Policijas darbinieks

Sveiki. Gribeju noskaidrot ko darīt ja uzzināju ka policijas darbinieks ir izsitis cilveku datu bāzē, bez iemesla( netika aizturēts) un kadas sekas šim darbiniekam būs. Policista amats( kārtības sargs)

Rosalia      Arī esmu dzirdējusi par šādim gadījumiem, kad datu ieguve par personu tiek iegūta, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli un dienesta dotās iespējas.
Tas ir noziedzīga rīcība, kas ir sodāma, bet... kurš teicis, ka policijā strāda svētie?
Tur tak ļoti dažādi cilvēki...

Drole    1 http://www.dvi.gov.lv/lv/datu-aizsardziba/privatpersonam/iesniegumu-paraugi/

Maybex      Janisb - zinu zinu, ka Latvijā /līdzīgi kā vēl dažās valstīts/ policistiem ir visatļautības sindroms un iedomības kalngals. Bet ne tuvu ne visi ir gana zinoši :). Ja konkrētias būtu, tad lieki nerunātu, starp citu. :)

janisb      =>Oika Persona var noskaidrot kādi dati publiskajos resursos par viņu uzkrāti nevi kas skatījies

=>Maybex Tas, ka zin kādu informāciju, nepierāda, ka viņa iegūta nelikumigā ceļā, vienmēr var pateikt, ka "dzirdēju sarunu tramvajā, un atpazinu ka runa ir par konkrēto personu"...

Margriete    1 Nu, ja lieta aiziet līdz tam, ka persona raksta iesniegumu ar lūgumu noskaidrot, kurš un kāda Iemesla pēc ir skatījies tās datus IeM reģistrā, tad galvenajam varonim izgrozīties var būt pagrūti! Viss atkarīgs no pētāmā objekta un pētnieka intelekta un iespēju proporcijām(
Bet kā gan var kāds zināt, ka par viņu ir skatīta infa? Nojaušanas metode?))

HardSoftDunk    1 Tiem cilvēkiem kuriem ir draugi policijā un tās policists izmanto ļaunprātīgi dienesta stāvokli var sanākt lielas nepatikšanas pat ja tikai "paskatīties" gribēja. Jebkurā gadījumā jāraksta iesniegums jo viss fiksēts un tad nu tam mentiņam būs ļoti argumentēti jāpaskaidro sava interesē.

SamantaR      BET KĀ STRĀDĀ PRIVĀTDETEKTĪVI? Katram oficiāli reģistrētam PD ir pieeja datu bāzei jeb viņi tikai sēž krūmos un aptaujā kāpņu telpas tantiņas?

skarbaiskungs      Kopš kura laika iesniegums par zādzību ir kkādā valsts noslēpuma statusā?? Un tak tīri loģiski, ka reaģējot uz tādu iesniegumu, izmeklētājs kkādus apstākļus noskaidros pie vietējā kārtībnieka. Varbūt vnk pie tā galda neizknieba to zaķi, un šī domā kkā atspēlēties.

AgrisA      Kur ir pārkāpums? Viss atkarīgs no tālākām darbībām ar doto informāciju.

av2  1   vissu infu par jebkuru var atrast netaa muusdienaas. Pilniigi vissu ! Ir pat softi, maksas gan, kas izdara to info mekleessnas darbu tavaa vietaa.
Taa kaa nav ko cepties. Pluss, nu nezinu, policija tomeer var skatiities.Tas ir vinnu darbs. Ej pastraadaa, redzeeesi kaa buus.

KasEs      Dati var tikt pārbaudīti arī neaizturot personu un neuzsākot lietvedību. Katrs šāds gadījums ir noteikts likumdošanā, ja personai tas šķiet nepamatoti, tai ir tiesības vērsties tiesībsargājošās iestādēs ar prasību sniegt paskaidrojumu. Ja policijas darbinieks būs pārkāpis savas pilvaras, tad sāksies visādi "ļiri ļeri"( dienesta izmeklēšana utt... ):)
Domāju, tikai muļķis to darīs, jo sekas var būt visai draņķīgas.:)

Valensija01  2   Es raudātu naktī spilvenā, kā drīkstēja "izsist" manus datus???? :D 2019-07-10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu