Vai izjūtat šodien svētku sajūtu un lepnumu par savu valsti?

Man pašam šī diena ir tāda kā visas citas dienas un īpašu pacēlumu un svētku sajūtu neizjūtu.Jo nav jau mums te Latvijā ne īpaši par ko priecāties, ne arī lepoties.Ar katru gadu situācija tikai pasliktinās.Dzīves dārdzība pieaug, bet tie ienākumi gan daudziem ir vai nu iesaldēti vai pat pasliktinās.Tad nu neredzu iemeslu svētku sajūtai?Un kā ir ar jums?Vai ir tā svētku sajūta un lepnums par savu dzimteni?

Epifanija  1 2 kā tad var nodalīt valsti no tās politiķiem, vai tad tam nevajadzētu būt vienam veselam, lai ar to lepotos, kaut kāds dīvains man šķiet šis sadalījums, kaut gan dzīvē jau tā ir politiķi paši par sevi un tauta arī pati par sevi...

ac64  3 8 Man zel sis valsts ar nosaukumu LATVIJA,dzires uz uz GRIMSTOSA KUGA

no_matter  1 3 Pateicoties tam, ka esmu dzivojusi ārpus Latvijas, valstī, kur pēc ekonomiskajiem rādītājiem, dzīves līmenis ir krietni augstāks, man ir prieks, ka dzīvojam laikā, kad paši varam veidot savu valsti.

larina  2 3 Nelepojos. Svētku sajūtas nekādas.
Vispār nepatīk viss, kas šeit notiek.

Laila14  2 7 Ja varētu nozagt dabu...tā būtu nozagta.Mūsu valdības kungi nesmādēs neko. Tā,kā tā ir par velti..Tad lai paliek Tautai. Cik ilgi priecāsies par dabas krāšņumu..ka ģimene prasa pārtiku,medikamentus,apģērbu.Viss tiek iznīcināts ar kungu gādību. Paši savus bērnus skolo ārvalstīs..un vecumdienas pavadīs Moru zemēs. Lai viņiem gaiša taciņa.

AivarsN  3 2 Lepnums par to,ka mūsu senči spēja izcīnīt neatkarību,bet kauns par to,ka nespējām to nosargāt un atļāvām uzpirktiem Kangariem parakstīt nodevīgos līgumus pie iestāšanās ES. Tie pieļāva ar dempinga cenām iznīcināt mūsu rūpniecību,ar 4-7 reizes mazākiem platību maksājumiem un dažādām regulām iedzīt nabadzībā mūsu zemniekus. Lai cik sīksti mēs latvieši arī esam, mūsu un mūsu bērnu nākotne ir apdraudētāka kā jeb kad. Ļoti ceru,ka nākamajās vēlēšanās tautai izdosies vēl ko vērst par labu un mūsu valoda šeit skanēs vēl pēc gadsimtiem. Ar gaišu skatu nākotnē,lai priecīgs svētku vakars tautiešiem,izkaisītiem plašajā pasaulē!

HardSoftDunk  2 7 Akal par valdību īdēšana sākās,itkā kāds cits to ievēlēja nevis paši.Ciest nevaru šito īdēšanu,paši savu valsti ceļam bet daudziem visi citi vainīgi nevis paša stulbums un nenovīdība.Drīzāk no šitās īdētāju tautas mukt gribas prom!Ir protams normāli te cilvēki bet lielajā masā vairums ir dumji un bezatbildīgi īdekļi!

Ladybug123  1 4 Un ko Tu pats esi darījis, lai šeit Latvijā būtu par ko priecāties?!
Nezinu..
īpašas svētku sajūtas it kā nav, bet šodienas pasākumā dziedot Valsts himnu, "Karoga dziesmu" un M.Brauna "Saule, pērkons, Daugava", kaut kas dīvaini sirdī "sakņudēja".....mēs katrs esam mazā valstiņa un no tā jau viss sākas.

puuuka    9 Labs vakars.
Palasot visus komentus uz dažiem gribās atbildēt ar Putnu Balles dziesmas vārdiem:
Divi eņģeļi sēž
Jumta korē un dzied
Katram nomet pa dāvanai...
Katram kas garām iet.
Bet to nedzird neviens
Un to neredz neviens...
Un eņģeļi smej-
Kā gan var prieks
Būt kaut kas lieks.
Zini-varbūt
mums jālido prom
Šeit katram jau tā ir tik daudz.
Dzirdi-kaut kur kāds bārenis raud
Un laimīti atpakaļ sauc.
Mīļie ļautiņi novēertējiet to ,kas jums ir dots,nezūdieties,bet priecājieties par skaisto Latviju:)
Priecīgus svētkus un jauku vakaru:)
Tiekamies salūtā:)

una32  2 13 Valdības un politiķi nāk un iet, bet par savu valsti ir jācīnās un tā jāsargā ikvienam, tāpat kā to darījām agrāk. Audzināsim jauno paaudzi un ievēlēsim tādu valdību, kura aizstāv mūsu un valsts intereses. Ar sūdzēšanos un žēlošanos to nevarēsim izdarīt, tikai mīlot, lepojoties un cienot savu valsti kopīgi var celt labklājību. Kurš tad cienīs mūs, ja paši sevi nemīl un neciena?
Man ir prieks, ka tik maza saujiņa cilvēku spēja izcīnīt neatkarību un nosargāt savu zemi!

M_ela  1 1 Paldies, Una, tieši manu domu uzrakstīji! :)

Deezija  2 1 Man bija kauns par parādi. It sevīšķi, par pēdējo daļu;-policiju. Labāk nebūtu neko rādījuši.

av2      jaa.

HOUSE  1 5 Patriotisms par nozagtu valsti? Man šī diena rada divejādas sajūtas. Tik daudzi atdevuši savu dzīvību, lai šāda valsts pastāvētu un tomēr labi ka viņi vairs neredz par ko tā ir kļuvusi. Kad spožu lampiņu vietā pie laternām karāsies ietekmīgi politiķi, es jau iepriekšējā vakarā pacelšu karogu un ceru, ka šī tauta reiz sapratīs, kas ir tās īstais ienaidnieks.

Pilskungs  2 6 Šodien ir svētku sajūta un arī lepnums par savu valsti un cilvēkiem ! Nesaprotu, kas te ar katru gadu paliek sliktāks - salīdzinot ar ko ? Nevajag jaukt dzimtenes mīlestību ar desu ! Un taisnība, ka tik labi kopumā nekad neesam dzīvojuši, kā tagad. Atkal jāpiekrīt Mela, arī Kokote.
Priecīgus svētkus, ceļam kausus !

Torpedo  3 2 Šodienu varētu nosaukt par pamācību devēju dienu - ko katram darīt un ko nedarīt, kā kādiem bērndārzniekiem. Sākot jau no rīta ar Vanagu, tad Mūrnieci, tad Vējiņu, pa vidam vēl visādi žurnalisti un ohoisti PA, labi vēl, ka Šķēle nemāca, kā kādreiz, ka vajag no rītiem zobus tīrīt un bikses gludināt. Uz to gribas atbildēt ar veco labo hotentu sakāmvārdu: "Nesakiet, kas man jādara, un es netiekšu, kur jums iet"

Gvena  4 8 ja nu viegli runat tadiem lai nejauc dzimtenes milestibu ar desu,ja pasiem tas desas pietiek.tie jau laikam tie kas sez visadas valsts parvaldes draz zimulus un sanem pieklajigas algas.tad ari var citiem pateikt lai necikst un vairak rukā un kaut ko dara.tikai ko lai dara kads var pateikt?

Pilskungs  2 5 Deezija> Kas vainas policijai ? Kad tevi nepasargās, atkal būsi pirmā žēlniece. Jāpriecājas, ka policijai labs aprīkojums - pirms 10 gadiem tā nebija.
Lai nu ko katrs neteica, iesaku visiem revidēt savas nepamatotās pārgudrības, un domāt stratēgiski.
Priecīgus svētkus !

adamsone    8 Man patīk šodiena. Salūts bija. Torte. Desa arī ir. Pardon, desas neēdam, ir pikantā rulete. Ko vairāk vajag lauku proletārietei....:D
Kaut kad sen atpakaļ bija tā, ka domāju - brīva Latvija - tas nav iespējams. Nekad un nemūžam.
Ir iespējams, un ja ir iespējams, tas, kas tāds nelikās, tad ir labi.
Nekur uz pasaules nekas nav ideāli un bezmaz jāpiekrīt padomju laika tantiņām, kas stāvot rindā pēc desas, teica: ka tikai kara nebūtu. Ir tak vietas uz pasaules, kur šauj arī šodien.

Sallija2  9 9 Mani tracina tā nepārtrauktā lepošanās. Lepnums par šito un to, bet reāli sūkājam pēc visiem rādītājiem. Un tas ir mīts, ka nevajagot čīkstēt, bet esot jāiet un jādara, pie mums visa vēlēšanu sistēma ir tāda, lai katrs patriotiņš nespētu tikt pie varas. Cik sejas vajag savākt lai vispār partiju nodibinātu, bet par 5% barjerām nemaz nerunāsim. Katru gadu aizbrauc no valsts viena mazpilsēta, bet mēs tik svinam un lepojamies :) un rīt būs jauni virsraksti, ka vajag viesstrādniekus ievest un tad būs mums latviešu tauta - tādi Džamšuti un Ravšani kā Našā Rašā, bet latviešu valodas skolotāju jau tagad Rīgā trūkst. Baigā valsts pat latviešu valodas skolotājus.nevar nodrošināt, tādiem kursiem bija jābūt pieejamiem par velti katram interesentam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu