Kāpēc cilvēki dzer?

Nesen dzirdēju statistiku. vislielākie dzērāji esot moldāvi, leiši (3. vieta) ir apsteigusi krievus (4. vieta). Latvijas iedzīvotāji nav pat 10-niekā. It kā jauki. Un tomēr tik daudz visāda nelaimes rodas no pārmērīgas alkohola lietošanas. Labi - var iedzer,t lai būtu jautri, atbrīvotos. ok. Kāpēc tik bieži cilvēki noraujas dzerot nedēļām, mēnešiem. Kur ir kaifs no tādas dzeršanas? Vienkārši gribu saprast. Kāda jēga nodzert savu dzīvi?

gatis29  2 3 Acīm redzot Skarbais kungs ar savu sievu drāžas tad, kad ir iedzēruši. :D A skaidrā esot viņiem nekāds sekss nesanāk. :D

HOUSE    4 Un tiešām neviens nezin kas ir atkarība? Tas parasti sākas kā regulāra iedzeršana, ar vieglajiem dzērieniem. Smadzenēs izstrādājas vielas, kas burtiski pieprasa alkoholu. Cilvēks nonāk atkarībā, izdomā iemeslus kādēļ dzert. Parasti to pavada personas degradācija un nav tur nekāda sakara ar to ko cilvēks grib vai nē... Tā ir atkarība un nav ko postulēt, ka lūk dzer tādēļ, ka grib. Runā, ka sieviešu atkarība ir spēcīgāka un s. grūtāk no tās tikt vaļā.

limonija    2 Marselis14:59+++. Ir tik vienkārši meklēt relaksāciju un stresa noņēmēju turpat, kur personīgā pakaļa sēž...Nafig uz jūru vai mežu vilkties...kalnos kāpt:D

NARINJA    1 ...apsmaidījos, skarbais par skarbokungu var kļūt tikai tad, kad izdzerts 0,350:DD
Nu tas, ka piedzērušās vecenes laižot klāt pie visiem 3 caurumiem, to jau kaut kur lasīju:DD
Iztaba, jāraksta ar S!!

Tieksmes uz atkarībām iedzimst,ja tās vēl pastimulē tad ir tas, kas ir....laiks būtu domāt par alco izņemsanu no pārtikas veikaliem, azartspēļu vietu slēgšanu u.tt....!

AivarsN    1 Kaut cik ticamu statistiku varēja iegūt tikai PSRS,kad šņabi varēja nopirkt tikai veikalā. Vēl neliels procents mājas ražojums. Šodien neviens kārtīgs dzērājs veikalā nepērk ne šņabi,ne cigaretes,lai gan arī tur ne viss ir oriģināls. Par točkām parasti pat policija neko nezina,kaut vai tā atrastos blakus ēkā. Dzeršana ir paradokss. Zināms taču,ka alkohols nevienu problēmu neatrisinās,tik vēl vairāk sarežģīs. Tas īsais eiforijas mirklis pat daļēji neatsver fiziskās un morālās paģiras nākamajā dienā. Varbūt tas ir mazohisms?

trussardi    3 ...Process ir loti vienkars ...gribi dzer,gribi nedzer! Esi virietis ar saturu Neviena kompanija ar varu Tev nelies,ka parasti to pasniedz virietis un sievas tic...mans Peteritis nemuzam! Citi ,citi visi dzeraji un baigie ...maitas! ...Dzive pilna parbaudijumu,Tu vari daudz ko pazaudet,zaudet...bet dzerot Tu vari pazaudet ari pasu pedejo,kas vel bija palicis...cienu!...

valmierietis333    1 Man ar nav ne jausmas kāda jēga no dzeršanas ! (varbūt uz mirkli aizmirsties - nu ,tiešām nezinu !)

- Mans pumpē tikai ūdeni , tādēļ neskaitos eksperts šai jautājumā !

gecs    1 Spriedelēt par šo tēmu var bezgalīgi,taču nekad nevajadzētu aizmirst,ka mēs visi neesam pēc viena ģīmja un līdzības!Ir cilvēki kuri var-šad tad iedzert un otri kuriem tas izvēršas ļauni liktenīgi. Iedzert gribētāji,kuriem ir bijušas nopietnas galvas traumas(neizgulēti smadzeņu satricinājumi, galvas smadzeņu izteikta apsaldēšana u.c.)ir pakļauti daudz lielākam riskam-pieradums,nodzeršanās. Šādi ļautiņi arī piedzēruši uzvedas stipri neadvekāti pa lielākam to pat neapzinoties. Visus nedrīkstam mest pār vienu kārti. Iedzert ar mēru un paškontroli nav pilnīgi nekas slikts-labāk ne kā lietot citas narkotikas,taču mums katram pašam ir jāapzinās savas spējas,veselības stāvoklis,psiholoģiskais stāvoklis,kā arī jānovērtē-vai es to varu, vai es to gribu, VAI ES TO DRĪKSTU un vai vispār man tas ir VAJADZĪGS!

valmierietis333    2 Nav jau jābūt traumām ,lai par alkoholiķi pārvērstos !

Šodien tā tīri nevainīgi kādu glāzīti ,rīt ar kādu , un pēc laika vairs pats nemanīsi ,kad tas jau būs pieradums un prasīsies dubultot ,trīskāršot ; bet turpināsi sevi mānīt , iestāstīt sev ,ka neesi atkarīgais un vari jeb kurā laikā atmest ...

Bet ,lai spētu atmest ,tur jābūt spēcīgam raksturam un atbalstošiem cilvēkiem līdzās !


Nav jau slikti ,ja iedzer kādos svētkos ,bet ja kādam tie svētki ir ikdiena , katru dienu kāds iemesls ieraut !

Cisinjs  6   54gados ko tādu pajautāt:! LOL
Stulbi ir visu savu dzīvi nodzīvot skaidrā. pzd

Muktiana    3 Vispār kā viena versija tiek minēta, ka alkohols esot mīlestības enerģijas kompensātors. Spriedzīgā dzīvē trūkst mīlestības - ļoti jācīnas vai nu mīlestības nav vai arī nevar to sajust. Tas tiek salīdzināts arī ar visvieglāk iegūstamo laimes avotu. Lai iegūtu īstu laimes avotu, ir jāstrādā (ir jāsniedz pašam mīlestība). Bet šis it kā ir viegli iegūstams un atbilst egoistiskajai domāšanai. Tātad pamatā ir nepareiza dzīves fiozofija. Doma ir tāda, - jo vairāk strādās, jo būs laimīgāks, bet patiesībā laimes nav un vēlamo darba augļu arī nav un strādāt beigās arī neredz jēgu un tad "indējas ar alkoholu". Alkohola atkarību radot fakts,ka caur šo dziru tiek piesaistītas "melnās enerģijas" jeb gari un tāpēc esot tā, ka cilvēkam ar vienu savu gribu vairs nepietiek, lai pārtrauktu dzeršanu, jo viņam palīdz gribēt iedzert citas būtnes, kuras arī barojas no alkohola enerģijas. Kad alkoholiķim sākas delīrijs jeb viņš iziet no sava apziņas stāvokļa, viņi nereti tās būtnes redz. Nu un galu galā alkoholiķis nonāk uz zemākajām planētu sistēmām vai arī viņam tiek piešķirts suņu ķermenis. Daudzi suņi vai nu mīl "iedzert" vai arī tieši viņiem riebjas dzērāji, kas norāda uz viņu nevienaldzīgo attieksmi prt šo dziru. Caur alkoholu jeb vieglas laimes tīkošanu dzērājs nonāk "velna varā" - noraksta savu ne tikai šo, bet arī nākamo dzīvl. Pievēršanās Dieva enerģijai (meditācija u.c.) var atkabināt tos garus. Arī tad, ja cilvēkam ir super stipra griba, viņš varot pārnegribēt tos garus, kuri grib viņam piespiest dzert.

Muktiana  2 2 Ja vienā dzimtā ir vairāki alkoholiķi, tādu parādību sauc par "dzimtas lāstu". Piemēram, cilvēks, kurš kādu nogalināja, krāpj, zog, melo, ir nežēlīgs un netaisnīgs pret cilvēkiem, var tikt sodīts ar to, ka viņam arvien vairāk gribas iedzert. Cilvēka neredzamajā organismā ir kaut kāda "poga", kas signalizē, ka garu ienākšanai konkrētie varti ir atvērti. Apraksti, kā tas notiek, nav tik viegli publikai pieejami. Tāda poga var būt atvērta jau no dzimšanas, ja paaudzē ir vairāki alkoholiķi - jau no 1.alkohola glāzes. Un tādu pogu var atvērt arī pēc sliktiem padarītiem darbiem, grēcīgām domām un arī mijiedarbībā ar citiem atkarībniekiem, jo tie gari "indē" visu telpu, provocē uz skandāliem, un ja otrs provocējas - bļauj, skandalējas, pārmet, dusmojas, depresojas, arī uz viņu var tie gari pāriet. Ir cilvēki, kuri neļauj dzērušam cilvēkam ienākt savās mājas vai ienest dziru, jo ar to viņš ienes arī potenciāli garus. Garu ietekmē cilvēki parasti dzērumā var nogalināt draugu, māti utt. Viņš tiek izmantots kā "Dieva slikto darbu instruments" un par tiem pēc tam seko sods. (Piemēram, cilvēks, kurš pasācis bieži iedzert var nobraukt cilvēku - nav svarīgi dzērumā vai nedzērumā, pēc tam pēc cilvēka likumiem (kas izdodti ar Dieva ziņu) ieliek cietumā - tiek sodīts uz Zemes. Bet labāk cietumā sēdēt Zemes dzīvē, nekā nākamaja dzīvē par suni piedzimt. Plaša tēma.

uusins    2 Rakstura nav! Jebkurš dzerot domā, ka atrisinās problēmu. Muļķības! Viņš šo problēmu "pārceļ" nākotnē, kad kļūst skaidrs. Un viss sākas no sākuma.
Ja Cilvēks apzinās savu vērtību, sevi kā tādu, vērtības sev apkārt, viņš tam tiek pāri. Ja tajā bijis iestidzis. Ir jāsāk domāt. Saprast. Rīkoties (ir piemēri).
Iespējams, smuki iršu, jo nekad neesmu dzēris tā, kā jautājumā tas domāts. Izvirzīju sev uzstādījumu agrā bērnībā. Man, joprojām, neslāpst :)

Cisinjs  1 2 pareizie idioti te savakūšies

MrJones      Nevaru atbildeet visas naacijas vaardaa, bet....es iesaaku vnk., taapeec, ka IESAAKU! Kaut kas jauns itkaa...28 gadus nodziivot un nekaada interese pirms tam nav bijusi, tad nu pameeginaat..tipa, "nekas jau Taads nenotiks" + apstaaklji shaadi taadi,...kuri "ugunsmuurii" atrada shos caurumus, liidz kamer nojauca vinju pavisam!
Protams, sho to ari pozitiivu izdevaas saskatiit, savaadaak jau taa nepiekjertos! Vnk., ..man likaas paaraak nopietni visam pieeju...kaapeec nepalaist kaadreiz bremzes valjiigaak, taa lai norauj jumtu...jauni apstaaklji, kaut kas jauns un taa....interesanti iesaakumaa likaas... Un tieshaam ljoti aatri atradu kopiigu valodu ar ljaudiim, kuri KOZH...pat sievietes....un darbinjshs ari taads patraapijaas, kur lielaakaa dalja met pa lampu...neviens jau uz to neskatiijaas, kaa baigo probleemu...galvenais, ka hujaarii...taadaa suuro vechu videe, kur kozshana ir vnk., dabiiga,,.neatnjemama sastaavdalja...sav veida romantika ar itkaa tai visaa bija....LV..pat, kad biju jau aaraa kaadu laiku, ar nostalgiju atcereejos,,..gaaju apciemot...iekost, pabazareet.....bet.........saaka rasties psihologjiska rakstura probleemas....,lai nu kaa, ar visu to pofigismu nebuutu, pashi tuvaakie cilveeki nu nekaadi to nespeeja pienjemt,..disharmonija....gruzons,..visvairaak jau mamma....pillniibaa, bezkompromisa pieeja!! Tad jau peecaak, sheit UK..domaaju viss nostabilizeesies, nostaasies savaas vietaas, neitraalaa videe...viss atveerts jaunaam paarmainjaam...laiks apsveert, izvirziit prioritaates...nujaa...kaatad...doma jau laba, bet iemiitaa tacinja saglabaajaas....taapat visi apstaaklji, personu loks...pamazaam saaka uznjemt tos pashus aborotus....pat druzhka no LV atskreeja pie manis..tusinji...visaadas taadas shtelles. Bet nu....saaku skatiities uz to jau kaa probleemu...piegriezaas jau ar itkaa..., jo peec tam jau kad paliku pavisam viens, jutu, ka nesanaak izkaarpiities aaraa....tad WTF(?)...saaku vairaak analizee

MrJones      ..., ierobezhot...katras atkaapes uzdzina depresiju...sajuuta, vairaak, ka kaiteeju sev...nu..nafig nafig...pat zinot, ka vareetu iztikt..? Starp citu, ieveeroju taadu lietu...no riitiem SLAAPST riktiigi,,.gribeetos kaut ko padzerties, bet wot tavu skaadi...ir tikai alinji!! Padzerties nesanaak, var tikai atkal iekost....pamazaam saaku iziet no shii algoritma....liidz kameer vispaar vienu dienu STOP!! F*ck it...

uguntina56    7 Patiesībā jau tie visi, kas aizraujas ar dzeršanu liela daļa ir laba rakstura cilvēki, drīzāk bezrakstura, tā būtu precīzāk teikt, kuri nespēj tikt pāri dzives melnajai svitrai, vieglāk taču ir neko nedomājot dzīvot, lai manas problēmas risina citi. Savā ziņā dzērājs ir arī liels egoists, jo domā tikai par sevi, kur nākošajā rītā varēšu uzlāpīties.....bet tas, ka bērni dzivos pusbadā, tas viņu neintersē. Arī es šim visam esu gājusi cauri, jo mana bērna tēvs dzēra. Iesākumā cīnijos kā prasdama, bet daudz netrūka, kad būtu padevusies tam arī pati, jo sievietei atkariba izveidojas daudz īsākā laikā nekā vīrietim. Paldies dievam viņš izlēma, ka cita sieviete būs labāka par mani un aizgāja no mums. Viss, kas dzīvē notiek, notiek tikai uz labu........audzinu savu dēlu viena, nevienam bērnam , lai viņš izaugtu vesels nav vajadzīgi skandāli ģimenē un nervoza mamma. šādam vīrietim nedrīkst būt ģimene. Jaunās māmiņas, ja kādai ir lidzīgs liktenis manējam, neizpostiet savu dzīvi un ļaujiet šādam cilvēkam iet......esiet stipras, jo mēs nedrikstam atļauties nodzerties, kā mēs paskatīsimies acis savam bērnam.....

vilks28  2 1 Geiša, vai tu atnāci te atturību sluidināt? Mēs zinam ka šmiga ir slikti, bet lai nu tas paliek katra cilvēka ziņā. Kas krievam labi, tas vācietim nāve.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu