!Cilvēks!

Mēs labprāt sevi pieskaitam šai zemes apdzīvotāju grupai! Bet, kas ir tās vērtības, kas mūs padara par tādiem viss pārākajiem- visspārākajā pakāpē pārākiem par citiem zemes iemītniekiem?? Var būt tas, ka mēs skaidri apzināmies savas vajadzības- pirmo, otro...un tt. nepieciešamo vajadzību apmierināšanu?? Un, kas ir tas, ko mēs varam dot viens otram, ja neesam saistīti ar kaut ko lielāku, neaptveramu, un to, kas ir daudz, daudz pārāks par šīm primārajām vajadzībām? Kurš tas būtu, kas mūsu esībai spējīgs piešķirt visspārāko pakāpi?... kaut kā tā...

fargo    2 "Bet, kas ir tās vērtības, kas mūs padara par tādiem viss pārākajiem- visspārākajā pakāpē pārākiem par citiem zemes iemītniekiem?"
nevis vērtības, bet īpašības. cilvēks ir radīts Dieva līdzībā, nekas cits uz zemes nav. tā ir atšķirība un arī īpašību kopums. bet vērtības ir dažādas. tās ir būtiskas, jo var deģenerēt īpašības līdz nepazīšanai. starp mežoni-kanibālu vai kādu praida aktīvistu un Dieva cilvēku atrodas bezdibenis, kuru pats cilvēks vairs pārvarēt nevar.

"Var būt tas, ka mēs skaidri apzināmies savas vajadzības- pirmo, otro...un tt. nepieciešamo vajadzību apmierināšanu?"
nē.

nākamie jautājumi man liekas ir retoriski.

uusins  2 3 Neuzskatu, ka Cilvēks ir pārāks par Dzīvniekiem vai Putniem. Cilvēks, tā - vienkārši, atņem dzīvību sev līdzīgajam. Laiku īsinot. Izklaidējoties. Neieslīgstot sīkumos - Dzīvniekiem tā ir izdzīvošana.
Prāts? Zināšanas? Mēs daudz vairāk varam iemācīties no Dzīvniekiem, nekā tiem iemācīt paši. Ļoti izteikta Cilvēka īpašība - noniecināt, apsmiet, "nolikt" kādu, kurš ir gudrāks par viņu. Vārna. Vilks. Folklorā šie tēli ir apsmiekla vērti. Dabā? Dabā pārāki par radības kroni - Cilvēku. Tā, sīki piemēriņi.
Cilvēks ir gājis daudz tālāk par tikai savu primāro iegribu apmierināšanu. Negausīgi. Nu, jā - lielisks pārākums!...
Iznīcība ir tas, ko Cilvēks spējīgs dāvāt bezgalīgi un nevienu nešķirojot...

AivarsN    3 Vienas sugas dzīvnieki savā uzvedībā daudz neatšķiras. Savādi,ka cilvēki ir tik ļoti atšķirīgi. No pavisam primitīva eksistences līmeņa,līdz ģēnijiem un talantiem. No dievišķas,labestīgas būtnes,līdz pat īstam sātana iemiesojumam.

mieru_tikai_mieru    2 /nelasot komentārus/
Tu gribi zināt, kas cilvēku atšķir no citiem lopiņiem? Runā, ka tā ir savas nāves apzināšanās. Vienīgi cilvēks zin, ka nomirs, bet tik un tā spītīgi turpina dzīvot.

Geisha  2 1 Nu tak zinātni pastudējiet, filozofi. Visiem zīdītājiem ķermeņa temperatūra ir 37 grādi un tikai cilvēkam 36.6. PSRS mēģināja cilvēku sakrustot ar mērkaķi. Mankija tēviņš to komsomolku vienkārši saplēsa gabalos. Un mankija mātītes arī atteicās seksot ar vīriešiem. Čiks vien sanāca.
2. DNK cilvēkiem un mankijiem ir dažāds. Cilvēkiem ar dažādām ādas krāsām neiesaka dibināt ģimeni, jo pārāk dažādi esam. Mellie labi skrien, bet baltie labi šauj. 3. vai 4. paaudzē iestāsies sterelitāte. Melns ar melnu, balts ar baltu, dzeltens ar dzeltenu.

marselis    1 Geisha
temp.nav noteicosa...,neaprakstisu kadel.
ne tikai psrs,sava laika ar to daudzi nodarbojas gan eiropa, azija , amerika-,sakotneja ideja militara,tad parmetas uz noteiktu ipasibu selekciju.
DNK..,i spir.iz. , kodi lidzigi,atskiras tikai 2% ,ja nemaldos .
Par gimemem-,to sauc par attalinato metisaciju,kura aktivakais gens ir vadosais un nomac vajako,tada veida parvelkot slimibas ,veidojot gen.mutaciju.

Mazaa_naarinja  1 4 Cilvēks ir sliktākais no visiem dzīvniekiem, lai gan vajadzēja būt otrādi. Cilvēksm tika piešķirtas spējas un iespējas, lai viņš varētu darīt vairāk laba, kā citi dzīvnieki, lai kalpotu dabai un dzīvajam. Bet viņš izslēja degunu gaisā un paziņoja, ka viņš, redz, ir pārāks tagad, lai daba kalpo viņam pati. Agri vai vēlu daba iznīcinās šo savu kļūdu - cilvēku.

Polus  1 3 uusins,

Tātad cilvēkam vajadzētu mācīties no dzīvniekiem - ? No kuriem? Varbūt tu sāktu ar Latrodectus hasselti, kas 60% gadījumu pēc kopošanās apēd savu partneri? "tā, vienkārši atņem dzīvību" - tālu nemeklējot, esi kādreiz redzējis vistu kūti pēc tam, kad tur ir iekļuvusi cauna? Tas mazais dzīvnieks apslaktē visu, kas kūtī dzīvs, lai gan apēst var varbūt 2/3 no vienas vistas. Varbūt mums jāmācās no caunas? Varbūt mums mācīties no lauvu tēviņiem, kuri, pārņemot bara vadību, vienmēr nogalina iepriekšējā vadoņa mazuļus (un lauvenes, atrodot savu mazuļu nedzīvos ķermeņus, bieži vien tos apēd)? Varbūt mācīties no stārķiem, kas, nespējot atrast pietiekami daudz barības, no ligzdas izmet kādu mazuli? Vai varbūt no žurkām, kas nereti apēd otras žurkas mazuļus, pārņemot gatavu ligzdu? Mazuļu nogalināšana dažādu iemeslu dēļ nereti tiek novērota arī šimpanzēm. Kopumā - mazuļu nogalināšana dažādu iemeslu dēļ ir novērota ~40 dzīvnieku sugām. Pārņemam to kā labo praksi?

Ja tu savā viedoklī esi konsekvents, tad dzīvnieku uzvedību vajadzētu kopēt, tajā neiedziļinoties. Ja tu sāc ar "kāpēc tieši šo uzvedību, ja ir daudzi labāki piemēri?", tad tu jau ieslēdz to spriešanas līmeni, kas dāvāts vien cilvēkiem.

Attiecībā uz 98% DNS līdzību ar šimpanzēm - tas stāsts nav tik vienkāršs, jo procentuāla līdzība šajā gadījumā nav labākā mēraukla, jo absolūtā izteiksmē šo atšķirību skaits ir desmiti (un pat >100) miljoni (sarakstiet >100 mlj burtu un paskatieties, cik A4 lapu sanāk). Tāpat cilvēkiem ir 689 gēnu, kas nav šimpanzēm, un savukārt tām ir 86 gēnu, kuru nav cilvēkam. Cilvēkam ir 90% DNS līdzība ar kaķiem, 85% ar pelēm, 80% ar govīm, 61% ar augļu mušām, 60% ar vistām, 60% ar banāniem. No tā secināsim, ka, mazliet noapaļojot, mēs visi tomēr esam banāni un ka mums no banāniem daudz ko vajadzētu mācīties?

Geisha    1 Jurk! Ko Tu te filozofē? Tu uz šīs planētas Zeme esi tikai sīks puteklītis vienu īsu mirkli. Hop! Uzplaiksnīji un tevis vairs nav. Ko atstāsi pēc sevis?

Mazaa_naarinja  1 3 Cilvēki jau nogalina mazuļus nenormālos apmēros - taisot abortus. Miljoniem legālu slepkavību katru gadu.

shining    1 ..un, kad aborti nav pieejami, jaundzimušos var atrast atkritumos vai ūdenstilpnēs.
Arī gēnu %% nav noteicošais, kas nosaka radniecības tuvumu starp banānu un cilvēku - starp tiem ir vairāk un mazāk būtiskie. Turklāt ziedaugiem un abiniekiem gēnu daudzums ir ievērojami lielāks par zīdītājiem. Cilvēka augstprātībai par spīti!
Ziņas par mulatu sterilitāti ir pilnīgas rasistu/tabloīdu muļķības - jo ģenētiski atšķirīgāki vecāki, jo izdzīvotspējīgāks pēctecis.

Chris1986    2 Baigais Jauno Ģenētiķu pulciņš nolasījies! He-he Es gan sevī jūtu saistību ar vīriesu un droši vien mani attālie senči bijuši vīrusi!

Geisha    1 Nezin nu gan varbūt tur ūdens valstībā nāriņas arī laiž bērnus nedomājot, bet šeit Lv gan vajag labi padomāt pirms dāvāt bērnam dzīvību. Nav jau māksla sadzemdēt bērnus, bet vajag viņus par cilvēkiem izaudzināt. Trusīša filozofija.

fargo    1 dīvaina personiskās atbildības izpausme - nogalināt savu bērnu, kas ar savu dzīvību un nākotni ir spiests apmaksāt kāda bezatbildības sekas. varbūt par atbildību domat prims nodoties seska priekiem?

kuks10  1 2 cilvēks uz šīs planētas ir svešinieks,dzīvnieki jau sen bija šeit..to pierāda cilvēka smagie kauli,kas nav paradzēti ūdens peldei+rijīgs līdz bezjēdzībai..piem.ķīnieši visu aprij,kur vien ir pulss..DDD un beidzot arī sevi iznīcinās,jo nespēj harmonijā dzīvot..tik apčakarēt kādu un iznīcināt,tas labi ir parādīts ebreju Tālmūdas mācībā attiecībā pret gojiem,tas ir pret mums tipa kristiešiem..varat savas galvas pagriezt sāniski un novērsties/oi,es jau neko/,bet tas viss notiek..

vaite    2 Baigi jau nu pārākie... Bez apģērba starp dzīvnieciņiem tiem liktos kā vargulīgi kroplīši, bez kažoka sava, nagiem un asiem zobiem. Pamēģini pacīnieties ar lauvām plikiņš un savām dūrītēm vien. Tas, ko Cilvēks ar savu prātu ir radījis var vienā mirklī aiziet bojā no dabas katastrofas. labi, ka tādas lielas pa visu zemeslodi nav bijušas, bet palasot cilvēces vēsturi, jādomā ka kaut kad būs. tad atkal viss pa jaunu sāksies. tagad cilvēki pieraduši aiziet uz tirgu un nopirkt ēdamo, nerunājot par veikalu. pēc katastrofas piedzimt par cilvēku būs vislielākā nelaime, kamēr cilvēki cik necik atgūsies un pieradīs atkal medīt un savām rokām apģērbus radīt

vaite    1 Tā kā vērtības ir analogas laikmetam. šobrīd vīriešiem skaistums, jaunība sievietēs ir lielāka vērtība, bet alu laikmetā - kura pašūs, pagatavos labāku apģērbu, ēdienu, labi izturēsies. Sievietēm, tagad - ērtības nauda. Alu laikmetā, lai vīrs, vīrietis ir apmierināts un nebļaustās un stiep tik mājās ēdamo, kamēr sieviete pieskata bērnus un dara visus mājas darbus.:D

Ligavainis    2 Ничего мы не можем дать,самим всё дают. В ренкарнацию верят только ущербные,чтобы почувствовать себя хоть капельку значимым;в жизнь после смерти не верят только те,кто хочет творить безнаказанно гадости. Не обольщайтесь.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu