Pārdomas par ekonomiku.

Labi. Paskatīsimies uz visu tā globālāk. Valstij ir vajadzīga nauda. Mūsu valstij,kuras ieņēmumu nozīmīgu daļu sastāda Eiropas līdzfinansējums un ārzemju tautiešu atsūtītā nauda saviem radiniekiem!Skolotāji,mediķi,policija,armija,pensijas u.t.t... Valsts naudu iegūst iekasējot nodokļus un nodarbojoties ar uzņēmējdarbību. Diemžēl mēs nesēžam uz zelta vai naftas atradnēm un citu ienākumu mūsu Valstij nav. Bet nauda ir vajadzīga. Lai risinātu šo problēmu ir divi ceļi -
1. Pirmais,Novirzīt visus ieņēmumus armijai un policijai. Tad tiešām Z-Koreja būtu mūsu labākais sadarbības partneris. Tad mēs arī varētu nodot privatizācijai "Latvijas Valsts mežus" un "Latloto". Atcerēsimies,ka peļņa+nodokļi ir vairāk nekā tikai nodokļi.Un valstī viss būtu kārtībā. Līdz pilsoņkaram.
2.Otrais,Valsts sāk saprast,ka privatizācijas procesā ir par daudz privatizēts,un līdzekļu nepietiek elementāru funkciju veikšanai. Atliek vien valstij nodarboties ar uzņēmējdarbību. Un tas nemaz nav nereāli. Un arī valsts uzņēmumu var vadīt un kontrolēt tāpat kā privāto. Lai kā arī labējie pretojas šādai domai.Matemātiski aprēķini ir nepielūdzami. Valstij peļņu nesošu "Citadeli" pārdeva. Par dažu gadu peļņu. Mums no tā labāk palika? Diez vai. Nu lūk. Secinājums tāds - jo vairāk Valsts nodarbosies ar uzņēmēj darbību,jo mazāk plēsīs naudu no saviem iedzīvotājiem. Ne tikai strādniekiem,bet arī uzņēmējiem.
Pirms liec negatīvu vērtējumu,izdomā vai tas Tev ir izdevīgi.

ketija_20 (2017-06-17 23:11)    6 vai tad Latvija neiet daudzkas uz galu? skolas släde, ciemi izmirst, nodokli paaugstinas uz ta, ka samazinas alga, partake darga. dazi milionari un miljardieri uzdzivo, kamer dalai nabadzibas absolutakais limenis no rokas mutee.
un es neticu tiem, kas tien ieveleti. vai tad vine ko dara valsts labaa? parsvara savas intereses.

laukroze (2017-06-17 23:41)    6 kāda te var būt ekonomika, ja uzņēmējdarbību ierobežo ierēdņi, dzīvojam birokratizētā valstī.. un arī kapitālisms mums nav.. paskatieties kartē, kura no postsociālisma valstīm ir izķepurojusies??? visām ekonomika klibo vairāk/mazāk.... [

Bazhix (2017-06-17 23:52)  4 9 Pirms sākt domāt globāli, varbūt ir jēga domāt lokāli? :) Te ir vesels bars komentētāju, kuri uzskata, ka valsts šiem ir kaut ko parādā - viņi tak maksājot nodokļus :D Un tāpēc valstij ir jārada darba vietas, lielākas algas u.c. labumi :) Un kamēr šī domāšana nebeigsies un kamēr es pats nebūšu atbildīgs par savu dzīvi (jā, arī drošību, izglītību un veselību), nekas neuzlabosies - sevišķi jau valsts līmenī.

Geisha (2017-06-17 23:58)  2 8 Paņemiet un izlasiet grāmatiņu "Ekonomiska slepkavas grēksūdze". Naudiņu aizņēmāmies no Pasaules bankas tātad esam parādnieki. Ir ko atdot? Nav. Kas sēž svešā maizē nedrīkst kost devēja rokā. Šitās 100 galviņas kas sēž Saeimā īstenībā ir tikai marionetes. Viss notiek daudz augstākos līmeņos un lemj visu ne jau šīs marionetes. Pasviež mums pliku kaulu un ļauži tad nu ķīvējas kā tādi izsalkuši suņi. Draud krievi nāk. Ha ha... haholi, musļiķi un citi salašņas te lien kā utis. Un mēs paši ko? Iespiež asti starp kājām un aizskrien kaut kādam angļu tirliņam roku bučot. Angļiks - barotājs atradies. Vergturis nevis barotājs. Kas zina kā vēl tur būs ar to UK. Kas zin? Pakustinat savas smadzenes un atceraties kā mums bija 90-tajos gados. Nemaz tik sūdīgi mēs neesam. Černobiļu pārdzīvojam, PSRS sabrukumu, 90-tos gadus, treknos un liesos gadus pārdzīvosim. Sīksti esam. Izturēsim. Pačīkstēsim, pakasīsimies, bet dzīvosim un gan jau labi dzīvosim.
ak, jā socialisms ir sen jau kā miris un augšā necelsies. Tāpēc ielieciet plikpauri ar ūsaino kastītē un norociet dziļi, dziļi. Āmen.

AivarsN (2017-06-17 23:59)  5 3 Vai nav savādi,ka no 14 republikām tikai trīs iestājās ES? Mūsu tūlītējais uzplaukums balstījās uz kredītiem un dāsnajiem finansējumiem,kā siers peļu slazdā. Tam likumsakarīgi sekoja ekonomikas sabrukums un neatmaksājamu parādu slogs gan iedzīvotājiem,gan pašai valstij. Mēs kļuvām par biedinājumu citām pelēm(republikām). Pārējās republikas pārdzīvoja pārejas krīzi no sociālisma uz kapitālismu un uzsāka lēnu,bet stabilu attīstību un agrāk vai vēlāk mūs apdzīs,ja viena otra to jau nav izdarījušas.

baluba (2017-06-18 01:42)      Privātuzņēmējam ir tikai viens ceļš ..........

Geisha (2017-06-18 10:24)  2 3 Cilvēks kurš ir uzsācis privāto biznesu ir kārtīgi visu apdomājis. Lēnam, pamazītēm, bet ķepurosies uz priekšu. Gan jau nopelnīs gan savai maizītei, gan nodokļus samaksās valstij. Bēdīgāk ir tiem kuri aizbrauca verot uz citam valstīm. Ja nu kas ko tad? Citi savus īpašumus ir zaudējusi, nebūs kur atgriezties. Vai ir ko sapelnījuši? Bagati kļuvuši? Diez vai. Ja nu tikai tas pensijas būs lielāks, bet atgriežoties Lv no tam būs nodokļi jāmaksā. Tāpat aplaupīs. Jebkurā gadījuma aste ir pakaļā.

JurisK (2017-06-18 11:11)    6 ketija20 un aivars n laikam citā pasaulē dzīvo. Cik saprotu - nodokļus kā reizē samazinās, par ko pasaules banka satraucās un no bijušajām PSRS republikam Baltijas valstis ir tik tālu atrāvušās, ka diez vai tuvāko 10 gadu laikā kaut vai naftām un izrakteņiem bagātās valstis, kuras galvaspilsētās sacēlušas zelta torņus, pat tuvumā parādīsies. Pēc manām domām Latvijā ir tikai divas problēmas - 1. - pārāk daudz valsts ierēdņu; 2. pārāk mazs tirgus sekmīgai uzņēmējdarbībai. 1.problemu valstij ir jāatrisina un tas tai jādara. 2. problēma praktiski neatrisināma, gribot negribot Latvijai jākļūst par globalo tirgus spēlētāju sīku piedēklīti. Bet mums pilnīgi pietiktu ar 1% no Ķīnas!:) Jo saražot mēs varam visu ko, galvenais - kur to likt! Muļķības, ka viss sagrauts, apstrādes rupniecība attīstās pat ļoti labi, arī milzīgo ierēdņu varzu barojot.

Marss1959 (2017-06-18 11:33)      Pie ieročiem draugi!

AivarsN (2017-06-18 11:35)  2 5 Nu ko līdz tā ekonomiskā izaugsme,ja lielākā daļa Latvijā palikušo iedzīvotāju pat smagi strādājot nevar nopelnīt iztikas minimumu, Nemaz nerunājot par pensionāriem un bezdarbniekiem. Rīga ir mānīga spoža izkārtne nabadzībā iedzītai valstij.

mojito (2017-06-18 11:46)  1 1 Simts reizes malts temats internetaa. Bet valstij nevajag nodarboties ar uznjemeejdarbiibu. Tikai jaarada labi apstaaklji, viss.
It ipashi jau Latvijaa...

AivarsN (2017-06-18 12:55)    7 Vai tad tiešām vajadzīgs tik milzīgs valsts pārvaldes mehānisms ar tūkstošgalvainu ierēdņu armiju,tikai lai iekasētu nodokļus? Ja no algas atskaita visus nodokļus,arī PVN,akcīzes,ceļa,obligāto apdrošināšanu uc.,tad cik % reāli paliek cilvēkam pašam? Likumīgais rekets.

JurisK (2017-06-18 13:42)  2 9 AivarsN - kur tu ņēmi, ka lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa, SMAGI STRĀDĀJOT, nevar nopelnīt iztikas minimumu? Jā, nepietiek uzņēmumu, kur varētu normāli strādāt un saņemt normālu algu. Bet ļoti bieži cilvēki ir paši vainīgi - slinki, nemācās, ja mācās, tad tur, kur vieglāk mācīties, nopelnīto notriec, pērkot vecas mašīnas un jaunus telefonus. Un taisa lērumu citu muļķību. Tieši tie arī veido viedokli, ka Latvijā viss ir slikti. Nu vēl tādi vīreļi un sievietes manā vecuma grupā pēc senā standarta - tipa - manā laikā gan tā nebija, toreiz zāle bija zaļāka un brežņevonkulis visiem darbu deva!:D Un reizēm veikalā pat desu izmeta!:)

slieksnis (2017-06-18 14:20)  3 1 man pie kājas, man mērķis ir dzīvot tā, lai izdevumi gadā nepārsniedz 500 eur, aptlaban esmu krietni zem šī limita, vajag to naudu, aizeju sapelnu pa mēnesi, tālaāk daru ko gribu :) kas par valsti, tak to 10gadīgs bērns, kas stratēģiskās spēles spēle vadītu labāk nekā Jūsu valdība!

av2 (2017-06-18 15:28)    3 es domaju, ka veel dodu gadus 50...100. Latvija buus tad tikai..uz kartes, un atminnaas.Skumiigi.

Geisha (2017-06-18 18:53)  1 1 Viena maznodrošinātā man pateica tā :"ja esi muļķe tad arī maksā valstij tos nodokļus, bet es saņemšu pabalstus un dzīvošu zaļi".

kvarts (2017-06-18 21:57)    5 Geišai taisnība, kamēr slaistiem pabalstus maksās un bērniem aizliegs strādāt, tikmēr ari kā pakaļā dzīvosim...

ketija_20 (2017-06-18 22:42)      un kurs veidos un strides tajos uznjemumos? man laudos pazinjam saimnieciba vajadzigi bija darbinieki, lai attistitu firmu. Vietejie, ko it ka varetu njemt darba, bet tieatkarigi no vieteja lauku veikala alus divlitrenem un stradat negrib- vinju vacums ap 50 un uz augsu. Es dzivoju taja lauku rajona un man apnika, ka nav isti manu vecuma cilveku, toreiz tas bija ap 20 gadiem jauniesi, kur apskaties apkart- vienkarsi neviena jauniesa. Sodien cik zinu, jauno vispar tikpat ka nav. Divas gjimenes, no kuram ari tie velas panes laukus, strada vieterà pilseta, tas ari viss, parejie ap 40 pari un vairak, lielaka dalja ar alkoholl un atkaribas problemam. Ta dzivo arpus Rigas ciemos, seviskji Latgale. Kada ir despeja sada regjiona vispar ko attistit? Jautajums ir par to- kur njemt cilvekus?

slieksnis (2017-06-19 09:25)      Ketija_20 piekrītu, es ar uz laukiem aizvācos, jauniešu te neviena nav, kaimiņš ar teica, ka šim meži pills, vajagot strādniekus, kas tur strādās, taču nav, visi dzer un tie kas strādāja tie jau sev pirkstus visus ir apgriezuši.. bet nu man labi, mazāk cilvēku, vairāk skābekļa, darba te daudz,izdzīvot un skaisti dzīvot ir ļoti pat iespējams :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu