Ko jūs galvenokārt izjūtiet pirms valsts svētkiem un 18. novembrī?

Ko jūs galvenokārt izjūtiet pirms valsts svētkiem un 18. novembrī?.. vai tās ir tikai gaišas patriotisma izjūtas, jeb tomēr vilšanās, ka toreiz pēc šī patriotisma sekoja divkosīga valsts izlaupīšana, kura līdz pat mūsdienām ir novedusi pie tautiešu emigrācijas un pašu zemes izpārdošanas ārvalstniekiem

Vanesa15 (2016-11-15 16:07)  2 10 Tieši tā arī domāju, ka valsts ir izlaupīta, parastā tauta novesta līdz kliņķim. Visi daudz maz spējīgie ekonomiski ir izspiesti uz ārzemēm, lai var pabarot savas gimenes. Ir jau daļa, kas vēl te turās, it kā labi darbi, bet tas ar tā... ar baltiem diegiem šūts. Nodokļu maksātāju nauda tiek izgrūsta bezjēdzīgos projektos, uzturēts milzīgs parazītu bars, ražošana iznīcināta.
Faktiski atkārtojas 40. gads, kad izšāva inteliģenci un pie varas nāca proletariāts. Un tad pilnīgā pakaļā. Tagad jau tas pats, tikai civilzētā veidā inteliģenci izdzenā pa pasauli.
Tā kā - nekāda prieka. Es mīlu šo zemi, bet neieredzu kropļus, kas ir pie varas.

fargo (2016-11-15 16:34)  3 12 man liekas, salīdzināt otro republiku ar 40. gada izsūtīšanām ir ļoti netaisnīgi. latvija pēc iedzīvotāju pirktspējas atrodas krievija, čīle vai grieķija. nav labākā kompānija, jā, bet 40. gads?!?
jūs ko, cilvēki?
kopš 91. gada neviens cits kā latvijas republikas pilsoņi BRĪVPRĀTĪGI ievēl savu valdību vispārējās vēlēšanās. paši, neviens cits. nav ne marsiešu, ne masonu, kuri slepeni, vēlēšanu naktī samaina pilsoņu pašrocīgi nodotās balsis pret kropļiem un izdzimteņiem.
un ar bazuku šaut uz rīgas mēriju vai saeimu? pašu ievēlētu? es šito nesaprotu. vispār.
es saprastu ja te būtu dienvidāfrika vai kaut kāda lunātiķu parvaldīta venecuēla, bet nav. nav arī ķīseļa upju un medus krastu, bet nemist uz ielām badā cilvēki. nav klaiņojošu bērnu masveidā.
pašu valsts. citas nav. un tādi parspīlējumi negatīvismā it kā te mēris plosītos un bads būtu apkāvis trešdaļu un vecāki pārdotu bērnus.
cilvēki dzīvo daudz, daudz labāk kā padomju laikos. es tos atceros. skaidri jo skadri. neviens ar vācu mašīnām nebraukāja un pa portatīvajam datoram katrā otrā dzīvoklī nebija. kad ieslēdz wifi, tur pa desmit privātajiem tīkliem uztverami. es, piemēram, neatceros veikalos gaļas, desu, maizes, piena produktu, augļu, dārzeņu, nemaz nerunājot par širpotreba sortimenta kaut 10 daļu.
un nevajag stāstīt ka kāds staigā iz bada grīļodamies.
nē, otrā republika nav paraugvalsts. bet tas nav čūsku midzenis, kādu ir krietns vairākums valstu pasaulē. valsts virs-viduvējība. nekā izcila, nekā traka.

Vanesa15 (2016-11-15 16:44)  2 8 Problēma ir tā, ka varas blicē sēž joprojām komunjagas, un neviens jaunais spējīgais tur netiks iekšā. Vecie nelaiž. Ja arī kāds retais tiek ar savām idejām, tad tam vajadzīgs finansiālais pamats, kas nozīmē dabūt sponsoru un jau tai brīdī pārdoties kādam grupējumam. Visi zin kā vajadzētu, bet tur tas netiek pieļauts un ir pat draudēts, ja darīs tā un tā, tad kodīs bites u.tml... Jo pie kardinālām izmaiņām vairs nevarēs zagt un nodokļu maksātāju naudu sūtīt uz ofšoriem.
Vienkārši NAV par ko balsot.
Mūsu lielākā kļūda bija neatvērt čekas maisus. Tā arī 95% bijušie keegeebešņiki turpat vien sēž. Igauņi malači, atvēra čekas maisus, visus vecos čekistus nafig, jaunus spējīgus vietā, sačupojās ekonomiskā sadarbībā ar somiem un tagad valsts zeļ un plaukst.
Padomju laikos???? Hahaha. Padomju laikos nebija ubagu. Bija darbs un ražošana. Un nevajag te par wi-fi utttt... Dzīvojam 21.gs. kur tehnoloģijas attīstās, un galu galā ejam laikam līdzi. Pat Afrikā katram otrajam ir mobilais telefons.

jadore (2016-11-15 16:46)  1 5 Lai arī ne tik viegli kā gribētos, tomēr dzīve uzlabojas. Dažkārt sarunās dzirdu, cik citiem slikti iet, veselība, darbs, ... tad novērtēju, ka man patiešām ir paveicies. Varbūt tapēc, ka negaidu no citiem. Viss ir pašu rokās, arī svētki, kurā virzienā skaties, tajā parasti ej...

Daudz Laimes Latvija!

limonija (2016-11-15 17:23)  1 6 Neliela svētku sajūta parasti ir - bet vairāk tomēr piedomāju par to, ko mūsu senči paveikuši(kā jau vēsturniece, hihi). Tie 20 pirmās brīvvalsts gadi manās acīs vienmēr būs apbrīnas vērti(nebija jau Paradīze zemes virsū, bet sāka viņi tomēr daudz grūtākos apstākļos nekā mēs 1991.gadā).

Torpedo (2016-11-15 18:23)  5 8 fargo, nu, tas viss pēc sajūtām. Man atkal tieši pretēji - liekas, ka tagad cilvēki te dzīvo 10reiz sliktāk kā padomju laikos, kad arī neviens aiz bada grīļodamamies nestaigāja un pa gružkastēm nevandījās, dēbes humpalās nepirka un vārdu "bezdarbs" uztvēra drīzāk kā kkādu fantastiku, kas nekad nevar būt, ēda veslīgu pārtiku, nevis kkādus 2-vielu maisījums, kāds tagad ir standarts utt. utjp. Katram savs. var jau mānīt sevi ar uzspēlētu optimismu, ka lēnām viss iet uz augšu, tik neticu, ka vēl pēc 30 gadiem te kāds vispār latviski runās

Torpedo (2016-11-15 18:24)    2 sorry,_ 2-vielu_, bija domāts _e-vielu_ maisījumu

rasma_oz (2016-11-15 18:30)  1 3 Vienkārši -skumji....

Esari (2016-11-15 19:04)  1 3 He...jau jautājumu uzstāda šādā "bee" veidā tad protams, aš katram atradīsies par ko spiegt :D
Bet "abloma" sajūta- nu, nē...nav! Tai dienā man jau ir izdomāts ko darīšu...un ir pilnīgi po..., cik kurš uz svētku rēķina ieliks kabatā. Pietiek jau to babinečiku pīkstēšanu- mēs neko nevaram, mums nav balss tiesību...! Vot kamēr būs tāda bezďēšana tikmēr nekā te LV ar nebūs. Jebkuram darbinieka ir tiesības izteikt pretenzijas priekšnieka- kāpēc jūs to nedarat??!! Kapec akli pildat uzdoto??!!
Es iešu mežā malku cirst un ejat jūs visi d.....! :D

marselis (2016-11-15 19:14)  1 2 fargo
tajos laikos tehniska attistiba bija pavisam cita,
ja atceries, kad paradijas 386, cik tas maksaja(aizv dzels azsega),vai vhs ierice,vai mobilais kastes lieluma....
Ne tehniskas iespejas,ne partikas rupn.,rupn. utl.,ne sadzives limeni nav iespejams salidzinat izraujot to no laika konteksta,
tad varetu pieminet 16gs.
iepit afriku,.....
.....geopolitiski butu jabut priekstatam,kad Eiropa ir Eropa ar savu attistibas limeni,tempu,vienmeribu un sdavstarpejo tuvako ietekmi,tt.refleksiju +,-un afrika ir afrika(cits geop.reg.).
Par brivmurniekien-,tur stipri maldies,viss notiek , sis regions ir vinu intereses.

meitenepasaka (2016-11-15 20:10)    5 18.novembris vēstures stunda katram savās nokrāsās. Viss lielais sākās no mazā. Dzimtene no ģimenes. Vieglāk uzturēt patriotismu, kad bērniem jāpastāsta kā radās valsts un par tiem, kuri 20+ gadu vecumā no kaujām neatgriezās vai atgriezās ar iedragātām veselībām.

Daudz baltu dieniņu, Latvija!

Chris1986 (2016-11-15 20:26)  5 7 fargo, kapitālismā 9 no 10 cilvēkiem ir vairāk vai mazāk nabagi un vienīgā viņu dzīves jēga ir nodrošināt ar savu darbu tam 1 turīgajam neadvekāti pārticīgu dzīvi. Tā tas bijis visos laikos, gan 1. republikas, gan vēl agrāk. Ne jau velti 9 no 10 strēlniekiem aizgāja uz Krieviju cīnīties par Ļeņina sociālisma idejām, jo bija kalpu dēli, kam nekāda saldā dzīve nebija ne cara laikos, ne bija gaidāma Ulmaņa kapitālismā. Cik cilvēkiem vispār bija pieejama medicīnas aprūpe un pensijas vecumdienās, cik bija tad cilvēku dzīves ilgums no pārmērīgi smagā darba. Cik kapu ģimenes dzīvoja viena saimes istabā visu mūžu, lai saimnieku ģimene varētu baudīt savu godu? Kur ir taisnīgums? Kur mēs tagad dzīvotu, ka padomju laikos nebūtu uzcelti visi šie mikrorajoni, Gaiļezeri, skolas, bērnudārzi un kultūras nami? Kas tagad uzcelts kapitālisma 20 gados? Viena Potjomkina sādža Nacionālā bibliotēka? Da visi mēs tagad dzīvotu kartona kārbās kā Meksikā vai Indijā, ja tie padomju laiki neb;utu bijuši un tie mikrorajoni nebutu uzcelti. A,i te varētu vēl daudz rakstīt, bet katrs tak pats visu redz, tik propogandas ietekmē ir nozombēts. Es es esmu par neatkarību, tak ne jau par kapitālistisku- netaisnīgu!
Un lamātāt sociālismu ticīgam cilvēkam jau nu galīgi nepiedienas, jo tu tak tiecies uz Paradīzi, kur valdīs sociālisms vai komunisms, nevis kapitālisms, jo neviens tak neizmantos cits citu savas personiskās materiālās bagātības iegūšanai.

hewy (2016-11-15 21:08)    5 Chrisam - Kur mēs tagad dzīvotu, ka padomju laikos nebūtu uzcelti visi šie mikrorajoni, Gaiļezeri, skolas, bērnudārzi un kultūras nami? (c) Mēs dzīvotu turpat, kur tagad dzīvo, piemēram, dāņi, jo 1940. bijām visai līdzīgā līmenī. Ir kaut kas dzirdēts varbūt? Un cik tad tās kalpu ģimenes dzīvoja saimes istabā? Nevajag jaukt ar Jaunsudrabiņa laikiem. Tālāk - arī tie saimnieki strādāja melnu muti kopā ar saimi. Neesi pamanījis, ka vēl šodien katrā mazpilsētā funkcionē pirmajos ulmanlaikos celtās skolas, slimnīcas, tautas nami ut.t.t.?
Pārfrāzējot klasiķi - var cilvēku izcelt no mikrorajona, bet mikrorajonu no cilvēka.....sorry

Momo (2016-11-15 21:52)    8 tā ir mana valsts, manas mājas. citas man nav un nemaz negribu. cītīgi daru savu darbu, audzinu bērnus par domājošiem patriotiem, par atbildīgiem cilvēkiem un svinu 18. novembri.

piladzoga (2016-11-15 21:55)  1 3 zinu ,ka 17.nov. būs īsā diena un 18.brīvdiena :DD ar to arī pietiek

24gunti (2016-11-15 22:21)  2 6 Lielākā daļa te neatšķir VALSTI no 100 auniem un liek vienlīdzības zīmi!!!(starp citu,kurš tos aunus tur savēlē?,vai tikai ne tie kuri te visskaļāk kauc?).

Edgars37 (2016-11-15 22:56)    1 ...parliecibu, ka kadreiz vares tikpat labi apzagt tos, kas savulaik apzaga parejos, patriotisma "roza brilles" nesajusos😉. Te labi iederas-Nekas nav aizmirsts un neviens nav aizmirsts👍! Un uz to ari jaiet😉

dogville (2016-11-16 06:54)  1 2 24gunti,savukaart neatshkjir"Valsti"no"Dzimtenes"...un Valsti es necieshu!Dzimteni miilu!

klava4 (2016-11-16 12:03)  2 3 Mês sitîsim tos utainos..arvien arvien..arvien..Zême ir ,un patriotisms ir manã sirdî..Tai brîdî ir lepnums par tautieśiem,kas kaut ko ir sasnieguśi ârpus valsts..Eju lãpu gãjienã,dziedu latvieśu strelnieku dziesmas.Un śî kopîbas sajúta ir svêta.

klava4 (2016-11-16 12:09)  2 3 To nevar neviens atņemt..Śo labo sajútu,ka ir tãda Latvija un Latvieśi..Maza tauta ar plaśu sirdi.Tikai nîkuļi var neuzskatît śo dienu par svêtkiem..Svinat vai nesvinat..tâ ir katra cilvêka brîva izvêle.Cilvêku egoisms vainot citus.

MarDz (2016-11-16 13:15)    3 Smagi noskatīties, kā Latvija tiek izzagta un izlaupīta mūsu un citu tautiešu rokām.

kuks10 (2016-11-18 09:21)    1 ..svētki ir, vai nav ,bet man tas ir pretspēks visādiem īdiem,kas šo valsti apzog+gobņikiem,georgu lentīšu praidiem..DDD kamēr šeit ir kaut viens latvietis,šī zeme būs Latvija.Vajadzīga vēl viena atmoda..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu