projām, visi, kam te ir slikti, tie kam vajadzēs paši spēs sevi aizstāvēt. Un man nebūs kauns nolikt savu galvu par visiem tiem vectēviem, kas krita par LATVIJU!

planerdelta      never_pa komentaars radiija veel kaadu asociatiivo jautaajumu: Tu pareizi saki savaa komentaaraa. Bet kaada Tavupraat, ir atshkjiriiba starp alimentu nemaksaataaju viirieti un alimentu nemaksaataaju sievieti? Ja taada ir, protams.

Bet par pashu teemu visprecizaak un trapiigaak pateicis Maaris " koloniju militaara aizsardziba nekad nav bijusi aborigeenu galvassaaape , bet gan metropoles uzdevums". Var patik, var nepatikt, bet patikshana vai nepatikshana nemaina realitaati.

Ronis26      Formāla prātuļošana...
Ja Augšas (ieskaitot ES,Krieviju,Ķīnu utt.) ,būs tik Neloģiskas,lai uzsāktu karu....,tad ar Apakšām (visās iesaistīti piesaistītajās valstīs) būs jāpiedalās vispārējā mobilizācijā! Bez īpašām Alternatīvām !

Ar Dzimtenes Patriotismu tam būs MAZ kāda sakara (ja nu tik fanātiķiem) ;) ...( Politika)
Cits jautājums: kurš cīnīsies ģimenes dēļ, kurš -īpašuma,kurš-līdzcilvēku....un kurš-sawas izdzīvošanas vadīts.

Vai ta nevienam rados vai draugos nav bijis dzirdēts par 2.pas.karu?
Kad vēlāk veiksmīgi tikās kādi radi vai bračkas---> kuri cīnījās Pretējās armijās ( BET Dzimtenes vārdā)!!!!
Kuru no Viņiem Mums būtu tiesības nodēvēt par Dzimtenes Aizstāvi ,vai Nodevēju ??!

Politikai : Patriotisms un Pienākums pret sawu Dzimteni -ir naudas sinonīms Mērķa izpirkšanai.

Vaukskis    3 Jā, tā jau ir, kā viņš saka ! Ļoti ceru uz to, ka nevajadzēs militāri aizstāvēt dzimteni, iebrukuma gadījumā pietiks ar draudzīgo NATO valstu ātrās reaģēšanas spēkiem un armijas regulāro kontingentu, jo tāpat ar neapmācītiem ļautiņiem profesionāļi spēj ļoti ātri tikt galā ! Galugalā šeit nav tādi dabas apstākļi kā Somijā, kas savulaik sekmīgi ļāva pretoties un izvairīties no šīs ziemeļvalsts pievienošanas PSRS ! Tomēr dzimteni var arī aizstāvēt ar garaspēku vārdos kā politiķiem tas būtu darāms, vienkārši neļaujot citiem "braukt virsū" un atrodot argumentus par labu mūsu republikai, to izdarīt vajadzētu spēt arī sievietēm, ne tikai vīriešiem. Manuprāt, Latvijas gadījumā tas pat ir būtiskāk, jo var salauzt militāro pretestību, bet, kā pierādīja dziesmotās revolūcijas laiks, grūti ir salauzt mentālo pretsparu.

usinjsh    1 ""Nacionālās drošības likuma 5. pants nosaka Latvijas pilsoņu pienākums un tiesības, proti: "Katra Latvijas pilsoņa pienākums ir aizstāvēt valsts neatkarību, brīvību un demokrātisko valsts iekārtu."(citāts)
No kā aizstāvēt? Kas tad īsti ir šis ienaidnieks? Vai mēs patlaban esam neatkarīgi, brīvi un pie mums ir vārda brīvība? Pamēģiniet 3x ziņu portālos ar pierādījumiem apgalvot ka tie ir klaji meli. Jūsu IP adrese tiks neatgriezeniski bloķēta.
Bet tā vai citādi, daudzi gribot negribot ies karot kad nogalinās viņu draugus un ģimenes. Kā mūsu laikos to dara- kādus pārdesmit lādiņus ""savējie"" izšaus par dzīvojamajiem rajoniem. Un uzreiz pērkams žurnālists klāt ar savu fantastisko stāstu ka pretinieks speciāli bliež pa dzīvojamiem rajoniem. Galvenais kadrā sadabūt daudz upurus, bērnus. Vienalga vai no notikuma vietas, vai citas vietas. Nu kaut kā apmēram tā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu