Muslimu un kristiešu kopējā Dieva iekšējās pretrunas

Dievs taču ir Viens un kopējs, vai ne? Abi balstās uz veco Derību un atzīst to pašu Dievu kā savējo. Gan uz Kristu, gan Muhamedu runā viens un tas pats eņģelis Gabriēls un stāsta Dieva gribu. Tad kāda mārrutka pēc viens un tas pats Dievs saka kristiešiem mīlēt visus, pat savus ienaidniekus, bet muslimiem nogalināt visus kristiešus? Vai Dievam ir šizofrēnija? Vai tomēr Dievi ir divi? Vai ar Muhamedu runāja viltus eņģelis? Vai varbūt pats nelabais? Kāds vispār to saprot?

JurisK    2 Ne jau Dievs liek nogalināt, bet reliģijas. Katoļi un luterāņi tā pat apsita viens otru kā sunnīti un šiīti. Ja es būtu Dievs, sen būtu sagrāvis visu reliģiju tempļus un mācītājus padarījis par spitālīgajiem. Acīmredzot - tāds ir Dieva plāns - attīstība caur parbaudījumiem. Iespējams, ka tas nav Dieva plāns, bet gan mums, zelta miljardam, nepieciešamā resursu izmantotāju skaita samazināšana. Ticīgie to tā pat uzskatīs par dieva gribu:)

JurisK  1 1 Jā, starp citu, kā atbilde uz Criss1986 01:16 komentu. Nebūtu leti un līvi pieņēmuši kristietību un sākuši sadarbību ar zobenbrāļiem - Latvijas, visticamāk, nebūtu. Jo Namejs bija zaslannij kazačok - leišu pakalpiņš. Paldies dievam, kopīgiem spekiem aizdzinām uz leitiju. Tieši tā pat kā krievus no Kokneses, Jersikas un Tērbatas, arī igauņus nolikām viņu vietā.

veejpuuta  1 1 Kāda mārrutka pēc saki,ka musulmaņu dievs liek nogalināt?Vai korānu esi kaut pa gabalu redzējusi?Palasi,tur nav nekā līdzīga.Tiem,kuri terorizē eiropiešus ar Allaha vārdu,nemaz nav nekā kopīga ar šo ticību.

Samila    3 Nav tā kā Tu raksti, pat tuvu nav...
Baigi gari jāstāsta. Lasi, studē. Var paiet gadi.

"Ja arābiem nebūtu naftas un ebreji nebūtu palestīniešiem atņēmuši zemi, mēs vēl arvien, iespējams, nekā nezinātu par islāmu un teroristiem."

Te Taivans: http://nra.lv/latvija/129557-leons-taivans-islama-paradigma-nav-vietas-demokratijai.htm

Samila  2 1 Islāms ir saaudzis ar Eiropiešu dzīvesveidu daudz ciešāk nekā mēs katrs domājam.

Vismaz es ikdienā izmantoju ļoti daudz lietu un atklājumu, kas nāk no austrumiem:
- daudzu luksusa lietu pirmsākumi aizgūti no musulmaņu pasaules - trīs ēdieni maltītē, kristāla trauki, kafija u.tt.
- medicīnā - vakcinācija, narkoze, ķirurģiskie instrumenti (daudzus lieto vēl tagad),brilles, u. tt. Piem., Gaiļezerā monuments ir kuram zinātniekam?
- zeme riņķo ap sauli - 500 gadus pirms Kopernika arābu pasaulē neviens par to nešaubījās;
- ar kādiem cipariem diez mēs rakstam mūsdienās, ar romiešu vai arābu? Un tā var turpināt... izpletnis, vējdzirnavas, pirmā programmējamā ierīce...

Runājot par Dievu, visas reliģijas nāk no viena pirmsākuma, tā zinātnieki apgalvo.
Šķiet esmu viena no retajām vai pat vienīgā (šīs no diskusijas dalībniekiem), kas ir lasījusi abas Derības un Korānu. Briesmīga lasāmviela mūsdienu cilvēkam. Izraut atsevišķas frāzes no konteksta nebūtu pareizi.

Vecajā Derībā, cik atceros, ebrejs ebreju ciena, neticīgos ļauts nogalināt. Nekas jauns! Tomēr visvairāk mani fascinē Jeruzaleme, ko par savu uzskata visi - gan ebreji, gan kristieši, gan musulmaņi.

Bet teroristi arī Āfrikā ir teroristi, tāpat kā Mersedess vai Kokakola...

LaskovijMerzavec    4 ... Vecā, Jaunā Derībā, Bībelē, Korānā. Dievs vai Allahs. Nav tik svarīgi, kas ir tas īstais.

Ir tikai viens jautājums - ko musulmaņi dara tādu, ko kristieši nav darījuši????

Un otrs jautajums. Mēs esam par mieru, demokrātiju, bet visu laiku karojam. Dīvaini vai ne?

sandra111      ir starpiba vai cilvēks ir reliģisks vai ticīgs!

fargo    5 "Vismaz es ikdienā izmantoju ļoti daudz lietu un atklājumu, kas nāk no austrumiem: daudzu luksusa lietu pirmsākumi aizgūti no musulmaņu pasaules"
tad nu paskatīsimies.
- trīs ēdieni maltīte;
nē. trīs ēdienu maltīti - pirmais ēdiens, otrais ēdiens un deserts, izmantoja jau romieši, kad ieradās ar jūliju cēzaru britānijā. 600 gadus pirms islāms vispar radās.

- kristāla trauki;
nē, t.s. kristāla trauki parādījās 15.gs venēcijā, šis stilks tika nosaukts par kristallo. par "kristāla ieviesēju" varētu minēt džordžu ravenskroftu, kurš pilnveidoja svina oksīda pievienošanas procesu stiklam.
procesa rezultātā, veidojās "kristāls". bet paņēmiens bija zināms pims tam.

- kafija;
ne gluži. kafijas dzimtene ir etiopija. etiopija nav musulmaņu zeme. bet kafijas ceļš uz eiropu gan bija caur dienvidarābiju, jemenu.

-vakcinācija;
nē. jādomā, ka tiek domāta potēšana, nevis vakcinācija, kura bija pazīstama 17.gs turkiem, bet tāpat bija pazīstama tūkstošiem gadus pirms tam, ķīnā un indijā.
par vakcināciju autore var teikt paldies anglim dženeram.

-narkoze;
nē. narkozi ar opiātu un alkoholu palīdzību izmantoja gan senie ēģiptieši, grieķi, romieši un ķīnieši.

-ķirurģiskie instrumenti;
nē. ķirurģiskie instrumentus izmantoja grieķu un romiešu ārsti tūkstoti gadus pirms islāms parādījās. ir saglabājušies arī antīkie instrumentu lietošanas apraksti un finālā arī tiešas liecības no izrakumiem itālijas pompejās. m.ē. 1.gs.

-brilles;
nē. pirmā zināmā lēca nāk no asīrijas, 2.7tk gadus atpakaļ. optiskās īpašības pazina ēgiptieši 8.gs pmē. senākā rakstītā liecība par linzām ir sengrieķu dramaturga aristofāna lugā "mākoņi", kurā ir aprakstīta saules staru fokusēšana ar lēcas palīdzību. optiskais efekts(stikla un ūdens) ir aprakstīts gan plīnija vecākā, gan senekas jaunākā darbos.

fargo    6 bet pirmās zināmās brilles ir no itālijas, ap 1286. gadu. tomēr, nav zināms to izgudrotāja vārds.

-zeme riņķo ap sauli - 500 gadus pirms Kopernika arābu pasaulē neviens par to nešaubījās;
nu... grūti no nosaukt citādi, kā par meliem. cerams, ta ir vnk nezinašana, neparbaudītas informācijas izplatīšana. varbūt vienkaršāk būtu tā - https://en.wikipedia.org/wiki/Heliocentrism

-cipari(matemātika);
ciparu apzimējumi no 0 līdz 9, ir indiešu atskaites sistēma, nevis arābu. to neieviesa arābi, bet pārņēma. arābi šos ciparus dēveja par "indiešu skaitļiem". arābi arī nekādā veidā nav algebras pamatlicēji, kā pēdēja laikā tiek aplami apgalvots. pitagors, eiklīds, arhimēds, eratostēns, hiparhs, aleksandrijas diofants, grāmatu sērijas "aritmētika" autors...neviens no viņiem nebija arābs. varbūt neticami, bet viņi pat nebija musulmaņi.

-vējdzirnavas;
nē. ne arābi, ne musulmaņi neieviesa vējdzirnavas. vējdzirnavu darbības principi bija zināmi vismaz 6000 gadus atpakaļ. senākais zināmais vējdzirnavu principa apraksts nāk no 1.gs, grieķijas. persijā attīstījās t.s. horizontālās vējdzirnavas, tas notika m.ē. 600-900 gados.
tomēr, mūsdienu vējdzirnavas, kadas tiek izmantotas rietumos ir izgudrotas eiropā un izgudrojums nav aizguvums. tāpēc, taisnīgi būtu teikt paldies angļu industriālās revolūcijas inžinieriem, nevis musulmaņiem.

-pirmā programmējamā ierīce...
nē. 1. gs. izgudrotājs, inžinieris hērons no aleksandrijas visdažādākās ierīces, kuras man personiski, liekas apbrīnas vērtas. viņš arī varētu būt "pirmās programmējamās ierīces" autors.
un... viņš nebija arābs. viņš pat nebija musulmanis. te - https://en.wikipedia.org/wiki/Hero_of_Alexandria#Inventions

puuuka  1   Mīlīši,ko nu jūs te ņematies,šodien ir svētdiena,Mūžības svētdiena,nevajag strīdēties. ....Dievs ir un paliek viens,zemes un debesu Radītājs...un viņš izdeldēs visus,kas pielūdz baalus,Bībelē ir skaidri un gaiši ,tas pateikts... ,bet varbūt tā izdeldēšana nemaz nav nāve,varbūt viņš izdarīsies tāpat kā ar Vikingiem....

puuuka  1 2 Fargo,narkozi nāk no Dieva,kad tas radīja Ievu no Ādama ribas(1.Moz.2.21) Un Dievs Tas Kungs lika cietam miegam nākt pār cilvēku; un tas aizmiga, un Viņš izņēma vienu no viņa ribām, aizpildīdams vietu ar miesu.

Tessa      puuuka (2015-11-22 17:11) viedoklis
izkatas, ka galva tev arii ir pūka. apsmejos, vot ko religjija dara ar cilvekiem.

Rudensroze18    1 Kāda starpība, kurš pirmais ko ir izgudrojis un kurš to izgudrojumu tagad izmanto?! Bet kāpēc ir jāgalina vienam otrs nost tikai tāpēc, ka tas otrs ir savādāks?

fargo_pa    1 puuuka (2015-11-22 17:11) viedoklis

te ir domāti cilvēka atklājumi, bet tev taisnība ir tajā, ka ikviens cilvēka atklājums ir tikai tāds priekš paša cilvēka un cilvēks tikai izzina Dieva radīto pasauli un iemācas izmantot Viņa likumus, lai piepildītu daļu savas misijas, kļūtu līdzīgs Radītājam.

“I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.”
― Isaac Newton

"es nezinu kā mani redz pasaule, bet es pats sev liekos tikai kā zēns, kurš spēlējas jūras krastā, izklaidējot sevi atrasdams gludāku oli vai skaistāku gliemežvāku, kamēr patiesības okeāns guļ neatklāts manā priekšā."
izāks ņūtons, fiziķis, matemātiķis, filosofs, kristietis, cilvēks.

fargo_pa    1 "Kāda starpība, kurš pirmais ko ir izgudrojis un kurš to izgudrojumu tagad izmanto?!"
konkrētajā gadījumā, starpība ir patiesībā vai nepatiesībā. dezinformācija mūsdienās(lai arī citos laikos tā pat) ir augstas pakāpes. man nepatīk dezinformācija. es mēģinu to atspēkot, cik nu man ir spēka un prāta.

"Bet kāpēc ir jāgalina vienam otrs nost tikai tāpēc, ka tas otrs ir savādāks?"

"...no iekšienes, no cilvēka sirds, iziet ļaunas domas, nešķīstība, zādzība, slepkavība, laulības pārkāpšana, mantkārība, blēdība, viltība, ienaidība, skaudība, Dieva zaimošana, lepnība, vieglprātība. Viss tāds ļaunums iziet no iekšienes un apgāna cilvēku."(kristus)

tāpēc, ka tas cilvēkiem piemīt, notiek tas, kas notiek. un notiks turpmāk, kamēr šīs īpašības cilvēkos eksistēs. reliģija nav te pamatā. bet reliģija vai anti-reliģija, var būt tāda kā saistviela un katalizators. bet nav sākotnējais iemesls. jo tam visam aiz muguras stav pilnīgi konkrēti cilvēki un augstāki par cilvēku spēki un šiem spēkiem un cilvēkiem raksturīgākā īpašība ir ļaunums īpaši koncentrētā veidā. neviens cilvēks nav pilnībā labs.

rietumos, romantiski kreisu cilvēku vidu populārs ir tāds personāžs kā če gevara. bet vai daudzi ir reāli lasījuši šo revolucionāru? šādi cilvēki ir psihopātiski maniaki, kuri nespēj eksistēt bez vardarbības. viena no galvenajām viņa sūdzībām bija garlaicība, laiskums, bezdarbība. "liksta" viņu piemeklēja periodos, kad nebija ar ko karot, nebija ko spīdzināt. viņam tas īpaši patika. likt ciest revolūcijas pretiniekiem, buržujiem.
cilvēces vēsture ir viena gara asiņu svītra, sākot no pirmās ģimenes.

Tessa      kas vispar ir patiesiiba? cilvekam ir tiesiibas nopietni apshaubiit pirms diviem tukstoshiem gadu sarakstiito-gan vestures faktus, gan Biibeli, jo mes tur nebijam, nedziivojam, nepieredzejam. Cilvekus nedriikst daliit ticigajos un neticigajos, viss negatiivais, kas nak liidzas ticiibai ir cilveku-varaskaru manipulatoru izdomats/atnests/interpritets.
Esot Riiga, parasti ieieju Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē, bet vakar apstajos-man galva bija cepure un es nebiju panjemusi galvas segu, lakatu, bet pie durviim ir vesels plakats ar to, ko dariit nedriikt, viss kas ir parsviitrots. labi, es varetu nospljauties, bet vot shitais manii ir iedziit-bez lakata galva bazniica neiet. kapec? kas to ir izdomajis?
un ta arii ir-virkne ar nosaciijumiem, "patiesiibu" sludinahana, tas viss ir tik talu no iistas ticiibas, aiz ta arii ir visi tie kari religjijas varda, radikalji, meli un savtiigums, nekrietnums, tas viss ir no cilvekiem. un tie,kuriem savu domu nav, audze pauros skabpiena produktus un kultive tos, aplam saucot par Dieva vardu un citejot Biibeli. ka augstak kundzes komentara arii ir redzams. absoluta netallredziiba, shaurs intereshu loks un nespeja domat ar savu galvu. iestasti, iedod vesti un viss notiks.

hjuumans  1   ja tu nezini kas ir patiesība, tad tu to vari mācīties izprast.

lūk patiesības īpašības - tā ir absolūta, tā ir neatkarīga no novērotāja, pastāv pati par sevi kā realitāte. objektīvā realitāte.
vēl, lai mācītos izprast patiesības īpašības, tu vari to skatīt no pretēja un definēt ne-patiesību. tās abas salīdzīnāt un saprast atšķirību.

tā ir dziļa tēma.
mūsdienu rietumu sociālpolitiskajā un zinātniskajā vidē prevalē nevis morālais absolūtisms, bet morālais relatīvisms.

par apšaubīšanu. protams, ka tādas tiesības ir. apziņas brīvība. vai tu piekrīti, ka apziņas brīvība ir fundamentāla cilvēka brīvības izpausme? labi, ja tā. bet tad kā tu nākamā teikumā man(pieņemsim, ka man) raksti, ka es nedrīkstu cilvēkus iedalīt pēc kādiem kritērijiem? tātad, sev apšaubīšanas tiesības tu piešķir, bet kā ar mani? es uzskatu, ka cilvēkus nevis drīkst, bet vajag iedalīt pēc viņu pārliecības, uzvedības utt. cilvēki nav vienādi. katram būs savs liktens.

kāpēc neiet baznīcā bez lakata? tāpēc, ka tā ir bībeles pavēle ticīgo sanāksmēs sievietēm. savas ir vīriešiem. kādai citai nepatiks ka uzkrītoši seksuālā izskatā arī nav draudzē jādefilē. vēl paies laiks, sievietes vispār staigās kailas, kaunu zaudējušas un tad sašutīs, ka pliku dibenu baznīcā redz nākt nedrīkst, kāda tumsonība!
kad tu nāc pie kristus, tad ne tikai ārejai godbījībai ir jābūt, bet galvenais iekšējai. bet ja tev ir dumpīgs gars, kāpēc tu nāc pie tā, kas ir sacījis "Es esmu lēnprātīgs un no sirds pazemīgs"? jo kamēr tavs gars nav gatavs, darīt tur nav ko.

par puuuka komentāru. redzi, man esot diezgan augsts iq, bet vai mani izsmej mazāk un reti saukā par pamuļķi? gandrīz katur dienu. te nav svarīgi cik kurš ir gudrs.
"Svētīgi jūs esat, ja jūs lamā un vajā un ar meliem par jums runā visu ļaunu Manis dēļ."
viņai būs sava alga, viņas izsmējējam sava.
labāk, ja izsmiekla par viņas ticību nebūtu, jo tad neviens nesaņemtu algu, kuru tas nemaz negribēs.
(farg

poeTessa      butl, nevajag, par kadu dumpiigumu tu runa? Dievam tachu vienalga, kadi mes esam, vinjsh miil visus, vai ne ta? veselus, slimus, kartiigus un slepkavas, ja sieviete ieradiisies, ka tu raksti, ar pliku dibinu, tad sanak, ka draudzei ir problemas, saskatiit vinja seksualu objektu tai laika, kad vinja atnaca, piemeram, lugties. a ja nu vinjai ar galvu nav viss ok? ara dziis vai iedos meteli? luk, tev vienkarsh jautajums? redzi, tur arii slepjas ta draudzhu liekuliiba, saki, biibeles pavele? kapec gramatai butu ticet? man nevajag starpniekus, ne gramatas, ne draudzes.lai ko tu nesludinatu un nestastiitu, un tam nav nekada sakara ar tavam zinashanam un iq. viss ir parasto mirstiigo izdomats. un cilveki nav Dievs, cilveki driikst kljudiities un sist punus, kada starpiiba vinju greku lielumam, ja vinji no sirds tic? :)) tapec nevajag regulet un pavelet, ja cilveks velas iet tai bazniica, ta luk.

LaskovijMerzavec    4 Manis pēc varētu nākt ar pliku dibenu uz baznīcu. Ja es ietu uz baznīcu, es ietu ar Dievu parunāt, nevis pievērst uzmanību citu dibeniem.

Jā - kopīgi rituāli un to ievērošana apvieno cilvēkus. Tā arī ir rituālu jēga. Tāpat kā kopīgas pusdienas pie galda, neviss katrs paķer savu svietmaizi un smartfonā čato. Pliks jau arī nesēdīsies pie galda, bet no saimes galda nedzīs projām, ja kāds būs trūcīgāk ģerbies...

hjuumans      "Dievam tachu vienalga, kadi mes esam"
nē, pavisam pavisam NAV vienalga. ka vecāki var mīlēt arī savus samaitātos bērnus, kuri izdara noziegumus, tomēr nomrāliem vecākiem pavisam nav vienalga, ka viņu bērni dara ļaunu. un normāli, labi vecāki nodos savu bērnu lai tas sēž cietumā par zādzību. jo labāk šis sods, nevis paliekot brīvībā bērns kļūs vēl ļaunās un izdarīs slepkavību.
tāpat te.
Dievs mīl cilvēkus, bet kristus saka, ka Dievs neuzlūko cilvēku vaigu, bet redz sirdis. kā tu domā, ko tas nozīmē? ka Dievam ir vienalga, kādas domas mājo cilvēku sirdīs un kā tie viens pret otru izturas? ja nemīlētu, tad nedotu iespēju uz piedošanu caur kristu, bet būtu vienalga, tad Dievs kļūtu par noziegumu līdzdalībnieku.
vienalga nav.

nevis draudzei ir problēmas, bet cilvēks kurš atsakās pat tādu nieku kā savu ārējo veidolu darīt atbilstošu bībeles prasībām, kā tad šis pats cilvēks pārveidos savu iekšējo garu, kas būs tik daudz grūtāk, kā vnk uzlikt galvassegu vai neizrādīt pēcpusi?
ja tu principā noliedz Dieva vārdu, tā autoritāti, ko baznīcā darīt vispār? uz rotājumiem paskatīties? bet ja tas ir muzeja apmeklējums, tad pat muzejā ir savs uzvedības kodekss.

tāpēc es runāju par dumpīgumu. tās ir tik vienkāršas lietas, bet ja tām pretojas, tad kā pieņems to, kas liks dzīvi mainīt stipri?

ja viņi no sirds tic, tad uzvedas saskaņā ar to, kam viņi tic. un ja tas, kam viņi tic, aicina lūgties apsegtu galvu, bet tie saka - nē, kādas vecas muļķības te jus man liekas priekšā, es darīšu kā gribēšu, tad tā ir dīvaina "ticība no sirds".

"tapec nevajag regulet un pavelet, ja cilveks velas iet tai bazniica, ta luk."
bet varbūt otrādi? ja cilvēks vēlas iet baznīcā, tad varbūt nesākt ar to, ka uzstādīt SAVAS prasības šai pašai baznīcai?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu