18. novembris.

Zīmīgs Latvijas valstij datums.
Kā tad īsti ir ,ar Mums OHOjiešiem? Swinam šo Dienu ,vai tik "Atzīmējam" ,vai arī īpaši nepamanām? ( t.s. Patriotisks Lepnums, vai Rutīna, vai tagadējā laikaposma Parasta sastāvdaļa ? )

dogville (2015-11-19 10:09)  2 3 Nate+++..ezjule laikam pati no taadiem priekshniekiem,vai dziivo citaa LV...

eksim_braalis (2015-11-19 10:39)  9 6 Nate, gan jau Ezjule zin tos "milzu noslēpumus". Bet, tev taču nebija iebildumu saņemt algu aploksnē, toreiz taču nežēlojies. Jā, daudz jau vēl darāmā, lai cilvēkiem labi dzīvotos Latvijā, īpaši nodokļu sistēmas sakārtošanā, bet par savām problēmam nevajag novelt vainu uz citiem.
P.S. Starp citu, 29 gadu darba stāžs arī nav nekāds dižais.

draboss (2015-11-19 11:01)    6 18. novembris ir Valsts svētki. Un nevajag te putrot iekšā ikdienišķās nejēdzības, savas neveiksmes, valdību, birokrātiju, ierēdniecību u.t.t.

kokote (2015-11-19 11:06)    11 Man patika, ka šajos svētkos vairākkārt mēdiju telpā bija atgādinājums, ka uz pasaules ir tikai nedaudz vairāk kā 200 valstis. Ir tik daudz tautu un nācijuj, kuras tikai var sapņot par savu valsti, bet mums - tikai 2 miljoniem ir sava valsts - vai tas vien nav lepnuma vērts?
Vai vienmēr realitātē jāpārbauda tas teiciens, ka pa īstam novērtējam tikai to, ko pazaudējam?

no_matter (2015-11-19 11:20)  2 4 "nevajag te putrot iekšā SAVAS NEVEIKSMES" ++++++++++++++++++++

Deisa (2015-11-19 11:21)  4 4 Priecājos, ka bija brīvdiena vismaz iedalīta, bet svinēt gan nesvinēju. Neatkarības diena? Tiešām? Neatkarības? Nu nebūsim divkoši, de jure jau neatkarīgi, bet pēc fakta, cik gan mums ir teikšana savā zemītē??? Tā kā neko arī pati Latvijas labā darījusi neesmu, tikai maksāju nodokļus un baroju birokrātisko aparātu (par dakteriem, policistiem un labiem ceļiem nebūtu žēl maksāt), tad nemaz neuzskatu sevi par tiesīgu svinēt svētkus, kuriem īsti nav pamata. Divkosība.

wolands (2015-11-19 12:02)    14 Svinu (gan bez ārišķibām) un lepojos ar to, ka šogad arī daudz nelatviešu bija visnotaļ pozitīvi (subjektīvi likās vairāk kā citus gadus).
Nezinu par ko te visi cepjās - neatkarīgi esam tik lielā mērā, kā nekad. Valsts mums ir tieši tāda, kādi esam paši - mazliet sīkumaini, kašķigi, zaglīgi, ksenofobiski un provinciāli. Bet tikai mazliet. Un jaunatne, ko satieku reāli rullē daudz vairāk kā mēs, tā ka es redzu nākotni visnotaļ pozitīvi :) Pie tās vēstures, kas mums ir bijusi, mēs visi esam superīgi ... :)

Chris1986 (2015-11-19 12:04)  1 2 Jā, es ar kā tāds mulķītis skatījos un pārdzīvoju par Rakstnieku savienības kongresu un visām demonstrācijām Daugavmalā 80 gadu beigās, bet 90gadu sākumā jau dabūju reketierus savā piparbodītē uz kakla. Un tad uzreiz sapratu, kas te tagad valda un visa sajūsma bija pa otru galu ārā. A par šo laiku pēdējo 20 gadu garumā - vienā vārdā - totāla vilšanās!

ALCORA (2015-11-19 12:11)  3 5 Īsti nesaprotu, ko svinēt, ar ko lepoties. Ar to, ka masveidā tiek slēgtas skolas, bērnus apģērbj humpalās, cilvēkiem nav darba, tie masveidā izbrauc no valsts, ne jau lai uz pabalsta sēdētu, bet smagi strādātu svešā zemē, sākot visu no 0, ka par medicīnu jāmaksā nereālas summas? Ka par nelielu dzīvokli jāatdod puse no algas vai 70% no pensijas?
Kuri ir tie sasniegumi, ar kuriem mēs esam pārāki par citām valstīm? Ar luksus klases autiņiem, kuri nopirkti ne jau pašam strādājot. Ar zemajām algām vairumam? Ar vienu no zemāko stundu likmi Eiropā?
Nesen biju teātrī. Cik trūcīgi ģērbti cilvēki.
Cilvēki nežēlojas, jo vairs netic, ka kaut kas mainīsies uz labu.
Eksim_brālis te varētu dot cilvēkiem padomus, ko darīt. Varbūt pēkšņi tiešām mēs sāktu visi dzīvot labi, ne tikai tas niecīgais procents.

mieru_tikai_mieru (2015-11-19 12:20)  1 10 atceros vēl tos laikus, kad 18.novembri, tāpat kā Ziemassvētkus, atzīmēt bija aizliegts. Tāpat klusām atzīmējām, pa svecītei aizdedzinājām, kūku patriotiskās krāsās noēdām. Bet lieka trokšņa. Nekaitinot apkārtējos. Tagad šķietami nekas nav mainījies - tikvien kā karogs pie mājas, brīvdiena, starojoša Rīga. Man patika vakardienas svētki. Kopā ar savu ģimeni, mājīgā atmosfērā, pie svētku galda. Atcerējāmies gan padomju laikus, gan barikādes, gan laika gaitā zaudētos tuviniekus. Un nostiprinājās sajūta, ka mana Latvija nav tie cilvēki, kas saeimā vai valdībā. Mana Latvija ir mana ģimene. Tad nu sanāk, ka Latvijas dzimšanas dienu svinēju kā savējo :)

saulite43 (2015-11-19 13:14)      nosvinēts !

^esse^ (2015-11-19 14:07)  6 6 woland, ko jaunatne rullē? kur? vienu un to pašu objektu 5 mākleri mēģina notirgot, ātri lūztošo Ķīnas preci vai kaut kādus universālos brīnumlīdzekļus, kas visas kaites izārstē? Mums ir savi veikalu tīkli? mums pat biezpiens un piens tiek ievests no igauņiem un leišiem, jo savējie zemnieki iznīdēti ar lētajām iepirkumu cenām. Vēža ārstēšana esot visatpalikušākā līmenī, jo nav ne aparatūras mūsdienīgas , ne efektīvu medikamentu. cilvēki mirst kā mušas.
Kur ir mūsu neatkarība? Mēs kaut ko drīkstam audzēt vai ražot bez ES atļaujas? Atceraties, kā teica-likvidējiet cukurfabrikas,mēs jums dosim lētu cukuru. Tramvajus pērkam "atpalikušajā" Baltkrievijā, vecus vilcienus Igaunijā un Krievijā, kaut agrāk bija otrādi. Kur mums ir rūpnīcas, ko mēs ražojam un eksportējam? Cik zinu, tad tikai sieviešu apakšveļu un šprotes. Viss.
Bet par pensiju neuztraucaties, drīz it kā būšot 100 eiro pabalsts, visiem vienāds. Nekādu pensiju, jo kase tukša. Jāpērk krievu lidmašīnas, kuras citi neņem pat par velti, jāatmaksā pareksiešu nozagtā nauda un par sviestmaizi jāiztirgo to, kas vēl kur aizķeries.
Ja cilvēki vēl turas, tad pateicoties kredītiem, cik ilgi - tas ir tikai laika jautājums.

no_matter (2015-11-19 14:15)  4 4 "Ja cilvēki vēl turas, tad pateicoties kredītiem" -> vai tiešām?
Viens piemērs : http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/latvijas-stasti/kurzeme-pie-karla-akuma.a58691/

Tas jūsu naids grauž tikai jūs :) labos piemērus ir jāgrib saskatīt un no tiem mācīties :)

ESMU LAIMĪGA, KA ESMU LATVIETE UN MAN IR IESPĒJA VEIDOT ŠO VALSTI!!!!

Lai jums jauka diena visiem! :)

neko (2015-11-19 14:22)  1 3 Varu tikai pievienoties wolands (2015-11-19 12:02 viedoklim.
Jaunatne dara un viņai labi sanāk, čīkstoši dinozauri, kas paši neko nevar, agrāk vai vēlāk aizies labākos medību laikos.
Brīvība jau to ar nozīmē ka jādomā ar savu galvu un jādara pašam. Un tiem, kas to dara, viss ir kārtībā.

Chris1986 (2015-11-19 14:29)    2 Jaunieši par kādiem 80% aizbrauc strādāt uz arzemēm fabrikā pie konveijera, jo šeit nav dara vispār, kur tad vēl jauniešiem. Bērni dzimst tur, iet angļu skolās un nejūtas vairs latvieši. Klibic mums ir kā tautai un paātrinātos tempos

^esse^ (2015-11-19 14:44)  3   Labi jau labi-http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/584727-specialiste_veza_diagnostika_latvija_ir_zimbabves_lim
eni
palasiet arī citus rakstus.
Šodien viena mana paziņa dienu pavadīja LOC, cerēja uz starošanu, diemžēl mediķiem tā arī neizdevās aparatūru iedarbināt, jo tik veca, ka vairs nekust. Tas tev nav viens bijušais kolchoza priekšsēdētājs, kurš par lētām pajām savāca fermas, tehniku, lopus, zemi.

fargo (2015-11-19 14:51)    3 ^esse^ (2015-11-19 14:44) viedoklis

abos tavos komentāros rakstītajam var tikai piekrist.
kā tu domā, ko vajadzētu darīt?
nesvinēt 18. novembri? tas būtu žests, kurš veicinātu stāvokļa uzlabošanos?

neko (2015-11-19 14:54)    6 ^esse^: man ir daudz labāka metode kā uzzināt kādā valsī es dzīvoju. Es katru dienu eju ārā uz ielas uz redzu savām acīm kas ir un kas nav, ikdiena kontaktēju ar cilvēkiem un redzu ko viņi dara un kā dzīvo. Diezgan daudz esmu bijis arī ārpus LV lai būtu ar ko salīdzināt. Tas žurnālists savu skrebelējumu droši var uzkārt attiecīgā iestādē uz nagliņas, jo paša redzētajam es ticu vairāk: )

baikeris (2015-11-19 15:03)    1 fargo, pareizi ir - paši vainīgi, ka bailīgi un neizglītoti un spēj tik norīt TV Panorāmā jau sagremotās patiesības, kas ar karotīti tiek ielietas. Ar ko tad lepoties un ko svinēt - pašu stulbumu, ka katra tauta dabūn tādu valsti un valdību, kādu paši ir pelnījuši? Vai priecīgi sist uz pleciņa viens otram, labi, ka vismaz ir tik slikti, jo varēja būt vēl sliktāk? :D

limonija (2015-11-19 15:41)  3 1 Pikrītu, ka varēja būt pavisam citādi, jo augšējos ešelonos zagts un shēmots ir uz nebēdu...Katrs jau velk to deķi uz savu pusi, bet vai ar saprātu var izskaidrot - kāpēc skolotājiem atkal pietrūkstot budžetā kaut kādi nieka 2 miljoni, toties Airbaltikam vai Metalurgam var iegrūst daudz vairāk, bet atdevi kaut kā nemana - ne Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, ne valsts pierobežā...Kas attiecas uz svinēšanu, tad nācās "svinēt" darbā, nesaņemot par to papildsamaksu, jo tāda par strādāšanu svētkos it kā pienākoties:) Protams, protams, pašas vaina...Bet kaut kāda svētku sajūta vienmēr ir bijusi, jo, zinot vēsturi, nemaz nevar nebūt...Visu cieņu valsts dibinātājiem. Jācer, ka tomēr neizšeptēs viņu diženo veikumu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu