Ko darīt, lai cīnītos ar savas tautas stulbumu?

Vai mēs esam stulbāki par angļiem, zviedriem, dāņiem ... . Vai mums ir pašlepnums ,vai tikai "latvietis latvietim vilks"?

JurisK    2 Muljkjiibas - nav taadas gjeeniju tautas. Pat miits par zhiidinju gudriibu ir pashu ebreju radiits! Tas, ko tu zini par angljiem, ir tikai anglju domas. Jo pashlaik t.s. anglicisma informaacijas telpa ir paarnjeemusi muusu t.s. medijus. Atminu - krievu laikos visu bija izgudrojushi krievu zinaatnieki - un tas arii nav pareizi - zinaatne ir vispasaules paraadiiba - tas notiek vienlaikus, atkariigs tik no tautas iespeejaam izpausties. Ja kas - latvieshiem to iespeeju bijis pamaz, bet sasniegumi ir noteikti virs videejaa aritmeetiskaa!

Vaukskis  2 3 Jā, mēs esam stulbāki par ārzemniekiem un pašlepnuma mums ir ļoti maz, toties vīzdegunības un arī neprasmes dzert alkoholu atliku likām ! ..Lai cīnītos ar savas tautas stulbumu, varētu pavisam nomainīt pilsonību un pārcelties atlikušo mūžu dzīvot uz to pasaules teritoriju, kurā dzīvo viedāki ļaudis ar augstāku dzīves līmeni un pēc iespējas mazāk tautiešiem, tur sākt rakstīt grāmatas par to, kāda ir dažādu pasaules valstu pieredze izglītības (t.sk. sirdsizglītības) jomā ar konkrētiem piemēriem, jo vēl vairāk zināšanu un prasmju ir tas, kas mums noderētu, kā arī lūgt Dievu tradicionālā baznīcā par to, lai Viņš palīdz cīņā ar stulbībām.

zappa    1 Kāda tauta, tāda saeima.

kaoma  1 2 Nevar vienos 50 gados izsist gadsimtiem krātu verga domāšanu. Par stulbumu gan nepiekritīšu.

esmulabs      jautājuma uzdeve´jam vajag ielūkoties spogulī...atbilde bus redzama....

Geisha    2 Īsti nepiekritīšu tam, ka esam stulbi. Kā jebkurā tautā ir gan gudri, gan inteliģenti, gan dumi cilvēki. Diemžēl tie pabalsti cilvēkus ir izlaidusi. Darba spējīgi cilvēki vandās pa miskastēm un dzer ļergu. A kamdēļ viņam strādāt, ja viņš ir maznodrošināts? Viņam viss pienākas.Turpretī tie, kuri strādā un maksā valstij nodokļus drāž pēc pilnas programmas. Šodien uzsākt savu biznesu ir gandrīz neiespējamā misija. Bet neskatoties uz to ir cilvēki kuri taisa kādus muzejus, lauku tūrismu attīsta. Godīgi sakot cepuri noņemu šo cilvēku priekšā. Ārzemēs strādājošajiem un dzīvojošajiem arī nav nekāda medus maize. Vai viņi atgriezīsies vai nē to nu dzīve rādīs. Nu nav tas velns tik melns.

Rinkulis    3 Vainīgs nav stulbums, bet vēsture. Latvijā dzīvojošie cilvēki nav vienoti...Kaut vai ņemam pa piemēru krievu un latviešu kopienas, kas ir +/- līdzvērtīgā apjomā. Ja iedzīvotāju skaita ziņā mēs esam ap 2 miljoniem, tad vienus 30% vispārīgās domāšanas ziņā var atskaitīt nost - kas paliek? Paliek 1.4 miljoni, kuri arī katrs domā kaut ko citu, par ko parūpējas mēdīju telpa...Pensionāri klausās LR1 un Panorāmu, Jaunieši neklausās varbūt neko, drusku saprātīgāks vecums vispār ieracies darbos un fragmentāri kaut ko alternatīvu varbūt padzird, krievvalodīgajiem ir sava informatīvā telpa...Uz ko cerēt? SKALDI UN VALDI.
Otra lieta, kas jau te minēta - lai izdzīvotu nereti nācās kāpt pāri saviem līdzcilvēkiem, jo ģimene tomēr pirmajā vietā. Jā - šobrīd īsti nav tādi laiki un šādu paražu varētu arī atmest, bet neatmet cilvēki - personīgā nenovīdība ir pārāk spēcīga. Un tad vēl protams skaistais padomju mantojums, kurš vēl ir visās varas struktūrās biezā slānī, bet arī to sāk nomainīt citāds piegājiens, kas tāpat nebūs labvēlīgs "tautai".

Vispārīgi runājot - LABĀK nepaliks - neceri.

Elinaanna    2 Nesaprotu, kas paaudzei 35-45 iedzinis tādus mazvērtības kompleksus. Padomju laikos latvieši sevi par lūzeriem neuzskatīja un bija lepni par sevi, lai kur brauktu. Acīmredzot 80.-o beigās, 90-o sākumā skolotāji nespēja izskaidrot pusaudžiem kas ir kas...vai darīja to pilnīgi aplami

Rinkulis    4 Nav runa par mazvērtību, runa ir par UZŅĒMĪBU...Lai kaut ko panāktu, kaut kas ir jādara, bet iekšā sēž jau bez maz vai ģenētiskā līmenī - ja Vagars ar pletni nebliež, tad es jau neko - ir labi tā kā ir (daļai cilvēku, kuru nav maz).
Otra lieta - plaši domājoši cilvēki ir - saprātīgi un varoši, bet līdz ar to viņi saprot, ka ir mazākumā un tāpat neko nepanāks, jo priekšā jau ir vēzis pēdējās metastāzēs. Nostrādā pašsaglabāšanās instinkts - un atkal paliekam uz vecajām sliedēm.
Trešā lieta ir, ko es daļēji saistu ar krievu kultūras ietekmi - tiek gaidīts varonis-glābējs - Jaunais Ulmanis, Lāčplēsis vai vienkārši Ķeizartētiņš, kurš nu visu savedīs kārtībā un parādīs un pakomandēs, kā vajag. Šis mentālais stāvoklis ir ļoti labs, lai ar skaistiem solījumiem pie apvāršņa varētu parādīties politiskie oportūnisti (jebšu palšlabuma meklētāji), kurus tad arī naski iebalso.

Drole    3 Inertums varbuut ir LV iekseejaa probleema; par to latvieshu, kas devushies uz Rietumiem, darbaspeejaam, talantiem un uznjeemiibu rietumnieki parasti ir shokeeti (pozitiivaa noziimee).

coldlands  1 2 ....teju katra zviedriete, stumj ratinus ar mulatinu....te mes redzam vel vienu latviesu stulbumu, ok tupumu.

riks086    1 Ar tautas stulbumu cīnīties nevajag. Jāsāk ar sevi - pārdomāt, ko pats esmu nepereizi/muļķīgi/stulbi sadarījis un izdarīt pareizos secinājumus...

draboss    2 Tu jau arī esi tauta. Stulbs vai ne stulbs, izdomā pats, bet šī gauduļošana ir smieklīga.

draboss      Tā bija tikai atbilde uz tikai jautājumu.

limonija    1 Latvieši noteikti nav tā stulbākā tauta - te jau bija daudz labu argumentu. Nejaukās īpašības saistīt ar izdzīvošanas minimumu arī nebūs īsti pareizi - nejauceņi sastopami visos sabiedrības slāņos - arī inteliģences aprindās. Piekrītu, ka katram ir iespēja sākt ar sevi pašu un nebūt tam lielākajam stulbenim un nejaucenim. Vēl liela problēma, manuprāt, latviešiem ir vnk labu manieru trūkums - tās patiešām var un vajag pamācīties, nav jau nemaz tik sarežģīti.

Chris1986  2 4 Mēs no bijušās padomijas esam baudījuši labu izglītību, daudz lasījuši, neesam nolaidušies līdz komiksu līmenim, tāpēc pēc acīm uzreiz var pateikt, kurš no padomijas - nav tik tukšas kā amerikānim vai anglim - seklas un tukšas kā tukša kokalokas skārdene

Bazhix  1 5 Ko mēs esam padomju savienībā baudījuši? Labu izglītību?! :D
Vienīgā izglītība, ko padomju savienībā esam ieguvuši ir nekaunīgas zagšanas un "izdzīvošanas" izglītība. Tikai bijušais padomju savienības pilsonis var nospert svarīgas detaļas no traktora, tās pārdot, iegūto naudu nodzert un trūkstošo detaļu aizvietot ar izlocītu naglu :D

borzomi      Nevajag runāt daudzskaitlī,autor.Ja esi stulbs,nevajag to reklamēt.

bitite27      Karote darvas sabojā mucu medus.Visās tautās ir VISĀDI cilvēki!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu