Gaidot kaimiņu pie cietuma

Šovakar visa vakara garumā TV24 rāda tiešo šovu "Gaidot kaimiņu pie cietuma". Piedalās arī Lembergs, kurš dalījās atmiņās, kā viņam gājis pa cietumu "KGB pagarabos" - neesot tik traki bijis kā Sibīrijā vai Osvencimā un tas viņu esot uzmundrinājis.
Vai mūsu valstī vispār eksistē arī kāda godīga augsta ranga amatpersona? Vai visi ir draugi un radi, un partijas biedri un pērkami?

runcs51  2 1 Atraduši gan,ko apspriest....tas viss jau ir tikai šovs priekš tādas publikas,kā jūs-tāpat arī klauns Kaimiņš vairāk domāts publikas uzjautrināšanai...bija agrāk tāds deputāts Dobelis-nu apmēram kaut kas līdzīgs....

riebekle    2 Man šo visu stīvēšanos laikam nesaprast... Paskatoties vēsturiski, vienmēr kaut kā ir sanācis, ka lai arī ko neievēlētu, vienmēr gala beigās visi būs slikti.

ketija64    2 Neesmu politiķe,bet domāju, ka kaimiņš NAV NEKĀDS VIENTUĻAIS POLITIKAS KINGS,bet gan jau ka tikai peška kāda varenajās rokās.

ketija64    2 Valsts jau ir nekurienē:D,nekādi klauni neko vairs neizlabos.

solvitas  2 3 Ketija64, politikā nemaz nevar ievēlētie kā "vientuļais vilks" kopš mums ir 5% barjera, nedrīkst gadu pirms vēlēšanām dibināt jaunu partiju kā arī vispār lai nodibinātu partiju vajag ievērojami daudz biedru savākt un tāss viss kā zināms maksā. Tur jau neviens no tā simta nebalso pēc sirdsapziņas, bet pēc koalīcijas līguma. Un koalīcijas līgums paredz, ka lai cik labi nebūtu opozīcijas priekšlikumi - tie ir jānoraida, lai viņu reitingi neceltos un tā viņi tur cīnās un stīvējas, bet par būtību un valsts interesēm aizmirst. Protams, ka arī Kaimiņam ir naudas devēji un atbalstītāji, jo jūs jau viņam miljonu nesaziedojāt kā to godīgi lūdza Repše dibinot Jauno laiku - saziedojiet, lai mums ir iespēja godīgi cīnīties. Nu tagad ir tā, ka Lembis miljonu dalīšanas naktī vnk kā deputātu kvotas no pludiņa teju 10 miljonus valsts budžeta naudas tipa visādiem projektiem, bet reāli iesūc nāsīs. Ieliek savu ielikteņi KNAB un uzrīda konkurentiem, kuri tur kreisos reklāmas līgumus slēguši. Tak katram var piemeklēt pantu ja vien vajag. Kaut mani par šo komentāru varētu sodīt par ticības graušanu valsts varai vai necieņas izrādīšanu deputātam, tad vēl varētu nofilmēt kā es pie sarkanās gaismas pāreju ielu, kad nav mašīnu un viss. Es esmu kļuvusi par lielāko ļaundari valstī!

nakunakutekuteku      Par studentkas loģiku nevajag brīnīties viņa ir produkts.Sekojot viņas domai- bērns izstaro mīlestību un vecākiem laimīga laulība.

Gints_Maukelsons      Es arī pat vēl pavisam nesen domāju līdzīgi kā studentka (8:30). Bet esmu sapratis, ka tas (ka daļa dažādu iemeslu dēļ izvairās no nodokļu maksāšanas pilnā apmērā) nav galvenais cēlonis situācijai valstī. Taču nevaru arī teikt, ka tās būtu sekas. Patiesības gan nav kaut kur pa vidu, tomēr vairāk bumba ir korumpētās valdības/pasaules kārtības laukuma pusē. Arī ar šobrīd valsts iekasēto naudu būtu pietiekami jūtami labākai dzīvei, ja viena simtiem miljonu vai pat miljards katru gadu netiktu iesūkti kā te izteicās "nāsīs".

solvitas  1 2 Maukelson, kāda var būt motivācija maksāt nodokli, ja to visu savāc pie varas esošie un tad žēli ķērc, ka naudiņas neesot. Oficiāli jau tie deputātiņi ir nabadziņi un nekas viņiem nepieder, jo viss ofšoros noslēpts. Bet braukā ar tipa īrētiem auto un ir lieli parādnieki it kā. Kā šodien paredzētais cirks ar Kļaviņa kratīšanu, kurām auto nemaz neesot un vēl pusmiljons parādā viņš esot, tikai tas jau nekas, ka parādā viņš ir pats savam uzņēmumam 😂

studentka    1 Nevajag sekot manai loģikai-nerunāju no loģikas viedokļa. Es runāju par sirdsapziņu un godīgumu. Nevar no otra prasīt godīgumu, ja pats tāds neesi.

draboss  1 1 Tagad ir modes lieta - ja vēlies savu intelektu nopozicionēt kā minimums virs vidējā, ir obligāti jāuzkāš un jānoniecina Kaimiņš un viņa elektorāts. Bet esmu pamanījis vienu lietu visos "virs vidējā" plātīzeros, ar to uzbraucienu arī viņu politisko gudrību vācelīte izbeidzas, neviens nav argumentēti izteicies ok, šie slikti , bet tie redz izdarīja to to un to. Vnk gudri nobezdās virtualitātē un viss, diez ko gudrāki par to pašu Kaimiņu neizskatās. Un jā, es neesmu par Kaimiņu balsojis un rudenī nebalsošu vienkārši padalos ar novērojumu.

laukroze      ..nu ja tagad būs inčīgi vērot, kā "lielās zivis" ´ķer vēlētāju balsis, tāpēc vien, lai kārtējo reizi nebalsotu par "banāniem" vai pozitīvisma kampaņām, sekojiet līdz, arī savējiem, kuriem šķiet, ka viss jau izlemts pirms vēlēšanām - tā nav daudz kas tomēr atkarīgs no vnk. vēlētāja, un balsojiet par partijām, kas nav pie vara, protams, par neīstiem dem., tipa saskaņu, normāls cilvis ar nebalsos.

fargo    1 slikti ir tas, ka nav iespējams vēlēt par personām, konkrētiem cilvēkiem, bet ir jāvēlē partiju saraksti.
par ko vēlēt. privātā dzīve. skaties, kas cilvēks ir reāli, kādu dzīvi dzīvo, kādiem principiem reāli seko. vārdu ir daudz un kādi no tiem var būt patiesi, bet politiķa amats ir rīcības amats un ja vēlies rīcību, tad skaties, kas cilvēks ir saviem tuvākajiem. vai viņš/-a ir uzticīgs/-a ģimenei? vai staigulis/-e? vai ir finansiāli atbildīgs? cilvēkam nav jabūt bagātam, bet ir gan viena cita lieta, kam pievērst uzmanību - vai tavs potenciālais pārstāvis varā spēj savu iespēju robežās turēties virs ūdens, nepārtērēt, nekrist parādos? ja ir biznesmenis, kā attiecas pret darbiniekiem? ļoti svarīgi - vai neaiztur algas? būtībā, vai cilvēks uztur savu mājas soli, savu namu un savu ģimeni funkcionālā kārtībā? ja nē, nav nemazākā iemesla domāt, ka ievēlētā amatā rīcība būs savādāka.
vēl viena iezīme, kura var daudz liecinat - vai cilvēks ir atzinis savus pārkāpumus? kādreiz. dzīvē. par kaut ko. vai tie ir laboti? ja jā, tas lieicna par raksturu un par spēju lauzt notikumu gaitu labā virzienā.

bet lielos vilcienos ir tā, ka gandrīz katra tauta ir savu vadītāju vērta. pat ja tauta nevēl, vienalga, tās locekļi ļauj vai traucē izcelties kādam, balstoties uz vērtībām, kas tajā tautā ir godā. un tā, ja tautā ir godā un cieņā augstas vērtības, tās vadoņi būs tādi to likumsakarību pēc, kāpēc kāds izvirzās vai ne sabiedrībā. un otrādi. ja pati tauta ir mazgodīga, vai tās rīcībā un ikdienā ir daudz zemiskuma un negoda, tad tādi būs tautas vadoņi. vienā gadījumā vēlēti, citā gadījuma hierarhijas pakāpieni vnk darbosies cita mehānisma veidā. bet saskaitāmie veidos to pašu rezultātu.

Lenita    2 Man šķiet, ka tas, kas notiek tur, varas augstākajos ešelonos, lieliski parāda mūsu sabiedrību šķērsgriezumā. Tas ir mūsu atspulgs, tikai sakoncentrētākā veidā. Tādēļ ļoti grūti runāt par kaut kādu vienu godīgu amatpersonu (tāds bija autora jautājums).
Arī mūsu ikdienā nav tikai godīgas amatpersonas. Ir absolūti viss spektrs. Turklāt, ja runa ir par politiku, tad jau pats šis vārds- politika- ietver sevī gan partiju spēlītes, gan shēmas, kas rezultējas tādā balsojumā ´´ kā vajag´´.
Kaimiņš (Artuss) man visā šajā pasākumā patīk. Ar savu atraktivitāti. Ja jautājam, kāpēc viņš tur ievēlēts, tad tieši to pašu varētu jautāt par lielu daļu pārējiem. Un tad uz šī fona- kādēļ ne Artuss?!

Ievinjata  4 1 Man tomēr vairāk imponē tie politiķi, kas māk blēdīties "pa kluso", nevis skaļi, uz teātri vērsti bļauri. Vakar ieskatījos tajā video, kur Kaimiņš brauc no cietuma uz televīziju. Baigā tiešā reportāža! Sataisīts liels tracis un šķiet, ka Kaimiņam neievēlēšana nākamajā saeimiņā nedraud.

Vaukskis      Jā, eksistē, bet es viņu nepazīstu. Man nav tāda kaimiņa, kuru gaidīt pie cietuma mūriem !

VILFORS      Man visi kaimiņi godīgi cilvēki. Nav nācies nevienu gaidīt pie cietuma.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu