Zemessargiem atļaut turēt kaujas ieroci mājās?

Kā tauta domā vai vajadzētu atkal atļaut zemessargiem turēt mājās kaujas ieroci,kā tas bija 90ajos kad zemessardze tikko dzima? Vai tauta ir kļuvusi pietiekami atbildīga un ko tas dos, vairāk + vai vairāk -?Jūs justos drošāk (vairāk laukos)?

raima  1 1 Puišelim puišeļa raksti. Laukos ir suņi, lielizmēra dakšas, cirvīši utt. Pie pagraba, citām saimniecības ēkām pieliek atjautīgas aizsardzības iekārtas.

Zemessargi ir zemessargi, pie tam samērā neliela tautas daļa. Ko tas dos, ja vienam zemessargam būs ierocis? Cik man zināms, tad zemessargu aktivitātes ir reglamentētas.

raima    2 Vairāk gan baidies no zemnieces, kuras sūri grūti iegūto kāds tirliņš grib piesavināties- nekādu 0.7 tur nevajag.

Silts padoms- aizej, iestājies ZS, izej apmācību un tad spried kas un kā.

Rondijs    1 Mājās noteikti nē.

neko  3 2 Ieroci ir jāļauj turēt mājās. Jebkuram brīvam cilvēkam - ieroču aizliegums ir viena no totalitāras valsts pazīmēm.

kvarts  2 3 >neko
ja man būs stroķis, es vispirms šaušu un tikai pēc tam skatīšos kam...un domāju ka tādu ir daudz...

coldlands  1 4 Nesaprotu, kāpēc katram vajadzētu mājas turēt ieroci, vai tas parasts civilais, vai policists, zemessargs.....
Aizgāji uz darbu, saņēmi pistiku, atstrādāji un nodevi atpakaļ, vsjo!

fargo  3 2 "Nesaprotu, kāpēc katram vajadzētu mājas turēt ieroci, vai tas parasts civilais, vai policists, zemessargs....."
skaidroju. zemessardžu tipa formējumu jēga ir civilo iesaistīšana bruņotajos spēkos. tas, ka cilvēki ārpus armijas ir gatavi ar ieročiem rokās aizstavēties arī pēkšņa uzbrukuma gadījumā. var nebūt laika nokļūt bāzē. kas nozīmētu neapbruņotus cilvēkus.

man, savukārt, vispār nav skaidrs, kāpēc militāro organizāciju dalībniekiem bruņojums nav visu laiku klātesošs pēc noklusējuma.

coldlands  3 4 ...pēkšņa uzbrukuma gadījumā...
Nesmidinat, var padomāt ka Latvijā ir milzīgi liela. Gandrīz katra derevnja ir sava zemessardze, tur arī glabājiet ieročus.
Nedomāju ka mums uzbruks Lietuvā vai Igaunijā, ja to darīs tad kāda lielvalsts, un ja tā pēkšņi uzbruks, tad pardon mai frend, lielakajai daļai zemessargu, bikses būs pilnas.
Jelgavas Kvatro bars, ienāca policists, un saka šaut cilvēkus, neatceros cik nogalināja ok ievainoja.
Diezgan nesen, kādas meitenes tēvs, aizrādīja vienam idiotam, kinoteātri, rezultāts visiem zināms.
Divus manus draugus sadūra zemessargs, jo postīja pie rokas nebij, viens nomira, otrs smaga stāvokli slimnīca.
Šādus gadījumus var minēt un minēt, ok tas tik tāda maz apdzīvota zeme ka Latvija.

Melisa  1 2 Tikai dienesta vajadzībām, darba laikā ar īpašu atļauju.

Torpedo  2 1 Kāpēc tikai kalšņikovu mājās? Daudz efektīvāk pēkšņa uzbrukuma gadījumā, ja katram zemessargam būtu mājās savs tanks - vot, tad gan mēs viņiem parādītu! :D Un vēl nebūtu slikti sava zenītartilērijas iekārta, ar ko pa ļotenēm šaut. Nu, lāb, bet vai tad laukos vispār kāds vēl dzīvo?

JurisK    1 Trakaakais jau ir tas, ka visi zemessargu ierochi glabaajaas pulceeshanaas vietaas - pietiek to noliktavu uzspert gaisaa un viena novada zemessargu kaujas speejas likvideetas. Noteikti jaaljauj glabaat maajaas, vismaz ne tik centralizeeti. Zemessargi vairs nav 90-to gadu vechi, kas ar kalashiem sadzeerushies pa ielaam skraidiija. Tur, cik saprotu, nopietni, pietiekoshi trenneeti viiri.

fargo  1 5 "Nedomāju ka mums uzbruks Lietuvā vai Igaunijā, ja to darīs tad kāda lielvalsts, un ja tā pēkšņi uzbruks, tad pardon mai frend, lielakajai daļai zemessargu, bikses būs pilnas."

bezjēdzīgs arguments. izejot no tā, zemessardzei vispār ieroči nav vajadzīgi. un pati zs nav vajadzīga. un armijai arī ieročus nevajag, pietiek izdalīt pamperus. un pati armija arī nav vajadzīga.

atkārtošos, domāju, katram vīrietim ir jābūt kaujas ierocim. mājās un nēsāšanas atļaujai. izņemot deģenerātus, protams. un tie varētu būt arī automātiskie ieroči.

Ezjule    2 Tuvs radinieks jau vairākus gadus ir zemessardzē. Redzu, kā viņiem notiek regulāras, nopietnas apmācības samērā ekstremālos apstākļos, reizēm pat kopā ar prof. armijas karavīriem.
Ieroci apmācītam, pārbaudītam zemessargam jāļauj turēt mājās kārtīgā seifā. ( Ir gan dzirdēts par dažiem šķiet, Latgales zemessargu tusiņiem ar šašlikiem un meičām, kas notiekot apmācību vietā)

adamsone      Nē, protams. Jo mazāk ieroču, jo labāk. Gan ka pa burzmu gadīsies kāds, kas pēkšņi atcerēsies, ka skolā skolotāji viņam darījuši pāri un ies izrēķināties. Vairums mūsdienu jauno ir tik lielā mērā tendēti uz sevi un savu nabu, ka neko bīstamāku par galda dakšiņu viņiem dot rokā nevar. Principā ierocis var būt arī sievietei. Viņai, tāpat kā vīrietim, jābūt apmācītai, līdzsvarotai un atbildīgai.
Neesmu domājusi par to, vai justos drošāk ar ieroci.

kuks10    5 Kas par stulbu jautājumu,visādiem bandītiem+apsardzes firmalēm ir ieroči,bet zemessargiem ko dirku pielikt tipa pie durvīm,ka tur dzīvo zemessargs..DDD Zemessargs ir tad ,ja ierocis ir pie rokas..ko darīt ar ieroci jau zinās..)))

coldlands  3 2 Hardsoftdunk, domaju ka par militāro dienestu man ir vairāk sajēgas nekā Tev, tāpēc vari nespregat.
Iespringt un strīdēties par bērnudārzu, kas vēl joprojām rotaļājas spēlējot karinu es netaisos.
Īstam vīrietim ir jābūvē, jālabo, jāaudzina, bet ne jāspēlē zaldātiņus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu