Pārdomas par ekonomiku.

Labi. Paskatīsimies uz visu tā globālāk. Valstij ir vajadzīga nauda. Mūsu valstij,kuras ieņēmumu nozīmīgu daļu sastāda Eiropas līdzfinansējums un ārzemju tautiešu atsūtītā nauda saviem radiniekiem!Skolotāji,mediķi,policija,armija,pensijas u.t.t... Valsts naudu iegūst iekasējot nodokļus un nodarbojoties ar uzņēmējdarbību. Diemžēl mēs nesēžam uz zelta vai naftas atradnēm un citu ienākumu mūsu Valstij nav. Bet nauda ir vajadzīga. Lai risinātu šo problēmu ir divi ceļi -
1. Pirmais,Novirzīt visus ieņēmumus armijai un policijai. Tad tiešām Z-Koreja būtu mūsu labākais sadarbības partneris. Tad mēs arī varētu nodot privatizācijai "Latvijas Valsts mežus" un "Latloto". Atcerēsimies,ka peļņa+nodokļi ir vairāk nekā tikai nodokļi.Un valstī viss būtu kārtībā. Līdz pilsoņkaram.
2.Otrais,Valsts sāk saprast,ka privatizācijas procesā ir par daudz privatizēts,un līdzekļu nepietiek elementāru funkciju veikšanai. Atliek vien valstij nodarboties ar uzņēmējdarbību. Un tas nemaz nav nereāli. Un arī valsts uzņēmumu var vadīt un kontrolēt tāpat kā privāto. Lai kā arī labējie pretojas šādai domai.Matemātiski aprēķini ir nepielūdzami. Valstij peļņu nesošu "Citadeli" pārdeva. Par dažu gadu peļņu. Mums no tā labāk palika? Diez vai. Nu lūk. Secinājums tāds - jo vairāk Valsts nodarbosies ar uzņēmēj darbību,jo mazāk plēsīs naudu no saviem iedzīvotājiem. Ne tikai strādniekiem,bet arī uzņēmējiem.
Pirms liec negatīvu vērtējumu,izdomā vai tas Tev ir izdevīgi.

Spicis (2017-06-19 11:49)    1 Mēs nevaram dzīvot un strādāt "kā vajag", mums sanāk tikai "kā var". Viss apkārtējais ir objektīvs.

Torpedo (2017-06-19 12:13)  1 3 ketija_20 , tieši tā - nesēdēes tak cilvēki gadiem tajos laukos bez ienākumiem un negaidīs, kad kāds privātais viņus aicinās darbā. Dabīgi, ka visi grib ēst un dzīvot un strādātspējīgie aizbrauc uz ārzemēm, kur ir darbs, bet uz vietas paliek antisociāli elementi, kas vnk nodzīvo savu mūžu līdz galam. Es tak saku, ka šaurā bezizeja

estepat (2017-06-19 22:33)  1 1 Redzu nika- ´slieksnis´ bildē- kā izskatās- tik nožēlojams slieksnis- ´man mērķis ir dzīvot tā, lai izdevumi gadā nepārsniedz 500 eur, aptlaban esmu krietni zem šī limita´- lai ´bībē´ dievs apgrābstās:(paldies šim dievam, ka esmu bez-dievis;)

Labrador (2017-07-17 05:44)    2 Vaina ir iedziivotaaju mentalitaatee. Uznjeemeeji iisaa laikaa grib sasniegt Donalda Trampa liimeni,taapeec nemaksaa algas,shmaucas ar nodokljiem,uzmet biznesa partnerus un klientus.Taapeec nobankrotee.Manaa pilseetaa tieshi shaadi riikojoties nobankroteeja jaunuzcelts piena kombinaats,Amoplant un maizes kombinaats. Pilniigi piekriitu Alvja Hermanja teiktajam-kameer pilniigi visu valsts aparaatu nenomainiis neliels skaits Rietumeiropas un Skandinavijas top menedzheru,nekas nemainiisies.Padomju cilveekam zaglja geens ir gjenetiski iedzimts un paarmantojas naakamajaas paaudzees.

Labrador (2017-07-17 06:25)    2 Eiropaa augstaakais dziives liimenis ir Luksemburgaa.Savaa muuzhaa neesmu redzeejis nevienu shajaa valstii razhotu izstraadaajumu. Interesanti,no kaa tur paartiek!?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu