Bēgļu uzņemšanas Latvijā

Latvijai, kā Eiropas dalībvalstij jau nu nevajadzētu nedz "pukstēt" nedz īpaši debatēt par bēgļu uzņemšanu.
Kā nekā ir Eiropas parlaments, kurš nosaka kā būt.
Latvijai bez ierunām ir jāizpilda tur nolemtais.
Nav ko tēlot no sevis nez kādus nacionālistus, jāsolidarizējās ar visu Eiropu .
Nevajag aizmirst, ka Eiropas problēmas ir arī Latvijas problēmas.
Nevajag izvairīties no grūtībām .
Dižajiem latviešiem tas nebūt nepiestāv.
Vajag prasties, savilkt jostas un uzņemt bēgļus ar atvērtu sirdi un dvēseli.

planerdelta  5 6 Tas ir kaa ar sauli un lietu, varat runaat cik gribat, dusmoties, priecaaties, vienalga buus kaa paredzeets :)

garamejoshais, ne pa teemu, bet Dzimtene ir vieta, kur esi piedzimis, kur dzimushi tavi vecaaki, vecvecaaki, tomeer tas nemaz nenoziime, ka ari tu esi "piesiets" shai vietai visu savu dziivi. Tada sena domaashana, ar padomju smaku.

falko_1967    7 99% nav beegli bet noziedznieki.
laika gaitaa ir paziiti kaadi 500.

lapsene    5 40 skolas slēgs un tajās liks dzīvot sabraukušos laimes meklētājus un mēs viņus barosim un maksāsim visu ,kā nākas.Un tas jau nebūs viss-tas jau tikai sākums.
Neticu ,ka mūsu simts gudrās galvas klausīs ,ko saka tauta-viņiem no augšas viss jāpilda.

miglainaa_plava    3 Kad salīdzina mazo Eiropu, par Latvijau vispār nerunājot, ar milzīgo kontinentu Āfrika, ir pilnīgi skaidrs, ka ietilpināt visus gribētājus Eiropā nav iespējams, tā vienkārši tiks sagrauta pilnībā, un tas ir absurds, kas notiek.

Nav saprotams, kāpēc netiek popularizēti alternatīvie varianti - ja jau tie ir kara bēgļi, tad kāpēc nevar tos pārvietot uz kādu citu Āfrikas valsti, kur nekaro? Vai uz Arābu emirātiem pie saviem ticības brāļiem musulmaņiem? Šķiet Dānīja vai Norvēģija, netceros kura valsts, noslēdza līgumu ar kādu nekarojošu Āfrikas valsti par bēgļu deportēšanu uz turieni, pēc kā vēlme bēgt uz šo valsti esot izbeigusies. Lūk, tādu ceļu vajag iet.

fargo    2 ir tikai viena bēgļu grupa, kuru var uzņemt - apziņas brīvības dēļ vajātie. un tādu diez vai pat būs viens procents. citiem ir jāpiedalas pašiem savu valstu ekonomikā.

jozolsen  2 2 Jebkurai savienībai ir patīkamās saistības un ne ytik patīkamas. Kādreiz ar Latvijas kara,politiskos bēgļus uzņēma citas valstis.Un cik daudz šodien ir izbraukuši ekonomiskie bēgļi no Latvijas.Vai tik Tu arī neesi no tiem??Liekulība jau nav tā labākā īpašiba.

jozolsen    1 P.s. Atvainojos autoram ,sajaucu ar citu līdzīgu.

Samila    1 Lembergs saka, ka jārīko jaunas Saeimas vēlēšanas, lai šo jautājumu izlemtu, 06.05.2015., preses konferencē ;)

limonija    1 Ja nu pamazām visa Āfrika savācas Eiropā? Ko darīs ES? Zivs peld, kur dziļāks, cilvēki - kur labāka dzīve;) Par LV konkrēti runājot - lūdzu, manam dēlam invalīdam tādu pabalstiņu kā šiem nabaga bēglīšiem...Bet naudiņas valsts kasītē tik daudz neesot - tā ka saņem vien savas 70 eiras mēnesī un izdzīvo kā māki.

borzomi      Skrundā kā reiz stāv tukšas spoku mājas.Būs kur izmitināt,būs kas laukus apkopj.

varisr  2 6 Mēs esam NATO un NATO tur 11. gadā Lībijā uztaisīja bardaku. Izraksts no vikipedijas " bet 19. martā Francija, Lielbritānija, ASV un virkne citu Rietumu valstu bez oficiāla kara pieteikuma uzsāka militāru gaisa uzbrukumu stratēģiskajiem mērķiem Lībijas teritorijā, Lībijas pretgaisa aizsardzības sistēmai un armijas bāzēm jeb sāka militāro operāciju "Odiseja rītausma". Pirmos triecienus raidīja Francijas kara lidmašīnas, drīz pēc tam ASV kara flote raidīja vairāk nekā 110 Tomahawk raķešu. Lībijas militāros objektus ar raķetes apšaudījušas arī britu zemūdenes un reaktīvās lidmašīnas. Pret Lībiju tika noteikta arī lidojumu un kuģu satiksmes blokāde. Rietumvalstu vadītās operācijas pirmās fāzes mērķis bija iznīcināt Lībijas pretgaisa aizsardzības sistēmas."
Tagad tur vardarbība un bads un kādam atbildība jāuzņemas. Tur gan ne vienmēr tā ir bijis. Viss sākās ar to kad Kadafi ierosināja likvidēt lielu skaitu valsts institūciju un iedibināt Ienākumu sadalīšanas programmu, kas ienākumus no naftas tirdzniecības un citām valsts aktivitātēm vienlīdzīgi sadalītu starp Lībijas iedzīvotājiem, no kuriem katrs savu daļu saņemtu ik mēnesi, lai šos līdzekļus izmantotu personīgi. Un tad vēl asv zaļo neuzskatot par pietiekami labu norēķina naudu. Protams ka tur sākās tā saucamais maidans. Un te rezultāts.
http://nra.lv/viedokli/janis-kucinskis/59376-muamars-kadafi-xxi-gadsimta-gandijs.htm

varisr  1 2 Te vēl viens interesants raksts:

http://www.irir.lv/en/blogs/ekonomika/libiju-izpostija-ne-tik-daudz-naftas-del-ka-udens-resursu-un-a
r-tiem-saistita-milzu-projekta-del-kas-visu-afriku-isa-laika-posma-vareja-padarit-par-lauksaimniecib
as-produktu-konkurentu-rietumu-valstim

Lucy    4 es gan neticu,ka lielakais pārsvars tomēr izklīdīs pa eiropu,jo tagad jau pilna Latvija ar šauracainajiem un cita draza:(
neviens ne tev ne man nejautās un nejautā vai es to vēlos,viss sen izlemts un mūsu Dzimteni pieganīs smirdīgie dzeltenie,melnie,šauracainie:((

Deisa  1   ES protams nevada dumi onkuļi, viņi gana labi saprot, ka lielo valstu ekonomiku visi nabadzīgie ieceļotāji nopietni apdraud, tāpēc vēlas novadīt gribētājus uz ekonomiski vājākām valstiņām pirmkārt, lai pašiem mazāk zaudējumu, otrkārt, lai bēgļiem nav tik liela motivācija. Protams, ka bēglis bēgs, zinot, ka viņam maksās smuku pabalstu un viņu nodrošinās, savā valstī ar viņu neviens tā nepīckāsies. Taču, nonākot tādā brīnumzemē kā Latvija, no kuras pašu tautu dēli un tautu meitas pasākuši bariem klupdami krisdami aizplūst štruntīgās ekonomikas dēļ, viņi neiegūs to, ar ko rēķinājušies, līdz ar to motivācija mukt uz Evropu samazināsies. Neticu, ka tie bēgļi te gribēs ilgi uzturēties, nu nav te tāda pasaku zeme, ko kārot. Cik ātri atbēguši, tikpat ātri aizbēgs.

baikeris      Lembers pateica, ka Latvijā uz kvadrātkilometru dzīvo tikai 34 cilvēki ("Eiropas Sibīrija") un lai sasniegtu., p., Beļģijas apdzīvotības blīvumu, ES var pieprasīt no Latvijas šeit izmitināt 20 miljonus bēgļus. Ne jau uzreiz, protams, šie 250 būs tikai sēkla, kas vēlāk uzdīgs. Tāpatās, kā kristieši 12.gs uz kuršu, lībiešu un letu zemēm sākumā sūtīja tikai dažus mūkus, bet vēlāk pilnīgi pārņēma visu zemi un iedzīvotājus. Tipa, lienošā kontrevolūcija.

lazdarr      Bēgļu uzņemšanas Latvijā foto ..klausījos radio- kā slavas dziesmas dziedāja kādam bēglim- veiksmīga integrēšanās LV, laulības, bērnu piedzimšana...Nu vnk. pasaka! Bezmaz vai visām latvju zeltenēm tā jādara un puišiem...Sāksim ar 250...Arī Somijā iesāka ar pārdesmit vai cik tur- nu jau 14 tūkstoši viņu iemitinājušies...Rīgas Hasans arī tāds rupors- jā, jā, vajag uzņemt...Tiešām vajag?

kuks10    3 Esmu pret un vēlreiz pret,negribu,ka maniem bērniem un Tautiešiem šī sērga būtu jāuztur...Tas,ka daži politiķi Briselē un šeit ir uzpirkti tas mani nepārsteidz..Nesenais notikums ar ,,kebaku´´ jau vien norāda,ka sabiedrībai tiek borēts ,ka iebraucēji ir kristāli tīri un pozitīvi pret mums ,galvenais cels mums labklājību un būs ķīseļu krasti..DDDD galvenais,lai latvieši ir čakli,nenovīdīgi un nezagtu +neliktu papildus štempeļus kebaku akciju papīreļos..))Aizbrauciet uz Mucenieku patversmi un paskatāties,cik tīri un darbu griboši cilvēciņi tur dzīvo ...!?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu