Vai izjūtat šodien svētku sajūtu un lepnumu par savu valsti?

Man pašam šī diena ir tāda kā visas citas dienas un īpašu pacēlumu un svētku sajūtu neizjūtu.Jo nav jau mums te Latvijā ne īpaši par ko priecāties, ne arī lepoties.Ar katru gadu situācija tikai pasliktinās.Dzīves dārdzība pieaug, bet tie ienākumi gan daudziem ir vai nu iesaldēti vai pat pasliktinās.Tad nu neredzu iemeslu svētku sajūtai?Un kā ir ar jums?Vai ir tā svētku sajūta un lepnums par savu dzimteni?

Sarabi  1 10 Savu zemi mīlu,bet lepoties te nav ar ko.

derevnja10  4 16 fargo, neņem ļaunā, bet nolaides uz zemes, kur dzīvo vienkāršie ļautiņi. Ja omei dēls, vai mazdēls nebūtu naudiņu uz svētkiem atsūtījis, vai viņa varētu svecīti iedegt par godu Latvijai? Neviens karš un neviena sērga Latvijai nav atnesuši tādu postu, ko izdarījusi šī brīvvalsts. Izzagts viss ko var, izpārdots viss ko var. Jaunatne aizbrauksi. Saki, šaj valstij, kā tādai, ir nākotne? Izbrauc pārdesmit km no Rīgas. Acīm paveras skumjš stāsts......
Kāpēc es, uz doto mirkli esmu Vācijā, ne Latvijā. Atbilde vienkārša, man LV ir ģimene, kas jāuztur un jāapgādā. Tālāk doma pats, ko slavēt, ko ne......

priima  3 6 Lepojos!!!!!
Dievs svētī Latviju!

M_ela  5 8 bumpastik, nevis novēli kko Latvijai, bet pacel savu pakaļu, uzroti piedurknes un dari kko
kad es savā dzīves ceļā satikšu izcilu, aktīvu ekonomistu, es izveidošu partiju :D
bet gaidīt, kad kāds cits nāks un darīs, ir vismaz muļķigi....
tātad, ja kāds zin kādu super gudru ekonomistu, dodat man ziņu :)

piladzoga  3 8 jā man patīk Latvijas daba,bet ar politiku nedraudzējos un patriote neesmu un uzskatu pie patreizējās ekonomiskās situācijas valstij NAV daudz ar ko lepoties

derevnja10  2 7 Un vēl. Cik tad mēs padzīvojām brīvi? Desmit gadi bija vai nē? Tagad visu diktē Brisele, par kādu LV runa var būt.....
Nelaiķa Ulmanim zārkā švaki čučās redzot šīs aplamības......

fargo  7 13 "Neviens karš un neviena sērga Latvijai nav atnesuši tādu postu, ko izdarījusi šī brīvvalsts."

tava ignorance ir grūti aptverama. tūkstošiem cilvēku šausmīgu nāvi, badu, mēra epidēmijas, šeremetjeva vidzemes genocīdu tu salīdzini ar šodienu. es pat negribu vairāk kko komentēt. tas esi tu, kuram vajag pacelt galvu no šīsdienas kņadas un pamēģinat saprast, kādā materiālās pārpilnības laikmetā tev ir bijis dzīvot. es tiešām ceru, ka tava ignorance nenāk no cietsirdības, bet vnk no nezināšanas, savas vietas vēsturiskā perspektīvā neapzināšanās. pārfrāzējot "piedod tiem, jo tie nezina ko runā."

krumins    2 Man varbuut taapeec IR sveetku sajuuta, ka es jau labu laiku nedziivoju Latvijaa un neizjuutu to negatiivo, ko redz un sajuut cilveeki uz vietas.....

Tilia    2 Te daudzi neatšķir Latvijas zemi-dzimšanas vietu no valsts... Jā, teritorija ir viena, bet jautājums bija par valsts svētkiem.

mikse  1 3 Nav nedz lepnuma un prieka par savu valsti. Nedz arī svētku sajūtas. Bezpalīdzība to cilvēku priekšā, kas šo valsti vada, kas viņus vada... Bet ir prieks, ka sava valsts vēl ir, latviešu valoda ir, savas svētku programmas. Vēl cerība tātad ir, ka Mēs kaut kā kopā mainīsim pieļautās vadoņu kļūdas. Tad visi brauks dzīvot uz Latviju, labāko valsti pasaulē..

Liepa53  3 4 Latvija ir manī un es esmu tajā. Esmu tai devusi trīs bērnus, no kuriem neviens neraujas meklēt labāku dzīvi svešumā. Atcerējos Ē.Valtera vārdus, kad viņam prasīja, ko viņš darīs,ja aizsūtīs uz Sibīrijas plašumiem. -Ar kājām atnākšu atpakaļ.

Liga2  1 5 diez vai ir etiski no manas puses komentet, bet tomer meginasu to darit. neesmu lepna par to ka nodevu savu dzimteni un aizbraucu, bet taja bridi man tas likas labakais risinajums gan man gan maniem berniem. joprojam izjutu lepnumu par visiem Jums kas nav nodevusi kas turpina veidot so valsti. lai viss izdodas un priecigus svetkus.

kakjis_maisaa  8 7 Man Latvijā patīk dzīvot. Besī vienīgi lumpeņi un vaimanātāji, kuri nu jau pat valsts svētkos sāk smirdēt.

ne_meklejumos  1 8 Esmu lepna par savu dzimteni, par tās stiprajiem cilvēkiem, kas nes tās vārdu plašajā pasaulē. Par tiem, kas nečīkst, bet dara un sasniedz augstu līmeni savā nospraustajā uzdevumā. Es tikai uz brīdi esmu aiz barjeras, bet LV nabadzību vai badu piedzīvojusi neesmu nekad un mans mērķis ir atgriezties tuvākajā nākotnē. Ir man svētku sajūta, ir karogs mastā un pīrāgi galdā.
Priecīgus svētkus!

Skolniecins  3 3 Nav lepnums, jo man ir zems sociālais statuss. Mana lojalitāte pret Latvijas Republiku ir zema.

uma  1 8 Viennozīmīgi man šodien ir svētku sajūta un reizē arī lepnums par savu valsti un cilvēkiem!
Māju piepilda pīrāgu , kūciņu un visādu citādu gardumu smarža, tiek klāts galds, iedegtas sveces un ciemos gaidīti tuvi un mīļi cilvēki, lai nesteidzoties pavadītu kopā vienkārši jauku vakaru.
Piederība savai tautai, dzimšanas vietas un dzīvesvietas apzināšanās ir daudz stiprāka ,nekā varētu domāt. Visā Latvijā ,katrā pilsētā, ciematā ,katrā apdzīvotā Latvijas stūrītī mīt cilvēki ,kuri mīl savu zemi ,savu Dzimteni un lepojas ar to. Lepojas ar sevi,saviem tuviniekiem un arī pavisam svešiem cilvēkiem. Lepojas ar mūsu valsts sportistiem ,māksliniekiem,dzejniekiem, mūziķiem, zinātniekiem, jauniešiem,kuru zināšanas un inovatīvās prasmes virza uz priekšu mūsu valsti.
Un vēl un vēl, tūkstošiem cilvēku Latvijā,kuri strādā katrs savā vietā un cenšas šo darbu veikt pēc savas sirdsapziņas. Jā,mums ir arī trūkumi, ir nepareizi lēmumi,ir nespēja vai nevēlēšanās saprast otru ( tautu ) un tāpēc arī kļūdas. Skumji ,protams, ka to nākas piedzīvot, bet ļoti ceru,kas tas nebūs mūžīgi. Lai izaugtu jauni stādi ir vajadzīgs laiks .Par to,ka viņi jau aug nav nekādu šaubu. Ir vajadzīga pacietība, joprojām. Kā jau te iepriekš minēja - brīvas Latvijas varēja arī nebūt ,bet brīvība taču mums nozīmē tik daudz.
Lai gaišas domas un prieks katra sirdī ! Par brīvu un stipru Latviju!:)

M_ela  2 5 plitika ir ļoti netīra lieta, ļoti ļoti netīŗa lieta
bet, vai jūs gribētu būt psrs sastāvā?
man nepatīk pie varas esošie politisie spēki un es eesmu viņiem savas balsis atdevusi, bet tai pat laikā mēs neesam kaut kādā citas valsts sastāvā, un tas jau ir daudz
par materiālo - nu mūsu valstī cilvēku ienākumu līmenis ir dramatiski zems un.... ir traki, bet par to varēs čīkstēt rīt, parīt, aizparīt....

OSKARS_U      Par valsti jā, bet par politiķiem,valdību un pārējiem dienaszagļiem gan nē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu