Vai tu esi antiglobālists?

Testa jautājums - vai tu uzskati, ka nav tainīgi, ka pasaules bagātības pieder nelielai cilvēku grupiņai, bet vairums planētas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā? Ja tu piekrīti minētajam apgalvojumam, tad tu esi antiglobālists. Nu, tie, kas tagad Hamburgā dedzina mašīnas

AivarsN  2 5 Ja katram tiktu maksāts pēc nopelniem,tad visvairāk saņemtu tie,kuri reāli piedalās ražošanas procesā un iegulda tajā visvairāk fiziskā spēka un prāta. Diemžēl patiesībā viss ir tieši otrādi. Tam ražotājam jāuztura tik milzīga piramīda,ka lai cik un kā viņš strādātu,tikai knapi pietiks iztikai. Pat ja viņam pašam nav kredītu,tad valstij tādi noteikti būs. Ja reiz mums tik modernas tehnoloģijas un datori,tad kāda slima suņa pēc vajadzīgs tik milzīgs valsts pārvaldes aparāts un visu kontrolējošā ierēdņu armija? Agrāk,kad bija tikai skaitāmie kauliņi,nebija vairāk ierēdņu kā tagad. Bet arī tie visi vēl ir sīkumi. Varētu vēl dzīvot tīri ciešami,ja lauvas tiesu darba augļu nesavāktu Pasaules banka,iemainīt pret patiesībā bezvērtīgiem papīrīšiem,bet tagad jau vispār pret virtuālu, patiesībā nemaz neeksistējošu naudu. Ar modernajām tehnoloģijām cilvēkam pilnīgi pietiktu,ja viņš strādātu ne vairāk par pusi no patreizējā darba laika. Taču vergturi iekārtojuši tā,ka nekad nepietiks. Tieši otrādi,jo augstākas tehnoloģijas,jo labāka kontrole pār vergiem un vairāk viņiem jāstrādā,lai samaksātu arvien augošos nodokļus. Vai nu ēzelis kritīs,vai nometīs lieko nastu? Tāds ir jautājums.

neko      ... savukārt Merfija likumi stāsta ka saprāta apjoms pasaulē ir konstanta vienība, bet cilvēku skaits nepārtraukti pieaug. Acīm redzot vairāk kā 1% vairs nepietiek:)

Ronis26    2 /...pasaules bagātākie kļūst bagātāki, bet nabadzīgākie – nabadzīgāki..../(c).

Tam var piekrist. Kaut kas ir tiešām "sagājis šķērsām".

Vai tālab sevi varētu saukt par Antiglobālistu? Laikam vēl-->Nē!
Nu bet tie Hamburgas antiglobālie dedzinātāji ,drīzāk man atgādina veco padumjolaiku teicienu:" Bila bi vipevka-->povod naiģotsja!". Tad jau Man ar IR tiesības sewi nodēvēt par Antiglobālistu-->un aizšaut izlaupīt tuvāko privātveikaliņu ( Tā saimnieks ,tak ar savu tirgošanos,grib nākotnē būt Bagāts-->t.i. Globālistu stūrakmens !)

mojito    1 AivarsN laikam paarlasiijies sazveerestiibu teorijas :D

AivarsN  5 5 Jā,mani interesē kas patiesībā notiek. Tā nav nekāda teorija. Tas viss tiešām notiek,tikai rūpīgi slēpts. Vajag tikai mazliet parēķināt,cik daudz reāli mēs maksājam nodokļos un cik paliek pašam. Sākot ar to,ko atvelk no algas uz papīra,tad apdrošināšanas,pārējie nodokļi, īpaši PVN,kurš līdz tam kamēr prece nonāk pie mums,tiek samaksāts vairākas reizes. Reāli mēs par savu darbu saņemam ne vairāk par 20% Pārējais aiziet kaut kam,nezin kam un nezin par ko. Naudai nav reāla seguma,tā lielākoties ir virtuāla. Leļļu meistari nepārtraukti pievelk aukliņu,lai tikai mēs nepārtrauktu strādāt. Ja agrāk tas burkāns bija reāli redzams,tad tagad ēzelīšiem tikai iestāsta,ka tas tur ir.

LaskovijMerzavec  2 8 PVN netiek maksāts vairākas reizes, ja kaut nedaudz māk rēķināt, tad tas būtu jāsaprot.
Un pie tam PVN ir patēriņā nodoklis. Tas ir mēs to maksājam tad, kad kad tērējam naudu. Ja atstāj zeķē, tad nemaksā. Un ne viss tiek aplikts ar PVN. Piemēram, otreizējā tirgū automašīnas, nekustamais īpašums utt.

Jo mazāk zināšanas, jo lielāka pievilcība sazvērestības teorijām.

fargo    2 "1% pasaules turīgāko cilvēku tagad pieder vairāk bagātību nekā kā pārējiem 99% pasaules iedzīvotāju kopā"

izglītošanas nolūkā. vai tu zini, kā sadalas produktivitāte cilvēku vidū? ļoti, ļoti disproporcionāli.
lai izskaidrotu, cik disproporcionāla ir produktivitāte. tātad, piemēram,
-ja tev ir 10 darbinieku, 3 padara 50% darba;
- 100 darbinieku, 10 izdara pusi darba; 90 parējo izdara kopusmmā pusi, nav vēl tik traki.
bet tagad, ja iesaistīto cilvēku skaitu strauji palielina, superproduktīvo darbinieku skaits sarūk dramatiski.
- 10 000 darinieku vidū, 100 izdara pusi.

kāds ir šis likums, kuru es aprakstu? nekompetences līkne. un tas darbojas tā, ka nekompetento vai darbinieku ar zemu produktivitāti skaits pieaug eksponenciāli, salīzinot ar darbinieku skaita pieaugumu.
BET! augsti produktīvo cilvēku skaita pieaugums notiek lineāri. un tā, no 10 to var būt 3, bet no simta jau tikai 10. no 10 000 tikai simts, no miljona ap tūkstoti. tā, jau sākotnēji, veidojas produktivitātes disproporcija.

un jo lielākas struktūras, jo arvien mazāks skaits konkrēto indivīdu izdara arvien vairāk darba, salīdzinot ar pārējiem. un tomēr, ienākumi šādi nesadalas. tie, patiesībā, ņemot vērā šo nekompetences līkni sadalas ne-taisnīgi attiecībā pret superspējīgajiem. viņu darba augļi tiek pārdalīti uz visām galviņām un ienākumi katrā struktūras līmenī ir samērojami. tie krasi atšķiras starp līmeņiem, bet viena līmeņa ietvaros ir līdzīgi. tā tas darbojas.

fargo    2 tagad, kā tas transformējas politiski un ekonomiski.
politiski, tā ir vara. vai nav loģiski, ka vara pieder visvairāk gaļas ciltij nesošajiem? tie nosaka medību vietas, to režīmu, pienākumus? jā! tādā veidā iegūst visa cilts, deleģējot varu visspējīgajaiem mamutmedniekiem.
kas notiek ar vispārējām vēlēšanu tiesībām? vara tiek sadalīta uz galviņām, maza tās daļa tiek dota visiem bez izņēmuma, lai arī kompetences līmenis ir ļoti zems, vai tā pat nav vispār, uz pabalstiem sēdošo veidā, kuru rietumos kļūst jau nepanesams daudzums.
un kas notiek, ja kaut maza, bet varas daļa tiek sadalīta vienādi, bet individuālās produktivitātes radītā ekonomiskā labklājība netiek sadalīta vienādi, kā tas ir brīvā tirgus ekonomikā?
zemi produktīvā cilts daļa, ar politiskās varas palīzību, ekspropriē citu radīto labklājību. mūsu sabiedrībā tas notiek caur nodokļu sistēmu, to pārdalot parējiem. lai arī cilvēki sūdzas, ka maksā daudz nodokļus rietumos, patiesībā, viņi ir ieguvēji no sistēmas, kurā ienākumi tiek nemitīgi pardalīti par labu vairumam. vai tas ir taisnīgi? zināmā mērā ir taisnīgi. cilvēce var pastāvēt tikai kooperācijā. ja sistēma ir sabalansēta, ieguvēji ir gandrīz visi. un lielā struktūrā, lai tā vispar būtu lielā, vajag daudz indivīdu. katram ir sava loma.

bet pankiem(atkritumiem) hamburgā tas viss neinteresē, man domāt. 90% viņu uztur vecāki, pārējie parazitē uz valsts(tatad citu cilvēku) rēķina. bet savu vietu hierarhijā psiholoģiski izjūt kā diskomfortu. tāpēc tik viegli atrod vainīgo - kapitālismu. "es esmu niecība, jā. bet nevis savas vainās pēc, vaīgi ir "tie tur". un nebūtu "globālista", kuru vainot, atrastu kaimiņu, kuram izrādītos vairāk. tā ir bijis no laika gala. skaudība. vēlme pēc tā, kas pieder kādam citam.

"tev nebūs iekārot to, kas pieder tavam tuvākajam."

Joker      Uzskatu ka katrs pats ir savas laimes kalējs. Nevienam nekas tāpat vien rokās nav ielikts - tas par bagātībām. Par dedzināšanu un nekārtībām - valsts netiek galā ar saviem iedzīvotājiem. Bet arī iedzīvotājiem jāparāda valstij sava neapmierinātība kādā noteiktā sfērā.

fargo_pa    2 jā, pamatā, tāpēc viņiem pieder tas, kas pieder.

armijā šo vienu procentu veido ģenerāļi un ja tie ir štruntīgi, tad visa armija ies bojā - ir tur supermeņi vai nav. nekādas nozīmes. ja viens procents produktīvo izrādīsies nederīgi, tad zaudējums.

99% iedzīvotāju ir vajadzīgi, jo dzīvība, tas ir labi. bet talanti ir sadalīti katram pēc spējām. un esi pateicīgs, ka ir šis viens procents, kurš ir atklājis fizikas, matemātikas, bioloģijas, filosofijas u.c. likumus, kurš ir izveidojis ražotnes, radījis inovācijas un ar visām tiesībām var baudīt sava darba augļus. brīvā ekonomikā cilvēkam ir iespējas uzlabot savus dzīves apstākļus pašam. un tavu brīnumu - tas mazakums, kurš dzīvo līdzās kapitālistiem, dzīvo labi. tik labāk par tiem, kuri nedzīvo tirgus ekonomikā, ka viņu labklājību škir bezdibenis.

saki "paldies", katru dienu, Dievam. citiem cilvēkiem. "paldies" par to, kas tev ir. par iespējām kuras tev ir, izmantotas vai ne. un neskaud to, kā tev nav. un tev būs vēl. tik, cik vajag. neskaud svešu, neiekāro to.

LaskovijMerzavec    5 Nu protams, ka tikai 1% skan dramatiski. Uz zemes ir gandrīz 8 miljardi cilvēku.

Tad jau sanāk, ka viens procents ir 80 miljoni??? Tas ir 40 Latvijas.

Un tiešām visi šie 80 milj. ir sanākuši kopā un vienojušies, kā apbižot pārējos miljardus?

/... Latvijā ducis nevar vienoties savā starpā... ./

AivarsN  1 2 Kāpēc visi? Arī starp viņiem valda stingra hierarhija. To visu vada tikai daži,bet pārējie viņiem pakļaujas. Džons Kenedijs bija vienīgais prezidents,kurš mēģināja atklāt šo sazvērestību un tika nošauts pēc 10 dienām.

Ellocka  3 1 Antiglobālisms Latvijā - pret Vienotību. Pret zilajiem utt.

fargo      "nedomāju, ka tajā 1%, kam pieder pasaules nauda, būtu arī kāds zinātnieks vai mākslinieks vai citādi radošs cilvēks"

aiz dolāriem acīs(kā skrudžam makdakam) tu neredzi principu. manis stāstītais princips attiecas uz jebkuru jomu cilvēka darībā. nav izņēmumu, vai tā būtu medicīna, bizness, glezniecība vai kosmoloģija.
un katrā no šīm jomām ir cits "produkts". no miljona gleznotāju, tikai ļoti maza daļa rada vērtībās, kuras paliek un veido cilvēces glezniecības kapitālu, ja tā var teikt. 999 tūkstoši bija un ir aizmirst, ļoti maza daļa darbu paliek.
mūziku iemācas atskaņot daudzi, bet cik ir to, kuru darbi ir uz palikšanu? simfoniskajā mūzikā 85-95% mūsdienās atskaņoto darbu ir 10 autoru skaņdarbi. padomā par to. 10 cilvēku darbs veido gandrīz visu šīs mūzikas bagāžu.
tas pats ar zinātni, būtisku ieguldījumu jebkurā zinātnes jomā nes mikroskopiski maza superproduktīvo cilvēku daļa. pārējie pilda lai arī vajadzīgas funkcijas ikdienā un rutīnā, ir kā apkalpojošais personāls idejām, kuras nāk no tikai dažiem. šeit kapitāls ir atklājumi. un princips ir tas pats.
paradokss, bet ja visi latvijas iedzīvotāji pēkšņi kļūtu par doktoriem fizikā, atklājumu nekļūtu jūtami vairāk. kā es stāstīju par to, ka pieaugot darbinieku skaitam, mazproduktīvo darbinieku skaits pieaug ekponenciāli, bet produktīvo tikai lineāri. atklājumu joprojām būtu aptuveni tik pat, cik būtu. tiem, kam būs atklā atklājamo, to izdarīs. pārējie ne. nu un vai tāpēc 1% zinātnieku, kuri tiešām ir veikuši nospiedošo ieguldījumu zinātnē ir kaut kā nepelnīti guvuši laurus vai atzinību?
princips strādā jebkurā jomā. tāpat kā skaudība.

AivarsN  1 3 Tā pati Hitlera politika pašlaik tiek realizēta pasaules mērogā. Tikai daudz viltīgāk,lai vairums to pat nenojaustu. Melnie darbi tiek turēti vislielākajā slepenībā,kā piemēram bērnu fermas,cilmes šūnu un orgānu ieguvei pasaules valdnieku vajadzībām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu