Vai veselības nodokļa "reforma" ir iemesls, lai Jūs parakstītos par šīs Saeimas atlaišanu?

Nu jau vairāku mēnešos notiek "diskusija" par nodokļiem un pēdējās nedēļas "diskusija" ir par veselības nodokli. Negribu iedziļināties tajā bezvērtīgo ideju zaņķī un ķemertiņā, ar kuru tiek appludināti Latvijas mēdiji. Gribēju tikai atzīmēt divas lietas šajā sakārā.

Pirmkārt, citās pasaules valstīs nodokļu reforma ir gadiem ilgs pasakums. Piem. Anglijā pirms neilga laika reformu ievadīja valsts labāko ekonomistu pētījums (Mirrlees report), kuru divos sējumos publicēja Oxford University Press. Katrs arguments bija izsvērts un izvētīts. Latvijā savukārt Pasaules Bankas kvalitatīvais pētījums tiek nolikts plauktā, tā rekomendācijas tiek ignorēts, bet tā vietā katru dienu tiek pasviestas fiksās idejas. Tas vienkārši ir ārprāts. Katrai idejai taču ir jāsagatavo argumentācija, aprēķini, pamatojums un tikai tad var būt runa par lēmuma pieņemšanu.

Otrkārt, labējās partijas Latvijā runā par fiksēto veselības nodokli 20 EUR apmērā. Aŗī tas ir ārprāts. Esmu pētījis nodokļu ekonomikas literatūru (piem., vairāku Nobela prēmijas ekonomikā laureātu darbus) un visi ekonomisti kā viens atsakās pētīt fiksētā maksājuma nodokli, jo uzskata, ka tas ir absolūti netaisnīgs un šādiem pētījumiem nav praktiska pielietojuma, jo tādu ārprātu neviena valsts pasaulē neieviesīs. Izrādās, ka Latvijas politiķi un "eksperti" uzspļauj ekonomikas zinātnei un tieši to taisās ieviest.

Līdz ar to - lai nebojātu savus nervus, esmu nolēmis eLatvija.lv parakstīt iniciatīvu par šis Saeimas atlaišanu. Ar eID karti var uzlikt elektronisko parakstu un miers. Savu artavu būšu ieguldījis. Ja kādam citam patīk bojāt savus nervus vērojot un piedzīvojot Latvijas nodokļu reformas diskusiju un ārprātu, tad tā ir viņa darīšana. Man pietiek.

Basteta (2017-06-03 10:41)    3 Skatoties kādu risinājumu valdība atradīs un akceptēs. Ja būs visiem veselības nodoklis EUR 20,- apmērā maksājams, tad piekrītu, ka Saema jāatlaiž. Šai valstī kaut kas nav kārtībā ar nodokļu sadalījumu, jo nodokļu kopējais slogs manuprāt ir milzīgs mazo algu saņēmējiem. Normāli varēja iztikt, kad PVN bija 18%. Tagad vairākus gadus ir 21% un vēl par maz, akcīzes nodoklis arī pacelts, tāpat NĪN aug. Man liekas ka lielie, neadekvāti dārgie un reizēm nekvalitatīvie projekti "norij" nekurienē nodokļu maksātāju naudu, jo tur ir iespējas manipulēt. Un izskatās, ka neviens par neko valdībā neatbild.

jadore (2017-06-03 12:43)    2 Nē, ar saeimas nomaiņu nekas nemainīsies. Līdzekļi ir atrodami samazinot izsaimniekošanu, un tikai. To var panākt ar domāšanas maiņu visos līmeņos, ar pilsonisku atbildību par notiekošo.

valmierietis333 (2017-06-03 13:26)    4 Jūs te tikai runājat par veselības sistēmām un nodokļiem , bet es uz to nodevu ,nodokli skatos pavisam citādāk , medicīnai ar to mazs sakars , nauda vajadzīga rijīgajai mafijai , un šis ir tikai viens no iemesliem , lai iekasētu piķi - no tā medicīna nebūs nekāda ieguvēja ...

Atgādina , kad Amerikā vāc naudu Āfrikas trūkumcietējiem , vai tad naivi cerat ,ka tā visa arī tiek tiem trūkumcietējiem , tak ne - daļa aiziet korupcijai uz vietas , daļa labi ,ja tiks tās Āfrikas valsts militārajiem mērķiem , un tad atlikusī varbūt līdz tiem bada cietējiem aizies !

Šis viss teātris ir tikai acu aizmālēšanai - tieši tā pat kā slepenībā virzītā Stambulas geju konvencija , kuru pie mums pasniedz kā sieviešu tiesību konvenciju !

- Pie mums cilvēki ir pārāk kūtri un lieli mazohisti , ļauj sev taisīt uz galvas , tādēļ augšgala bezkaunīgie to izmanto savā labā , jo redz tauta papukstēs par katru nodokli un sakostiem zobiem pieņems kā jau spriedumu un vēl aizies uz vēlēšanām par viņiem pavēlēt , lai naivi cerētu ,ka kas mainīsies - tūlīt tik nāks lielie glābēji !

- Ja vajag naudu medicīnai , lai iztīra uzņēmumu padomes , kur sēž pārāk daudz rijīgu un nepiederošu cilvēku , deputātiem pārāk lielas algas - to palielināšanai nauda vienmēr atrodas , tad kādēļ lai tur neatrastos medicīnai , bet protams vieglākais un pārbaudītākais paņēmiens ir noslaukt no nabaga pensionāriem vai tautas !

Cilvēki , neesiet stulbi un atveriet acis - te vairs runa neiet par valsti un tās demokrātisko sistēmu , bet par totālu vergturību , kur ar cilvēkiem nerēķinās , viņi ir tikai slaucami paklausīgi kalpi , nevienam neinteresē viņu labklājība !
Tad vēl tā stulbā salīdzināšana ar Eiropu , ka redz tur nodokļi lielāki , bet lai vispirms gādā ,lai pie mums būtu arī viņu algas , ne tikai nodokļus salīdzināt !
- Rīt būs jāmaksā jau par ieelpoto gaisu , parīt par krākšanu , aizparīt par to ,ka nenometies uz ceļiem - atļāvies kādam biezajam nepadot ce

valmierietis333 (2017-06-03 13:27)    2 ... nepadot ceļu , aizaizparīt par to ,ka vēl neesi aizmucis no Latvijas - dāņiem vajag zemi cūku audzēšanai , bet te vēl tik daudz patriotu valstī palikuši , kas traucē ārzemniekiem saimniekot ...

- Te ir korupcija korupcijas galā !
Ja kādam no tās mafijas tiešām interesētu tautas labklājība , tad viņi nevis domātu par slaukšanu , bet par attīstību ...
Tad viņiem traucē Latgales nabagi - kontrabandisti , kuriem nekas cits neatliek kā ar to nodarboties , jo valsts neveido Latgalē ražotnes - tik vien kā pēdējos nabagus ,kas no valsts vēl nav paspējuši aizmukt un kuļas pašu spēkiem , cenšas piespiest pie zemes ...
Par Latgali un citiem reģioniem atceras tikai vēlēšanu laikā !

Viss tas tracis ap nodokļu nemaksātājiem , ir tieši tas pats ... Ja vēlieties ar to cīnīties , sāciet no galvas griezt , nevis sīkās saknes spārdīt !
Tas ,kas pašlaik notiek , tā ir tikai teātra izrāde , lai imitētu lielo cīņu !

69henesy69 (2017-06-03 13:30)    3 piekritu valmierietim333.

Karmensita (2017-06-03 14:28)    1 buča valmierietim

multi (2017-06-03 15:14)  1 1 Man tik neradās skaidrs, kāpēc valstij jānodarbojas ar uzņēmējdarbību Latgalē vai kur citur un kā deputātu "lielās" algas iespaido pensionāru labklājību?
Jāsaprot, ja uz 3 strādājošiem ir 1 pensionārs un 2 no tiem strādājošajiem soc. nodokli maksā no minimālās, tad nekādas rietumu pensijas nespīd.
Tāpat jājautā, kāpēc mūsu uzņēmēji nemaksā tās Eiropas līmeņa algas, bet savus produktus, pakalpojumus pārdod pa Eiropas cenām?
Pie visa vainīga valsts? Vai kas?

jadore (2017-06-03 15:30)    2 Valstij nav jānodarbojas ar uzņēmējdarbību, bet jārada apstākļi, lai uzņēmēji var strādāt un plānot darbību vismaz 5gadus uz priekšu un ne tikai Latgalē, nevis kā LV ar nodokļu politiku, kur lēmumu par nodokļiem nākamajam gadam pieņem decembra beigās un jau nākamajā gadā tos maina.
Ja valsts amatpersonas par prioritāti uzskatīs nodokļu maksātāju naudas izplakarēšanu, tad kaut vai nodokļus palielinātu 10x, tāpat pensijām nepietiks.
Protams mums ir ekskluzīvas iespējas braukāt pa dārgāko tiltu pasaulē, labot ceļus vienai sezonai, jo otru tie vienkārši neiztur, mums ir iespējas uzturēt proporcionāli lielāko ierēdņu armiju uz vienu strādājošo un vēl, un vēl.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu