Muslimu un kristiešu kopējā Dieva iekšējās pretrunas

Dievs taču ir Viens un kopējs, vai ne? Abi balstās uz veco Derību un atzīst to pašu Dievu kā savējo. Gan uz Kristu, gan Muhamedu runā viens un tas pats eņģelis Gabriēls un stāsta Dieva gribu. Tad kāda mārrutka pēc viens un tas pats Dievs saka kristiešiem mīlēt visus, pat savus ienaidniekus, bet muslimiem nogalināt visus kristiešus? Vai Dievam ir šizofrēnija? Vai tomēr Dievi ir divi? Vai ar Muhamedu runāja viltus eņģelis? Vai varbūt pats nelabais? Kāds vispār to saprot?

veejpuuta    1 Nē,nu tā loģika jau pati par sevi ir nekur liekama-ja man nepatīk,ka kaimiņš Miķelis neiet tajā pašā baznīcā un nepielūdz to pašu dievu ko es,jāsit viņš nost!Tas nekas,ka mani netraucē,pie manis mājās nenāk un nemēģina uzbāzties ar savu ticību,es taču varu aiziet pie viņa un savu paveikt,pie tam jūtoties varonis.Murgs kaut kāds,ne ticība.Esmu vairāk kā pārliecināta,ka šim visam,kas tagad notiek, ar ticību nav ne vismazākā sakara.

poeTessa      mes runajam par dazhadam lietam, nav jegas striideties. jo es neesmu ateists, bet runajot ar tevi, man paliek nepatiikama pecgarsha. un ta arii ir gan religjija, gan kristiesha attieksme pret cilvekiem vispar. tu atsacies saprast, par ko runaju es, cilveks, kursh nepieder nevienai draudzei un kuram vienalga, kada bazniica iet, ja taja briidii izjut vajadziibu.
tapec es censhos nekad neiesaistiities shadas PA temas-jus tak nedzirdat, ko runa citi!! nemaz. maljat tik savu, ka tagad. bezjedziigi.
un es ieprieksheja viedokli jautaju par situaciju, kad kaila, gariigi slima sieviete ieiet bazniica. tu neatbildeji. ko dariis draudze, kas tai butu jadara? tur ir ta sals.

piparbecinja      Kas ir "muslimi"? Vai tas ir kāds jaunvārds? Kur palicis vecais?

jozolsen      Visi ..ismi.. sadalās divās sadaļās ,cīņa par varu un bagātību..

Samila  1   ō, fargo, visu cieņu!
Tevis teiktais saskan ar manas vēstures skolotājas (tagad Satversmes tiesas tiesneses) teikto, par to ka civilizācijas attīstās mijiedarbojoties, t.i., iekarotāji, nevis iznīcina bet pārņem kultūras un zinātnes sasniegumus. Tā grieķi aizguva savas mācības no asīriešiem un ēģiptiešiem, romieši no grieķiem, arābi no romiešiem... savukārt barbari vulgarizēja vai iznīcināja.
ja tā mēs uz to skatāmies, tad arī kristāls tulkojumā no grieķu - ledus akmens, pazīstams pie senajiem grieķiem.
Uz katru faktu var paskatīties dažādi, es biju domājusi sekojošo: baku vakcīnas 10.gs. aprakstījis Al Razi (cēlies no vietas Teherānas tuvumā), skalpeli, kaulu zāģi u.c. - Al Zahravi 10.gs. Spānija, narkoze - opijs un atdzesēšana - Aivicenna, 10 gs. (dzīvojis Buhārā), kristāla traukus Spāņu galmā ierosina Ali ibn Nafi, briļļu prototipu 9. gs. ieviesa vēl kāds Spānijā dzīvojošs musulmaņu inženieris.
8. gs. musulmaņi ienāk Eiropā - daļa Spānijas un arī laikam neliela daļa Francijas, un atnes sev līdz daudz jaunu lietu. Viki raksta: "Mauri bija ļoti iecietīgi pret kristiešiem un ebrejiem, nodrošināja autonomiju reģionos, kā arī veicināja milzīgu spāņu kultūras attīstību, radot unikālu stilu arhitektūrā un tēlotājmākslā." Var vilkt zināmas paralēles...

PS Ir autori, kas uzskata, ka arī pirmais komunists bija Platons ;) viss ir atkarīgs kā uz to raugās.
PS2 Reiz bija bērniem jāmāca par telegrāfa izgudrošanu, tā arī beigās nesapratu kurš to izgudroja - krievi, vācieši, angļi vai amerikāņi ;)
Pētījumiem laikam būs divas pieejas: absolūtais un relatīvais redzējums. Es par otro. Bet vispār OHO jau ir tikai fargo taisnība, citādi domāt nevienam nav atļauts.

daimond  1 2 :D- Lai katrs lūdz nebeidzamu leiputrijas laimi kam vien vēlas- kauČu Zelta Zivtiņai, bet- lai tikai nečurā garām podam, neslaukās ar pirkstiem un pēc tam gar tualetes sienu, un neuzbāžas ar tādu dievu, kurš savu niknāko ienaidnieku ielaidis bērnu telpā, lai tas sakūdītu ēst tieši to vienīgo nāvējošo augli, kuru ´ideālais´ tēvs ielicis ēdenes ´ledusskapī´... ... ...

VECA_PIEPE  2   (2015-11-22 14:03) viedoklis :
" Kāda mārrutka pēc saki,ka musulmaņu dievs liek nogalināt?
Vai korānu esi kaut pa gabalu redzējusi?
Palasi,tur nav nekā līdzīga.
Tiem,kuri terorizē eiropiešus ar Allaha vārdu,nemaz nav nekā kopīga ar šo ticību." (c)

Maarrutkus saostiijusies ir shiis uzsauktaas teemas autore un maarrutkus sarijushies ir lielaakaa dalja shiis teemas komenteetaaju,...aprobezjotiibaa sitot uz pilnu klapi!

Chris1986  1 1 Teivāns teica: "Paskatieties, kas iet baznīcā? Tas ir vecu sieviešu klubiņš!"

limonija      (2015-11-23 15:02) viedoklis - Teivāns teica: "Paskatieties, kas iet baznīcā? Tas ir vecu sieviešu klubiņš!"
Ar šito viņš tikai nodemonstrēja, ka pats tur sen nav bijis:D

Muktiana  1 1 Tēma patiesībā ļoti pa tēmu. Neesmu tik nopietni izkodusi Bībeli un Korānu, lai saprastu pretrunu.
Tas citāts, ko Fargo iecitēja par debesu valstības sievietēm, - tur paralēles var vilkt ar T
to, kas hinduismā minēts. Tātad vispirms - nav tikai 1 Dievs, ir vēl padievi, eņģeļi un vispār 400000 (!!!) dažādu veidu SAPRĀTĪGU (jeb cilvēkveidīgo) būtņu. Un nav tikai 1 debesis. Garīgās debesis ir vienas, bet ir vēl "7 materiālās debesu līmeņi" - un tas, kas tiek aprakstīts tajā citātā, attiecas uz situāciju vienā no materiālajām debesīm (gan jau zemākajā). Kristietībā it nekas par šīm citām būtnēm un par 7 debesu līmeņiem nav minēts, bet tas nenozīmē, ka nav. Hinduismā tiek nesalīdzināmi pilnvērtīgāk un detalizētak aprakstīts kādi ir tie līmeņi, kas tur atrodas utt. Esmu dzirdējusi, ka arī islamā debesu līmeņi un dzīve tur ir aprakstīti.
Hindusimā tiek minēts, ka tas par tām debesu dievietēm - tas viss tā ir, tikai nekādā gadījumā nevajag tiekties tur nonākt! Mērķis ir garīgās debesis. Bet kristietībā vispār nekas netiek stāstīts par citām debesīm, tas gan nenozīmē, ka visi kristieši uzreiz pēc nāves nonāk garīgajās debesīs. Ticīgi cilvēki ļoti iespējams padzīvo kādā no materialā visuma debesu līmeņiem. Atšķirība tāda, ka no materiālā Visuma debesīm cilvēki (cilvēkveidīgās būtnes) pārdzimst atkal, bet garīgajās tiktiešām ir sasniegta atbrīve.
Ticu, ka Korānā un Bībelē tiek runāts par 1 un to pašu Dievu, tikai paņemti atšķirīgi interpretāciju aspekti. Arī kristietība ir pasīvi (vai aktīvi) naidīga religija pret citām. Radikālais islams ir radikāls. Bet arī viduslaikos ir bijuši radikāli kristiesi un arī tagad viņi ir visnotaļ radikāli. Vienīgi viņiem šobrīd nav tāda vara, lai "ņemtu pie dziesmas" neticīgos vai citas reliģijas pārstāvjus.

Samila      Man patīk termins "kristiešu fundamentālisti"...

kurkulis      Varbūt dievs nemaz neteica,ka jānogalina kristieši?

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu