Par kuru partiju Jūs balsosiet vēlēšanās? Un kapēc?

Luusila  1 4 Man ārkārtīgi nepatīk šobrīdējā vēlēšanu sistēma, kad jābalso par sarakstiem. Labi, izvēlēšos vienu sarakstu, izsvītrošu sev netīkamos, bet skat,- viņi visi atkal pie siles! Ilustrācijai var atgādināt notikumu ar S.Āboltiņu.
Es gribētu balsot par atsevišķiem cilvēkiem. Teiksim, katram būtu jāizvēlas 10 kandidāti, kurus viņš ir ar mieru redzēt valdībā. Manuprāt, tā būtu godīgāk attiecībā pret vēlētājiem.
Un tad tā partiju disciplīna! Kāda jēga, ka es būšu izsvītrojusi sev netīkamu kandidātu, ja viņš ir savas partijas sarakstā Nr.1, un pavēl man simpatizējošajam deputātam balsot tā, kā nolēmusi partija?! Zūd jēga izvēlēties, manuprāt, godīgu cilvēku- vienalga, viņa pienākums būs dancot pēc svešas stabules.

Arma    4 Es arii gribeetu balsot par konkrētiem cilvēkiem. Esmu runājusi ar 1990.gada AP deputātiem, kuri vēlāk bijuši Saeimas deputāti. Viņi atzina, ka, esot ievēlēti ne no partiju listes, bet tiešās vēlēšanās, jutuši daudz lielāku atbildību par pieņemtajiem lēmumiem vēlētāju priekšā. Jo zinājuši konkrētus apgabalus, kuri viņus izvirzījuši un ievēlējuši.

marmorakaraliene  4 7 Zinu, par ko NEbalsošu - par Vienotību.

Bazhix  2 11 Darbossam + :)
Es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es balsotu par Saskaņu.

Tas, pēc kā es vadīšos, būs sponsoru saraksts. Pilnīgi skaidrs, ka lai vai kādas būtu partiju programmas, tās tik un tā kalpos saimniekiemm. Un šos saimniekus, kaut daļēji, izgaismos sponsori :)

langstinsh      Šitais jau atklāts ģimenes saiets...un ne katrā ģimenē ir vienotība un saskaņa...Ha!

jadore  3 1 Arī domāju par Attīstībai Par

leopardine  3 8 Ha ha fargo raksta, ka nacionālie spēki pārstāv - ticību, ģimeni un tautu :)))))) =

Vai tā ģimene ir Parādnieka daudzās sievas un mīļākās, kur viņš nekaunas būdams oficiāli precēts ar vienu sievieti, ierasties uz dziesmu svētkiem ar mīļāko??? Ticība nu tas jau bija Šlesera jājamzirdziņš izlikties par kristieti un studēt kristīgajā akadēmijā, lai piesegtu savu presformu štancētāja profenes izglītību.
Un par kādu tautu iet runa? Par to, kur nacionāļu kūrētie maksātnespējas administratori izlaupa uzņēmumus? Kur šīs partijas tieslietu ministrs pārceļoties pie jaunas sievietes par valsts naudu darba laikā ved savu skapī? Ministrs, kuru sieva iepļaukāt ar rabarberu kātiem par neuzticību un viņš sūdz viņu par to tiesā? :))))))) un Lembergu nevar vien notiesā, bet bezpajumtnieci par desu zagšanu izsludina meklēšanā un tiešā 6 tiesas sēdēs, tikai valsts naudu pa tukšo tērē. Un pēc visa tā kāds vēl nekaunas apgalvot, ka nacionāļi pārstāv ģimeni, tautu un ticību :)))))))

baltimelns  12 6 Tiem, kuri tik ļoti noliek to Saskaņu. Rekur balsojuma protokols par Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” t.i. par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim.
http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaLIVS2_DK.nsf/0/CC897ABA0BE086BFC2258212007E586B?OpenDocument
Cik ļoti sekojat līdz politikai vispār (izņemot 5 mēnešus pirms vēlēšanām), lai objektīvi (nevis emocionāli) varētu nobalsot. Mums latviešiem mūždien pie visa vainīga krievi, arī tad, ja vēders sūdīgi iziet.

leopardine  4 13 Baltimelnais, Saskaņa jau ļoti cenšas, tagad visur latviešus salikuši, bet apskaties kas notiek reāli Rīgas domē. Tur visur salikti krievvalodīgie, pat Rīgas namu pārvaldniekā vieni krievi. Viņus nevar laist pie varas, jo viņiem ir līgums ar Putina partiju.

Citra      Smagā diskusija. Šobrīd vēl nav viedokļa.

andrisz  3 1 Laikam par Progresīvajiem. Viņiem pēdējā mēnesī ir izdevies tikt pāri 1% un ceturtdien viņus ņems priekšā Domburs Delfi TV. Patīk uzstādījums, ka Latvijai ir jābūt labklājības valstij - līdzīgi kā Ziemeļvalstīs.

Zinu, zinu, ka bieži piemien Ziemeļvalstu negācijas imigrācijas jautājumos, taču šķiet, ka viss tur vairāk vai mazāk ir aprimis. No Dienvidiem nākušie bēgļi nemaz netiek līdz Ziemeļiem (priekš vai nu maksas tils vai prāmis), bet tradicionāliem 3. valstu ieceļotājiem laikam arī nav tās viesmīlības pretim.

Kādā diskusijā par bēgļiem pajautāju pašai partijai un viņu nostāja bija strikta - tikai, ja ir pamats. Un pilnīgi noteikti nē bēgļiem un viesstrādniekiem kā darbaroku trūkuma risinātājiem. Darbaroku trūkums, partijas prāt, ir jārisina ar tehnoloģijām un izglītību.

Paula6    5 Mūsu politiķiem ir bail mainīt esošo vēlēšanu sistēmu, kas ir sen kā novecojusi. Ir padomā par kuru balsot, bet noteikti ne par "pārbēdzēju" sarakstiem. Boikotēt vai neiet balsot vispār ir muļķīgi, tieši tad arī ievēlēti tiks tie, kuriem tur nevajadzētu būt. Diemžēl vēl nav izveidojusies cilvēku grupa kura sāktu parakstu vākšanu par referendumu, kas liktu mainīt vēlēšanu sistēmu valstī.

Edgars37  17 2 Es balsosu par Saskanu, vismaz tiri teoretiski tas var nodrosinat zinamu jautribu valsti, kad tiks aizvietota esosa nomenklatura ar vinu kadriem, cerams, veikta teritoriala reforma, kura ari var izversties jautra pasakuma, jo daudzi regionalie klani bus zaudejusi aizstavibu Riga. A latviesu partijas piedava to pasu valsti esoso sastingumu vel uz 4 gadiem, nav interesanti.

Letija  4 7 Edgaram 50 sarkanie īkšķīši no manis!

kvarts  2 2 Es balsošu par LRA, pagaidām pret viņiem vismazāk pretenziju.

Edgars37  2 1 23:13

Letija, toties, ja veca nomeklatura zaudes vietas, kada ta tev oho bus viriesu izvele;D!!!

Torpedo  4 1 Edgars, es ar tevi atbalstu - vienmēr visās vēlēšanās esmu balsojis par opozīciju, lai beidzot tiktu iekustinātas kkādas nebūt pārmaiņas. Bet vecie vēži parasti pirms vēlēšanām sabaida elketorātu, ka "zināms vell labāks par nezināmu" un parasti tāpēc pārvēl vecos vēžus, kas pēc tam gardi ierēc par lētticīgajiem tautiešiem.
Bet nu viss pārējais ir ticības jautājums. Tipa, ka nacionāļiem tas nav tikai ērts lozungs, kas piesedz viņu patiesos merkantīlos mērķis, vai ka Saskaņa ir Maskavas Garā roka (ja tā būtu, tad viņiem DP nemaz neļautu piedalīties vēlēšanās) un tamlīdzīgi. Katrs tic savam dievam un ar putām uz lūpām cenšas pārliecināt pārējos, ka viņu dievi nekam neder, tikai viņējais ir īstais un vienīgais :D

inito4ka  3 7 ...atīstība par ir vecie vēži jaunās kulītēs,ja kas. Es sliecos balsot par jebkuru trako-piemēram Kaimiņu,lai tik mana balss netiktu vecajiem! PIETIEK....cik var? zagt,celt sev algas,mūldēt par mūsu vidējām algām-kopojot ar savējām...besī/ Es pat ietu karot,ja kas :D lai tik to deputātu nebūtu vispār.

baltimelns  2 3 Kuriem tad tur vajadzētu būt ? Tiem, kas saorganizēja OIK vai e-veselību ? Tā tak nebija Saskaņa, ne ? :)
Ja pie varas, piemēram, tiktu tā pati Saskaņa, tad diez vai viņa varētu izveidot jebkādu kaolīciju. Prezidentam vienmēr ir tiesības atlaist Saeimu un sasaukt jaunas vēlēšanas. Ir jānotiek kaut kam fundamentālam, lai vecie sāktu bīties un tauta sāktu pastāvēt par savām interesēm. Varbūt tas būtu pagrieziena punkts.

mikeliene  2 6 Doma ir par Kaimiņu,visiem tiem vecajiem blēžiem,komuņagiem par spīti! Vismaz kāda līdaka tanī pārbaroto karpu dīķī. Lai arī pats nav balts un pūkains,bet kurš ir..?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu