Kāpēc Latvijā ir tik mazas algas?

Kāpēc, teiksim, Anglijā strādniekam maksā, teiksim, 10 eiro stundā, bet pie mums 5 eiro stundā? Saka tak, ka vecajās Eiropas valstīs uzņēmējam ir mazāks peļņas procents, nekā mūsu uzņēmējam (izmaksas dārgākas, konkurence lielāka utt.) . Tas pats par pašvaldības un valsts iestādēs nodarbinātajiem. Tad - Kāpēc Latvijā ir tik mazas algas? Tas ir objektīvi vai vnk mūsu uzņēmēji ir daudz negausīgāki uz peļņu?

varisr      Te vēl viens bēdīgs fakts. Interesanti kas vairāk no sankcijām cieš ES vai krievija?

http://financenet.tvnet.lv/nozares/579337-dk_daugava_iespejams_nonakusi_ukrainu_investoru_ipasuma

pizastornis      Torpedo, ja negribi strādāt, nestrādā. Ja neko neesi spējīgs dot Latvijai, varbūt, aizbrauc?

Viva15    2 Tādēļ, ka mēs dzīvojam Austrumeiropā, un Rietumeiropai tas ir izdevīgi, lai nebūtu konkurences darba tirgū, tādēļ arī tika likvidēta ražošana un valsts burtiski ir pārdota ārzemju koorporācijām un Zviedru bankām, kas arī nosaka savus likumus. Valsts kasē trūkst naudas, jo nodokļu maksātāji aizbrauc, ražošana neattīstās, reformas, labklājību, ko mums solīja pirms iestāšanās ES-ir pupu mizas, un tas viss kopumā ir sociālais eksperiments.

jozolsen      Uz vienu iedzīvotāu maz saražojam

una32      Tāpēc, ka nodokļi ir pārāk augsti, lai strādātu godīgi un tos ir iespējams apiet....pārāk daudz kontrabandas un nodokļu nemaksātāju.
Ja sakārtotu nodokļu sistēmu, tā lai būtu iespējams godīgi strādāt, un arī visus nodokļus kārtīgi iekasētu ,tad valsts budžets papildinātos ievērojami, palielinātos minimālā alga un līdz ar to arī visas algas kopumā.

Labrador      Postsovjetiem interesee tikai viegla,aatra,negodiiga pelnja.Postsovjets buutiibaa ir tas pats musulmanis-tumsoniigs,negodiigs,zemisks,alkatiigs.LV uznjeemeeji necenshas ieguldiit darbinieku kvalifikaacijas celshanaa,tehnologjijaas un metodees.Daudzviet veel straadaa ar akmens laikmeta metodeem un instrumentiem,daudzviet ir vergu nometnes-mezha darbos,celju buuvee. 2015-11-06

Līdzīgi jautājumi
Alga + piemaksa (15 atbildes)Ka lugt algas palielinajumu? (10 atbildes)Darba alga un piemaksas (11 atbildes)Normala alga Latvija? (28 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu