Savs zārks. ..

reiz jau to te jautāju, bet atkārtošos... iepriekšējo tēmu ietekmē:

cik daudziem no jums atbilstošu senču tradīcijai ir sagatavots un bēniņs/garāžā/vasarnīcā vai vēl kur glabājas savs zārks?

PatiesibasKalns  3   Aizdomājas vai senčiem tā zārku padarīšana gadījumā nebija dēļ kariem vai kāda cita brutāla iemesla?

Mūsdienās medicīna labākā līmenī....

jurks      jaa! teeminja! skarbaa naakotnes realitaate, daudzi sastopas ar to katru mirkli, arii muus tas skars, kaa tad buus?? katrs naakamais mirklis var buut peedeejais, un to vajag apzinaaties, jo tad var buut mees nopietnaak attieksimies pret savu dziivi un piepildiisim savu laiku ar to kas ir viss svariigaakais- miilestiibu!!!

dogville    3 Mūsdienās medicīna labākā līmenī....gandriiz no gultas izkritu!Tu joko?!man te apkaart senchi lidz 90 un vairaak nolauza...

orhidea    2 o jā, gribētu ,melnu ,lakotu ar sarkaniem rotājumiem,ozolkoka ..un nolikt viesistabā :) savējie saprastu ..bet svešie ..lai mūk :D

PatiesibasKalns  3   Nē medicīna palika sliktāka.. :D
Gaišie oho prāti..
Pārtika bija labāka tagad pārāk daudz sliktu lietu veikalos agrāk viss daudz maz bija dabīgs..

Bet tas ir tikai viedoklis, ā un fiziskās aktivitātes naturāli bija vairāk...

Geisha    1 90 gados bija firma, kura solīja ar šiku apglabāt. Savāca naudiņu un notinās.

Ronis26      ...nelietderīga padarīšana ,tā iepriekšējā zārka gādāšana/tikai Tradīciju dēļ/....
(ja nu vienīgi,ja kāds padevies augumā pārāk ražens...un nevēlas radiem sagādāt aizejoši,galvassāpes).

Personīgi man poKuj,kas ar manu ķermeni pēc manas nāves notiek...tālab ceru,ka radi būs pietiekami tālu/vai arī es pats/,lai kopējas problēmas nesagādātu.....

elfa6018  3   Izskatās......ka pilnmēness rullē :). Ja nu visu mūžu nevienam nevaru uzticēties, tad šajā jautājumā tomēr uzticēšos palicējiem :))

VECA_PIEPE    6 Esi piedzimis, miili dziivi un cieni savu naavi!
Mandomaat, ka senlatvietis saruupeedams sev muuzja peedeejo "gultu"-zaarku, taa izraadiija arii sava veida atbildiigu attieksmi pret gjimenes locekljiem, nenoslogodams tuviniekus ar liekiem pienaakumiem, kas saistiiti ar vinja peekshnjo aizieshanu no dziives.
Manupraat, ja cilveeks ar atbildiibu ir iztureejies pret savu dziivi,...tad vinjsh ar atbildiibu buus paruupeejies par savu peecnaavi: neatstaadams peec sevis paraadus un citas nenokaartotas lietas uz savu tuvinieku pleciem. Saruupeets zaarks un nauda, kas iekraata paredzamajiem beeru teerinjiem,...liecina par sencju atbildiigu un paardomaatu dziives uztveri.

siikaa16    1 Esmu sev pirkusi. Izbraucot ārpus LV robežai, vienmēr apdrošinos. Ja nu kas notiek, vismaz cinkotajā atgriezīšos.

Zārka glabāšanai bija praktiska nozīme. Ne jau pārs dienās to var uztaisīt.

VECA_PIEPE    4 Muusdienu apstaakljos, tureet gadiem ilgi savas maajas beeninjos sev saruupeeto zaarku, nebuutu nekaadas racionaalas riiciibas pamata. Bet paruupeeties dziivam esot, par reaali neizbeegamo- savu aizieshanu muuzjiibaa, ir ik katra cilveeka pienaakums.
Labi, nu es vareetu teikt, ka esmu sev savu zaarku jau saruupeejusi,...kas netiek glabaats manas maajas beeninjos,... bet manas dziives apdroshinaajuma ik meenesha iemaksa, ir arii shii mana zaarka glabaatuve-tur tas jau ir nolikts.
No tiesas ir labi apzinaaties, ka peec manas naaves gadiijumaa, netiks noslogoti mani tuvinieki ne ar beeru ceremonijas un izvadiishanas aktiivo rosiibu, ne ar taa zaarka kalshanu,...vinji buus manu beeru viesi un uz sho pasaakumu ieradiisies peec briivas izveeles, ierashanaas noteikti ne kaa obligaacija.

Ronis26  1 1 /Zārka glabāšanai bija praktiska nozīme. Ne jau pārs dienās to var uztaisīt./(c).

Var,jau var tais pāris dienās uztaisīt-->un pat no ozolkoka dēļiem ! ;)

siikaa16  1 1 Ronis26
Nocērt ozolu, izžāvē. Uztaisi dēļus, tos noēvelē. Tad taisi zārku. Ne jau pārs dienas paies. Ja vēl siena laiks. Aizej nopļauj zāli.

jokapec    1 Man kaimiņos apbedīšanas birojs. Pieņemu, ka varētu pat atlaidi sarunāt ;)

Diversija      Pašu mēbeli ne, bet kādu naudas žūksnīti, lai palicējus neapgrūtinātu, gan vajadzētu pietaupīt.

Luusila    3 Varētu jau kaut kur nolikt, man netraucētu. Tikai kur??? Uz bēniņiem jākāpj pa lūku, caur kuru zārku nedabūt. :( Varētu uzstūķēt uz šķūņaugšas, bet tur runči, maitas, apmīzīs. Neraža.

lovemedo    1 Esmu gulējis zārkā, pareiz vieglā ķitē noplīsu, čomam uz laukiem tāds stāv vēl šobaltdien uz krāsnsaugšas. Šauri, bet gulēt var kādu nakti, pie tam uz ēvelskaidām ,viss po čestnomu. :)))

Cafe_Noir    2 Zārciņu vaig! Kā nu bez tā. Tomēr tās kokkartona, ar atlasi apšūtās kastes ne visai simpatizē. Tādu mūža māju negribu. Tad labāk māla podiņā. Ir alternatīvas? Tikko redzēšu smuku zābaciņu - nopirkšu, lai stāv. Un mirstamkleiti. Baltas čībiņas.
Labi būtu kaut ko gaumīgu un ekoloģisku...

velneens16      Galvenais Ka, vieta sagatavota...kā zemē ieguldīt, gan kko izdomās....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu