Kuram tad ir taisnība?

Skatījos šorīt Krievijas Biznesa kanālu un tur paziņoja statistikas datus, ka Krievijā valstij piederošie 10% uzņēmumi saražo naudas izteiksmē tādas pašas vērtības kā 90% privātās rokās esošie uzņemumi. Un tur tā retoriski pajautāja: visu laiku mums stāstīja, ka privātais īpašnieks ir daudz efektīvāks rūpnīcu pārvaldnieks, bet patiesība izrādījas tieši otrāda. Kuram tad ir taisnība?
Kāds no angliski lasošajiem, varbūt, varētu netā atrast datus, cik procentus, p., no Norvēģijas IKP dod valsts un cik privātie uzņēmēji? Vnk interesanti .. Jums neliekas, ka kapitālisti izkropļo patiesību un stāsta, kā pirms Vēlēšanām, absolūtos melus, lai tik nekas nemainītos un viņi kļūtu arvien bagātāki un jūs - nabagāki?

Bazhix      Jā, tiešām domāju PBK. Burti ta gandrīz tie paši :)

Bet man šķiet, ka Torpedo, Tu kļūdies. Piemēram, Gazprom ir vairāk kā 50% valsts īpašumā - es teiktu, ka šito nevar uzskatīt par privātu :)

jozolsen      Krievija ir izejvielu piegādas valsts pasaulei.. Tāpat kā Brazīlija,Venecuēla..Krievijas Valsts pārvalde kontrolē šo izejvielu piegādātājus..Daļas,nodokļi, peļnas sadale...Valsts 75 procentus ienākumus saņem no izejvielu pārdošanas.. Nafta,gāze ,metalurģija..25 procenti ienākumu no pārējiem..Ražošanas praktiski nav..Jo nespēj pat paši saražot iekārtas to ražošanai..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu