Vai tu esi antiglobālists?

Testa jautājums - vai tu uzskati, ka nav tainīgi, ka pasaules bagātības pieder nelielai cilvēku grupiņai, bet vairums planētas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā? Ja tu piekrīti minētajam apgalvojumam, tad tu esi antiglobālists. Nu, tie, kas tagad Hamburgā dedzina mašīnas

LaskovijMerzavec  1 5 Varenajiem pieder un pilnībā kontrolē TV un citi mēdijus, internets un vispār viss!!!! Ta kā Tu AivarsN varētu zināt, par bērnu fermām un citiem ultraslepeniem darbiem???? Un tagad Tu paziņoji pasaulei, ka zini... Tev atlikušas vēl 9 dienas...

/...parausta plecus, par cilvēku lētticibu... /

AivarsN  1 2 Internetā tiek nopludināti daudzi slepenie materiāli. Cenzūra nespēj tos pietiekami ātri izņemt. Arī šis tūlīt pēc tam pazuda.

Fausts    4 MonaLiza, vai fargo ir viens no Taviem nikiem? Tu raksti ar tik vīrišķu degsmi, ka varētu izvirzīt Tevi antiglobālistu pirmajās rindās ar visu karogu un tauri!

AivarsN    3 Vēl viens globālisma plāns ir sadzīt cilvēkus pilsētās,atraujot no dabas un padarot pilnīgi atkarīgus un kontrolējamus. Mazo skolu un ciematu likvidēšana ne tikai šeit,bet arī Krievijā.

Realitaate    5 Šinī ziņā pievienojos shining viedoklim. Pūlim ir vergu domāšana. Tā bijis vienmēr, visos laikos. Un lielākā verga vēlme ir nogalināt savu kungu, iegūt un valdīt pār viņa mantu. Diemžēl, vēstures fakti liecina par to, ka pūlis ir haotisks un nestrukturēts. Vergs, ieguvis brīvību, vai mantu nemaz nezina, ko ar to iesākt, kā to pārvaldit. Un šinī jautājumā mums nevajadzētu meklēt piemērus tālu... Vienlīdzība nekad nav bijusi, un, diez´ vai, tik drīz būs. Komunisma ideja gan tāda bija, tomēr izgāzās...Domāju, ka ar visu mūsu atpalikušo ekonomiku, mēs neesam sliktākajā stāvoklī. Un būtu vēl labāk, ja iemācītos patstāvīgāk domāt un pārstātu baidīties cīnīties par saviem mērķiem.

Realitaate      Starp citu, feminisma un genderisma idejas mudina uz vienlīdzību. Varbūt ir vērts padomāt par iemesliem, kādēļ tieši šobrīd, netiešā veidā ir tāda rosība ap vienlīdzības propogandu...un kurp tas ved.

AivarsN      Vismaz kaut kādā jomā taču vienlīdzību vajag.😀

Realitaate    3 AivarsN, vienlīdzība ir utopistu ideja. Aizmirsti! Šaubos, vai kādreiz pienāks tā diena, kad būs viens likums, viena taisnība kaut vai tikai tiesu sistēmā, kur nu vēl pārējā. Un labi vien ir. Vēsturē jau nemitīgi atkārtojas tās cīņas par vienlīdzību, un sekas ir graujošas un ilgstošas. Piemēram, proletariāta nākšana pie varas, inteliģences iznīcināšana un varas pārņemšana visai maz ir devusi valsts attīstībai, iedzīvotāji vēl vairāk ciel no nabadzības. Verga izsalkusī, alkatīgā daba tikusi pie varas grib saraust un laupīt pēc iespējas vairāk. Vienīgā iespēja kā tikt pie turības un labklājības, ir pašam patstāvīgi domāt, attīstīties un izaugt no pūļa. Tas saucās - izglāb sevi pats, un ap tevi simti izglābsies. Tikai ar savu piemēru cilvēks var parādīt, ka tas ir iespējams.

Rondijs    1 Liela daļa te ignorē faktu, ka dabā pastāv hierarhija. Vienalga, vai ņemam augu valsti, dzīvnieku valsti, cilvēkus, vai nedzīvo dabu. Tāpēc jums nav iemesla par neko cepties, katrs šajā hierarhijā atrodas tur, kur viņam jābūt. Hierarhija cilvēku starpā veidojas pēc principa - cik daudz sāpes tu spēj paciest, cik daudz tu spēj iet uz konfliktu gan ar sevi, gan citiem. Materiālā pasaule resursu ziņā ir ierobežota, tāpēc mēs neizbēgami atrodamies konfliktā. Kas visvairāk spējīgs paciest sāpes, tas atrodas hierarhijas virsotnē. Kas ir pilnīgi sāpju ne-tolerants, ir bomzis.

Realitaate    3 Rondij 10:46, tieši tā! Tikai sāpes nav jācieš, bet gan jāizdzīvo, jāpieceļas un jāturpina ceļš, neraugoties ne uz ko. Uz virsotnēm neved asfaltēts ceļš. Beidzot mēs esam par kaut ko arī vienisprātis.

AivarsN    1 Hierarhijai ir jābūt,bet barvedim ir jābūt visgudrākajam un spēcīgākajam gailim savā vistu kūtī,nevis lapsu baram,kā tas pašlaik notiek pie mums.

LaskovijMerzavec  2   Dabā nepastāv nekādas hierarhijas!!!!

Izņemums ir dzivnieku bari.

Rondijs    1 Dabā visur ir hierarhija, ja tās nebūtu, mēs nevarētu eksistēt. Nedzīvajā dabā, ņemsim kaut vai akmeņus, dimantus, visi ir salikti hierarhijā, kurš par kuru ir cietāks, izturīgāks, kuru ar kuru var pārsist. Metāls izturīgāks par koku utt. Ja nebūtu šīs hierarhijas, tu vienkārši izkristu cauri zemei, jo nebūtu noteikts, ka cilvēks spēj staigāt pa zemi, bet nespēj, pa ūdens virsmu. Tas pats ar augu valsti kur pamatā notiek cīņa par saules gaismu, dzīvnieku bariem (spēcīgākais - barvedis). Cilvēkā ir iekšā pamatā tā pati dzīvnieciskā daba (protams klāt nāk vēl cilvēciskā), tāpēc hierarhija veidojas arī cilvēku grupā. Ja visi būtu barveži - nebūtu kas seko. Ja visi būtu varas virsotnē, nebūtu pār ko valdīt utt.

Realitaate    2 Jā, Rondij, cilvēkā ir tie paši izdzīvošanas instinkti, kas dzīvniekā. Tikai tā spēja šos instinktus ieraudzīt, atpazīt, kontrolēt un pareizi izmantot parāda to līmeni, kurā cilvēks dzīvo. Tikai tāds cilvēks, kurš labi spēj valdīt pār saviem instinktiem pārstāj būt par savu kaislību vergu, tai skaitā par naudas un varas vergu.

LaskovijMerzavec  1   Tieši tā Suvorovs reiz teica... slikts tas kvarcs, kas negrib kļūt par dimantu.

Dažādu materiālu īpašības, nav hierarhija! Ir koki, kas tiecas uz gaismu, bet tas nenozīmē, ka tur kur lieli koki, nekas cits neaug. Sēnēm vajag lielu mitrumu, savukārt kaktusi tajā nomirst.
Daba atrodas mijiedarbībā, neviss hierarhijā.

Realitaate    1 LaskovijMerzavec, dabā valda hierarhija jeb sadalījums pa rangiem. Nezinu, kā tur ar tiem augiem, bet dzīvnieku starpā tā ir. Īpaši labi hierarhiju var redzēt augsti organizētās dzīvnieku sugās, piemēram, vilku barā, kur valda noteikta kārtība un struktūra. Šo ir pētījis biologs Jāsons Badridze, dzīvojot vairākus gadus prom no civilizācijas, mežā pie vilkiem. Ja ir laiks un interese var noskatīties Youtube dokumentālu filmu-interviju "cilvēks-vilks". Ļoti laba, iesaku! Ja vien cilvēki būtu tik organizēti!
Visās sabiedrībās var nošķirt vairākus slāņus pēc vienas vai vairākām pazīmēm, kuru savstarpējās attieksmes veido hierarhiju jeb stratifikāciju.

Rondijs    1 Ir arī cilvēku barā tikpat labi organizēta hierarhija (sadalījums pa rangiem), tikai neesam raduši uz to skatīties un pamanīt, tas netiek plaši popularizēts. Hierarhijās cilvēkus varam sakārtot dažādos griezumos pēc pašu ieskatiem, pēc naudas daudzuma, pēc fiziskā spēka u.c. bet tas mums nedos nekādu sapratni vai jēgu - jo fiziski spēcīgs tu vari būt, bet tai pat laikā būt maxima apsargs ar minimālo algu. Miljonu tu vari mantot, bet rīkoties ar naudu vari neprast vispār u.c. piemēri. Sapratni dos, ja par kritēriju ņemsim izturīgumu pret sāpēm, spēju nepadoties, spēju piecelties pēc sitiena. Pēc šī parametra kļūst skaidrs cilvēka statuss sabiedrībā, kāpēc daži indivīdi ir priekšnieki, citi padotie, citi miljonāri, oligarhi, bomži un kāpēc katrs atrodas tur, kur atrodas. Nedzīvā daba, ko ne visai pareizi dēvē par materiāliem, ir tāda pat dzīvības forma kā viss pārējais mums apkārt. Tur pastāv hierarhija arī pēc izturīguma pret sāpēm. Kurš akmens spēj izturēt vairāk sitienu (sāpes) un tajā pat laikā nesadalīties (nenomirt), tas ir viscietākais un atrodas hierarhijas virsotnē - šķiet tas ir dimants? Augu valstī, kurš augs ir izturīgākais, sīkstākais, kas spēj izturēt un nepadoties (nenomirt) - neesmu dabas zinātāj bet varbūt kādi vīteņaugi jeb indīgie augi, latvāņi?

LaskovijMerzavec  1   Realitāte... nu ņemsim piemērus. Piemēram kaķi. Ir lauvu bars, kur ir bara vadone(lauvene) un viens vai vairāki tēviņi, kas tiek turēti vaislai un aizsardzībai. Jā, bars ir heiristisks. Savukārt, citi kaķi neveido barus. Katram sava teritorija, kurā tas medī. Tad ņemt par piemēru lauvas un sludināt, ka dabā valda hierarhija ir neprecīzi, jo tādas nav.
Protams, var sludināt, ka lauva ir zvēru karalis un atrodas barības ķēdes augšgalā. Atkal tipa, hierarhija. Un atkal neprecīzi. Barības ķēde ir cikls, kurā nav sākuma un nav beigu. Pārtrūkstot vienam apļa posmam, viss cikls tiek izjaukts.

Ronnij, ja ņemtu Tavu - tad visas klintis būtu veidotas no dimantiem. Bet nē, klintis ir no cita materiāla, kuru svarīgākās īpašības ir tieši spēja sadalīties. No akmeņiem veidojas smiltis, caur kurām plūst ūdens. Atbrīvojas dažādi minerāli, kas vajadzīgi citu organismu uzbūvē. Dimants ir foršs, bet tikai cilvēku izpratnē. Augiem vajadzīga saule. Bet augiem ir vajadzīgs arī C02, vajadzīgi minerāli, kas ir zemē, ūdens. Sapērc dimantus, saliec podā un ieliec tur koku. Spīdini kkaut desmit saules virsū. Domā, ka Tev kkas izaugs???

Cilvēku bars ir pavisam kkas cits. Savulaik par karali (valdnieku) varēji kļūt, ja piedzimi karalim. Nebija svarīgas, kādas Tev īpašības. No piedzimšanas, jau bija zināms, ka Tu būsi karalis. Varēji būt pilnīgs idiots, bet vienalga būtu bijis karalis.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu