Kāda jūsu attieksme pret dzīvi metropolē?

Vai esat dzīvojuši vismaz kādu laiku tādā kārtīgā lielpilsētā(Parīze, Roma, Londona, Maskava, Ņujorka utt.)? Ko sakāt par to? Vai ticat, ka cilvēces nākotne ir pārapdzīvotas lielpilsētas, bet lauki ar laiku paliks gandrīz tukši?

Torpedo (2015-12-29 23:27)    4 Nu, man no lielajām pilsētām zināma tikai Rīga. Un tur neredzu nevienu plusu. Lai es katru dienu nīktu sastrēgumos uz darbu braucot? Un kā vārdā??? Rīdzinieki saka, bet mums ir balets un teātris! Un kad paprasa, kad viņš pēdējo reizi bijis uz baletu .. Nu, i nafig. Vajag dzīvot tur, kur ērti un patīkami dzīvot. Un ārzemēs? Izniekota dzīve a la - Viens paC mājās!

3teevadeels (2015-12-29 23:32)      Nu, sasparojas gan, latgalieši! Vai tiesa, ka tikai šogad atklāta pirmā (vienīgā!!!) publiskā peldvieta pie Rāznas ezera, kuram vēl piedevām ir satriecošais nacionālā parka statuss? Tukšumu cien. Limonijas kundzei nāksies meklēt austrumu robežas otrā pusē!:)

AivarsN (2015-12-29 23:50)    1 Tik daudz vietas Latvijas laukos,bet cilvēki nez kāpēc čupās spiežas. Ēd un d..š viens otram uz galvas.

neko (2015-12-29 23:59)    3 a)Ko un cik kurš pelna atkarīgs no cilvēkiem nevis politiķiem (ja vien nestrādā valsts darbā, bet tā jau katra paša izvēle)
b) metropolē ir vienkārši ērtāk.. var paslinkot lietās, kas citur būtu jādara.

jokapec (2015-12-30 00:14)  1 1 Rīga ir mazākā pilsēta, kurā varu dzīvot, bet tāpēc jau nesākšu kritizēt tos, kuriem patīk dzīve laukos. Katram savs.

ledusskapis (2015-12-30 00:32)      Vispaar jau Jedem das seine,,,bet pats gan dzivoju laukos,,, tuvaakie kaimini shaaviena attaalumaa,savs diikis, birzis, to saac noveerteet peec dzivosanas pilseetaas, kaut vai Londona, pasam gan darbs saistiits ar lauksaimnieciibu nav,, taa ka lauku maja tikai dziivoshanai un atpuutai

lazdarr (2015-12-30 00:43)    3 Kāda jūsu attieksme pret dzīvi metropolē? foto ..metropole...Bilde īsta- paskats rauj vemt! Londonas centrā pēc kāda burziņa 31.10.2015

jozolsen (2015-12-30 01:11)      ..kārtīga pilsēta..Tā ir Rīga..Te nav tās miskates un visur nobruņojušies poliči,kā kara laika..Tas rada diskomfortu ,kāda Rīgā nav..
Rīga ir ļoti skaista un to apzinās pat citu lielpilsētu dzīvojošie..Tādu arhiketūras daudzveidība vienviet ,kā šeit , citur nav..
Nu nevajag man tos līdz zobiem,bruņu vestēs bruņotos , ar aptomātiem,granātām apkārušies poličus visapkārt..

Postremo (2015-12-30 06:40)    1 nepatiik.

adamsone (2015-12-30 10:51)    1 Vislabāk būtu tā - pa ziemu pilsētā, vasarā laukos.

3teevadeels (2015-12-30 10:54)    1 Mēģinot maksimāli pietuvoties pie autores jautājuma, es gribēju pateikt, ka tagadne un arīdzan nākotne būs gan metropolēs, gan lauku teritorijās, pretnostatījums šeit ir galīgā nevietā. Attīstība un rosība ir vērojama visur, ja vien nesēž uz vietas un nefiltrē apkārtni caur nīgriem neta komentāriem. P.S. Vissliktākie autoceļi valstī ir tieši pierīgā.

joens (2015-12-30 12:34)      Vienstāva Amerika - ap katru no Z-Amerikas metropolēm ir milzīgas platības ar kotedžu apbūvi, kur dzīvo parastie mietpilsoņi, kas ir katras mierīgilīdzpastāvošas sabiedrības balsts. Betona būrīšos dzīvo zemākā klase un daļa no augstākās klases. No abām nāk dumpinieki.

Man patīk pa Londonu vizināties busa 2.stāvā, milzīgi rajoni pilni ar tradicionālo rindu māju apbūvi. Kādos Londonas Pļavniekos kaut kā vēl nav sanācis nokļūt, varbūt tādu nemaz nav. Parīzē gan ir, pilnas piepilsētas ar būrīšiem, bet ne jau vidusšķira tur dzīvo.

Metropolēs katram uzņēmīgam personāžam ir iespēja realizēt amerikāņu sapni (USA vienkāršāk kā EU) - kļūt bagātam un slavenam. Laukos tas nav iespējams pēc definīcijas.

joens (2015-12-30 16:25)      No kura laika Dublina iekļuvusi metropoļu sarakstā? Varētu būt pat kapeiku mazāka par Rīgu (2 miljoni nav pat aglomerācijā). Sarakstā kā mazākā kvalificējas Melburna (nepilni 5 miljoni), bet arī metropoles vārds varētu būt nedaudz aiz ausīm pievilkts. Eiropā par pilnvērtīgām var tikai 2 uzskatīt - Londonu un Parīzi.

antikrize (2015-12-31 14:27)      Katram savs. Bet Londona ir un paliek aktīviem, uzņēmīgiem cilvēkiem. Ja sagribās klusumu, putnu čivināšanu, kāp lidmašīnā un lido uz klusu stūrīti. Rīga ir diezgan liela pilsēta, bet ne megapole. Cik labi, ja katrs var dzīvot, tur kur jūtas labi. Laimīgu Jauno gadu!

fargo (2015-12-31 14:37)      cilvēki no laukiem raujas uz pilsētām, bet pilsētas "atēdušies" brauc dzīvot uz laukiem. tie cilvēki piepilda to, kā viņiem trūkst. nez, vai tur ir ko matus skaldīt.
man nav problēmu ar rīgu kā tādu(un štrunts cik miljonu kur dzīvo, limonija acīmredzami bija domājusi latvijas(vismaz pirmkārt) metropoli).
man, piemēram, "sašļūk" garastāvoklis nonākot "skvarešņiku" rajonā. kur arī mans dzīvoklis ir un kur bērnība un jaunība pagājušas. ir atmiņas un tā. bet... nē. nē! ot tur es negribu.
un vispār, man te pagalmā dzīvo sienāzis kārlis un mēs sarunājamies vasarās. katrs savā valodā. bet kurš tad bez trūkumiem?
ja vajadzēs, tad dzīvos, kur vajadzēs. bet ne brīvprātīgi. bet tikko būs iespēja atpakaļ, tad prom , atpakaļ.
nedomāju, ka tāpēc kādam būtu jāizjūt pārākums. nepatīk, ir iespēja, dzīvo tur, kur patīk. ko tur ņemties...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu