Čekas maisi - atvērt vai nē???

..kārtējo reizi šodien atkal cepiens ap tiem, Maizītis domā, ka komisija nav kompetenta..utt
kā domājiet, ja tos beidzot atvērs kaut kas diži mainīsies?
personīgi uzskatu, ka vajag atvērt, lai mēs kā sabiedrība morāli paliktu spēcīgka, Jūsu domas???

riebekle (2017-12-09 08:27)  1 1 >laukroze
Ja tev šķiet, ka stučīt kādreiz skrēja aiz neko darīt un no brīvas gribas, tad tu smagi kļūdies. Toreiz varas spēles bija daudz nežēlīgākas un tolaik sistēma pieļava daudz kā tāda, par ko šodien grūti iedomāties. Tici man, tu arī stučītu, ja uz spēles tiktu likta tava vai tuvinieku veselība, dzīvība un drošība.
Un kā tev šķiet, cik godīgi, cik ētiski un cik attīroši ir šobrīd, pēc tik daudziem vilcināšanās gadiem tos maisus vērt vaļā, zinot, ka no tiem ir pazudusi daļa informācijas? Un ja atvērtu tos maisus, vai neesi padomājusi, ko tas nodarītu daudzām ģimenēm? Ir nomainījušās paaudzes, ir bērni, mazbērni, vai esi padomājusi kaut mazliet tālāk par savām skaistajām frāzēm? Iznāc pati no sava sūnu ciema un paskaties apkārt. Šobrīd daudz lielāka nodevība pret valsti ir tā, ka daudzi aizbraucēji aplej to ar dubļiem, publiski ķengājot, ka Latvija tāda un šitāda, ka te jau nekā nav, ka viss slikti. Jā, ne viss ir labi, bet to labāku nepadarīs čekas maisu atvēršana. Sanaidos tautu, noņems "no trases" dažus "spēlētājus", atbrīvos vietu kādiem citiem...Pajautā sev - kam tas ir izdevīgi. :)

patriots (2017-12-09 08:54)    1 Demokrātiju veidoja čekist,komunisti, un kriminālie,visus 28.g.visas valdības veido viņi,Lembergs,āboltiņa,brigmanis,kūtris,kalnmejers,NA,Saskaņa,bijušie tā laika sportisti,kultūrdarbinieki,krištopans,kehris,cevers,Dobelis ar savu bandu uzllauza cekas biroju,un visas anketes viņi izņēma.baovkovs,bickovičs,SAB-ā pa k ādam atrodās DR,policijā,un daudzās citās citās organizācijas.

jumss (2017-12-09 09:38)      Atvērt.

Drole (2017-12-09 09:59)      " lustration is effective in lowering corruption. Lustration disrupts the political, economic, and administrative malpractice of the preceding regimes by limiting opportunities for corruption of former communist elites."
https://link.springer.com/article/10.1007/s12116-015-9179-1


kas rezulteejas:
https://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016

"optimistiskākajā scenārijā Latvija ik gadu zaudē 13,16% no IKP jeb aptuveni 3,5 miljardus eiro, bet drūmākās prognozēs liecina pat par 19,24% jeb aptuveni piecu miljardu eiro lielu ikgadēju zaudējumu."
http://www.delfi.lv/bizness/budzets_un_nodokli/latvija-starp-lielakajam-eiropas-korupcijas-bedrem-ik
-gadu-zaude-miljardiem-eiro.d?id=47238945

Vilksatkal (2017-12-09 11:49)  2 4 ...un ko darīt ar jaunajiem * čekistiem* kas kalpo Briselei un jeņķu žīdiem ?

riebekle (2017-12-09 16:05)  3   >laukroze
Tev tur kaut kāds haoss un putra kaut kur...Ko nozīmē "dzīvot globālā pasaulē"? Kas ir "globāla pasaule"? Kāds sakars strauji augošajai ekonomikai ķīnā ar pērno gadsimtu padomijā? Un kas, pie velna, ir "policejiska valsts"? Padomijā bija tikai milicija. Un jēdziens "gaišā nākotne"arī vairāk piedienēja padomju režīmam, tad visi kala 5gades un 10gades plānus, raudzījās uz "gaišāku nākotni". :)

kuks10 (2017-12-10 10:10)    2 to riebekle,nevajag iesaistīt uzreiz radus,bērnus..vdk metodes bija smalkas,ja tu negrēkoji,tad tiem nebija iemesls tevi čakarēt+jo bija daudzi stukači it īpaši no krieviski runājošiem,visās rūpnīcās un ostās ar saucamajiem valūtas spekulantiem..uz katra kuģa pa vienam zampaļitam+kāds vietējais stukačs,kas bija pieķerts ar džinsu vai citas huiņas tirgošanos..Rīgā katrā restorānā,krutākajā ēstuvē savi mazie stukači..vēl šiem maksāja naudu vidēji desmit rubļi mēnesī,vēl operi mentenē apstrādāja vietējos kriminālos,tur arī bija daudzi stukači.

Geisha (2017-12-11 09:04)      Mīlīši, jūs tak esat naivi ka tikko dzimuši bērni. Tie maisi sen jau ir izķidāti. Pelavas jums zem kājām pametīs, lai Baibiņa ar Zanīti viena otrai matus papluinītu un Jezups Pīteram zobus paretinatu. Kas stučīja? Kaimiņš kaimiņu, rads radu nevis Marfa no Vologdas zināja stučīt par Grietu. Tas ir kārtējais plikais kauls kas tautai kā izsalkušiem suņiem tiek pamests, lai plūcas kamēr kungi sviestu smērēs uz saviem treknajiem kumosiem.

patriots (2017-12-11 16:08)    1 NKVD komiteja satāveja no 21.personas visi viņi bija krievijas ebreji,viens no viņiem krievijas latvietis NKVD- pārdēvēja par VDK komiteju,ar 1940-1941.g.vini valdīja stūra mājā,kur viņi nezeligi,ar latvijas iedzīvotājiem.Kas skar čekas maisu atvēršanu,tos atvēra Dobelis ar diviem saviem paligiem,izņema visus kas bija maisos, toreizējā Tautas frontē,un arī no Inerfrontes personas,\\\\\\\\vdk darbinieki vadīja Tautas fronti un Interfronti,kā kriminalo.Kad visus papīrus pārņēma zemessargigi,vdk telpās stavēja 200.l. muca ar spirtu,zemessargi daļu iznema ārā,parejo vīni pateica,lai ņem kas vēlās.Vislabāk zin Godmanis . DDDobeli,,esddomaju,kai

Geisha (2017-12-12 09:04)      Tagad labi neatceros kurš īsti gads tas bija vai 1991. 1992 vai 3. gads, bet man atnesa no VDK mana vectēva lietu, iedeva izlasīt un aiznesa. Lai guļ plauktā, maisā vai vēl kur. Pēc izlasīta ļoti lepojos ar savu vectēvu. Goda vīrs bija.
90% viesnīcu Latvija, Rīga darbinieki būs atrodami tajos maisos, jo ja viņi gribēja strādāt viesnīcā kaut vai par stāva dežuranti, istabeni, bārmeni viņiem bija jābūt ārštata VDK darbiniekiem.

Melisa (2017-12-13 14:16)      Visam dzīvē ir savs laks! Savs laiks akmeņus mētāt, savs laiks savākt! Īstais laiks ir pagājis maisu vēršanai. Ja atvērs būs par, ko spriedelēt: kā būtu, ja būtu....

debra1 (2018-02-08 13:01)      maukas komunisti sleepj citas naidiigas valsts agentus....

InJanis (2018-02-09 06:20)      Tautiesi !!!


Ko tur vert vai nje....
Vajadzigs caurspidigs lustracijas proces,seit taks pie sprices,maksla,saeima kayrs otrais ir cekas stukacs.
Tas taks skaidrs pat slimam kaiminu ezelim.

Piem bijusais 90 gadu, ARLIETU LettBananZemes ministrs,dakters Andrejevs publiski atzinas ka bijis cekas stukacs.....ij kas no ta... kurs to vispar atceras...

Lietuvju Tautas mate ( analogs musu VVF ) Prunskiene atzita par cekas stukacieni....?
Tad ko tur runaat !!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu