Privāta valdība

Kapitālisma aizstāvji saka, ka kapitālisms tāpēc ir efektīvāks par sociālismu, ka privātais ir ieinteresētāks un labāks saimnieks nekā valsts. Tad kāpēc tieši valdība, no kuras laba darba lielā mērā esam atkarīgs ikviens no mums, ir nodota neieintersētās un nemotivētās valsts rokās, bet ne privātās? Cik saprotu, tad labākie un spējīgākie veido savus uzņēmumus, bet valsts darbā paliek tikai lūzeri, kas nespēj izveidot paši savu ilgspēlējošu biznesu. Kāpēc pašu svarīgāko uzticēt lūdzeriem?

jozolsen  1 1 .. un tā ar turpina vāvuļot nezinot...Mēs ķeram kapvalstis,kur nav bijuši komunisti..Un ātrums ir kāds ir...
MĪLZĪGAIS valsts āŗējais parāds (katru gadu no 2009,g. samazinās) uz kopēja ES valstu fona ļoti vidējs.. ,ja pareizi atceros ap 36 procenti..Itālijai 110....ES līdzfinansējums- puse naudas haļava ekonomikai...Bezdarbnieki-no nākoša gada jāieved darbaspēks ,lai nodrošinātu ekonomisko izaugsmi..
Kaitina emocionālā (lai paliek sievietēm) nezinīšu muldēšana,bez prāta darbības..

Samila    1 Tāds ir sabiedriskais līgums, kas noslēgts starp valsti un indivīdiem. Atsakoties no daļas savu brīvību un no daļas savu ienākumu, mēs pretī iegūstam labāku vai sliktāku, bet tomēr valsts aizsardzību.
(c) Loks, Hobs un Monteskjē...

Par to, kura ir labāka un taisnīgāka valsts iekārta, jau spriež kopš Sokrāta laikiem un iespējams vēl agrāk, ja vien par to būtu saglabājušās taustāmas liecības.

Acīmredzot tas ir tikai dabisks cilvēka stāvoklis, ja brieduma gados velk uz filozofēšanu... un retoriku.

Samila    2 PS Šodien nejauši izlasīju Breivīka "slaveno" tiesu runu 17.04.2012., viņš par to pašu, ka nav te nekādas demokrātijas, vieni liberāļi un marksisti...

Vaukskis      Pofigisma dēļ ! Tāpat visiem būs jānomirst- gan tiem virnirm, gan tiem otriem, un lai lūzeriem līdz tam laikam arī ir darbs. Jebkurā gadījumā spējīgākie iztiks bez viņiem un par spīti viņiem.

fargo    1 mums ir daudz par daudz "valsts". vispār, eiropā. eiropas savienībā ir daudz par daudz valsts, ierēdņu, neskaitāmu regulu, normu, aktu. normāls, saprātīgs cilvēks ar tiem nav spējīgs tikt galā. tāpēc, ir nepieciešami gramatveži, juristi un kas tik vēl ne, lai cilvēks spētu komunicēt ar valsti tās valodā(nodokļi, juridiskā aizsardzība/apsūdzība).
ar laiku, nodokļu sistēma ir kļuvusi par šedevru tādas pakāpes samudžinātībai, kad gordija mezgla pinēji nobāl kaunā un stāv malā.
un tas ir noticis dēļ arvien pieaugošas valsts iejaušanās privātā sfērā - biznesā.
sevi pārstāvēt tiesā, tas praktiski nozīmē juridisku pašnāvību. burts burta galā. tas viss ir "par daudz valsts" sekas.
privātais bizness vienmēr ir efektīvāks tieši tādēļ, ka nevis burts ņem virsroku, bet veselais saprāts, racionalitāte lēmumos.
normāl būtu, ka valsti pārvalda aicinājuma cilvēki, tāpat kā skolotājiem būtu jābūt aicinājuma cilvēkiem, vai mācītājiem. nevis tas ir darba pēc, algas dēļ. jo tā ir, ja cilvēki izvēlas strādāt valsts amatos algas dēļ, tad kaut kas ir šķērsām. tas nozīmē, ka ierēdniecība saņem par daudz. un ja ierednis saņem vairāk kā privātā sektorā varētu. sistēma ir slima. piemēram, ar korupciju.

IILatvietisII      Par prezidentālu republiku, pietiek tikai savu labklājību celt.
"Skaišķi dzied ciemu gaiļi
Vārtu staba galiņâ:
Tie nebija ciema gaiļi,
Tie bij ciema puiseniņi."

Alfreds_Trakums      Kas tā tāda Tautas kopējā griba , ko pie tam mēra ar nodotajām balsīm vēlēšanās ?
Tas taču ir fufelis !

Līdzīgi jautājumi
Valdibas veidosana (49 atbildes)Patalogiski meli? (19 atbildes)Vai jus cienat Latvijas valdibu? (57 atbildes)Karina dargie lidojumi, vai pamatoti? (63 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu